Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Olaines novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. SN3/2024

Olainē 2024. gada 27. martā
Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība
Apstiprināti ar Olaines novada pašvaldības domes
2024. gada 27. marta sēdes lēmumu (3. prot., 6.1. p.)

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu un
Izglītības likuma 17. panta 2.4 daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērni) reģistrācijas kārtību vienotajā Olaines novada pirmsskolu pieteikumu reģistrā (turpmāk – Reģistrs) un uzņemšanas kārtību Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (turpmāk – Iestādes) un Olaines novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas realizē pirmsskolas izglītības programmu (turpmāk – Skolas);

1.2. kārtību, kādā Olaines novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sedz izmaksas par bērnu Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētai privātajai izglītības iestādei, kas nodrošina licencētas pirmsskolas izglītības programmas apguvi darbdienās (ne mazāk kā 12 stundas dienā) (turpmāk – privātā izglītības iestāde), vai Valsts izglītības informācijas sistēmā reģistrētam bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējam (turpmāk – atbalsts).

2. Pirmsskolas izglītības programmu bērns apgūst no pusotra gada līdz septiņu gadu vecumam. Obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības apguvei uzsāk tā kalendārā gada 1. septembrī, kurā bērnam aprit pieci gadi.

3. Bērns var pretendēt uz vietu Iestādē vai Skolā arī tad, ja apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē vai saņem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja pakalpojumus.

4. Pašvaldība finansē vai nodrošina atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma sniegšanai bērnam no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.

II. Bērnu reģistrācijas kārtība pirmsskolas izglītības apguvei Iestādēs

5. Bērnu pieteikšana reģistrācijai pirmsskolas izglītības programmas apguvei Iestādēs notiek Reģistrā visu gadu elektroniski tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv vai iesniedzot Pašvaldībā jaunu pieteikumu un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Bērnu pirmsskolas izglītības programmas apguvei Iestādēs var reģistrēt no bērna dzimšanas reģistrācijas dienas.

6. Reģistrējot klātienē bērnu pirmsskolas izglītības apguvei, bērna likumiskais pārstāvis:

6.1. iesniedz pieteikumu (1. pielikums);

6.2. uzrāda personu apliecinošu dokumentu un nepieciešamības gadījumā – dokumentu, kas dod viņam tiesības rīkoties bērna interesēs.

7. Elektroniski reģistrējot bērnu pirmsskolas izglītības apguvei Iestādē, bērna likumiskais pārstāvis tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv aizpilda iesniegumu un informē par noteikumu 17. punktā norādītajām priekšrocībām noteikumu 18. punktā noteiktajā kārtībā.

8. Reģistrējot bērnu Reģistrā, likumiskais pārstāvis prioritārā secībā norāda ne vairāk kā 2 (divas) vēlamās Iestādes. Likumiskajam pārstāvim ir tiesības norādīt pirmsskolas izglītības pakalpojuma vēlamo uzsākšanas laiku. Likumiskā pārstāvja sniegtajai informācijai ir informatīvs raksturs.

9. Visus pieteikumus reģistrē Reģistrā pieteikumu iesniegšanas secībā.

10. Bērnus, kuriem nav piešķirta vieta Iestādē likumiskā pārstāvja norādītajā vēlamajā mācību gadā un mēnesī, automātiski pārreģistrē uz nākamo mācību gadu, saglabājot pieteikuma reģistrācijas datumu. Sasniedzot obligātās pamatizglītības uzsākšanas vecumu, bērnu izslēdz no Reģistra.

11. Līdz vietas piešķiršanai, saglabājot pieteikuma reģistrācijas datumu, likumiskajam pārstāvim ir tiesības mainīt pieteikumā norādīto informāciju par vēlamajām Iestādēm un vēlamo datumu, no kura bērnam nepieciešama vieta Iestādē, autorizējoties tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv vai iesniedzot Pašvaldībā iesniegumu (2. pielikums).

12. Likumiskajam pārstāvim ir tiesības anulēt pieteikumu Reģistrā, autorizējoties tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv vai iesniedzot Pašvaldībā iesniegumu (3. pielikumu).

III. Vietu piešķiršanas kārtība Iestādēs

13. Iestādes līdz katra gada marta pirmajai pirmdienai sniedz informāciju par bērnu skaitu jauno grupu komplektēšanai uz kārtējā gada 1. septembri. Mācību gada ietvaros Iestādes informē Pašvaldību par brīvām vietām 3 (trīs) darba dienu laikā, kad vieta ir atbrīvojusies.

14. Vietas piešķiršanu Iestādē nodrošina Pašvaldības komisija pirmsskolas izglītības vietu un atbalsta piešķiršanai (turpmāk – Komisija).

15. Pašvaldības finansētu pirmsskolas izglītības programmas apguvi bērnam nodrošina tikai vienā Iestādē vai Skolā.

16. Iestādēs atbilstoši uzņemamo bērnu skaitam un vecumam (dzimšanas gadam) piešķir vietas šādā secībā:

16.1. ar ārpuskārtas uzņemšanas priekšrocībām;

16.2. reģistrācijas secībā, ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

16.3. pieteikumu reģistrācijas secībā, ja Reģistrā vairs nav neviena aktuāla pieteikuma par bērniem, kuri uzskaitīti no 16.1. līdz 16.2. apakšpunktam.

