Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 17

Ventspils novadā 2011. gada 26. maijā (prot. Nr. 40. 4. §)
Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā
Sākotnējo konsolidēto redakciju sagatavojusi Ventspils novada dome,
iekļaujot tajā šādus saistošo noteikumu grozījumus,
kas nav publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis":
26.06.2020. saistošie noteikumi Nr. 7 (sēdes prot. Nr. 68, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440
"Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību,
un tirdzniecības organizēšanas kārtību
" 9. punktu
1. Vispārīgie jautājumi

1.1. Saistošie noteikumi (turpmāk tekstā – noteikumi) nosaka:

1.1.1. kārtību, kādā ar pašvaldību saskaņojama tirdzniecības vietas iekārtošana;

1.1.2. tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumus kārtības nodrošināšanai;

1.1.3. tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas;

1.1.4. nosacījumus pašvaldības atļaujas ielu tirdzniecībai izsniegšanai un izsniegtās ielu tirdzniecības vai tirdzniecības organizatora atļaujas darbības apturēšanai uz laiku;

1.1.5. gadījumus, kad tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu un tās pieļaujamo apmēru;

1.1.6. kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss.

1.2. Noteikumi ir saistoši ikvienai fiziskai un juridiskai personai, kura vēlas saņemt Ventspils novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) saskaņojumu ielu tirdzniecības vietu iekārtošanai publiskās vietās un atļauju ielu tirdzniecībai pašvaldības iekārtotās ielu tirdzniecības vietās (1. pielikums) vai ielu tirdzniecības organizēšanai, kā arī vēlas izveidot tirgu Ventspils novada administratīvajā teritorijā.

1.3. Papildus šo noteikumu 1.2. punktā noteiktajām ielu tirdzniecības vietām, Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs ir tiesīgs noteikt ielu tirdzniecības vietas īslaicīgai preču pārdošanai kultūras, sporta vai reliģisku svētku vai citu publisku pasākumu laikā.

1.4. Saskaņojumu regulārai ielu tirdzniecībai, ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai, atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai un īslaicīgai preču pārdošanai kultūras, sporta vai reliģisku svētku vai citu publisku pasākumu laikā, ko neorganizē pašvaldība, pārvietojamai mazumtirdzniecībai, kas paredzēta tirdzniecībai vairākās publiskās vietās izsniedz Ventspils novada pašvaldības Licencēšanas komisija (turpmāk – Licencēšanas komisija).

1.5. Saskaņojumu un atļauju vienreizējai, neregulārai ielu tirdzniecībai un īslaicīgai preču pārdošanai kultūras, sporta vai reliģisku svētku vai citu publisku pasākumu laikā, ko organizē pašvaldība, izsniedz attiecīgās Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs.

2. Tirdzniecības vietas iekārtošanas saskaņošana un atļaujas ielu tirdzniecībai izsniegšana

2.1. Lai saņemtu Ventspils novada pašvaldības Licencēšanas komisijas saskaņojumu regulārai ielu tirdzniecībai, ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai, atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai:

2.1.1. Tirdzniecības dalībnieks iesniedz Ventspils novada pašvaldības administrācijā vai attiecīgajā Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldē iesniegumu (2. pielikums), norādot šādu informāciju:

2.1.1.1. fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, adresi, kontakttālruni un elektroniskā pasta adresi;

2.1.1.2. realizējamo preču grupas uzskaitījumu;

2.1.1.3. paredzētās tirdzniecības norises vietu, laiku un ilgumu;

2.1.1.4. pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršrutu un laiku, ja tirdzniecība paredzēta vairākās vietās.

2.1.2. tirdzniecības organizators iesniedz Ventspils novada domē vai attiecīgajā Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldē iesniegumu (3. pielikums), norādot šādu informāciju:

2.1.2.1. fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, adresi, kontakttālruni, elektroniskā pasta adresi;

2.1.2.2. paredzētās ielu tirdzniecības organizēšanas vietu, norises laiku un ilgumu;

2.1.2.3. tirdzniecībai paredzēto preču grupas tirdzniecības organizēšanas vietā;

2.1.2.4. tirdzniecības dalībnieku sarakstu, kurā tiek norādīta šo noteikumu 2.1.1.1. apakšpunktā minētā informācija par tirdzniecības dalībnieku.

