Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 204

Rīgā 1996. gada 11.jūnijā (prot. nr. 31 9§)

 

Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām un apdrošinātāja atbildības limitiem

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā aprēķināmas sauszemes transportlīdzekļu (turpmāk tekstā - "transportlīdzekļi") īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (turpmāk tekstā - "apdrošināšana") prēmijas un apdrošinātāja atbildības limiti.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. apdrošinātāja atbildības limits - maksimālais izmaksājamās apdrošināšanas atlīdzības apmērs;

2.2. apdrošināšanas atlīdzība - naudas summa, ko izmaksā zaudējumu atlīdzināšanai;

2.3. apdrošināšanas bāzes tarifs - bruto likme naudas izteiksmē no noteiktās apdrošinājuma summas gadā, kuru aprēķina, ņemot vērā visas ar apdrošināšanu saistītās izmaksas un pārējos ar tām saistītos izdevumus un uz pilnu gadu apdrošināto transportlīdzekļu skaitu;

2.4. apdrošināšanas pamattarifs - gadam noteiktais apdrošināšanas bāzes tarifs, kuru piemēro attiecīgajam transportlīdzekļa tipam, ņemot vērā transportlīdzekļa piederību fiziskajai vai juridiskajai personai, tā lietošanas veidu un reģistrācijas vietu;

2.5. apdrošināšanas pensija - regulāri maksājumi, ko apdrošinātājs izmaksā ceļu satiksmes negadījumā cietušajai personai sakarā ar šīs personas paliekošu darbspēju zudumu vai attiecīgajām personām sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušā apgādnieka nāvi;

2.6. apdrošināšanas prēmija - maksājums par apdrošināšanu;

2.7. apdrošināšanas tarifs - bruto likme naudas izteiksmē vai procentos no noteiktās apdrošinājuma summas gadā vai citā laikposmā. Apdrošināšanas tarifs atbilst cenām, kuras noteiktas apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai saskaņā ar noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem.

II. Apdrošinātāja atbildības limiti

3. Ceļu satiksmes negadījumā nodarītie zaudējumi ietver:

3.1. mantai nodarītos zaudējumus;

3.2. personai nodarītos zaudējumus.

4. Ja ir nodarīti zaudējumi mantai:

4.1. transportlīdzekļa bojājuma vai bojāejas gadījumā apdrošināšanas atlīdzība nevar pārsniegt transportlīdzekļa faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma, kā arī apdrošinātāja atbildības limitu - 3000 latu. Noteiktajā apdrošinātāja atbildības limitā ietilpst arī transportlīdzekļa īpašniekam ceļu satiksmes negadījumā nodarītie zaudējumi, kas saistīti ar cietušo personu glābšanu un transportlīdzekļa aiztransportēšanu no ceļu satiksmes negadījuma vietas;

4.2. ceļa, ceļa būvju un ēku bojājuma vai iznīcināšanas gadījumā apdrošināšanas atlīdzība nevar pārsniegt objekta faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma, kā arī apdrošinātāja atbildības limitu - 500 latu;

4.3. cietušās personas mantas bojājuma vai iznīcināšanas gadījumā apdrošināšanas atlīdzība nevar pārsniegt mantas faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma, kā arī apdrošinātāja atbildības limitu - 200 latu;

4.4. trešo personu mantas bojājuma, t.sk. arī dabai nodarītā zaudējuma, gadījumā apdrošināšanas atlīdzība nevar pārsniegt objekta faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma, kā arī apdrošinātāja atbildības limitu - 500 latu;

4.5. visos šajā punktā minētajos gadījumos apdrošināšanas atlīdzība nesedz netiešos zaudējumus.

5. Ceļu satiksmes negadījumā nodarītais zaudējums tiek atlīdzināts tādā apmērā, kas nepārsniedz apdrošinātāja atbildības limitu. Tiek atlīdzināti tikai ceļu satiksmes negadījumā nodarītie faktiskie materiālie zaudējumi:

5.1. cietušajai personai, kura nav izraisījusi ceļu satiksmes negadījumu, - pilnā apmērā;

5.2. cietušajai personai, kura ir daļēji vainīga ceļu satiksmes negadījumā, - atbilstoši otras puses vainas pakāpei.

6. Personai nodarītie zaudējumi ietver zaudējumus sakarā ar cietušās personas:

6.1. ārstēšanu;

6.2. pārejošu darba nespēju;

6.3. paliekošu darbspēju zudumu;

6.4. sakropļojumu vai izķēmojumu;

6.5. nāvi.

