Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr. 380

Rīgā 2017. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 32 10. §)
Apsardzes sertifikātu izsniegšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma
14. panta trešo daļu
I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. apsardzes sertifikāta saņemšanai nepieciešamo izglītību;

1.2. personas, kurām apsardzes sertifikāta saņemšanai nav nepieciešams kārtot apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu (turpmāk – pārbaudījums);

1.3. prasības attiecībā uz pārbaudījumu un kārtību, kādā persona to kārto;

1.4. kārtību, kādā fiziskajai personai izsniedz apsardzes sertifikātu, tā dublikātu un atkārtotu sertifikātu un pagarina apsardzes sertifikāta derīguma termiņu;

1.5. apsardzes sertifikāta paraugu;

1.6. kārtību un apmēru, kādā maksājama valsts nodeva par pārbaudījuma kārtošanu, apsardzes sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu.

II. Apsardzes sertifikāta saņemšanai nepieciešamā izglītība

2. Lai saņemtu apsardzes sertifikātu, persona apgūst vienu no šādām izglītības programmām:

2.1. profesionālās pilnveides izglītības programmu "Apsardzes darba pamatlīmeņa zināšanu izglītības programma" (turpmāk – pamatlīmeņa zināšanu programma) un saņem apliecību par profesionālās pilnveides izglītības apgūšanu;

2.2. profesionālās tālākizglītības programmu apsardzes pakalpojumu jomā (profesijas kods: 5414) un saņem profesionālās kvalifikācijas apliecību, ne zemāku par otro profesionālās kvalifikācijas līmeni;

2.3. pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un saņem izglītības dokumentu, kas apliecina profesionālās kvalifikācijas "Drošības speciālists" iegūšanu;

2.4. piektā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un saņem izglītības dokumentu, kas apliecina profesionālās kvalifikācijas "Drošības dienesta vadītājs" iegūšanu.

3. Pamatlīmeņa zināšanu programmu izstrādā izglītības iestāde atbilstoši iekšlietu ministra apstiprinātajam profesionālās pilnveides izglītības programmas paraugam. Pamatlīmeņa zināšanu programmas apjoms ir 84 stundas.

4. Pamatlīmeņa zināšanu programmu var apgūt personas, kuras ir ieguvušas vismaz pamatizglītību.

III. Personas, kurām apsardzes sertifikāta saņemšanai nav nepieciešams kārtot pārbaudījumu

5. Lai saņemtu apsardzes sertifikātu, pārbaudījums nav jākārto personai, kura ieguvusi šo noteikumu 2.2., 2.3. vai 2.4. apakšpunktā minēto izglītību.

6. Ja tiek pagarināts apsardzes sertifikāta derīguma termiņš, pārbaudījums nav jākārto personai:

6.1. kura ieguvusi šo noteikumu 2.2., 2.3. vai 2.4. apakšpunktā minēto izglītību;

6.2. kura apguvusi profesionālās pilnveides izglītības programmu "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) 160 stundu apjomā un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa laikā apguvusi šo noteikumu 6.3. apakšpunktā paredzētos mācību kursus;

6.3. kura ieguvusi šo noteikumu 2.1. apakšpunktā minēto izglītību un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa laikā apguvusi paredzētos mācību kursus 80 stundu apjomā vienā vai vairākās mācību tēmās par:

6.3.1. fiziskā spēka un speciālo līdzekļu lietošanu apsardzes darbībā;

6.3.2. saskarsmes psiholoģiju apsardzes darbībā;

6.3.3. objektu apsardzes īpatnībām;

6.3.4. apsardzes darbības tiesiskā regulējuma aktualitātēm;

6.3.5. apsardzes darbinieka rīcību dažādu veidu apdraudējuma gadījumos;

6.3.6. apsardzes mobilā norīkojuma darba aspektiem;

6.3.7. apsardzes tehniskiem līdzekļiem un apsardzes tehniskām sistēmām;

6.3.8. šaujamieroču izmantošanas un pielietošanas nosacījumiem un kārtību, veicot apsardzes darbību;

6.3.9. ugunsdrošības prasību nodrošināšanu, veicot apsardzes darbību;

6.3.10. cilvēka ārienes pazīmēm un to vārdisko (verbālo) aprakstu.

7. Izglītības iestādei, kas īsteno šo noteikumu 6.3. apakšpunktā paredzētos mācību kursus, ir pienākums pēc šo mācību kursu apguves izsniegt personai izziņu (1. pielikums). Izglītības iestādei ir tiesības īstenot šo noteikumu 6.3. apakšpunktā paredzētos mācību kursus, ja izglītības iestāde ir akreditēta atbilstoši normatīvo aktu prasībām un īsteno izglītības programmu kopās "Personu un īpašumu aizsardzība" vai "Organizāciju drošība", vai "Civilā drošība un aizsardzība".