17. Ārpuskārtas uzņemšanas priekšrocības (uzskaitītas nozīmīguma secībā):

17.1. atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem;

17.2. Iestādes vai Skolas pedagoga bērns;

17.3. bērna likumiskais pārstāvis ir persona ar I vai II grupas invaliditāti, ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

17.4. ar bāriņtiesas lēmumu uz laiku no ģimenēm izņemti bērni, kuri ievietoti bērnu sociālās aprūpes iestādē, aizbildnībā pieņemti bērni, adoptēti vai nodoti audžuģimenē;

17.5. bērnam, kura likumiskajam pārstāvim aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu atbilstoši Pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" reģistrācijai, ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

17.6. bērnam Iestādē, kuru apmeklē brālis(-ļi) vai māsa(-as), ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā.

18. Par noteikumu 17. punktā norādītajām priekšrocībām bērna likumiskais pārstāvis, personīgi iesniedzot iesniegumu (4. pielikums), informē Pašvaldību šādos gadījumos:

18.1. ja bērna pieteikšana reģistrācijai pirmsskolas izglītības apguvei Iestādē veikta elektroniski;

18.2. ja attiecīgā priekšrocība bērnam nav bijusi laikā, kad bērns pieteikts reģistrācijai pirmsskolas izglītības apguvei Iestādē.

19. Pašvaldība pirms vietas piešķiršanas aktualizē datus, pievieno vai anulē bērnam ārpuskārtas priekšrocības statusu Reģistrā un informē likumisko pārstāvi. Likumiskais pārstāvis 5 (piecu) darba dienu laikā iesniedz Pašvaldībai aktuālo informāciju.

20. Piešķirot vietu Iestādē, ievēro likumiskā pārstāvja norādīto informāciju par vēlamajām Iestādēm. Ja tas nav iespējams, Komisija piešķir bērnam vietu citā Iestādē.

21. Ievērojot Iestādē uzņemamo bērnu skaitu un vecuma grupas, Komisijai ir tiesības izvērtēt un lemt par vietas piešķiršanu citā gadā dzimušam bērnam apvienotā vecuma grupā.

22. Par piešķirto vietu Komisija saskaņā ar pieteikumā norādīto kontaktinformāciju rakstiski paziņo likumiskajam pārstāvim, norādot pieteikšanās termiņu ne īsāku par 14 dienām no Komisijas paziņojuma nosūtīšanas dienas un Iestādes kontaktus.

23. Ja likumiskais pārstāvis paziņojumā par vietas piešķiršanu norādītajā termiņā Iestādē nav iesniedzis saistošo noteikumu 27. punktā noteiktos dokumentus vai saistošo noteikumu 24. punktā noteiktajā kārtībā nav atteicies no piešķirtās vietas, Komisija pieņem lēmumu un izslēdz bērnu no Reģistra.

24. Likumiskais pārstāvis var atteikties no piešķirtās vietas Iestādē tīmekļa vietnē www.epakalpojumi.lv vai iesniedzot klātienē iesniegumu (5. pielikums). Ja Iestāde:

24.1. ir norādīta kā viena no vēlamajām, bērnu izslēdz no Reģistra. Likumiskajam pārstāvim ir tiesības iesniegt jaunu pieteikumu bērna reģistrācijai pirmsskolas izglītības apguvei Iestādē;

24.2. nav norādīta kā viena no vēlamajām, bērnam saglabā vietu Reģistrā atbilstoši pieteikuma reģistrācijas datumam līdz brīdim, kamēr piešķir vietu kādā no norādītajām vēlamajām Iestādēm.

25. Pašvaldība nodrošina Reģistra publisko pieejamību tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv un publicē informāciju par piešķirtajām vietām Pašvaldības mājaslapā www.olaine.lv, norādot Iestādē uzņemamo bērnu skaitu un bērna unikālo identifikācijas kodu.

IV. Bērna uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Iestādēs un Skolās

26. Bērna uzņemšana Iestādē notiek saskaņā ar Komisijas lēmumu par vietas piešķiršanu un Iestādes vadītāja rīkojumu.

27. Lai uzņemtu bērnu Iestādē, likumiskais pārstāvis personīgi slēdz līgumu (8. pielikums) ar attiecīgās Iestādes vadītāju, uzrāda bērna dzimšanas apliecību un iesniedz Iestādē šādus dokumentus:

27.1. iesniegumu "Iesniegums bērna uzņemšanai Iestādē" (6. pielikums);

27.2. bērna medicīnas karti (veidlapa Nr. 026/u);

27.3. valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma kopiju (uzrādot oriģinālu), ja bērnu uzņem speciālā izglītības programmā.

28. Pirmsskolas programmas apguves laikā nepieciešamības gadījumā likumiskais pārstāvis Pašvaldībā var iesniegt iesniegumu (7. pielikums) par vietas maiņu pirmsskolas izglītības programmas apguvei bērnam no vienas Iestādes uz citu. Komisija izskata iesniegumu un pieņem lēmumu par vietas maiņu, kad Iestādē ir brīva vieta.

29. Ja bērns, kurš nav obligātajā apmācību vecumā, mācību gada laikā neapmeklē Iestādi ilgāk nekā vienu mēnesi pēc kārtas bez attaisnojoša iemesla, tad bērnu var atskaitīt no Iestādes ar vadītāja rīkojumu, iepriekš rakstveidā brīdinot likumisko pārstāvi par bērna atskaitīšanu un uzaicinot 14 dienu laikā pēc brīdinājuma saņemšanas sniegt rakstveida atbildi vai paskaidrojumu, kā arī informāciju par nepieciešamību turpmāk bērnam nodrošināt pirmsskolas izglītības programmas apguvi. Iestādes vadītājs sniedz informāciju Pašvaldības aģentūrai "Olaines sociālais dienests", lai noskaidrotu bērna prombūtnes iemeslus gadījumā, ja likumiskais pārstāvis nesazinās un nesniedz Iestādei informāciju.

