Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Gulbenē 2019. gada 28. februārī (prot. Nr. 3, 7. §)
Par Gulbenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas un
apbūves tiesības noteikumi
" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Gulbenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru.

2. Neapbūvēta zemesgabala, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksu nosaka:

2.1. Gulbenes novada Beļavas pagasta teritorijā atbilstoši šo noteikumu 1. pielikumam – 2 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 12 euro gadā;

2.2. Gulbenes novada Stradu pagasta teritorijā:

2.2.1. atbilstoši šo noteikumu 2., 3., 4. un 5. pielikumam – 10 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 12 euro gadā;

2.2.2. atbilstoši šo noteikumu 6. pielikumam – 2 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 12 euro gadā;

2.3. pārējā Gulbenes novada pagastu teritorijā līdz 0,3 ha – 5 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā.

3. Neapbūvēta zemesgabala Gulbenes pilsētas teritorijā, kas nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts nomas maksu nosaka:

3.1. līdz 400 kv.m. – 2 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 7 euro gadā;

3.2. virs 400 kv.m. – 2 % apmērā no zemes kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā 12 euro gadā.

4. Noteikumi stājas spēkā 2019. gada 1. jūlijā.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs
1. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Beļavas pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Spārīte"

2. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Stradu pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Šķieneri"

3. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Stradu pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Stāķi"

4. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Stradu pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Ceļmalas"

5. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Stradu pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Paliena"

6. pielikums
Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra
saistošajiem noteikumiem Nr. 6
Gulbenes novada Stradu pagasta sakņu (ģimenes) dārzu teritorija "Ievugrava"

Gulbenes novada domes 2019. gada 28. februāra saistošo noteikumu Nr. 6 "Par Gulbenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums

 

Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.1., 30.2. un 30.3. apakšpunktā.

Gadījumos, kad neapbūvētu zemesgabalu, kuri tiek izmantoti personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam un kuri pilsētā nodoti pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai, kadastrālā vērtība un iznomājamās platības ir nelielas, to noteiktā nomas maksa nesedz administrēšanas izdevumus, līdz ar to nepieciešams noteikt tādu nomas maksas apmēru.

Saistošos noteikumus nepieciešams izdot, lai:

1) nodrošinātu sabiedrības vajadzības pēc Gulbenes novada pašvaldības valdījumā un īpašumā esošas zemes nomas tiesību izmantošanas;

2) noteikt lielāku nomas maksas apmēru, vienlaikus nosakot minimālo nomas maksas apmēru, ņemot vērā atbilstību neatkarīga vērtētāja noteiktajai tirgus nomas maksai.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā nosaka neapbūvētu pašvaldības zemesgabalu nomas maksas apmēru, sabalansējot sabiedrības vajadzības pēc zemes izmantošanas un pašvaldības pienākumu racionāli un lietderīgi apsaimniekot tās nekustamo mantu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu projekts paredz iekasēt zemes nomas maksu, kuras apmērs tiek noteikts, ņemot vērā atbilstību neatkarīga vērtētāja noteiktajai tirgus nomas maksai un administrēšanai nepieciešamo līdzekļu apjomam. Līdz ar to saistošo noteikumu izpildei tiek prognozēta pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ienākumu sadaļu. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darbvietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas personas, kuras novada administratīvajā teritorijā savu vajadzību nodrošināšanai vēlas nomāt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmPrivātpersonai, ja tā vēlas nomāt pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu, ar iesniegumu jāvēršas Gulbenes novada pašvaldībā, Ābeļu ielā 2, Gulbenē, Gulbenes novadā vai attiecīgajā Gulbenes novada pašvaldības pagasta vai pilsētas pārvaldē.

Saistošo noteikumu izdošanas neradīs papildus slogu administratīvajām procedūrām. Kontroli par saistošo noteikumu izpildi veic Gulbenes novada pašvaldības Īpašumu pārraudzības nodaļa.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas Tautsaimniecības komitejas un Finanšu komitejas sēdēs un publicēšanas pašvaldības mājas lapā internetā www.gulbene.lv, saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Gulbenes novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 28.02.2019.Stājas spēkā: 01.07.2019.Publicēts: Gulbenes Novada Ziņas, 6(123), 05.06.2019.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
316865
01.07.2019
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"