2.2. Tirdzniecības dalībnieks un tirdzniecības organizators iesniegumam pievieno:

2.2.1. saimnieciskās darbības reģistrācijas apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), izņemot publisko personu, vai fiziska persona, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, apliecinājumu, ka tā neveic saimniecisko darbību;

2.2.2. dokumenta, kas apliecina tiesības iesaistīties pārtikas apritē kopiju (uzrādot oriģinālu);

2.2.3. licences (speciālās atļaujas) kopiju (uzrādot oriģinālu), ja, atbilstoši normatīvajiem aktiem, uzņēmējdarbības veida veikšanai ir nepieciešama licence (speciālā atļauja);

2.2.4. ar pašvaldības attiecīgās pilsētas/pagasta pārvaldi saskaņotu tirdzniecības vietas vai tirdzniecības organizēšanas vietas vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma skici;

2.2.5. saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju;

2.2.6. saskaņojumu ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu vai organizēšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta citas personas pasākuma ietvaros, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir pašvaldība vai tās dibināta iestāde.

2.3. Lēmumu par saskaņojumu regulārai ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai un atļaujas ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai izsniegšanu vai atteikumu izsniegt saskaņojumu un atļauju Licencēšanas komisija pieņem 5 (piecu) darba dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas dienas un rakstiski informē par to iesnieguma iesniedzēju.

2.4. Lai saņemtu Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes vadītāja saskaņojumu neregulārai ielu tirdzniecībai, ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai, atļauju ielu tirdzniecības organizēšanai Tirdzniecības dalībnieks un tirdzniecības organizators (izņemot fiziskās personas, kurām atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība) pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājam uzrāda:

2.4.1. saimnieciskās darbības reģistrācijas apliecinoša dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), izņemot publisko personu, vai fiziska persona, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, apliecinājumu, ka tā neveic saimniecisko darbību;

2.4.2. dokumenta, kas apliecina tiesības iesaistīties pārtikas apritē kopiju (uzrādot oriģinālu);

2.4.3. licences (speciālās atļaujas) kopiju (uzrādot oriģinālu), ja, atbilstoši normatīvajiem aktiem, uzņēmējdarbības veida veikšanai ir nepieciešama licence (speciālā atļauja);

2.4.4. saskaņojumu (pēc nepieciešamības) ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju.

2.5. Saskaņojumu neregulārai ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai, atļaujas ielu tirdzniecībai vai ielu tirdzniecības organizēšanai izsniedz vai atsaka izsniegt (rakstiski motivējot) saskaņojumu, atļauju Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs tirdzniecības vietā.

2.6. Saņemot ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauju, ir maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, saskaņā ar Ventspils novada domes saistošajiem noteikumiem par Ventspils novada pašvaldības nodevām.

(Ventspils novada domes 29.02.2024. saistošo noteikumu Nr. 3 redakcijā)

2.7. Ja ielu tirdzniecība tiek organizēta pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošajā nekustamajā īpašumā un tirdzniecības organizators nav pašvaldība, nodevu par katru pieteikto tirdzniecības vietu, atbilstoši iesniegtajam tirdzniecības dalībnieku sarakstam, maksā tirdzniecības organizators.

2.8. Tirdzniecības organizators ir tiesīgs noteikt tirdzniecības dalībniekam maksu par ielu tirdzniecības organizēšanas nodrošināšanu, kuras apmērs nedrīkst pārsniegt pašvaldības nodevu divkāršā apmērā.

2.9. Atļauju ielu tirdzniecībai (4. un 5. pielikums) izsniedz uz pieteikto laiku, bet ne ilgāk kā uz vienu gadu.

3. Tirdzniecības dalībnieka un tirdzniecības organizatora pienākumi kārtības nodrošināšanai

3.1. Tirdzniecības dalībniekam un tirdzniecības organizatoram jāievēro Latvijas Republikā spēkā esošie tirdzniecību reglamentējošie normatīvie akti un pašvaldības saistošie noteikumi.