30. Ja bērns mācību gada laikā, pamatojoties uz ārsta izziņu, nepieciešamās ilgstošas ārstēšanās dēļ neapmeklē Iestādi, vietu bērnam Iestādē saglabā ar vadītāja rīkojumu.

31. Pašvaldībai ir tiesības pārtraukt pedagoģisko procesu Iestādēs vai Skolā. Pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā nepieciešamības gadījumā bērniem nodrošina vietu citā Iestādē vai Skolā.

32. Iestāžu pirmsskolas 5–6 gadīgo grupu pāreja uz attiecīgo Skolu pirmsskolas programmas apguves turpināšanai notiek saskaņā ar Pašvaldības izpilddirektora rīkojumu. No Reģistra vietu piešķiršanu Skolās veic ar Komisijas lēmumu. Bērnu uzņemšana un atskaitīšana no Skolas notiek saskaņā ar spēkā esošajiem vispārējo izglītību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem. Skola informē Pašvaldību par bērnu reģistrēšanu.

33. Bērnu atskaita no Iestādes ar vadītāja rīkojumu šādos gadījumos:

33.1. pēc likumiskā pārstāvja rakstiska iesnieguma;

33.2. ja bērns ir apguvis obligāto pirmsskolas izglītību;

33.3. saistošo noteikumu 29. punktā noteiktajā gadījumā, ja likumiskais pārstāvis nesniedz atbildi uz Iestādes rakstveida brīdinājumu par bērna atskaitīšanu;

33.4. ja bērns uzņemts Iestādē ar saistošo noteikumu 16.2. apakšpunktā minēto ārpuskārtas uzņemšanas priekšrocību un, ja starp likumisko pārstāvi un Iestādi pārtrauc darba attiecības un bērna dzīvesvieta nav deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

33.5. saskaņā ar Pašvaldības izpilddirektora rīkojumu par pāreju uz Skolu pirmsskolas izglītības programmas apguvei.

V. Pašvaldības atbalsta piešķiršanas kārtība pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē vai pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja

34. Atbalsta apmēru vienam bērnam mēnesī pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai privātajā izglītības iestādē vai pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja aprēķina atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai metodikai un publicē tīmekļvietnē www.olaine.lv. Atbalsta apmēru nosaka katram budžeta gadam ar Pašvaldības domes lēmumu:

34.1. privātajām izglītības iestādēm atbalsta apmēru nosaka:

34.1.1. bērniem vecumā no pusotra gada līdz četriem gadiem;

34.1.2. obligātās izglītības sagatavošanas vecumā;

34.2. privātajiem bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem atbalsta apmēru nosaka un piešķir bērniem vecumā no pusotra gada līdz četriem gadiem.

35. Bērna likumiskais pārstāvis atbalsta piešķiršanai iesniedz iesniegumu (9. pielikums, 10. pielikums) elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, vai klātienē, iesniegumam pievieno līguma kopiju, kas noslēgts ar privāto iestādi, vai vienu līguma eksemplāru, kas slēgts ar bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju.

36. Lēmumu par atbalsta piešķiršanu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai privātajā izglītības iestādē vai pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēja vai tā atteikumu pieņem Komisija. Lēmumā norāda atbalsta piešķiršanas termiņu. Par pieņemto lēmumu informē privāto izglītības iestādi vai bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzēju, vecāku un Pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļu. Komisijai ir tiesības nepiešķirt atbalstu, ja bērnam ir nodrošināta vieta Iestādē.

37. Atbalstu piešķir, ja:

37.1. bērnam un vismaz vienam likumiskajam pārstāvim dzīvesvieta ir deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

37.2. bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu, bet ne ātrāk par datumu, kad ir saņemts likumiskā pārstāvja iesniegums Pašvaldībā;

37.3. bērnam Pašvaldības noteiktajā kārtībā ir reģistrēts pieteikums pirmsskolas izglītības programmas apguvei Iestādē un pieteikumā norādītais vēlamais mācību uzsākšanas laiks ir pagājis;

37.4. bērnam reģistrētajā pieteikumā pirmsskolas izglītības programmas apguvei nav atzīmēts, ka pagaidām piedāvājumu pirmsskolas izglītības pakalpojumam no Iestādes nevēlas saņemt;

37.5. bērns nav bijis iekļauts pretendentu sarakstā uzņemšanai Iestādē pirmsskolas izglītības programmas apguvei vai bērns ir iekļauts pretendentu sarakstā un uzsāks pirmsskolas izglītības programmas apguvi no kārtējā gada 1. septembra, par ko Iestāde noslēgusi līgumu par bērnam sniedzamajiem pakalpojumiem ar bērna likumisko pārstāvi;

37.6. bērns Valsts izglītības informācijas sistēmā nav un arī iepriekš nav bijis reģistrēts kā Iestādes izglītojamais, kas apgūst pirmsskolas izglītības programmu;

37.7. ir noslēgts līgums par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu starp bērna likumisko pārstāvi un privāto izglītības iestādi vai privāto bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju;

37.8. izvēlētais bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējs nav bērna likumiskais pārstāvis;

37.9. bērns ir uzņemts privātajā izglītības iestādē un reģistrēts Valsts izglītības informācijas sistēmā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

38. Privātai pirmsskolas izglītības iestādei atbalstu nepiešķir par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi. Šādā gadījumā atbalsta finansējumu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir apmeklējis privāto izglītības iestādi. Par attaisnojošu iemeslu saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem likumiskais pārstāvis rakstiski informējis privāto izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 kalendāra dienām kalendāra gada laikā.

39. Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem atbalstu piešķir tikai par dienām, kad bērns saņēmis pakalpojumu. Netiek segti izdevumi bērna prombūtnes laikā, bērna veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ārsta izziņa.

40. Atbalsta piešķiršanu pārtrauc un līgumu par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu izbeidz ar dienu, kad:

40.1. bērnu uzņem Iestādē vai citas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

40.2. bērnam un vienam likumiskajam pārstāvim dzīvesvieta vairs nav deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

40.3. bērnu atskaita no privātās izglītības iestādes;

40.4. izbeidz līgumu starp privāto izglītības iestādi un bērna likumisko pārstāvi par pirmsskolas izglītības programmas apguves īstenošanu vai saņemts bērna likumiskā pārstāvja iesniegums par līguma pārtraukšanu;

40.5. izbeidz līgumu starp privāto bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju un likumisko pārstāvi;

40.6. privātā izglītības iestāde ir likvidēta vai tās darbība ir pārtraukta;

40.7. citos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

41. Atbalstu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam piešķir tikai vienu reizi. Gadījumā, ja bērnam nodrošināta vieta Iestādē un likumiskais pārstāvis no vietas atsakās, atbalstu pārtrauc.

42. Ja likumiskais pārstāvis rakstiski atsakās no piešķirtās vietas Iestādē, kurā viņa bērns ir reģistrēts uzņemšanai, un bērns turpina apgūt pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē, Pašvaldība turpina sniegt atbalstu.

VI. Lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtība

43. Saistošo noteikumu 14., 16., 17., 18., 20., 25., 32. punktā noteiktajos gadījumos lēmumus pieņem Komisija.

44. Saistošo noteikumu 26. un 27. punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem Iestādes vadītājs.

45. Komisijas un Iestādes vadītāja pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VII. Noslēguma jautājumi

46. Līgumi par pirmsskolas izglītības nodrošināšanu starp likumisko pārstāvi, Pašvaldību un privāto izglītības iestādi, kas noslēgti pirms šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas, saglabā savu juridisko spēku.

47. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Olaines novada domes 2018. gada 17. janvāra saistošie noteikumi Nr. SN1/2018 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bergs
1. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds,
uzvārds, pers. kods 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Piekrītu saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

PIETEIKUMS

Lūdzu reģistrēt  
 bērna vārds, uzvārds 
personas kods: _____________ - _____________ , bērna dzimšanas dati__________________
deklarētās dzīvesvietas adrese  
pirmsskolas izglītības programmas apguvei Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē:
Pirmsskolas izglītības iestāde
(ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā divas vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)
Adrese
"Zīle"Kūdras iela 9, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Dzērvenīte"Zemgales iela 39, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Magonīte"Baznīcas iela 1, Jaunolaine, Olaines pag., Olaines nov., LV-2127
"Ābelīte"Parka iela 5, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Čiekuriņš"Veselības iela 7, Olaine, Olaines nov., LV-2114

Pagaidām piedāvājumu pirmsskolas izglītības pakalpojumam no Iestādes nevēlos saņemt. Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama no________ gada ___________mēneša.

Uzņemos atbildību un esmu informēts, ka:

• jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

• reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

• man ir tiesības atsaukt pieteikumu personīgi vai elektroniski.

Esmu informēts un piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta saistošo noteikumu Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" nosacījumiem un ka dati tiek glabāti datubāzē 5 gadus.

Datums _____/_____/______, vieta ____________________________

Paraksts, atšifrējums _________________________________________

2. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds
  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss,
tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski
e-pasts: 

iesniegums izmaiņām pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības programmas apguvei

Lūdzu veikt izmaiņas bērna 
 bērna vārds, uzvārds
personas kods __________________ - ________________, bērna dzimšanas dati__________________

pieteikumā Nr._____________________________________

Vēlamā Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāde:

Pirmsskolas izglītības iestāde
(ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā divas vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)
Adrese
"Zīle"Kūdras iela 9, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Dzērvenīte"Zemgales iela 39, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Magonīte"Baznīcas iela 1, Jaunolaine, Olaines pag., Olaines nov., LV-2127
"Ābelīte"Parka iela 5, Olaine, Olaines nov., LV-2114
"Čiekuriņš"Veselības iela 7, Olaine, Olaines nov., LV-2114

Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama no______________ gada ____________ mēneša.

Esmu informēts, ka:

• jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

• reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta saistošo noteikumu Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" nosacījumiem.

Datums _____/_____/______, vieta ____________________________

Paraksts, atšifrējums _________________________________________

3. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 

Iesniegums pieteikuma atsaukšanai pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības programmas apguvei

Lūdzu atsaukt pieteikumu Nr. __________________________
par 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods:_____________ - _____________

reģistrāciju pirmsskolas izglītības programmas apguvei Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta saistošo noteikumu Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība" nosacījumiem.

Datums ______/_____/________, vieta __________________________

Paraksts, atšifrējums __________________________

4. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 
  
Vēlos saņemt informāciju elektroniski  e-pasts: 

IESNIEGUMS vietas piešķiršanai ārpus kārtas

Lūdzu piešķirt vietu ārpus kārtas pirmsskolas izglītības programmas apguvei Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē
bērnam 
 bērna vārds, uzvārds

personas kods ___________- ___________, bērna dzimšanas dati__________________

deklarētās dzīvesvietas adrese 

Pamatojums (saistošo noteikumu punkts):

17.1. atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem;

17.2. Iestādes vai Skolas pedagoga bērns

17.3. bērna likumiskais pārstāvis ir persona ar I vai II grupas invaliditāti, ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

17.4. ar bāriņtiesas lēmumu uz laiku no ģimenēm izņemti bērni, kuri ievietoti bērnu sociālās aprūpes iestādē, aizbildnībā pieņemti bērni, adoptēti vai nodoti audžuģimenē;

17.5. bērnam, kura likumiskajam pārstāvim aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu atbilstoši Pašvaldības aģentūras "Olaines sociālais dienests" reģistrācijai, ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā;

17.6. bērnam Iestādē, kuru apmeklē brālis(-ļi) vai māsa(-as), ja bērna un vismaz viena likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta Olaines novada administratīvajā teritorijā.

