Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 69

Rīgā 1998.gada 24.februārī (prot. nr.8 15.§)

Valsts labības rezerves iegādes, uzglabāšanas un izmantošanas kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas labības tirgu un
Valsts labības rezervi
" 3.panta otrās daļas 2.punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka valsts labības rezerves iegādes, uzglabāšanas un izmantošanas kārtību.

2. Valsts labības rezerve un tās iegādei iedalītie līdzekļi atrodas bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Labības tirdzniecības aģentūra" (turpmāk - Labības tirdzniecības aģentūra) valdījumā. Labības tirdzniecības aģentūra tās statūtos noteiktajā kārtībā ir tiesīga valsts vārdā slēgt līgumus par graudu iegādi valsts labības rezervei, kā arī par valsts labības rezerves uzglabāšanu un realizāciju.

3. Līdzekļi valsts labības rezerves iegādei, uzglabāšanai un dabisko zudumu kompensācijai tiek ieskaitīti šim nolūkam atvērtā Labības tirdzniecības aģentūras kontā Valsts kasē.

4. Labības tirdzniecības aģentūra nodrošina valsts labības rezerves iegādi un nomaiņu, šim mērķim paredzēto valsts budžeta līdzekļu ietvaros iepērkot kārtējā gada ražas graudus zemkopības ministra noteiktajā apjomā saskaņā ar valsts labības ražošanas un patēriņa bilanci.

5. Graudu iepirkšanu valsts labības rezervei Labības tirdzniecības aģentūra organizē, izsludinot atklātu konkursu atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu". Saskaņā ar minētā likuma 3.panta trešās daļas 1.punktu uz šo valsts iepirkumu nav attiecināmi likuma nosacījumi par izsolēm.

6. Atbilstoši līgumam iepirktie graudi atrodas valsts labības rezervē ar dienu, kad tie pieņemti uzglabāšanā.

7. Valsts labības rezervē esošajiem graudiem jāatbilst apstiprinātiem standartiem, un to apliecina Labības valsts inspekcijas izdots kvalitātes sertifikāts.

8. Valsts labības rezerves nomaiņai paredzētos graudus Labības tirdzniecības aģentūra realizē un iepērk vietējā un ārējā tirgū.

9. Valsts labības rezerves nomaiņai paredzētie graudi realizējami par cenām, kas nodrošina attiecīgās kvalitātes graudu apjoma atjaunošanu.

10. Labības tirdzniecības aģentūrai un valsts labības rezerves glabātājam, kurš noteikts saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu", noslēdzot līgumu par valsts labības rezerves uzglabāšanu, tajā jāparedz:

10.1. glabājumā nododamo graudu apjoms un kvalitātes rādītāji;

10.2. pasākumi un darbības uzglabājamo graudu uzturēšanai atbilstošā kvalitātē, minēto pasākumu un darbību samaksas kārtība;

10.3. mēneša maksājumi par vienas tonnas graudu glabāšanu, maksājumu apmērs un to izdarīšanas kārtība;

10.4. līguma termiņš (ne ilgāks par trim gadiem);

10.5. termiņi, kādos valsts labības rezerves glabātājs sniedz noteikto informāciju.

11. Labības tirdzniecības aģentūra ne retāk kā reizi gadā veic valsts labības rezerves kvalitātes un apjoma inventarizāciju, kurā piedalās arī Labības valsts inspekcija.

12. Ja valsts labības rezerves kvalitāte vai apjoms ir mainījies valsts labības rezerves glabātāja vainas dēļ, tas par saviem līdzekļiem nodrošina uzglabāšanā esošo graudu apjoma un kvalitātes atbilstību šo noteikumu 10.punktā minētā līguma prasībām.

13. Valsts labības rezerves glabātājs šo noteikumu 10.punktā minētajā līgumā noteiktajos termiņos iesniedz Labības tirdzniecības aģentūrā informāciju par uzglabāšanā esošo graudu apjomu, kvalitāti un to izmaiņām. Minētās informācijas iesniegšanas veidu nosaka zemkopības ministrs.

14. Valsts labības rezerves dabisko zudumu normas, kā arī dabisko zudumu norakstīšanas kārtību nosaka zemkopības ministrs.

15. Lēmumu par konkrēta valsts labības rezervē esošo graudu apjoma realizāciju pieņem Labības tirdzniecības aģentūras valde.

16. Dokumentus, kas ne pieciešami, lai veiktu ārējās tirdzniecības operācijas ar valsts labības rezervi, valsts institūcijas vai valsts pilnvarotās institūcijas izsniedz bez maksas.

17. Labības tirdzniecības aģentūra tās statūtos noteikto darbību veikšanai ir tiesīga izlietot līdz 5 % no valsts labības rezerves eksporta apgrozījuma apmēra.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1994.gada 11.janvāra noteikumus nr.38 "Par labības valsts rezervi, tās iegādes un realizācijas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 15.nr.).  

Ministru prezidenta vietā -
Ministru prezidenta biedrs J.Kaksītis

Zemkopības ministra vietā -
ekonomikas ministrs A.Sausnītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts labības rezerves iegādes, uzglabāšanas un izmantošanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 69Pieņemts: 24.02.1998.Stājas spēkā: 27.02.1998.Zaudē spēku: 01.05.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 51/52, 26.02.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
47082
27.02.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"