7. Kopējais apdrošinātāja atbildības limits sakarā ar cietušās personas ārstēšanu, pārejošu darba nespēju, sakropļojumu vai izķēmojumu vai cietušās personas nāvi - 2000 latu par katru cietušo personu, t.sk. bēru izdevumiem - 500 latu par katru ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušo personu.

8. Apdrošināšanas pensijām tiek noteiktas šādas izmaksas:

8.1. sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušajai personai nodarītu paliekošu darbspēju zudumu paredzētās apdrošināšanas pensijas izmaksai noteiktais apdrošinātāja atbildības limits - 500 latu gadā katrai cietušajai personai;

8.2. bojā gājušo personu apgādājamajiem paredzētās apdrošināšanas pensijas izmaksai noteiktais apdrošinātāja atbildības limits - 500 latu gadā par katru ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušo personu.

9. Apdrošināšanas pensiju apgādājamajiem sadala vienādās daļās starp personām, kas ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušās personas nāves dienā bijušas tās apgādībā.

III. Apdrošināšanas prēmiju apmērs un to aprēķināšanas kārtība

10. Apdrošināšanas prēmiju apmēra aprēķināšanas kārtība ir obligāta visiem apdrošinātājiem, kas ir saņēmuši attiecīgā apdrošināšanas veida licences un veic apdrošināšanas operācijas.

11. Aprēķinot apdrošināšanas prēmijas attiecīgajam gadam, visiem transportlīdzekļu veidiem tiek piemērots vienots apdrošināšanas bāzes tarifs. Izmantojot apdrošināšanas bāzes tarifu, aprēķina gada apdrošināšanas pamattarifus attiecīgiem transportlīdzekļu tipiem atbilstoši transportlīdzekļa piederībai (fiziskajām vai juridiskajām personām piederošie transportlīdzekļi), tā lietošanas veidam (fizisko personu individuālajā lietošanā un juridisko personu lietošanā esošie vai komercpārvadājumiem izmantojamie transportlīdzekļi) un reģistrācijas vietai (1.pielikums).

12. Ņemot vērā ceļu satiksmes riska pakāpi un transportlīdzekļu daudzumu, Latvijas Republikas teritorijā tiek noteikti šādi koeficienti:

12.1. Rīgas pilsētā - koeficients 1,25;

12.2. pārējā Latvijas Republikas teritorijā - koeficients 1.

13. Transportlīdzekļu apdrošināšanas tarifus (2.pielikums) aprēķina, reizinot apdrošināšanas pamattarifu ar attiecīgo koeficientu.

14. Transportlīdzekļa īpašniekam vai tā likumīgajam valdītājam, kurš iepriekšējā kalendāra gadā nav izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, katrā nākamajā gadā apdrošināšanas pamattarifa apmērs tiek samazināts (1.tabula).

 

1.tabula

Gadu skaits Apdrošināšanas pamattarifa samazināšana (%)
1 2
2 3
3 4
4 5
5 6
6 7
7 15
8 20
9 25
10 30
11 40
12 50

15. Apdrošināšanas pamattarifa apmērs tiek samazināts tikai tad, ja iepriekšējā kalendāra gadā apdrošināšana ir bijusi spēkā ne mazāk kā deviņus mēnešus.

16. Transportlīdzekļa īpašniekam vai tā likumīgajam valdītājam, kurš iepriekšējā kalendāra gadā ir izraisījis ceļu satiksmes negadījumu vai šajā laikposmā vadījis transportlīdzekli, atrodoties alkoholisko dzērienu vai narkotisko, psihotoksisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā, nākamajā gadā apdrošināšanas pamattarifs tiek palielināts (2.tabula).

2.tabula

Ceļu satiksmes negadījumu skaits gadā Apdrošināšanas pamattarifa palielināšana (%)
1 20
2 50
3 70
4 un vairāk 100

17. Juridiskajām personām šo noteikumu 11.punktā norādītajā kārtībā tiek noteikta apdrošināšanas pamattarifa apmēra palielināšana konkrēti katram transportlīdzeklim.

18. Ja apdrošinātājs, izsniedzot apdrošināšanas polisi, nepareizi noteicis apdrošināšanas prēmijas apmēru, to nepamatoti palielinot, apdrošinātājam jāatmaksā apdrošinājuma ņēmējam pārmaksātā apdrošināšanas prēmijas daļa. Ja apdrošināšanas prēmija nepamatoti samazināta, apdrošinājuma ņēmējam jāsamaksā neiemaksātā apdrošināšanas prēmijas daļa.