Pielikumā: 
  

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada domes 2024. gada 27. marta saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _____/_____/______________, vieta _______________________________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

5. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 
  
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts: 

atteikums no piešķirtās vietas
pirmsskolas izglītības programmas apguvei iestādē

Atsakos no 
 bērna vārds, uzvārds
personas kods: _____________ - _____________
deklarētās dzīvesvietas adrese 

,

piešķirtās vietas pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē
 
iestādes nosaukums
Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas ir norādīta kā viena no vēlamajām.

Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas nav norādīta kā vēlamā.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar 2024. gada 27. marta saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _______/______/___________, vieta _____________________________

Paraksts, atšifrējums ________________________________________________

 

6. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
Olaines novada pašvaldības 
pirmsskolas izglītības iestāde 
 iestādes nosaukums
vadītājam 
 vārds, uzvārds
  
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 

Iesniegums
bērna uzņemšanai iestādē

Lūdzu uzņemt 
 bērna vārds, uzvārds
personas kods __________ - ___________,
deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss 

pirmsskolas izglītības programmas apguvei ______________________________________ (programmas nosaukums, kods) no _______ gada _______________ .

Datums _____/_____/_______________, vieta ______________________________

Paraksts, atšifrējums _________________________________________

7. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 
  
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts: 

Iesniegums
vietas maiņai no vienas iestādes uz citu

Lūdzu mainīt vietu pirmsskolas izglītības programmas apguvei
 ,
(bērna vārds, uzvārds) 

personas kods _________________ - _________________ bērna dzimšanas dati_______________

bērna deklarētā dzīvesvieta 
   
no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes"_____________________"
iestādes nosaukums
uz
   
pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi"_____________________".
iestādes nosaukums
 
  
Vietas maiņa nepieciešama, jo 
  

Datums _____/_____/_______________, vieta _____________________________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

8. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
LĪGUMS

Olaines novadā

20__. gada ______________________Nr. ____

Olaines novada pašvaldības (konkrētas iestādes nosaukums, reģ. Nr. 00000000000), tās vadītāja personā, turpmāk saukts Pakalpojuma sniedzējs, no vienas puses, un

VECĀKA (BĒRNA LIKUMISKĀ PĀRSTĀVJA) VĀRDS, UZVĀRDS, personas kods: , turpmāk tekstā saukts Pakalpojuma saņēmējs, no otras puses,

Pakalpojuma saņēmējs ir likumīgs BĒRNA VĀRDS, UZVĀRDS, personas kods: ,

pārstāvis, ko apliecina

 
 
dzimšanas apliecības sērija, numurs, izdošanas vieta un datums

turpmāk tekstā Izglītojamais

I. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1. Pakalpojuma sniedzējs veic Izglītojamā ……………………………………… izglītošanu un audzināšanu Olaines novada pašvaldības ........................................... (iestādes nosaukums) (turpmāk tekstā – Izglītības iestāde) no 20___. gada …….................................. līdz pirmsskolas izglītības mācību programmas apguvei vai Izglītojamā atskaitīšanai saistošo noteikumu 34. punkta kārtībā.

II. PAKALPOJUMA SNIEDZĒJA SAISTĪBAS

2. Pakalpojuma sniedzēja pienākumi:

2.1. veikt Izglītojamā izglītošanu un audzināšanu saskaņā ar licencēto pirmsskolas izglītības programmu;

2.2. radīt labvēlīgus apstākļus Izglītojamā izaugsmei atbilstoši viņa individuālajām spējām un interesēm, nodrošināt veselīga dienas režīma ievērošanu;

2.3. informēt Pakalpojuma saņēmēju par Izglītojamā apgūtajām prasmēm, iemaņām, attīstību, kā arī sniegt ieteikumus attīstības veicināšanai;

2.4. organizēt Izglītības iestādē maksas ēdināšanas pakalpojumu Izglītojamajam;

2.5. iepazīstināt Pakalpojuma saņēmēju ar Izglītības iestādes reglamentējošajiem dokumentiem, t.sk.:

2.5.1. Iestādes reģistrācijas apliecību;

2.5.2. Iekšējās kārtības noteikumiem;

2.5.3. Licencētajām izglītības programmām.

2.6. Līguma pirmstermiņa laušanas gadījumā izsniegt Izglītojamā dokumentus, ja ir nokārtotas visas Pakalpojuma saņēmēja saistības.

