Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 24-30

Jelgavā 2024. gada 25. jūlijā (prot. Nr. 8, 4. p.)

Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta piekto un sesto daļu,
11. panta ceturto daļu, 15. pantu, 17. panta otro daļu,
21.1 panta otro daļu, 21.2 panta otro daļu, 21.5 ceturto daļu,
21.6 panta otro daļu, 21.7 panta pirmo daļu, 21.9 panta otro daļu,
24. panta pirmo daļu un 26. panta otro daļu,
Dzīvojamo telpu īres likuma 32. panta otro daļu

Izdarīt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļu jautājumu risināšanā" (turpmāk - noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2022, 170. nr. un 2024, 69. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 5. pantu, 6. panta otro daļu, 7. panta piekto un sesto daļu, 11. panta ceturto daļu, 15. pantu, 17. panta otro daļu, 21.1 panta otro daļu, 21.2 panta otro daļu, 21.5 ceturto daļu, 21.6 panta otro daļu, 21.7 panta pirmo daļu, 21.9 panta otro daļu, 24. panta pirmo daļu un 26. panta otro daļu, Dzīvojamo telpu īres likuma 32. panta otro daļu".

2. Izteikt noteikumu 21.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.1. veselības aprūpe - ārsti, rezidenti, ārstu palīgi (feldšeri) un māsas (medicīnas māsas).".

3. Papildināt noteikumus ar 19.2 punktu šādā redakcijā:

"19.2 6.2 reģistrā sociālo dzīvojamo telpu izīrēšanai reģistrē maznodrošinātu personu (ģimeni), kura saskaņā ar pārvaldes atzinumu ir atzīta par personu (ģimeni) ar zemām sociālajām prasmēm, kura nonākusi situācijā, kad pati ar saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvesvietas jautājumu, kuras īpašumā nav savas dzīvojamās telpas un kuras apgādībā ir vismaz viens bērns vecumā līdz 18 gadiem vai līdz 24 gadu vecumam, kurš mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, vai studē augstskolā vai koledžā pilna laika klātienē.".

4. Papildināt noteikumus ar 25.5.2 apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.5.2 Noteikumu 19.2 punktā minētajai personu kategorijai (6.2 reģistrs):

25.5.2 1. pārvaldes atzinumu, ka persona (ģimene) ir atzīta personu (ģimeni) ar zemām sociālajām prasmēm un nonākusi situācijā, kad pati ar saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvesvietas jautājumu;

25.5.2 2. izziņu no izglītības iestādes".

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada 25. jūlija saistošo noteikumu Nr. 24-30 "Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ar Saistošajiem noteikumiem "Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"" (turpmāk - Saistošie noteikumi) redakcionāli tiek precizēts saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamatojums, precizējot saistošo noteikumu tiesiskā pamatojuma atsauci uz likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" "21.5 ceturto daļu" uz "21.5 panta ceturto daļu".

Ar Saistošajiem noteikumiem tiek precizēts kvalificēto speciālistu loks Jelgavas valstspilsētas attīstības programmā - veselības aprūpe, nosakot konkrētu speciālistus (ārsti, rezidenti, ārstu palīgi (feldšeri) un māsas (medicīnas māsas)) kurus, pamatojoties uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības pieprasījumu tieši pēc attiecīgajiem speciālistiem, varēs reģistrēt pašvaldības dzīvojamās telpas izīrēšanai.

Saistošie noteikumi paredz izveidot jaunu reģistru, kurā tiks reģistrētas maznodrošinātas personas (ģimenes), kuras saskaņā ar pārvaldes atzinumu ir atzītas par personām (ģimenēm) ar zemām sociālajām prasmēm, kuras nonākušas situācijā, kad pašas saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvesvietas jautājumu, kuru īpašumā nav savas dzīvojamās telpas un kuru apgādībā ir vismaz viens bērns vecumā līdz 18 gadiem vai līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, vai studē augstskolā vai koledžā pilna laika klātienē.

Ņemot vērā minēto, tiek izveidots jauns reģistrs, paplašinot to personu loku, kuras varēs pretendēt uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Atbilstoši Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošo noteikumu Nr. 22-18 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības palīdzības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība" 51. punktam, sociālās dzīvojamās telpas īrnieks pēc īres līguma noslēgšanas maksā 1/3 no sociālās dzīvojamās telpas īres maksas. Līdz ar to, pašvaldība segs 2/3 no attiecīgās sociālās dzīvojamās telpas īres maksas. Precīzu fiskālo ietekmi uz budžetu nav iespējams paredzēt, jo nav zināms to personu skaits, kuras tiks atzītas par personām ar zemām sociālām prasmēm un kuras ar saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvesvietas jautājumu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošajiem noteikumiem ir tieša sociāla ietekme, jo tiesības saņemt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā ir saistāmas ar cilvēku dzīves kvalitātes nodrošināšanu. Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz vidi un iedzīvotāju veselību, kā arī ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Saistošo noteikumu regulējumam nav ietekme uz konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Ar Saistošajiem noteikumiem ir paredzama ietekme uz administratīvajām procedūrām, jo pašvaldības iestādei "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" būs jāsniedz atzinumi par personām (ģimenēm), kuras atzīstamas par personām (ģimenēm) ar zemām sociālajām prasmēm un, kuras ir nonākušas situācijā, kad pašas saviem spēkiem nespēj atrisināt dzīvesvietas jautājumu.

Ar Saistošajiem noteikumiem nav plānota ietekme uz administratīvo procedūru izmaksām. 

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi ir nepieciešami Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 10. punktā noteikto pašvaldības autonomo funkciju izpildes nodrošināšanai.

Saistošajiem noteikumiem būs ietekme uz cilvēku resursiem, proti, pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" speciālistiem būs jāsniedz atzinumi par personu (ģimeņu) atbilstību Saistošajos noteikumos noteiktajiem nosacījumiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Centrālā pārvalde" Pašvaldības īpašumu departaments.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa - palīdzības mājokļa jautājumu risināšanā - sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi un paredzamā rīcība ir piemēroti mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 04.07.2024. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 19.07.2024.

Par saistošo noteikumu projektu pašvaldība nav saņēmusi viedokļus un priekšlikumus.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 30. jūnija saistošajos noteikumos Nr. .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 24-30Pieņemts: 25.07.2024.Stājas spēkā: 06.08.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 150, 05.08.2024. OP numurs: 2024/150.11
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
354066
06.08.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"