IV. Prasības pārbaudījumam un kārtība, kādā persona to kārto

8. Lai pieteiktos kārtot pārbaudījumu, persona iesniedz Valsts policijā pieteikumu pārbaudījuma kārtošanai (2. pielikums). Minēto pieteikumu var iesniegt personīgi, nosūtīt pa pastu vai elektroniski. Informāciju par pieteikšanos pārbaudījuma kārtošanai var nosūtīt arī ar elektroniskā pasta starpniecību bez droša elektroniska paraksta.

9. Valsts policija piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 8. punktā minētā pieteikuma saņemšanas atbilstoši pieteikumā norādītajam veidam informē personu par noteikto pārbaudījuma kārtošanas laiku.

10. Valsts policija nosaka pārbaudījuma kārtošanas laiku, pēc iespējas ņemot vērā personas vēlmes, bet ne vēlāku par 25 darbdienām pēc personas norādītā laika.

11. Persona pārbaudījumu kārto Valsts policijas noteiktajā laikā un kārtībā. Ja persona šajā laikā neierodas kārtot pārbaudījumu, tā var lūgt noteikt citu pārbaudījuma kārtošanas laiku šo noteikumu 8. punktā minētajā kārtībā.

12. Pirms pārbaudījuma kārtošanas persona:

12.1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu;

12.2. uzrāda izglītības dokumentu, kas apliecina šo noteikumu 2.1. apakšpunktā paredzētās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā.

13. Persona netiek pielaista pie pārbaudījuma kārtošanas, ja:

13.1. netiek uzrādīts personu apliecinošs dokuments;

13.2. netiek uzrādīts izglītības dokuments, kas apliecina šo noteikumu 2.1. apakšpunktā paredzētās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā;

13.3. nav saņemts par pārbaudījuma kārtošanu noteiktais valsts nodevas maksājums.

14. Šo noteikumu 13. punktā minētajā gadījumā persona var lūgt noteikt citu pārbaudījuma kārtošanas laiku šo noteikumu 8. punktā minētajā kārtībā.

15. Pārbaudījumā pārbauda personas teorētiskās zināšanas apsardzes darbības jomā.

16. Telpā, kur kārto pārbaudījumu, notiek videonovērošana. Videonovērošanā iegūtos datus glabā trīs mēnešus.

17. Pārbaudījumu kārto datorizēti, atbildot uz testa jautājumiem. Pārbaudījumā persona secīgi atbild uz 40 jautājumiem, izvēloties atbildi no piedāvātajiem atbilžu variantiem. Atbilžu sniegšanai atvēlētais laiks ir 40 minūtes, ko fiksē dators. Pārbaudījums ir nokārtots, ja persona ir pieļāvusi ne vairāk par četrām nepareizām atbildēm vai neatbildētiem jautājumiem.

18. Pārbaudījumu persona kārto patstāvīgi, bez citu personu vai palīgmateriālu palīdzības. Personai nav atļauts izmantot normatīvos aktus, mācību grāmatas, pierakstus, citus mācību līdzekļus, elektroniskās ierīces, elektroniskos sakaru līdzekļus un citus palīglīdzekļus, kā arī sarunāties ar citām personām, kuras kārto pārbaudījumu.

19. Pārbaudījuma rezultāts (nokārtots vai nav nokārtots) tiek parādīts datora monitorā, kuru izmantoja persona, atbildot uz testa jautājumiem, uzreiz pēc pārbaudījuma izpildes vai tam atvēlētā laika beigām.

20. Persona nav nokārtojusi pārbaudījumu, ja:

20.1. persona pārbaudījumā ir pieļāvusi vairāk par četrām nepareizām atbildēm vai neatbildētiem jautājumiem;

20.2. persona nav ievērojusi šo noteikumu 18. punktā minētos ierobežojumus.

21. Ja persona, kura nav nokārtojusi pārbaudījumu, vēlas to kārtot atkārtoti, tā piesakās pārbaudījuma kārtošanai šo noteikumu 8. punktā minētajā kārtībā.

22. Pārbaudījumu atkārtoti var kārtot vairākas reizes, par katru reizi samaksājot valsts nodevu par pārbaudījuma kārtošanu.