3. Pakalpojumu sniedzēja tiesības:

3.1. ja Pakalpojuma saņēmējs neievēro šī līguma 4.8.–4.10. punktu, Pakalpojuma sniedzējam ir tiesības nepieņemt Izglītojamo (vecumā 1,5–4 gadi) Izglītības iestādē ar nākamā mēneša 1. datumu;

3.2. ja Pakalpojuma saņēmējs nesedz parādu par ēdināšanas pakalpojumu atbilstoši šī līguma 4.8.–4.10. punktam, Izglītojamajam Pakalpojuma sniedzējs var mainīt Izglītojamā uzturēšanās režīmu Izglītības iestādē, nodrošinot obligāto pirmsskolas programmas īstenošanu Izglītojamā apmācībai bez ēdināšanas pakalpojumiem, vai, saskaņojot ar Olaines novada pašvaldības domi, piedāvāt iespēju apgūt obligāto pirmsskolas izglītību pašvaldības vispārizglītojošās izglītības iestādēs;

3.3. atskaitīt Izglītojamo no izglītības iestādes saskaņā ar saistošo noteikumu 34. punktu:

3.3.1. pēc vecāku (aizbildņu) iesnieguma;

3.3.2. Izglītojamais ir apguvis obligāto pirmsskolas izglītību apguvi;

3.3.3. ja Izglītojamais vecumā no 1,5 līdz 4 gadiem:

3.3.3.1. bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Izglītības iestādi vienu mēnesi pēc kārtas un vecāki iepriekš (14 dienu laikā) ir brīdināti par Izglītojamā atskaitīšanu. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāms Izglītojamā veselības stāvoklis, ko apliecina ārsta izsniegta izziņa, vecāku atvaļinājums, par kuru vecāki informē iestādes administrāciju, vai citi neparedzēti gadījumi, kurus izvērtē Olaines novada pašvaldība;

3.4. Pakalpojuma sniedzējam ir tiesības nepieņemt grupā Izglītojamo ar saslimšanas pazīmēm, kuras var apdraudēt pārējo Izglītojamo veselības stāvokli un kuras apliecina Izglītības iestādes medmāsa;

3.5. izsniegt Izglītojamā medicīnisko karti pret parakstu pēc tam, kad vecāki nokārtojuši finansiālās saistības ar iestādi par Izglītojamā ēdināšanas pakalpojumu. Ja finanšu norēķini netiek saņemti, iestādes vadītājs ziņo pašvaldībai lēmuma pieņemšanai par parāda piedziņu.

III. PAKALPOJUMA SAŅĒMĒJA SAISTĪBAS

4. Pakalpojuma saņēmēja pienākumi:

4.1. slēdzot līgumu ar Izglītības iestādi, iepazīties un ievērot Izglītības iestādes Iekšējos normatīvos aktus, apliecinot ar parakstu;

4.2. trīs dienu laikā ziņot Izglītības iestādes vadībai par deklarētās dzīvesvietas maiņu vai kontakttālruņa numura maiņu;

4.3. uzņemties atbildību par Izglītojamā veselības stāvokli, atvedot to uz Izglītības iestādi:

4.3.1. gadījumā, ja Izglītības iestādes medmāsa konstatē Izglītojamā saslimšanas pazīmes (līguma 3.4. punkts), Pakalpojuma saņēmējam pēc medmāsas vai Izglītības iestādes vadības paziņojuma (mutiskā/telefoniskā) saņemšanas ir pienākums izņemt Izglītojamo no Iestādes 1 stundas laikā;

4.3.2. Izglītības iestādes medmāsai ir tiesības sazināties ar Izglītojamā ģimenes ārstu, lai noteiktu saslimšanas veidu (diagnozi), ja Izglītojamais tiek atvests uz Izglītības iestādi ar saslimšanas pazīmēm bez ārsta izziņas par veselības stāvokli pēc līguma 4.3.1. punktā noteikta gadījuma;

4.4. apmeklēt vecāku sapulces un individuālās pārrunas;

4.5. stājoties Izglītības iestādē, Pakalpojuma saņēmējam ir pienākums uzrādīt bērna dzimšanas apliecību un iesniegt šādus dokumentus:

4.5.1. iesniegumu atbilstoši Saistošo noteikumu 6. pielikumam;

4.5.2. Izglītojamā medicīnas karti (veidlapa Nr. 026/u);

4.5.3. pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma kopiju (uzrādot oriģinālu), ja Izglītojamais tiek uzņemts speciālā izglītības programmā;

4.6. informēt Pakalpojuma sniedzēju par Izglītojamā neierašanos Izglītības iestādē līdz pašreizējās dienas plkst. 9.00. Neinformēšanas gadījumā maksa par ēdināšanas pakalpojumu tiek saglabāta;

4.7. ja izglītojamais slimības dēļ iestādi neapmeklē ilgāk par trīs dienām, pēc Izglītojamā izveseļošanās iestādē iesniegt ārsta izziņu par bērna veselības stāvokli;

4.8. parakstot šo līgumu, apņemas veikt maksājumus par ēdināšanas pakalpojumiem atbilstoši Olaines novada pašvaldības domes noteiktajai maksai par ēdināšanas pakalpojumiem Izglītības iestādē;

4.9. veikt priekšapmaksu par Izglītojamā ēdināšanu līdz pašreizējā mēneša 15. datumam atbilstoši Izglītības iestādes izsniegtajam maksājuma paziņojumam/kvītij. Maksājumus var veikt ar pārskaitījumu uz Izglītības iestādes norādīto bankas kontu;

4.10. ja Pakalpojuma saņēmējs neievēro šī līguma noteikumus un laikā nesamaksā par šī līguma 4.8., 4.9. punktā minēto Izglītojamā ēdināšanu pilnā apmērā un arī 10 darba dienu laikā pēc brīdinājuma saņemšanas no Pakalpojuma sniedzēja par kavētiem maksājumiem neveic noteiktos maksājumus pilnā apmērā, tad Pakalpojuma sniedzējam saskaņā ar Olaines novada pašvaldības domes Saistošajiem noteikumiem un Izglītības iestādes Iekšējiem normatīvajiem aktiem ir tiesības pieņemt lēmumu par Izglītojamā uzturēšanās režīma maiņu Izglītības iestādē, nodrošinot pirmsskolas programmas īstenošanu saīsinātā kārtībā, proti, līdz četrām stundām dienā, bez ēdināšanas pakalpojumiem;

