Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 29. jūnija noteikumus Nr. 229 "Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā".

 Ministru kabineta noteikumi Nr. 93

Rīgā 1997.gada 11.martā (prot. nr.13 15.§)

Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu
un uzturēšanos Latvijas Republikā
" 7.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā saskaņā ar 1958.gada 13.maija Konvenciju par jūrnieku nacionālajām personas apliecībām ārvalstu jūrnieki (turpmāk - jūrnieki) šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā.

2. Jūrniekiem, ieceļojot Latvijas Republikā, jūrnieka ceļošanas dokumentā tiek izdarīta robežšķērsošanas atzīme (1.pielikums).

3. Izceļošanas kārtību nosaka citi tiesību akti.

II. Jūrnieku ieceļošana un uzturēšanās Latvijas Republikā

4. Ja jūrnieks Latvijas Republikā ieceļo pa jūru, attiecīgā kuģa kapteinis kuģa kontroles laikā iesniedz Iekšlietu ministrijas Robežsardzes inspektoram (turpmāk - Robežsardzes inspektors) kuģa ruļļa vienu eksemplāru (apkalpes sarakstu) (turpmāk - kuģa rullis), kurā sniegtas šādas ziņas:

4.1. jūrnieka vārds un uzvārds;

4.2. jūrnieka ceļošanas dokumenta veids;

4.3. jūrnieka ceļošanas dokumenta numurs;

4.4. ziņas par tiem jūrniekiem, kuri tiek norakstīti no kuģa.

5. Robežsardzes inspektors jūrnieka ceļošanas dokumentā un, ja nepieciešams, kuģa ruļļa attiecīgajā ailē izdara noteiktu atzīmi, ierakstot atbilstošu kodu (atzīmi):

5.1. UV - uzturēšanās valstī;

5.2. CK - cits kuģis;

5.3. DB - darba beigas;

5.4. DK - darbs uz kuģa;

5.5. TK - tranzītā uz kuģi;

5.6. TM - tranzītā uz mājām;

5.7. PDZ - uzturēšanās termiņa Latvijas Republikā pagarinājums dokumenta zuduma dēļ;

5.8. PAI - uzturēšanās termiņa Latvijas Republikā pagarinājums, kas saistīts ar atrašanos ārstniecības iestādē;

5.9. PCG - uzturēšanās termiņa Latvijas Republikā pagarinājums citu iemeslu dēļ.

6. Jūrniekam ir tiesības uzturēties Latvijas Republikas teritorijā, kamēr kuģis atrodas ostā vai reidā, un Robežsardzes inspektors izdara jūrnieka ceļošanas dokumentā un kuģa rullī atzīmi "UV".

7. Jūrniekam pēc norakstīšanas no kuģa ir tiesības uzturēties Latvijas Republikas teritorijā 48 stundas, un Robežsardzes inspektors izdara jūrnieka ceļošanas dokumentā atzīmi "DB".

8. Ja jūrnieks pēc norakstīšanas no kuģa tiek norīkots darbā uz cita kuģa Latvijas ostā, jūrniekam ir tiesības uzturēties Latvijas Republikas teritorijā septiņas dienas, un Robežsardzes inspektors pēc tam, kad ir uzrādīta noteiktā kārtībā apstiprināta jūrnieka izsaukuma telegramma (2.pielikums) vai juridiskas personas (kuģošanas uzņēmuma, kuģi aģentējošās firmas, firmas, kas nodarbojas ar jūrnieku iekārtošanu darbā u.tml.) izsniegts dokuments, kas apstiprina jūrnieka norīkojumu darbā uz cita kuģa Latvijas ostā, izdara jūrnieka ceļošanas dokumentā un kuģa rullī atzīmi "CK".

9. Kuģim atstājot ostu, Robežsardzes inspektors kuģa rullī izdara robežšķērsošanas atzīmi.

10. Ja jūrnieks Latvijas Republikā ieceļo pa sauszemi vai izmantojot gaisa transportu, viņš uzrāda Robežsardzes inspektoram šādus dokumentus:

10.1. jūrnieka ceļošanas dokumentu;

10.2. jūrnieka izsaukuma telegrammu vai izrakstu no kuģa ruļļa.