19. Apdrošināšanas prēmiju ir paredzēts samazināt šādām iedzīvotāju kategorijām:

19.1. I un II grupas invalīdiem - atlaide 40% apmērā;

19.2. III grupas invalīdiem, kuriem transportlīdzeklis kalpo par pārvietošanās līdzekli un kuriem ir ķermeņa balsta kustības traucējumi, ko apliecina attiecīgs Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas atzinums, - atlaide 40% apmērā.

20. Šo noteikumu 19.punktā minētās atlaides piemēro gadījumos, kad invalīds apdrošina ne vairāk kā vienu transportlīdzekli, un to apmēru nosaka, ņemot vērā noteiktā apdrošināšanas pamattarifa lielumu.

21. Maksimālā atlaide par vienu transportlīdzekli jebkuram transportlīdzekļa īpašniekam vai tā likumīgajam valdītājam nevar būt lielāka par 50 % no noteiktā apdrošināšanas pamattarifa lieluma.

22. Ja apdrošināšanas standartlīgums vai kompleksais līgums tiek slēgts uz vairāk nekā trim mēnešiem, aprēķinot apdrošināšanas tarifu attiecīgajam laikposmam, par katru nākamo mēnesi pieskaita vienam mēnesim noteikto apdrošināšanas tarifu.

23. Attiecīgajā gadā piemērojamos apdrošināšanas pamattarifus aprēķina saskaņā ar transportlīdzekļu klasifikāciju (3.pielikums).

IV. Noslēguma jautājums

24. Noteikumi stājas spēkā ar 1997.gada 1.janvāri.

Ministru prezidenta vietā - izglītības un zinātnes ministrs,
Ministru prezidenta biedrs M. Grīnblats

Finansu ministrs A.G. Kreituss

 

1.pielikums
Ministru kabineta 1996.gada
11.jūnija noteikumiem Nr.204

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas pamattarifi

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas maksājumu apmēru aprēķina pēc šādiem pamattarifiem (latos):

1. Ja vieglie automobiļi un mikroautobusi, kuros sēdvietu skaits (bez vadītāja vietas) nav lielāks par astoņām sēdvietām, un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

1.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Nr.p.k.

Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
1. VA1I Līdz 1200 44,6
2. VA2I 1201-1550 50,4
3. VA3I 1551-1800 55,0
4. VA4I 1801-2100 57,9
5. VA5I 2101-2600 61,4
6. VA6I Virs 2600 65,5

1.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
1. VA1K Līdz 1200 61,4
2. VA2K 1201-1550 67,2
3. VA3K 1551-1800 72,4
4. VA4K 1801-2100 75,9
5. VA5K 2101-2600 79,9
6. VA6K Virs 2600 83,4

2. Ja kravas automobiļi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

2.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
KR1I Līdz 3500 66,6

2.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
1. KR1K Līdz 3500 83,4
2. KR2K 3501-12000 85,1
3.  KR3K 12001-20000 91,5
4. KR4K 20001-26000 94,4
5.  KR5K 26001-30000 101,4
6. KR6K Virs 30000 108,9

3. Ja autobusi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

3.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
AT1I Līdz 3500 70,1

3.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
1. AT1K Līdz 3500 83,4
2. AT2K 3501-12000 86,9
3. AT3K 12001-20000 94,4
4. AT4K 20001-26000 103,1
5. AT5K Virs 26000 109,5

4. Ja motocikli, motorolleri un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

4.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Dzinēja darba tilpums (cm3) Pamattarifs gadam
1. MO1I Līdz 175 12,2
2. MO2I 176-500 15,6
3. MO3I Virs 500 19,1
4. MO4I Ar blakusvāģi 17,4

4.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem:

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Dzinēja darba tilpums (cm3) Pamattarifs gadam
1. MO1K Līdz 175 14,5
2. MO2K 176-500   17,4
3. MO3K Virs 500 20,3
4. MO4K Ar blakusvāģi 22,0

5. Ja traktortehnika ir fizisko un juridisko personu lietošanā

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Pamattarifs gadam
1. TR0N Traktori 24,9
2. PG0N Pašgājējtehnika 18,5

6. Ja piekabes ir:

6.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Tips Piekabes veids Pamattarifs gadam
PV0I Vieglo automobiļu piekabe 7,0