4.11. Pakalpojuma saņēmējs, parakstot šo līgumu, ar savu parakstu apliecina, ka zaudējumu nodarīšanas rezultātā Izglītības iestādei, nesamaksājot maksājumu par ēdināšanas pakalpojumu par Izglītojamo divu mēnešu laikā pēc Izglītojamā atskaitīšanas no Izglītības iestādes, piekrīt, ka radusies zaudējumu summa tiek piedzīta saistību piespiedu izpildīšanas brīdinājuma kārtībā. Izglītības iestāde rakstiski brīdina Pakalpojuma saņēmēju, un, ja mēneša laikā radītais zaudējums netiek apmaksāts, Izglītības iestāde piedzen saistību piespiedu izpildīšanas brīdinājuma kārtībā radušos zaudējumu par ēdināšanas pakalpojumu;

4.12. ja Izglītojamā uzvedība ir varmācīga attiecībās ar pārējiem Izglītojamajiem vai apdraud paša un pārējo Izglītojamo drošību, vecāku pienākums ir konsultēties un saņemt medicīnisko atzinumu pie attiecīga ārsta par bērna veselības stāvokli;

4.13. rakstiski informēt Pakalpojuma sniedzēju par personām (ne jaunākas par 13 gadiem), kuras ir tiesīgas izņemt Izglītojamo no Izglītības iestādes;

4.14. katru gadu līdz 1. maijam rakstiski informēt Pakalpojuma sniedzēju par Izglītojamā apmeklējumu vasaras periodā (jūnijā, jūlijā un augustā).

5. Pakalpojumu saņēmēja tiesības:

5.1. pieprasīt un saņemt no Pašvaldības un Pakalpojumu sniedzēja ar Izglītojamo saistīto informāciju, tai skaitā par ēdināšanas maksas aprēķināšanas kārtību un pakalpojuma kvalitāti;

5.2. iesaistīties iestādes padomes darbā, sniegt ierosinājumus iestādes darba uzlabošanai.

IV. PAPILDU NOTEIKUMI

6. Pakalpojuma sniedzējs un Pakalpojuma saņēmējs ar cieņu un toleranci izturas viens pret otru. Sekmē, lai Izglītojamajam veidojas pozitīva un pieklājīga attieksme.

7. Pakalpojuma saņēmējs, parakstot šo līgumu, ir informēts, ka audzināšanas un izglītošanas procesa plānošana un organizācija, ieskaitot mācību darba formas, metodes un paņēmienus, ir pedagogu kompetencē.

8. Gadījumā, ja konkrētajā budžeta gadā Olaines novada pašvaldības dome piešķirs Pakalpojuma sniedzējam līdzekļus Izglītojamā individuālajai darbībai nepieciešamo mācību līdzekļu un materiālu iegādei, Pakalpojuma sniedzējs pats nodrošinās līdzekļu un materiālu iegādi, 1 mēnesi iepriekš informējot par to Pakalpojuma saņēmēju.

9. Pakalpojuma saņēmējs, parakstot šo līgumu, ir informēts, ka maksu par ēdināšanas pakalpojumu nosaka un var mainīt Olaines novada pašvaldības dome. Pakalpojuma saņēmējs par ēdināšanas pakalpojuma maksas izmaiņu tiek informēts 1 mēnesi pirms jaunā maksājuma stāšanās spēkā.

10. Pakalpojuma saņēmējs, parakstot šo līgumu, ir informēts, ka izglītības iestādi drīkst apmeklēt tikai veseli bērni un bērna ārstēšana un atveseļošana nav pirmsskolas iestādes darbinieku kompetencē.

11. Pakalpojuma saņēmējs nodrošina, lai Izglītojamais saudzīgi izturas pret Izglītības iestādes telpām, inventāru un teritoriju. Atlīdzina Izglītības iestādei tīši nodarītus zaudējumus, kas radušies Izglītojamā vai savas rīcības rezultātā.

12. Izglītojamā atskaitīšana no Izglītības iestādes neatbrīvo Pakalpojuma saņēmēju no savu saistību izpildes.

V. LĪGUMA SPĒKĀ STĀŠANĀS UN IZBEIGŠANAS NOTEIKUMI

13. Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi un darbojas līdz pušu saistību pilnīgai izpildei.

14. Pirms termiņa beigām līgumu var izbeigt šādos gadījumos:

14.1. Pusēm savstarpēji vienojoties;

14.2. pamatojoties uz Pakalpojumu saņēmēja iesniegumu;

14.3. iestājoties šī līguma 14. punkta nosacījumiem.

15. Pakalpojuma sniedzējam ir tiesības vienpusēji lauzt Līgumu, ja:

15.1. Pakalpojuma saņēmējs nepilda šī Līguma nosacījumus;

15.2. Izglītojamais ir atskaitīts no Izglītības iestādes saskaņā ar šī līguma 3.3. punktu.

VI. STRĪDU IZSKATĪŠANAS KĀRTĪBA

16. Strīdus, kas radušies šī Līguma darbības laikā, puses risina sarunu ceļā Izglītības iestādē, Olaines novada pašvaldībā vai Olaines novada pašvaldības domē. Ja vienošanās nav panākta, tad jautājums tiek nodots izskatīšanai tiesā.

VII. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

17. Ja kāds no šī Līguma noteikumiem zaudē juridisko spēku, tad tas neietekmē pārējos šī Līguma noteikumus.

18. Šis Līgums ir sastādīts un parakstīts 2 (divos) autentiskos eksemplāros, katram no tiem ir vienāds juridiskais spēks.