23. Ja pārbaudījums ir sekmīgi nokārtots, tā rezultāti ir derīgi 12 mēnešus no pārbaudījuma nokārtošanas dienas.

V. Apsardzes sertifikāta izsniegšana

24. Persona, kura sekmīgi nokārtojusi pārbaudījumu, kā arī šo noteikumu 5. punktā minētā persona iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta saņemšanai (3. pielikums). Iesniegumam pievieno:

24.1. vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei);

24.2. psihiatra un narkologa izsniegta derīga atzinuma kopiju par personas veselības stāvokli. Ja atzinumā nav norādīts derīguma termiņš, no tā izsniegšanas datuma nedrīkst būt pagājušas vairāk par 90 dienām (šī prasība neattiecas uz personu, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā vai Licenču un sertifikātu reģistrā);

24.3. apliecības kopiju par pirmās palīdzības pamatzināšanu apmācības kursa beigšanu 12 stundu apjomā ar triju stundu zināšanu pārbaudi vai medicīniskās izglītības dokumenta kopiju, vai izglītības iestādes dokumenta un sekmju izraksta kopiju, kas apliecina, ka minētā persona ir apguvusi atbilstošu mācību kursu šajā izglītības iestādē;

24.4. izglītības dokumenta kopiju, kas apliecina šo noteikumu 2. punktā minētās izglītības ieguvi vai profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā.

25. Ja persona iesniedz dokumenta kopiju, tā uzrāda dokumenta oriģinālu.

26. Saņemot šo noteikumu 24. punktā minēto iesniegumu, Valsts policija pārbauda, vai iesniegumā ir norādītas nepieciešamās ziņas un ir pievienoti šo noteikumu 24. punktā minētie dokumenti.

27. Valsts policija pirms apsardzes sertifikāta izsniegšanas pārbauda, vai uz personu neattiecas Apsardzes darbības likumā noteiktie ierobežojumi, kā arī pārliecinās, vai persona (izņemot šo noteikumu 5. punktā minēto personu) ir nokārtojusi pārbaudījumu un valsts budžetā ir saņemts valsts nodevas maksājums par apsardzes sertifikāta izsniegšanu.

28. Valsts policija pieņem lēmumu atteikt izsniegt apsardzes sertifikātu, ja:

28.1. persona Valsts policijas noteiktajā termiņā neiesniedz pieprasīto informāciju vai dokumentus;

28.2. uz personu attiecas Apsardzes darbības likumā noteiktie apsardzes sertifikāta izsniegšanas ierobežojumi;

28.3. persona nav ieguvusi apsardzes sertifikāta saņemšanai nepieciešamo izglītību;

28.4. persona nav nokārtojusi pārbaudījumu (izņemot šo noteikumu 5. punktā minēto personu);

28.5. pārbaudījuma rezultāts nav derīgs;

28.6. nav samaksāta valsts nodeva par apsardzes sertifikāta izsniegšanu.

29. Ja pieņemts lēmums atteikt izsniegt apsardzes sertifikātu šo noteikumu 28.1., 28.2. vai 28.6. apakšpunktā minēto iemeslu dēļ, personai, kas iesniedz jaunu iesniegumu apsardzes sertifikāta saņemšanai, nav atkārtoti jākārto pārbaudījums, ja no tā kārtošanas nav pagājuši vairāk kā 12 mēneši.

30. Ja nav konstatēti šo noteikumu 28. punktā minētie atteikuma iemesli, Valsts policija pēc šo noteikumu 24. punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par apsardzes sertifikāta izsniegšanu un izsniedz personai apsardzes sertifikātu (4. pielikums).

31. Apsardzes sertifikāta personalizācijai izmanto Licenču un sertifikātu reģistru, iegūstot no tā nepieciešamos datus (personas vārds, uzvārds un personas kods, apsardzes sertifikāta izdošanas datums, derīguma termiņš un numurs), un Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmu, iegūstot no tās personas sejas attēlu, ja tas ir šajā informācijas sistēmā un persona izteikusi piekrišanu tā izmantošanai, un par to izdara attiecīgu atzīmi šo noteikumu 24., 32., 37., 42. un 45. punktā minētajā iesniegumā.

VI. Apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšana bez pārbaudījuma kārtošanas

32. Persona, kura vēlas pagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu bez pārbaudījuma kārtošanas, ne vēlāk kā mēnesi un ne agrāk par trim mēnešiem pirms apsardzes sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai (5. pielikums).

33. Šo noteikumu 32. punktā minētajam iesniegumam pievieno:

33.1. vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei);

33.2. psihiatra un narkologa izsniegta derīga atzinuma kopiju par personas veselības stāvokli. Ja atzinumā nav norādīts derīguma termiņš, no tā izsniegšanas datuma nedrīkst būt pagājušas vairāk par 90 dienām (šī prasība neattiecas uz personu, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā);

33.3. izglītības dokumenta kopiju, kas apliecina šo noteikumu 2. punktā minētās izglītības ieguvi vai profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā;

33.4. izglītības iestādes izziņu par apgūtajiem mācību kursiem (šo noteikumu 6.2. vai 6.3. apakšpunktā minētās personas).