6.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p. k. Piekabes tips Piekabes veids  Pamattarifs gadam
1. PV0K Vieglo automobiļu piekabe 8,7
2. PK0K Kravas automobiļu piekabe 26,1
3. PC0K   Piekabe-cisterna 40,5
4. PT0K   Traktortehnikas piekabe 6,4

7. Ja tramvaji un trolejbusi ir juridisko personu lietošanā

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa veids Pamattarifs gadam
1. TA0K Tramvaji 161,3
2. TJ0K Trolejbusi 161,3

8. Ja ārvalstīs reģistrētie transportlīdzekļi ir fizisko un juridisko personu lietošanā

Nr.p. k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa veids Pamattarifs gadam
1. A Vieglie automobiļi 94
2. B Motocikli 24
3. C Kravas automobiļi 122
4. E Autobusi 124
5. F Kravas automobiļu piekabes 42
6. F1 Vieglo automobiļu piekabes 12

Finansu ministrs A.G. Kreituss

 

2.pielikums
Ministru kabineta 1996.gada 11.jūnija
noteikumiem Nr.204

Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tarifi

Tiek noteikti šādi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tarifi (latos) attiecīgajam laikposmam:

1. Ja vieglie automobiļi un mikroautobusi, kuros sēdvietu skaits (bez vadītāja vietas) nav lielāks par astoņām sēdvietām, un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

1.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. VA1I Līdz 1200 13,5 4,5 44,6 16,8 5,6 55,7
2. VA2I 1201-1550 15 5,0 50,4 18,9 6,3 63,0
3. VA3I 1551-1800 16,5 5,5 55,0 20,7 6,9 68,8
4. VA4I 1801-2100 17,4 5,8 57,9 21,6 7,2 72,4
5. VA5I 2101-2600 18,3 6,1 61,4 23,1 7,7 76,7
6. VA6I Virs 2600 19,8 6,6 65,5 24,6 8,2 81,8

1.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. VA1K Līdz 1200 18,3 6,1 61,4 23,1 7,7 76,7
2. VA2K 1201-1550 20,1 6,7 67,2 25,2 8,4 84,0
3. VA3K 1551-1800 21,6 7,2 72,4 27,3 9,1 90,5
4. VA4K 1801-2100 22,8 7,6 75,9 28,5 9,5 94,8
5. VA5K 2101-2600 24 8,0 79,9 30 10 99,9
6. VA6K Virs 2600 24,9 8,3 83,4 31,2 10,4 104,3

2. Ja kravas automobiļi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

2.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
KR1I Līdz 3500 20,1 6,7 66,6 24,9 8,3 83,3

2.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. KR1K Līdz 3500 24,9 8,3 83,4 31,2 10,4 104,3
2.    KR2K 3501-12000 25,5 8,5 85,1 31,8 10,6 106,4
3.   KR3K 12001-20000 27,6 9,2 91,5 34,2 11,4 114,4
4.   KR4K 20001-26000 28,2 9,4 94,4 35,4 11,8 118
5.   KR5K 26001-30000 30,3 10,1 101,4 38,1 12,7 126,7
6.   KR6K Virs 30000 32,7 10,9 108,9 40,8 13,6 136,1

3. Ja autobusi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

3.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
AT1I Līdz 3500 21 7 70,1 26,4 8,8 87,6

3.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. AT1K Līdz 3500 24,9 8,3 83,4 31,2 10,4 104,3
2. AT2K 3501-12000 26,1 8,7 86,9 32,7 10,9 108,6
3.    AT3K 12001-20000 28,2 9,4 94,4 35,4 11,8 118
4. AT4K 20001-26000 30,9 10,3 103,1 38,7 12,9 128,9
5. AT5K Virs 26000 33 11 109,5 41,1 13,7 136,8

4. Ja motocikli, motorolleri un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi ir:

4.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Dzinēja darba tilpums
(cm3)
Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. MO1I Līdz 175 3,6 1,2 12,2 4,5 1,5 15,2
2. MO2I 176-500 4,8 1,6 15,6 6 2,0 19,5
3.   MO3I Virs 500 5,7 1,9 19,1 7,2 2,4 23,9
4. MO4I Ar blakusvāģi 5,1 1,7 17,4 6,6 2,2 21,7

4.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Dzinēja darba tilpums
(cm3)
Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1.  MO1K Līdz 175 4,5 1,5 14,5 5,4 1,8 18,1
2.  MO2K 176-500 5,1 1,7 17,4 6,6 2,2 21,7
3. MO3K Virs 500 6 2 20,3 7,5 2,5 25,3
4. MO4K Ar blakusvāģi 6,6 2,2 22 8,4 2,8 27,5

5. Ja traktortehnika ir fizisko un juridisko personu lietošanā

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa veids Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. 