11. Jūrniekam, kurš ir ieceļojis Latvijas Republikā pa sauszemi vai izmantojot gaisa transportu, ir tiesības uzturēties Latvijas Republikas teritorijā vai šķērsot to 48 stundu laikā, ja ir uzrādīta jūrnieka izsaukuma telegramma vai attiecīgās juridiskās personas izsniegts dokuments, kas apliecina jūrnieka norīkojumu darbā uz kuģa Latvijas ostā, un Robežsardzes inspektors izdara jūrnieka ceļošanas dokumentā atzīmi "DK", "TK" vai "TM".

III. Jūrnieku uzturēšanās termiņa pagarināšana

12. Ja jūrniekam, kas uzturas Latvijas Republikas teritorijā saskaņā ar šiem noteikumiem, attaisnojošu iemeslu dēļ ir jāpagarina uzturēšanās termiņš Latvijas Republikas teritorijā, kuģa kapteinim vai viņa pilnvarotai personai vai kuģa īpašniekam vai viņa pilnvarotai personai jāinformē par to Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes attiecīgās Vīzu nodaļas inspektors.

13. Par attaisnojošiem atzīstami šādi iemesli:

13.1. jūrnieka ceļošanas dokumenta nozaudēšana vai zādzība, ja šo faktu apstiprina policijas izdota izziņa;

13.2. nelaimes gadījums vai saslimšana, kuras rezultātā jūrniekam jāuzturas ārstniecības iestādē, ja šo faktu apstiprina ārstniecības iestādes izdota izziņa;

13.3. citi attaisnojoši iemesli, kas par šādiem atzīstami pēc saskaņošanas ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi.

14. Ja jūrniekam pagarina uzturēšanās termiņu Latvijas Republikā šo noteikumu 13.1.apakšpunktā minēto iemeslu dēļ, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Vīzu nodaļas inspektors izdara jūrnieka pagaidu ceļošanas dokumentā, kuru izsniegusi attiecīgās ārvalsts vēstniecība, atzīmi "PDZ".

15. Ja jūrniekam pagarina uzturēšanās termiņu Latvijas Republikā šo noteikumu 13.2. un 13.3.apakšpunktā minēto iemeslu dēļ, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Vīzu nodaļas inspektors saskaņā ar attiecīgu izziņu izdara jūrnieka ceļošanas dokumentā atzīmi "PAI" vai "PCG".

16. Pēc šo noteikumu 13.punktā minēto attaisnojošo apstākļu izbeigšanās jūrniekam, kura ceļošanas dokumentā ir atzīmes "PDZ", "PAI" vai "PCG", ir tiesības uzturēties Latvijas Republikas teritorijā vai šķērsot to 48 stundu laikā.

IV. Jūrnieka izsaukuma telegrammas un kuģa ruļļa apstiprināšana

17. Jūrnieka izsaukuma telegramma tiek noformēta četros eksemplāros, no kuriem pirmais tiek nosūtīts izsaucamajai personai (jūrniekam), otrais - Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Vīzu nodaļai, trešais - Latvijas Jūrnieku reģistram, bet ceturtais eksemplārs paliek pie telegrammas nosūtītāja - attiecīgās juridiskās personas.

18. Jūrnieka izsaukuma telegrammu, ja to sūta Latvijas Republikas teritorijā esoša juridiskā persona, ar parakstu un zīmogu apstiprina Latvijas Jūrnieku reģistra atbildīga amatpersona.

19. Kuģa rulli vai izrakstu no tā apstiprina kuģa kapteinis vai kuģa aģents ar parakstu un zīmogu.

Ministru prezidents A.Šķēle

Iekšlietu ministrs D.Turlais

 
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas valsts robežu un uzturas Latvijas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 93Pieņemts: 11.03.1997.Stājas spēkā: 16.03.1997.Zaudē spēku: 03.07.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 73/74, 15.03.1997.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
42597
16.03.1997
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"