34. Valsts policija apsardzes sertifikāta derīguma termiņu pagarina uz Apsardzes darbības likumā norādīto apsardzes sertifikāta derīguma termiņa laiku. Apsardzes sertifikāta derīguma termiņu pagarina vai lēmumu to nepagarināt pieņem šajos noteikumos norādītajā kārtībā, kāda ir noteikta attiecībā uz apsardzes sertifikāta izsniegšanu.

35. Ja persona, uz kuru ir attiecināmi šo noteikumu 6.1. apakšpunktā minētie nosacījumi, ir nokavējusi šo noteikumu 32. punktā minēto iesnieguma iesniegšanas termiņu, Valsts policija pieņem lēmumu nepagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu un persona apsardzes sertifikātu var saņemt, no jauna iesniedzot šo noteikumu 24. punktā minēto iesniegumu.

36. Ja persona, uz kuru ir attiecināmi šo noteikumu 6.2. vai 6.3. apakšpunktā minētie nosacījumi, ir nokavējusi šo noteikumu 32. punktā minēto iesnieguma iesniegšanas termiņu, Valsts policija pieņem lēmumu nepagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu. Persona apsardzes sertifikātu saņem pēc šo noteikumu 8. punktā minētā pieteikuma iesniegšanas un pārbaudījuma nokārtošanas.

VII. Apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšana, kārtojot pārbaudījumu

37. Persona, kura apsardzes sertifikāta derīguma termiņa laikā nav apguvusi šo noteikumu 6.3. apakšpunktā paredzētos mācību kursus un kura vēlas pagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu, ne vēlāk kā mēnesi un ne agrāk par trim mēnešiem pirms apsardzes sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai (6. pielikums) un šajos noteikumos norādītajā kārtībā kārto pārbaudījumu.

38. Šo noteikumu 37. punktā minētajam iesniegumam pievieno:

38.1. vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei);

38.2. psihiatra un narkologa izsniegta derīga atzinuma kopiju par personas veselības stāvokli. Ja atzinumā nav norādīts derīguma termiņš, no tā izsniegšanas datuma nedrīkst būt pagājušas vairāk par 90 dienām (šī prasība neattiecas uz personu, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā);

38.3. izglītības dokumenta kopiju, kas apliecina šo noteikumu 2.1. apakšpunktā paredzētās izglītības programmas vai profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā.

39. Persona kārto pārbaudījumu šo noteikumu IV nodaļā noteiktajā kārtībā.

40. Valsts policija apsardzes sertifikāta derīguma termiņu pagarina uz Apsardzes darbības likumā norādīto apsardzes sertifikāta derīguma termiņa laiku. Apsardzes sertifikāta derīguma termiņu pagarina vai lēmumu to nepagarināt pieņem šajos noteikumos norādītajā kārtībā, kāda ir noteikta attiecībā uz apsardzes sertifikāta izsniegšanu.

41. Ja persona ir nokavējusi šo noteikumu 37. punktā minēto iesnieguma iesniegšanas termiņu, Valsts policija pieņem lēmumu nepagarināt apsardzes sertifikāta derīguma termiņu un persona apsardzes sertifikātu var saņemt, no jauna iesniedzot šo noteikumu 8. punktā minēto pieteikumu un kārtojot pārbaudījumu.

VIII. Apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota sertifikāta izsniegšana

42. Ja apsardzes sertifikāts ir pazaudēts, nolaupīts vai sabojāts, persona iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota apsardzes sertifikāta saņemšanai (7. pielikums) un samaksā valsts nodevu par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu. Iesniegumam pievieno vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei).

43. Saņemot šo noteikumu 42. punktā minēto iesniegumu, Valsts policija pārliecinās, vai valsts nodevas maksājums ir ieskaitīts valsts budžetā, un piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izsniedz apsardzes sertifikāta dublikātu. Ja persona nav samaksājusi valsts nodevu, Valsts policija pieņem lēmumu neizsniegt apsardzes sertifikāta dublikātu.

44. Apsardzes sertifikāta dublikātu noformē šo noteikumu 31. punktā minētajā kārtībā, papildus norādot vārdu "Dublikāts".

45. Ja persona ir mainījusi vārdu vai uzvārdu, tā iesniedz Valsts policijā iesniegumu apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota apsardzes sertifikāta saņemšanai (7. pielikums) un samaksā valsts nodevu par atkārtota apsardzes sertifikāta izsniegšanu. Iesniegumam pievieno vienu fotogrāfiju (2 x 3 cm) papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem (iesniedz, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei).

46. Saņemot šo noteikumu 45. punktā minēto iesniegumu, Valsts policija pārliecinās, vai valsts nodevas maksājums ir ieskaitīts valsts budžetā, un piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izsniedz atkārtotu apsardzes sertifikātu. Ja persona nav samaksājusi valsts nodevu, Valsts policija pieņem lēmumu neizsniegt atkārtotu apsardzes sertifikātu.

