Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Saulkrastu novada domes 2023. gada 28. jūnija saistošos noteikumus "Kārtība, kādā Saulkrastu novada pašvaldība sedz licencētās vispārējās izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei".
Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 12/2022

Saulkrastos 2022. gada 23. februārī
Kārtība, kādā Saulkrastu novada pašvaldība sedz licencētās vispārējās izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei
Apstiprināti Saulkrastu novada domes
2022. gada 23. februāra sēdē
(prot. Nr. 4/2022 § 25)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Saulkrastu novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) sedz izmaksas (turpmāk – līdzfinansējums) privātajai izglītības iestādei, kurā izglītību iegūst izglītojamais, kuram saskaņā ar Pedagoģiski medicīniskā komisijas atzinumu nepieciešama speciālās izglītības programmas apguve. Noteikumi attiecas uz pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpi.

2. Noteikumi neattiecas uz vispārējās pirmsskolas izglītības programmu (no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai) līdzfinansējumu privātai pirmsskolas izglītības iestādei.

II. Līdzfinansējuma apmērs un piešķiršanas nosacījumi

3. Līdzfinansējuma apmērs vienam izglītojamam mēnesī tiek noteikts ar pašvaldības domes lēmumu katru budžeta gadu atbilstoši vidējām izmaksām pašvaldības skolās. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu un par līdzfinansējuma pārtraukšanu konkrētajam izglītojamam pieņem pašvaldības izglītības darba speciālists.

(Grozīts ar Saulkrastu novada domes 28.09.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. SN 37/2022)

4. Ja vispārējās izglītības pakalpojuma izmaksas privātajā izglītības iestādē ir mazākas nekā līdzfinansējums, pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu apmērā, kas atbilst vispārējas izglītības pakalpojuma izmaksām privātajā izglītības iestādē.

5. Līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumi:

5.1. privātā izglītības iestāde ir reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā;

5.2. privātā izglītības iestāde īsteno izglītības programmu pamatizglītības vai vidējās izglītības pakāpē;

5.3. privātajai izglītības iestādei ir noslēgts līgums ar pašvaldību par līdzfinansējuma piešķiršanu attiecīgā izglītojamā vispārējās izglītības programmas apguvei privātajā izglītības iestādē un iesniegta izmaksu tāme;

5.4. privātā izglītības iestāde nav nodokļu parādnieks Publisko iepirkumu likuma izpratnē;

5.5. izglītojamā un vismaz viena tā likumiskā pārstāvja dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

5.6. Izglītojamajam saskaņā ar Pedagoģiski medicīniskā komisijas atzinumu nepieciešama speciālās izglītības programmas apguve;

5.7. izglītojamais ir reģistrēts privātā izglītības iestādē;

5.8. izglītojamā likumiskajam pārstāvim un privātajai izglītības iestādei ir noslēgts līgums par vispārējās izglītības programmas apgūšanu.

6. Par privātās izglītības iestādes atbilstību Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumā norādītajām prasībām ir atbildīgs izglītojamā likumiskais pārstāvis.

7. Līdzfinansējums tiek piešķirts, ja privātā izglītības iestāde samazina izglītojamā likumiskā pārstāvja maksu par vispārējās izglītības programmas īstenošanu tādā apmērā, kas atbilst izmaksātajam līdzfinansējuma apmēram.

8. Līdzfinansējums nav paredzēts izglītojamā ēdināšanas izdevumu segšanai.

III. Līdzfinansējuma izmaksas un pārtraukšanas kārtība

9. Pašvaldība un privātā izglītības iestāde slēdz līgumu par līdzfinansējuma nodrošināšanu.

10. Lai pamatotu līdzfinansējuma izlietojumu atbilstoši finansējuma mērķim, privātā izglītības iestāde, slēdzot līgumu ar pašvaldību, pievieno izmaksu tāmi atbilstoši pakalpojuma sniedzēja apstiprinātiem iepriekšējā gada pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem vai gadījumā, ja tiek dibināta jauna privātā izglītības iestāde, atbilstoši apstiprinātai plānoto izdevumu tāmei. Tāme tiek sagatavota atbilstoši normatīvajiem aktiem par izmaksu ekonomisko klasifikāciju.

11. Privātā izglītības iestāde līdz katra mēneša piektajam datumam rēķinu līdzfinansējuma saņemšanai pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā vai nosūta to pašvaldībai pa pastu vai elektroniski uz elektroniskā pasta adresi pasts@saulkrasti.lv atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

12. Pašvaldības izglītības darba speciālists pārbauda iesniegto dokumentu atbilstību noteikumos noteiktajām līdzfinansējuma saņemšanas prasībām un iesniedz rēķinu samaksai pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļā.

13. Pašvaldībai ir tiesības veikt pārbaudi privātajā izglītības iestādē par līdzfinansējuma izlietošanu atbilstoši noteikumos paredzētajiem noteikumiem un pieprasīt informāciju par izglītojamo apmeklējuma uzskaiti.

14. Pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļa saskaņā ar rēķinu veic norēķinus ar privāto izglītības iestādi 10 darbdienu laikā pēc rēķina saņemšanas, naudas līdzekļus ieskaitot privātās izglītības iestādes kontā kredītiestādē.

15. Pašvaldība pārtrauc līdzfinansējuma izmaksu, ja:

15.1. izglītojamā vai vismaz viena tā likumiskā pārstāvja dzīvesvieta vairs nav deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā;

15.2. pašvaldība konstatē, ka piešķirtais līdzfinansējums netiek izmantots atbilstoši noteikumiem;

15.3. izglītojamais Valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzē nav reģistrēts attiecīgajā privātajā izglītības iestādē.

16. Pašvaldības izglītības darba speciālists rakstiski paziņo privātajai izglītības iestādei par līdzfinansējuma pārtraukšanu konkrētajam izglītojamam.

17. Ja līdzfinansējuma pārmaksa ir izveidojusies privātās izglītības iestādes vainas dēļ, sniedzot nepatiesu vai nepilnīgu informāciju vai nepaziņojot par apstākļiem, kuri ietekmē tiesības uz līdzfinansējumu, privātā izglītības iestāde mēneša laikā pēc tam, kad nosūtīts pašvaldības rakstiskais paziņojums, pārmaksātos līdzekļus ieskaita pašvaldības kontā, kas norādīts rakstiskajā paziņojumā.

IV. Noslēguma jautājumi

18. Noteikumi stājās spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. pantā noteiktā kārtībā.

19. Atzīt par spēku zaudējušiem 2020. gada 30. septembra Saulkrastu novada domes saistošos noteikumus Nr. SN 23/2020 "Kārtība, kādā Saulkrastu novada pašvaldība sedz licencētās vispārējās izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei".

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Saulkrastu novada pašvaldība sedz licencētās vispārējās izglītības programmas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saulkrastu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN 12/2022Pieņemts: 23.02.2022.Stājas spēkā: 24.03.2022.Zaudē spēku: 22.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 58, 23.03.2022. OP numurs: 2022/58.7
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330979
{"selected":{"value":"25.10.2022","content":"<font class='s-1'>25.10.2022.-21.07.2023.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"25.10.2022","iso_value":"2022\/10\/25","content":"<font class='s-1'>25.10.2022.-21.07.2023.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"24.03.2022","iso_value":"2022\/03\/24","content":"<font class='s-1'>24.03.2022.-24.10.2022.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
25.10.2022
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"