VIII. PUŠU REKVIZĪTI UN PARAKSTI

PAKALPOJUMA SNIEDZĒJS PAKALPOJUMA SAŅĒMĒJS 
    
9. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts: 

IESNIEGUMS atbalsta saņemšanai pirmsskolas
izglītības programmas apguvei privātajā izglītības iestādē

Lūdzu reģistrēt 
 bērna vārds, uzvārds
personas kods: _____________ - _____________
deklarētās dzīvesvietas adrese ,

Olaines novada pašvaldības atbalsta saņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei privātajā izglītības iestādē.

Informācija par privāto izglītības iestādi:

 
iestādes nosaukums  

 

 
adrese

Datums, no kura bērns apmeklē privāto izglītības iestādi ___________/________/______________

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _______/______/___________, vieta ______________________________

Paraksts, atšifrējums __________________________

10. pielikums
Olaines novada pašvaldības domes 2024. gada 27. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024
OLAINES NOVADA PAŠVALDĪBAI
Vecāka vai bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds 
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts: 

IESNIEGUMS atbalsta saņemšanai PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMAS APGŪŠANAI PIE privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja

Lūdzu reģistrēt 
 bērna vārds, uzvārds
personas kods: _____________ - _____________
deklarētās dzīvesvietas adrese ,

Olaines novada pašvaldības atbalsta saņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja.

Informācija par privāto bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju:

 
pakalpojuma sniedzēja nosaukums (juridiska persona) vai vārds, uzvārds (fiziska persona), bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja reģistrācijas apliecības Nr. 

 

 
reģistrētā vai deklarētā adrese

 

 
pakalpojuma sniegšanas adrese

Datums, no kura bērns saņem pakalpojumu ___________/________/______________

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Olaines novada domes 2024. gada 27. marta saistošajiem noteikumiem Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _______/______/___________, vieta __________________________________

Paraksts, atšifrējums __________________________

Olaines novada domes 2024. gada 27. marta saistošo noteikumu Nr. SN3/2024 "Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļaNorādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu mērķis – noteikt vienotu pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas kārtību reģistrā un izslēgšanas kārtību no reģistra, uzņemšanas kārtību Olaines novada pašvaldības dibinātās pirmsskolas izglītības iestādēs, vispārējo izglītības iestāžu pirmsskolas grupās.

 

Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punkts nosaka pašvaldības autonomo funkciju gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību, tā paša panta otrā daļa noteic, ka pašvaldība autonomās funkcijas pilda atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem un noslēgtajiem publisko tiesību līgumiem.

Saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta pirmo daļu katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē.

Saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 21. pantu vietējās pašvaldības savā administratīvajā teritorijā nodrošina vienlīdzīgu pieeju pirmsskolas izglītības iestādēm bērniem no pusotra gada vecuma. Tā paša likuma 26. panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldību vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamos uzņem izglītības iestādes dibinātāja noteiktajā kārtībā, ievērojot Izglītības likuma un citu likumu noteikumus.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.

Līdz ar to nepieciešams pieņemt jaunus saistošos noteikumus.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi aizstāj spēkā esošos saistošos noteikumus.

 

Saistošo noteikumu jaunā redakcija uz Olaines novada pašvaldības budžetu ietekmi neatstāj.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi izstrādāti, lai veicinātu vienotu pieeju bērnu reģistrēšanai pirmsskolu reģistrā. Noteikumu tiesiskais regulējums nodrošinās vienlīdzīgas iespējas pretendēt uz Olaines novada pašvaldības nodrošinātajām vietām pirmsskolas izglītības iestādēs.

 

Ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbību, konkurenci Olaines novada administratīvajā teritorijā – nav attiecināma.

Nav konstatējama ierobežojoša ietekme uz tirgu un atbilstību brīvai un godīgai konkurencei.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Olaines novada pašvaldības komisija pirmsskolas izglītības vietu un atbalsta piešķiršanai, kā arī saistošajos noteikumos noteiktos gadījumos lēmumus pieņem iestādes vadītājs.

 

Olaines novada pašvaldības komisijas pirmsskolas izglītības vietu un atbalsta piešķiršanai un iestādes vadītāja pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Olaines novada pašvaldības domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā noteiktās pašvaldības funkcijas izpildei.

 

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Olaines novada pašvaldība un Olaines novada pašvaldības komisija pirmsskolas izglītības vietu un atbalsta piešķiršanai.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Prasības un izmaksas ir samērīgas pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana, jo saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams šī mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts izskatīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā, ņemta vērā iepriekšējā perioda pieredze un prakse, vecāku iebildumi un ieteikumi, un sabiedrības viedokļa apzināšanai saistošo noteikumu projekts tika ievietots pašvaldības tīmekļvietnē www.olaine.lv, pašvaldības sociālo kontu tīmekļvietnē www.facebook.com no 2024. gada 15. februāra līdz 1. martam. Saņemti seši privātpersonu ierosinājumi. 28.02.2024. – divi ierosinājumi, 29.02.2024. – viens ierosinājums, 1.03.2024. – trīs ierosinājumi.

 

Daļa no ierosinājumiem ņemta vērā.

40.1. apakšpunktā aizstāts vārds "cita" ar vārdu "citas";

28. punkts papildināts ar otru teikumu "Komisija izskata iesniegumu un pieņem lēmumu par vietas maiņu, kad Iestādē ir brīva vieta".

Olaines novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Bergs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Olaines novada pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Olaines novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN3/2024Pieņemts: 27.03.2024.Stājas spēkā: 05.04.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 66, 04.04.2024. OP numurs: 2024/66.39
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350890
05.04.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"