Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2000. gada 25. jūlija noteikumus Nr. 246 "Valsts civildienesta ierēdņu amatu aprakstu izstrādāšanas kārtība".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 19

Rīgā 1995. gada 17. janvārī (prot. Nr. 5   1. §)

Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatu aprakstiem

Izdoti saskaņā ar likumu «Par valsts civildienestu»

1. Šie noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā Latvijas Republikā izstrādājami, apstiprināmi un stājas spēkā valsts civildienesta ierēdņu amatu apraksti (turpmāk tekstā - «amatu apraksti»). Minētā kārtība ir obligāti attiecināma uz visiem valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstā iekļautajiem valsts civildienesta ierēdņu amatiem.

Ja likumā nav noteikts citādi, attiecībā uz ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem), kurus valsts civildienesta ierēdņu amatos ieceļ Ministru kabinets, šajos noteikumos paredzētos attiecīgās valsts civiliestādes (un tās vadītāja) pienākumus veic tā valsts civiliestāde (un tās vadītājs), kuras pakļautībā vai pārraudzībā ir attiecīgā valsts civiliestāde.

2. Amata apraksts ir dokuments, kas raksturo valsts civildienesta ierēdņa amatu un kuru saskaņā ar amata paraugaprakstu apstiprina valsts civiliestādes vadītājs ar šo noteikumu 6. punktā minētajā kārtībā izdotu rīkojumu. Amata apraksts obligāti jāievēro attiecīgajam valsts civildienesta ierēdnim (ierēdņa kandidātam) un viņa priekšniecībai.

3. Valsts civiliestādes pienākums ir, pamatojoties uz šo noteikumu 5. punktā minētajā kārtībā apstiprinātajiem amatu paraugaprakstiem un saskaņā ar štatu sarakstu, izstrādāt amatu aprakstus attiecīgās valsts civiliestādes valsts civildienesta ierēdņu amatiem. Amatu aprakstus apstiprina attiecīgās valsts civiliestādes vadītājs.

4. Amata aprakstā iekļaujamas šādas ziņas:

4.1. valsts civiliestādes nosaukums;

4.2. valsts civiliestādes struktūrvienības nosaukums;

4.3. ierēdņa amata nosaukums saskaņā ar valsts civildienesta ierēdņu amatu sarakstu un tā kods saskaņā ar Profesiju klasifikatoru;

4.4. ierēdņa {ierēdņa kandidāta) amata pakļautība;

4.5. ierēdņa (ierēdņa kandidāta) dienesta pamatpienākumu un kvalifikācijas apraksts, kurā jānorāda:

5.5.1. dienesta pamatpienākumi;

4.5.2. dienesta pienākumu veikšanai nepieciešamo zināšanu apjoms (izglītība);

4.5.3. veicamā darba patstāvības pakāpe;

4.5.4. darbību reglamentējošie normatīvie akti;

4.5.5. veicamā darba sarežģītības pakāpe;

4.5.6. atbildības apjoms;

4.5.7. pienākums sadarboties ar citām amatpersonām, institūcijām un iedzīvotājiem savas civiliestādes ietvaros un ārpus tās;

4.5.8. darba raksturs.

Amatu apraksti izmantojami, izsludinot konkursu uz vakantajām valsts civildienesta ierēdņu amatu vietām.

5. Amatu paraugaprakstus izstrādā un trīs mēnešu laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā apstiprina Valsts civildienesta pārvalde. Kopā ar amatu paraugaprakstiem Valsts civildienesta pārvalde apstiprina arī nepieciešamo metodiku un kritērijus ierēdņa (ierēdņa kandidāta) dienesta pienākumu un kvalifikācijas aprakstā iekļaujamo ziņu noteikšanai un novērtēšanai.

6. Likuma «Par valsts civildienestu» 18. pantā noteiktajos gadījumos tiek izdots rīkojums, ar kuru tiek noteikti ierēdņa (ierēdņa kandidāta) tiešie amata (dienesta) pienākumi, precizējot un papildinot amata aprakstā noteiktos amata (dienesta) pamatpienākumus. Amata apraksts nedrīkst būt pretrunā ar amata paraugaprakstu, un tas ir rīkojuma sastāvdaļa.

Rīkojumu trijos eksemplāros sagatavo ierēdņa (ierēdņa kandidāta) tiešais priekšnieks ne vēlāk kā trīs dienu laikā no dienas, kad attiecīgais ierēdnis (ierēdņa kandidāts) uzsācis valsts civildienestu vai pārcelts citā amatā, vai ir mainīts viņam uzticēto valsts civildienesta pienākumu apjoms. Rīkojums noformējams, ņemot vērā attiecīgās valsts civiliestādes un struktūrvienības uzdevumu un funkciju īpatnības, kā arī attiecīgā ierēdņa (ierēdņa kandidāta) kvalifikāciju un darbspējas. Rīkojumu paraksta attiecīgās valsts civiliestādes vadītājs.

7. Amata apraksts noformējams trijos eksemplāros, kurus pēc šo noteikumu 6. punktā minētā rīkojuma parakstīšanas paraksta attiecīgais ierēdnis (ierēdņa kandidāts), apliecinot, ka viņš ir iepazīstināts ar amata aprakstu. Amata apraksts stājas spēkā ar šo noteikumu 6. punktā minētā rīkojuma parakstīšanas brīdi, ja minētajā rīkojumā nav noteikts citādi.

Amata apraksta pirmais eksemplārs glabājas attiecīgās valsts civiliestādes Personāla nodaļas (daļas) lietvedībā, otrais - pie attiecīgā ierēdņa (ierēdņa kandidāta), trešais - pie attiecīgā ierēdņa (ierēdņa kandidāta) tiešā priekšnieka.

8. Ja ierēdnim (ierēdņa kandidātam) ir iebildumi pret viņa amata aprakstā iekļautajām ziņām, viņš ir tiesīgs to neparakstīt un, argumentējot savus iebildumus, iesniegt sūdzību. Atteikšanās parakstīt amata aprakstu un sūdzības iesniegšana nekavē amata apraksta stāšanos spēkā.

Sūdzību iesniegšanas un izskatīšanas kārtību līdz Administratīvā procesa likuma pieņemšanai nosaka instrukcija, kuru mēneša laikā pēc šo noteikumu stāšanās spēkā apstiprina Valsts civildienesta pārvalde.

9. Valsts civildienesta pārvalde izdod instrukcijas šo noteikumu piemērošanai.

Ministru prezidents M. GAILIS

Valsts reformu ministre V. A. TĒRAUDA

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts civildienesta ierēdņu amatu aprakstiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 17.01.1995.Stājas spēkā: 22.01.1995.Zaudē spēku: 29.07.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 21.01.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
77485
22.01.1995
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"