47. Atkārtotu apsardzes sertifikātu noformē šo noteikumu 31. punktā minētajā kārtībā, attiecīgi norādot jauno personas vārdu vai uzvārdu un papildus norādot vārdu "Atkārtots".

IX. Kārtība un apmērs, kādā maksājama valsts nodeva par pārbaudījuma kārtošanu, apsardzes sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu

48. Par pārbaudījuma kārtošanu, apsardzes sertifikāta, tā dublikāta un atkārtota sertifikāta izsniegšanu un apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu maksājama valsts nodeva šādā apmērā:

48.1. par pārbaudījuma kārtošanu – 40 euro;

48.2. par apsardzes sertifikāta izsniegšanu – 20 euro;

48.3. par apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu – 20 euro;

48.4. par atkārtota apsardzes sertifikāta izsniegšanu – 20 euro;

48.5. par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu – 20 euro.

49. Valsts nodevu par pārbaudījuma kārtošanu persona maksā pirms šo noteikumu 8. punktā minētā pieteikuma iesniegšanas.

50. Valsts nodevu par apsardzes sertifikāta izsniegšanu, apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, apsardzes sertifikāta dublikāta un atkārtota apsardzes sertifikāta izsniegšanu persona maksā pirms šo noteikumu 24., 32., 37., 42. un 45. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas.

51. Ja persona Valsts policijas noteiktajā laikā pārbaudījumu nav kārtojusi un no valsts nodevas maksājuma dienas ir pagājuši vairāk nekā 12 mēneši, valsts nodeva par pārbaudījuma kārtošanu maksājama no jauna.

52. Valsts nodevu maksā ar maksājumu iestādes starpniecību, kurai ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

X. Noslēguma jautājumi

53. Personai, kura apguvusi profesionālās pilnveides izglītības programmu "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) 160 stundu apjomā, apsardzes sertifikātu izsniedz tādā pašā kārtībā, kāda ir noteikta attiecībā uz personu, kura apguvusi profesionālās pilnveides izglītības programmu "Apsardzes darba pamatlīmeņa zināšanu izglītības programma" 84 stundu apjomā.

54. Līdz 2018. gada 1. jūlijam izglītības iestādes var turpināt īstenot profesionālās pilnveides izglītības programmu "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) 160 stundu apjomā un izsniegt izglītības dokumentus, kas apliecina izglītības programmas apgūšanu.

55. Līdz 2018. gada 1. jūlijam apsardzes sertifikāta derīguma termiņu pagarina kārtībā, kāda ir noteikta šo noteikumu VI nodaļā, neattiecinot prasību par šo noteikumu 6.3. apakšpunktā paredzēto mācību kursu apguves nepieciešamību.

56. Apsardzes sertifikāti, kas ir izsniegti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz to derīguma termiņa beigām.

57. Šo noteikumu 16. punkts stājas spēkā 2018. gada 1. jūlijā.

58. Noteikumi stājas spēkā 2017. gada 2. jūlijā.

59. Grozījumi šo noteikumu 4. pielikumā stājas spēkā 2024. gada 1. jūlijā.

(MK 20.02.2024. noteikumu Nr. 103 redakcijā; minētie grozījumi iekļauti noteikumu redakcijā uz 01.07.2024.)

60. Apsardzes sertifikāti, kas izsniegti līdz dienai, kad stājas spēkā grozījumi šo noteikumu 4. pielikumā, ir derīgi līdz to derīguma termiņa beigām.

(MK 20.02.2024. noteikumu Nr. 103 redakcijā)

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
1. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Izglītības iestādes izziņas paraugs

IZZIŅA

Nr._________

   

(izdošanas vieta)

 

(datums)

   
 

(vārds, uzvārds)

 
   
 

(personas kods)

 

ir apguvis(-usi) apsardzes darbinieku mācību kursu(-us)

 

(mācību kursa nosaukums, apjoms)

 
Izglītības iestāde 
Izglītības iestādes vadītājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts*)

Z.v.*

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "Z.v." neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
2. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Pieteikuma paraugs pārbaudījuma kārtošanai

Valsts policijai

  

(vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

 
  

(personas kods)

 
  

(adrese)

 
  

(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

 

pieteikums
apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanai

Lūdzu atļaut kārtot apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu un noteikt laiku tā kārtošanai.