2.  

TR0N

PG0N

Traktori

Pašgājējtehnika

7,5

5,7

2,5

1,9

24,9

18,5

9,3

6,9

3,1

2,3

31,1

23,2

6. Ja piekabes ir:

6.1. fizisko personu individuālajā lietošanā

Transportlīdzekļa tips Piekabes veids Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
PV0I Vieglo automobiļu   piekabe 2,1 0,7    7 2,7 0,9 8,7

6.2. juridisko personu lietošanā vai izmantojami komercpārvadājumiem

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Piekabes veids Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1. PV0K Vieglo automobiļu piekabe 2,7 0,9 8,7 3,3 1,1 10,9
2.  PK0K Kravas automobiļu piekabe 7,8 2,6 26,1 9,9 3,3 32,6
3.   PC0K Piekabe-cisterna 12,3  4,1 40,5 15,3 5,1 50,7
4.  PT0K Traktortehnikas piekabe 1,8 0,6 6,4 2,4 0,8 8

7. Ja tramvaji un trolejbusi ir juridisko personu lietošanā

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa veids Tarifs republikā Tarifs Rīgā
trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam trim mēnešiem par katru nākamo mēnesi gadam  
1.    TA0K Tramvaji 48,3 16,1 161,3 60,6 20,2 201,6
2.    TJ0K Trolejbusi 48,3 16,1 161,3 60,6 20,2 201,6

8. Ja ārvalstīs reģistrētie transportlīdzekļi ir fizisko un juridisko personu lietošanā

Nr.p.k. Transportlīdzekļa tips Transportlīdzekļa pilna masa (kg) Tarifs 15 dienām        Tarifs mēnesim Par katru nākamo mēnesi       Tarifs gadam
1. A Vieglie automobiļi 12 7,45 94
2. B Motocikli 3 5 1,75 24
3. C Kravas automobiļi 15 9,75 122
4. E Autobusi 12  18 9,65 124
5. F Kravas automobiļu piekabes 6 3,25 42
6. F1 Vieglo automobiļu piekabes 4 0,75  12

Finansu ministrs A.G. Kreituss

 

3.pielikums
Ministru kabineta 1996.gada 11.jūnija
 noteikumiem Nr.204

Transportlīdzekļu klasifikācija

1. Vieglie automobiļi, mikroautobusi, kuros sēdvietu skaits (bez vadītāja vietas) nepārsniedz astoņas sēdvietas, un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi iedalāmi šādās grupās:

1.1. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir līdz 1200 kg;

1.2. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 1201 līdz 1550 kg;

1.3. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 1551 līdz 1800 kg;

1.4. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 1801 līdz 2100 kg;

1.5. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 2101 līdz 2600 kg;

1.6. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir virs 2600 kg.

2. Kravas automobiļi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi iedalāmi šādās grupās:

2. 1. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir līdz 3500 kg;

2.2. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 3501 līdz 12000 kg;

2.3. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 12001 līdz 20000 kg;

2.4. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 20001 līdz 26000 kg;

2.5. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 26001 līdz 30000 kg;

2.6. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir virs 30000 kg.

3. Autobusi un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi iedalāmi šādās grupās:

3.1. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir līdz 3500 kg;

3.2. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 3501 līdz 12000 kg;

3.3. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 12001 līdz 20000 kg;

3.4. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir no 20001 līdz 26000 kg;

3.5. transportlīdzekļi, kuru pilna masa ir virs 26000 kg.

4. Motocikli, motorolleri un uz to bāzes būvētie transportlīdzekļi iedalāmi šādās grupās:

4.1. līdz 175 cm3;

4.2. no 176 līdz 500 cm3;

4.3. virs 500 cm3;

4.4. ar blakusvāģi.

5. Traktortehnika iedalāma šādās grupās:

5.1. traktori;

5.2. pašgājējtehnika.

6. Piekabes iedalāmas šādās grupās:

6.1. vieglo automobiļu piekabes;

6.2. kravas automobiļu piekabes;

6.3. piekabes-cisternas;

6.4. traktortehnikas piekabes.

7. Tramvaji un trolejbusi.

Finansu ministrs A.G. Kreituss

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 204Pieņemts: 11.06.1996.Stājas spēkā: 01.01.1997.Zaudē spēku: 31.05.1997.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 103, 14.06.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
63992
01.01.1997
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"