3.2. Tirdzniecības dalībnieks un tirdzniecības organizators ir atbildīgs par kārtības uzturēšanu tirdzniecības vietā un tās sakārtošanu pēc darba pabeigšanas.

3.3. Tirdzniecības dalībniekam aizliegts nodot tirdzniecības vietas izmantošanas tiesības citai personai.

3.4. Tirdzniecības dalībniekam un tirdzniecības organizatoram ir aizliegts bojāt vides un apstādījumu elementus, traucēt tuvumā esošo kultūras iestāžu, vispārizglītojošo mācību iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu darbu, kā arī apgrūtināt bērnu rotaļlaukumu izmantošanu.

3.5. Ielu tirdzniecības vietā jābūt tirdzniecības atļaujai.

4. Tirdzniecības vietās realizējamo preču grupas

4.1. Fiziskā persona, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, ielu tirdzniecībā ir tiesīga pārdot Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 7. punktā minētās preces.

4.2. Juridiskā un fiziskā persona, kura reģistrējusi saimniecisko darbību, ielu tirdzniecībā ir tiesīga pārdot jebkura veida pārtikas un nepārtikas preces.

5. Izsniegtās atļaujas ielu tirdzniecībai darbības apturēšana uz laiku

5.1. Licencēšanas komisija vai attiecīgās Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs, atbilstoši savai kompetencei var pieprasīt, lai tirdzniecības veicējs pārtrauc darbību un atbrīvo konkrēto darbības vietu uz laiku, par to informējot ielu tirdzniecības atļaujas izsniedzēju, šādos gadījumos:

5.1.1. sakarā ar pašvaldībā veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem (ūdensvada remonts, ēkas fasādes remonts, ietves un ielas seguma remonts u.c.);

5.1.2. sakarā ar paredzētajiem publiskajiem pasākumiem;

5.1.3. ja tas nepieciešams pašvaldības projektu realizācijai;

5.1.4. ja tas rada draudus apmeklētāju drošībai.

5.2. Apturot tirdzniecības atļaujas darbību, iekasētā pašvaldības nodeva netiek atmaksāta.

6. Tirgus statusa piešķiršanas kārtība

6.1. Lai saņemtu Licencēšanas komisijas saskaņojumu jauna tirgus izveidošanai pašvaldības administratīvajā teritorijā, persona iesniedz pašvaldībā:

6.1.1. iesniegumu, norādot fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un nodokļu maksātāja reģistrācijas numuru, adresi, kontakttālruni, elektroniskā pasta adresi;

6.1.2. zemes īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopija (uzrādot oriģinālu);

6.1.3. tirgus plānu ar tirdzniecības vietu izvietojumu.

6.2. Pēc Licencēšanas komisijas saskaņojuma saņemšanas, persona normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādā, saskaņo un apstiprina tirgus projektu.

6.3. Ja pilnībā ir izpildīti visi tirgus projektā paredzētie izveidošanas un iekārtošanas darbi, dome pieņem lēmumu par tirgus statusa piešķiršanu jaunizveidojamam tirgum.

7. Kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

(Nodaļa Ventspils novada domes 26.06.2020. saistošo noteikumu Nr. 7 redakcijā)

7.1. Administratīvā pārkāpuma procesu par noteikumu pārkāpumu izdarīšanu līdz lietas izskatīšanai veic:

7.1.1. pašvaldības policija;

7.1.2. pašvaldības administrācijas Piltenes pilsētas pārvaldes un pagastu pārvalžu vadītāji.

(Ventspils novada domes 26.06.2020. saistošo noteikumu Nr. 7 redakcijā)

7.2. Administratīvā pārkāpuma lietas izskata Ventspils novada domes Administratīvā komisija.

(Ventspils novada domes 26.06.2020. saistošo noteikumu Nr. 7 redakcijā)

8. Administratīvo aktu apstrīdēšana un pārsūdzēšana

8.1. Licencēšanas komisijas, pilsētas/pagasta pārvaldes izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību persona var apstrīdēt Ventspils novada domes Administratīvo aktu strīdu komisijā.