 

(vēlamais pārbaudījuma kārtošanas laiks)

Apliecinu, ka valsts nodeva par apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu ir samaksāta1

Par apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas laiku lūdzu informēt2:

elektroniski, nosūtot informāciju uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi

rakstiski, nosūtot informāciju pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi

telefoniski, zvanot uz iesniegumā norādīto tālruņa numuru

   

(datums)

 

(paraksts3)

Piezīmes.
1. Valsts nodeva par apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu nav atkārtoti jāmaksā personai, kura iepriekš to ir samaksājusi, bet nav kārtojusi apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījumu un kurai noteikts cits apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas laiks, ja no iepriekšējās valsts nodevas maksājuma dienas nav pagājuši vairāk kā 12 mēneši.
2. Izvēloties informācijas saņemšanas veidu, norāda tikai vienu variantu.
3. Dokumenta rekvizītu "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu vai tiek nosūtīts ar elektroniskā pasta starpniecību bez droša elektroniska paraksta.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
3. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Iesnieguma paraugs apsardzes sertifikāta saņemšanai

Valsts policijai

  

(vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

 
  

(personas kods)

 
  

(adrese)

 
  

(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

 

iesniegums apsardzes sertifikāta saņemšanai1

Lūdzu izsniegt apsardzes sertifikātu.

Pielikumā2:

1) fotogrāfija (2 x 3 cm)3

2) psihiatra un narkologa atzinuma kopija4

3) apliecības kopija par pirmās palīdzības pamatzināšanu 12 stundu apmācības kursa beigšanu ar triju stundu zināšanu pārbaudi

vai

medicīniskās izglītības dokumenta kopija

izglītības iestādes dokumenta un sekmju izraksta kopija, kas apliecina, ka persona ir apguvusi pirmās palīdzības mācību kursu šajā izglītības iestādē

4) izglītības dokumenta kopija par:

profesionālās tālākizglītības programmas apguvi apsardzes pakalpojumu jomā (profesijas kods: 5414) un profesionālās kvalifikācijas ieguvi, ne zemāku par otro profesionālās kvalifikācijas līmeni

pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas apguvi un profesionālās kvalifikācijas "Drošības speciālists" ieguvi

piektā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas apguvi un profesionālās kvalifikācijas "Drošības dienesta vadītājs" ieguvi

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darba pamatlīmeņa zināšanu izglītības programma" apguvi

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā

Apliecinu, ka:

apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījums nav jākārto5

apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījums ir nokārtots

valsts nodeva par apsardzes sertifikāta izsniegšanu ir samaksāta

Par apsardzes sertifikāta saņemšanas iespēju lūdzu informēt6:

elektroniski, nosūtot informāciju uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi

rakstiski, nosūtot informāciju pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi

telefoniski, zvanot uz iesniegumā norādīto tālruņa numuru

Piekrītu, ka sejas attēls tiks iegūts no Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmas

   

(datums7)

 

(paraksts7)

Piezīmes.
1. Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus vai to kopijas iesniedz papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
2. Vajadzīgo atzīmē ar krustiņu attiecīgajā kvadrātā.
3. Fotogrāfiju papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem, pievieno, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei.
4. Psihiatra un narkologa atzinuma kopija nav jāiesniedz personai, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā.
5. Apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījums nav jākārto personai, kura apguvusi profesionālās tālākizglītības programmu apsardzes pakalpojumu jomā (profesijas kods: 5414) un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju, ne zemāku par otro profesionālās kvalifikācijas līmeni, vai apguvusi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju "Drošības speciālists", vai apguvusi piektā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju "Drošības dienesta vadītājs".
6. Izvēloties informācijas saņemšanas veidu, norāda tikai vienu variantu.
7. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
4. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Apsardzes sertifikāta paraugs

1. Apsardzes sertifikāta vispārīgā struktūra:

1.1. sertifikāta formāts atbilst ID-1 formātam;

1.2. garums 85,47–85,72 mm;

1.3. platums 53,92–54,03 mm;

1.4. biezums 0,76 ± 0,08 mm;

1.5. stūra noapaļojuma rādiuss 3,18 ± 0,30 mm;

1.6. sertifikātam tiek izmantota polivinilhlorīda (PVC) daudzslāņu laminēta karte. Kartes virsma – pulēti gluda, piemērota personalizācijai ar krāsu sublimācijas un krāsu termiskās pārneses printeri.

2. Apsardzes sertifikāta averss (1. attēls):

2.1. vizuāli redzamais teksts sertifikāta aversā:

2.1.1. uz dzeltenās joslas Pant 123 uzraksts:

"Latvijas Republika

APSARDZES SERTIFIKĀTS";

2.1.2. 1. Vārds;

2.1.3. 2. UZVĀRDS;

2.1.4. 3. Personas kods;

2.1.5. 4. Izdošanas datums;

2.1.6. 5. Derīguma termiņš;

2.1.7. 6. Izdevējiestāde;

2.1.8. 7. Sertifikāta numurs (burtu un ciparu kombinācija);

2.2. personas sejas attēls.

