Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta rīkojums Nr. 446

Rīgā 2024. gada 7. jūnijā (prot. Nr. 23 58. §)
Par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Klimata un enerģētikas ministrijas reorganizāciju

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta pirmo daļu un trešās daļas 3. punktu ar 2024. gada 1. jūliju reorganizēt Klimata un enerģētikas ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

2. Klimata un enerģētikas ministrija ar 2024. gada 1. jūliju pārņem no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vides aizsardzības politikas jomu (izņemot dabas aizsardzības jomu).

3. Noteikt, ka ar 2024. gada 1. jūliju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nosaukums ir Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija un ka tā ir vadošā valsts pārvaldes iestāde dabas aizsardzības jomā.

4. Noteikt, ka Klimata un enerģētikas ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde vides aizsardzības politikas jomā.

5. Klimata un enerģētikas ministrija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, mantas, personāla resursu, tiesvedību, lietvedības un arhīva pārņēmēja attiecībā uz šā rīkojuma 2. punktā minēto jomu.

6. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nodot Klimata un enerģētikas ministrijai 35,5 slodzes ar finansējumu, tai skaitā Vides aizsardzības departamentu ar 34 slodzēm (tostarp vienu vides nozares padomnieka slodzi), 0,5 valsts sekretāra vietnieka slodzes un vienu Latvijas vides aizsardzības fonda administratora slodzi. Papildus tam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai nodot Klimata un enerģētikas ministrijai vienu Eiropas Savienības jautājumu vides aizsardzības jomā koordinatora amata vietu bez finansējuma un vienu terminētu eksperta amata vietu bez finansējuma Eiropas Savienības fondu ieviešanas jautājumos.

7. Noteikt, ka līdz brīdim, kad valsts civildienesta ierēdņi tiek pārcelti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uz Klimata un enerģētikas ministriju vai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas darbinieki ir piekrituši darba līguma grozījumiem par darba tiesisko attiecību turpināšanu Klimata un enerģētikas ministrijā, tie ir funkcionāli padoti Klimata un enerģētikas ministrijai.

8. Pēc šā rīkojuma stāšanās spēkā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram sadarbībā ar klimata un enerģētikas ministru izveidot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Klimata un enerģētikas ministrijas reorganizācijas komisiju (turpmāk – komisija). Komisijas sastāvā iekļaut Klimata un enerģētikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjus.

9. Komisijai:

9.1. noteikt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nododamās mantas, prasību, tiesību, saistību ārpusbilances posteņu summas un uzkrājumus;

9.2. līdz 2024. gada 1. septembrim sagatavot pieņemšanas un nodošanas aktus par Klimata un enerģētikas ministrijai nododamo mantu, prasībām, tiesībām, saistībām, uzkrājumiem, tiesvedībām, lietvedības un arhīva materiāliem šā rīkojuma 2. punktā minētās jomas uzdevumu izpildei.

10. Noteikt, ka ar reorganizāciju saistītos izdevumus sedz Klimata un enerģētikas ministrija.

11. Ar 2024. gada 1. jūliju mainīt Valsts vides dienesta un Vides pārraudzības valsts biroja padotību no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas padotības uz Klimata un enerģētikas ministrijas padotību.

12. Pamatojoties uz Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 10. panta pirmās daļas 1. punktu, noteikt, ka ar 2024. gada 1. jūliju valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (reģistrācijas Nr. 50103237791) valstij piederošo daļu turētāja ir Klimata un enerģētikas ministrija.

13. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijai) sadarbībā ar Klimata un enerģētikas ministriju iesniegt Ministru kabinetā rīkojumu par 2024. gada apropriācijas pārdali starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju) un Klimata un enerģētikas ministriju.

14. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodod Klimata un enerģētikas ministrijas kā Eiropas Savienības fondu atbildīgās iestādes pārziņā šādu investīciju pasākumu īstenošanu un uzraudzību atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un Ministru kabinetā izskatītajam laika grafikam:

14.1. 2.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Pārejas uz aprites ekonomiku veicināšana" 2.2.2.3. pasākums "Notekūdeņu dūņu pārstrāde";

14.2. 2.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Pārejas uz aprites ekonomiku veicināšana" 2.2.2.4. pasākums "Aprites ekonomikas principu ieviešana".

15. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodod Klimata un enerģētikas ministrijai kā programmas apsaimniekotājam Šveices sadarbības programmas otrā perioda (2019.–2029. gadam) programmas "Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija" ieviešanu, īstenošanu un uzraudzību saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, kā arī atbilstoši 2023. gada 19. jūnija Latvijas Republikas valdības un Šveices Federālās padomes ietvarlīgumam par Šveices sadarbības programmas otrā perioda īstenošanu noteiktām Eiropas Savienības dalībvalstīm ekonomisko un sociālo atšķirību mazināšanai Eiropas Savienībā, kā arī 2022. gada 6. maijā apstiprinātajiem Šveices Attīstības un sadarbības aģentūras un Ekonomisko lietu valsts sekretariāta noteikumiem par Šveices sadarbības programmas otrā perioda īstenošanu noteiktām Eiropas Savienības dalībvalstīm ekonomisko un sociālo atšķirību mazināšanai Eiropas Savienībā.

16. Lai nodrošinātu Latvijas vides aizsardzības fonda (vides joma) administrēšanas funkciju, atbalstīt divu jaunu amata vietu izveidi Klimata un enerģētikas ministrijā. Minēto amata vietu izveidei, atlīdzībai un uzturēšanai nepieciešamās izmaksas segt no Klimata un enerģētikas ministrijas budžeta līdzekļiem.

17. Noteikt, ka likuma "Par valsts budžetu 2024. gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam" ietvaros budžeta resoram "21. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija" līdz 2024. gada 31. decembrim tiek saglabāts esošais nosaukums, savukārt jaunais budžeta resora nosaukums "21. Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija" tiek ņemts vērā, izstrādājot likumprojektu "Par valsts budžetu 2025. gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027. gadam".

18. Lai nodrošinātu atbilstošu administratīvo kapacitāti finanšu investīciju pārvaldībai, starptautiskai Latvijas interešu pārstāvniecībai, nozaru politikas attīstībai, sadarbības partneru un sabiedrības iesaistei un citu funkciju efektīvai īstenošanai Klimata un enerģētikas ministrijā, atbalstīt septiņu jaunu amata vietu izveidi līdz 2024. gada 1. jūlijam, septiņu jaunu amata vietu izveidi līdz 2025. gada 1. janvārim un septiņu jaunu amata vietu izveidi līdz 2026. gada 1. janvārim. Minēto amata vietu izveidei, atlīdzībai un uzturēšanai nepieciešamās izmaksas segt no Klimata un enerģētikas ministrijas budžeta apakšprogrammas 33.01.00. "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta administrācija" līdzekļiem.

Ministru prezidente E. Siliņa

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre I. Bērziņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Klimata un enerģētikas ministrijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Atbildīgā iestāde: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Veids: rīkojums Numurs: 446Pieņemts: 07.06.2024.Stājas spēkā: 07.06.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 110A, 07.06.2024. OP numurs: 2024/110A.1
Saistītie dokumenti
  • Protokols
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
352636
07.06.2024
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"