Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 25. maija noteikumus Nr. 196 "Noteikumi par tirgus intervenci labības tirgū".

 Ministru kabineta noteikumi Nr. 326

Rīgā 1998.gada 25.augustā (prot. Nr. 46, 31.§)

Noteikumi par tirgus intervences pasākumu īstenošanu labības tirgū

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības likuma 10.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā īstenojami tirgus intervences pasākumi labības tirgū saskaņā ar Ministru kabineta 1998.gada 11.augusta noteikumiem Nr.305 "Noteikumi par tirgus intervenci labības tirgū".

2. Latvijas labības audzētāji (fiziskās un juridiskās personas) (turpmāk - labības audzētājs), sākot ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu, līdz 1999.gada 15.aprīlim iesniedz vai nosūta pa pastu bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai "Labības tirdzniecības aģentūra" (turpmāk - Aģentūra) pieteikumu labības pārdošanai tirgus intervencē (1.pielikums).

II. Pieteikuma labības pārdošanai tirgus intervencē iesniegšana un darījuma noslēgšana

3. Pieteikumam labības pārdošanai tirgus intervencē (turpmāk - pieteikums) pievienojami šādi dokumenti:

3.1. vietējās pašvaldības izsniegta izziņa par labības audzētāja īpašumā vai lietošanā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes platību;

3.2. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes izsniegtās pievienotās vērtības nodokļa maksātāja reģistrācijas apliecības kopija vai izziņa par tiesībām saņemt kompensāciju 12 % apmērā saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 13.1 pantu.

4. Pieteikumus Aģentūra reģistrē to iesniegšanas secībā.

5. Aģentūra piecu dienu laikā pēc pieteikuma un šo noteikumu 3.punktā minēto dokumentu saņemšanas nosūta pieteikuma iesniedzējam pieteikuma apstiprinājumu (2.pielikums).

6. Pieteikuma apstiprinājums ir pamats labības iepirkumam tirgus intervencē.

7. Ja pieteikuma iesniedzējs nevēlas akceptēt pieteikuma apstiprinājumā minētos noteikumus, viņš piecu dienu laikā pēc tā saņemšanas rakstiski atsauc Aģentūrā iesniegto pieteikumu.

8. Darījums starp Aģentūru un pieteikuma iesniedzēju tiek uzskatīts par noslēgtu, ja šo noteikumu 7.punktā minētajā termiņā netiek saņemts rakstisks pieteikuma atsaukums.

9. Labības kvalitāti nosaka Aģentūras noteiktā tirgus intervences noliktava vai - strīda gadījumā - Labības valsts inspekcija. Izdevumus par labības kvalitātes noteikšanu sedz labības audzētājs.

10. Uzsākot tirgus intervences pasākumus, zemkopības ministrs ar Aģentūru noslēdz līgumu, kurā paredz kārtību, kādā piešķiramas valsts subsīdijas, iesniedzami ikmēneša pārskati un veicami norēķini, kā arī nosaka kontroles mehānismu un atbildību par saistību izpildi.

III. Tirgus intervences noliktavu noteikšana un līguma slēgšana

11. Saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" un izmantojot cenu aptaujas metodi, Aģentūra izvēlas pretendentus labības pieņemšanai un uzglabāšanai.

12. Noliktavas turētājam, kas pretendē uz labības pieņemšanu un uzglabāšanu, jābūt reģistrētam Aģentūrā saskaņā ar Ministru kabineta 1998.gada 21.aprīļa noteikumiem Nr.144 "Noteikumi par labības tirdzniecību un pārstrādi".

13. Labības valsts inspekcija saskaņā ar normatīvajiem aktiem izvērtē noliktavu un sniedz atzinumu par noliktavas atbilstību tirgus intervencē iepērkamās labības kvalitātes noteikšanai, kā arī labības pieņemšanai un uzglabāšanai.

14. Aģentūra noslēdz ar izvēlētās noliktavas (turpmāk - intervences noliktava) turētāju līgumu, kurā paredz:

14.1. iepērkamās labības apjomu un kvalitātes rādītājus;

14.2. pasākumus uzglabājamās labības uzturēšanai atbilstošā kvalitātē;

14.3. pakalpojumu izmaksas un norēķinu kārtību;

14.4. līguma darbības laiku .

IV. Labības pieņemšana intervences noliktavā un norēķinu kārtība

15. Labības pieņemšana intervences noliktavā un pārņemšana Aģentūras pārziņā notiek saskaņā ar šo noteikumu 14.punktā minēto līgumu.

16. Katra intervences noliktavā pieņemtā labības partija uzskatāma par iepirktu tirgus intervencē ar brīdi, kad Aģentūra ir saņēmusi stingrās uzskaites preču pavadzīmi-rēķinu.

17. Norēķini par tirgus intervencē iepirkto labību veicami saskaņā ar likumu "Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem".

18. Labības audzētājs, piegādājot labību intervences noliktavā, sedz ceļa izdevumus par pirmajiem 100 kilometriem. Izdevumi par turpmāko ceļu līdz intervences noliktavai tiek segti 0,25 latu apmērā (plus pievienotās vērtības nodoklis) par kilometru. Minēto izdevumu segšanai izmantojami Ministru kabineta 1998.gada 11.augusta noteikumu Nr.305 "Noteikumi par tirgus intervenci labības tirgū" 8.punktā minētie līdzekļi.

V. Uzraudzība un iepirktās labības realizācija

19. Labības valsts inspekcija nodrošina, lai tirgus intervencē iepirktās labības kvalitātes kontrole tiktu veikta ne retāk kā reizi četros mēnešos.

20. Aģentūra saskaņā ar Aģentūras statūtiem realizē tirgus intervencē iepirkto labību iekšējā un ārējā tirgū.  

Ministru prezidents G.Krasts

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

PIEL1N~1.JPG (101108 BYTES)

PIEL2N~1.JPG (102403 BYTES)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par tirgus intervences pasākumu īstenošanu labības tirgū Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 326Pieņemts: 25.08.1998.Stājas spēkā: 28.08.1998.Zaudē spēku: 01.06.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 246/247, 27.08.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
49498
28.08.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"