Nepersonalizēts apsardzes sertifikāts (paraugs)

Personalizēts apsardzes sertifikāts (paraugs)

1. attēls

3. Pretviltošanas elementi apliecības aversā:

3.1. smalku līniju pretkopēšanas un pretviltošanas raksts ar mazo Latvijas valsts ģerboni fonā divās Pantone krāsās – Pant CoolGray, Pant 559;

3.2. mikrodrukas līnija ar mikrotekstu "LATVIJAS REPUBLIKA VALSTS POLICIJA";

3.3. fona apdruka integrēta sejas attēlā, izmantojot vektoru līnijas bez rastra;

3.4. caurspīdīga, pēc laminēšanas uzklājama aizsargplēve, kura nodrošina sertifikāta personalizācijas datu paaugstinātu mehānisko un pretviltošanas aizsardzību.

4. Apsardzes sertifikāta reverss (2. attēls):

4.1. vizuāli redzamais teksts sertifikāta reversā:

"Republic of Latvia

SECURITY GUARD CERTIFICATE";

4.2. 1.–7. pozīcijas atšifrējums angļu valodā:

4.2.1. 1. Name;

4.2.2. 2. Surname;

4.2.3. 3. Personal ID;

4.2.4. 4. Issue date;

4.2.5. 5. Validity date;

4.2.6. 6. Authority;

4.2.7. 7. Certificate number.

2. attēls

5. Pretviltošanas elementi apliecības reversā

5.1. smalku līniju pretkopēšanas un pretviltošanas raksts ar mazo Latvijas valsts ģerboni fonā divās Pantone krāsās – Pant CoolGray, Pant 559;

5.2. teksts "APSARDZES SERTIFIKĀTS" pa diagonāli UV lakā;

5.3. mikrodrukas līnija ar mikrotekstu "APSARDZES SERTIFIKĀTS";

5.4. optiski mainīgs elements – metalizēta karstspiedes hologramma (3. attēls):

5.4.1. izmērs: 10 x 10 mm, stūra noapaļojums 2 mm, izgatavota no divkanālu oriģinālās hologrāfiskās drošības matricas;

5.4.2. 1. kanāls – hologrammas vidū izvietots Valsts policijas logo, fons hologrāfisks, kas pārlejas visās varavīksnes krāsās, bez papildu efektiem;

5.4.3. 2. kanāls – hologrammas vidū izvietoti lielie burti "LV", kuriem apkārt ierakstīta kontūra atšķirīgās krāsās, kura savukārt ir vairākkārt pavairota no lielākas uz mazāku, tādējādi radot nelielu kustības ilūziju LV burtiem. Katra kontūra ir atšķirīgās krāsās, lai tām būtu lielāka izšķirtspēja. Hologrammas fons – spoža sudraba krāsā bez ieraksta.

3. attēls

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
5. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Iesnieguma paraugs
apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai bez pārbaudījuma kārtošanas

Valsts policijai

  

(vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

 
  

(personas kods)

 
  

(adrese)

 
  

(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

 

iesniegums apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai bez apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas

Lūdzu pagarināt apsardzes sertifikāta Nr. __________________ derīguma termiņu bez apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas.

Pielikumā1:

1) fotogrāfija (2 x 3 cm)2

2) psihiatra un narkologa atzinuma kopija3

3) izglītības dokumenta kopija par:

profesionālās tālākizglītības programmas apguvi apsardzes pakalpojumu jomā (profesijas kods: 5414) un profesionālās kvalifikācijas ieguvi, ne zemāku par otro profesionālās kvalifikācijas līmeni

pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas apguvi un profesionālās kvalifikācijas "Drošības speciālists" ieguvi

piektā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas apguvi un profesionālās kvalifikācijas "Drošības dienesta vadītājs" ieguvi

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darba pamatlīmeņa zināšanu izglītības programma" apguvi

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā

4) izglītības iestādes izziņa, kas apliecina mācību kursu apguvi4 80 stundu apjomā

Apliecinu, ka:

valsts nodeva par apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu ir samaksāta.

Par apsardzes sertifikāta saņemšanas iespēju lūdzu informēt5:

elektroniski, nosūtot informāciju uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi

rakstiski, nosūtot informāciju pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi

telefoniski, zvanot uz iesniegumā norādīto tālruņa numuru

Piekrītu, ka sejas attēls tiks iegūts no Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmas

   

(datums6)

 

(paraksts6)

Piezīmes.
1. Vajadzīgo atzīmē ar krustiņu attiecīgajā kvadrātā.
2. Fotogrāfiju papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem, pievieno, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei.
3. Psihiatra un narkologa atzinuma kopija nav jāiesniedz personai, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā.
4. Izglītības iestādes izziņa, kas apliecina mācību kursu apguvi 80 stundu apjomā, nav jāiesniedz personai, kura apguvusi profesionālās tālākizglītības programmu apsardzes pakalpojumu jomā (profesijas kods: 5414) un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju, ne zemāku par otro profesionālās kvalifikācijas līmeni, vai apguvusi pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju "Drošības speciālists", vai apguvusi piektā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu un ieguvusi profesionālo kvalifikāciju "Drošības dienesta vadītājs".
5. Izvēloties informācijas saņemšanas veidu, norāda tikai vienu variantu.
6. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
6. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Iesnieguma paraugs
apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai pēc pārbaudījuma kārtošanas

Valsts policijai

  

(vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

 
  

(personas kods)

 
  

(adrese)

 
  

(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

 

iesniegums apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai pēc apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanas

Lūdzu pagarināt apsardzes sertifikāta Nr. __________________ derīguma termiņu pēc apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas.

Pielikumā1:

1) fotogrāfija (2 x 3 cm)2

2) psihiatra un narkologa atzinuma kopija3

3) izglītības dokumenta kopija par:

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darba pamatlīmeņa zināšanu izglītības programma" apguvi

profesionālās pilnveides izglītības programmas "Apsardzes darbs" (kods: 20P 861 00) apguvi 160 stundu apjomā

Apliecinu, ka:

apsardzes darbinieka kvalifikācijas pārbaudījums ir nokārtots

valsts nodeva par apsardzes sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu ir samaksāta

Par apsardzes sertifikāta saņemšanas iespēju lūdzu informēt4:

elektroniski, nosūtot informāciju uz iesniegumā norādīto e-pasta adresi

rakstiski, nosūtot informāciju pa pastu uz iesniegumā norādīto adresi

telefoniski, zvanot uz iesniegumā norādīto tālruņa numuru

Piekrītu, ka sejas attēls tiks iegūts no Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmas

   

(datums5)

 

(paraksts5)

Piezīmes.
1. Vajadzīgo atzīmē ar krustiņu attiecīgajā kvadrātā.
2. Fotogrāfiju papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem, pievieno, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei.
3. Psihiatra un narkologa atzinuma kopija nav jāiesniedz personai, kura ārstniecības iestādē veikusi veselības pārbaudi ieroču glabāšanai (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem, un par to ir ziņas Ieroču reģistrā un Licenču un sertifikātu reģistrā.
4. Izvēloties informācijas saņemšanas veidu, norāda tikai vienu variantu.
5. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
7. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 27. jūnija
noteikumiem Nr. 380
Iesnieguma paraugs apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota apsardzes sertifikāta saņemšanai

Valsts policijai

  

(vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

 
  

(personas kods)

 
  

(adrese)

 
  

(tālruņa numurs, e-pasta adrese)

 

iesniegums apsardzes sertifikāta dublikāta vai atkārtota apsardzes sertifikāta saņemšanai

Lūdzu izsniegt1:

apsardzes sertifikāta dublikātu sakarā ar: nozaudēšanu
  bojāšanu
  nolaupīšanu
 
atkārtotu apsardzes sertifikātu sakarā ar: vārda maiņu
  uzvārda maiņu

Pielikumā:

fotogrāfija (2 x 3 cm)2

Apliecinu, ka valsts nodeva ir samaksāta:

par apsardzes sertifikāta dublikāta izsniegšanu

par atkārtota apsardzes sertifikāta izsniegšanu

Piekrītu, ka sejas attēls tiks iegūts no Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmas

   

(datums3)

 

(paraksts3)

Piezīmes.
1. Vajadzīgo atzīmē ar krustiņu attiecīgajā kvadrātā.
2. Fotogrāfiju papīra formā vai digitālā veidā, ne vecāku par sešiem mēnešiem, pievieno, ja Personu apliecinošu dokumentu informācijas sistēmā nav personas sejas attēla vai persona nepiekrīt šādu datu apstrādei.
3. Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Apsardzes sertifikātu izsniegšanas kārtība Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 380Pieņemts: 27.06.2017.Stājas spēkā: 02.07.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 129, 30.06.2017. OP numurs: 2017/129.8
Dokumenta valoda:
LVEN
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
291924
{"selected":{"value":"22.02.2024","content":"<font class='s-1'>22.02.2024.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.07.2024","iso_value":"2024\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2024.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"},{"value":"22.02.2024","iso_value":"2024\/02\/22","content":"<font class='s-1'>22.02.2024.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"02.07.2017","iso_value":"2017\/07\/02","content":"<font class='s-1'>02.07.2017.-21.02.2024.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
22.02.2024
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"