8.2. Ventspils novada domes Administratīvo aktu strīdu komisijas pieņemto lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

9. Noslēguma jautājumi

9.1. Šie noteikumi stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

9.2. Līdz 2024. gada 1. jūnijam pakalpojumus nodrošina Ventspils novada pašvaldības Piltenes pilsētas un pagasta apvienības pārvalde, Ugāles un Usmas pagastu apvienības pārvalde; Tārgales un Ances pagastu apvienības pārvalde, Puzes pagasta pārvalde, Popes pagasta pārvalde, Zlēku pagasta pārvalde, Ziru pagasta pārvalde, Vārves pagasta pārvalde, Užavas pagasta pārvalde un Jūrkalnes pagasta pārvalde.

(Ventspils novada domes 29.02.2024. saistošo noteikumu Nr. 3 redakcijā)

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks
1. pielikums
2011. gada 26. maija Ventspils novada
pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 17
Ielu tirdzniecības vietas Ventspils novadā

1. Ances pagastā:

1.1. "Ausmas", Ances ciemā (laukums pie kultūras nama).

2. Jūrkalnes pagastā:

2.1. "Tautas nams", Jūrkalnes ciemā (laukums pie tautas nama, estrādes).

3. Piltene pilsētā:

3.1. Maija iela 4, Piltenes pilsētā (laukums pie tirdzniecības centra);

3.2. Maija iela 6, Piltenes pilsētā (sporta laukums).

4. Pope pagastā:

4.1. "Centrs", Popes ciems (laukums starp kultūras namu un pārvaldes ēku).

5. Puze pagastā:

5.1. "Sildegas", Blāzmas ciemā (laukums pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas);

5.2. "Skola", Blāzmas ciemā (laukums pie kultūras nama);

5.3. "Stikli", Stiklu ciemā (laukums pie speciālās internātpamatskola).

6. Tārgale pagastā:

6.1. "Dzintarkalni", Tārgales ciemā ((laukums pie pagasta pārvaldes ēkas);

6.2. "Zelmeņi", Tārgales ciemā (laukums pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām).

7. Ugāle pagastā:

7.1. "Tirgus", Ugāles ciemā (pretim pagasta pārvaldes ēkai);

7.2. Rūpnīcas iela 9, Ugāles ciemā (pie veikala "Eglīte");

7.3. Skolas iela 5, Ugāles ciemā (laukums pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas).

8. Usma pagastā:

8.1. "Auseklīši", Usmas ciemā (laukums pie pagasta pārvaldes ēkas);

8.2. "Atpūtnieki", Usmas ciemā (laukums pie estrādes).

9. Užava pagastā:

9.1. "Pērles", Užavas ciemā (pie veikala "Akmeņkalni");

9.2. "Atpūtas", Užavas ciemā (laukums pie tautas nama).

10. Vārves pagastā:

10.1. "Vārvenieki", Vārves ciemā (centra laukums);

10.2. Zūru iela 7, Zūru ciemā (laukums pie sabiedriskās ēkas);

10.3. Skolas iela 1, Ventavas ciemā (laukums pie pagasta pārvaldes ēkas).

11. Ziras pagastā:

11.1. "Akmentiņi", Ziru ciemā (laukums pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas);

11.2. "Centrs", Ziru ciemā (pie īpašuma "Ausmas").

12. Zlēku pagasts:

12.1. "Pūcītes", Zlēku ciemā (laukums pie veikala "Baznīckrogs").

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks
2. pielikums
2011. gada 26. maija Ventspils novada
pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 17
IESNIEGUMS

(Pielikums svītrots ar Ventspils novada domes 29.02.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 3)

3. pielikums
2011. gada 26. maija Ventspils novada
pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 17
IESNIEGUMS

(Pielikums svītrots ar Ventspils novada domes 29.02.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 3)

4. pielikums
2011. gada 26. maija Ventspils novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 17

LATVIJAS REPUBLIKA
VENTSPILS NOVADA
PAŠVALDĪBA

Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601, reģ. Nr. 90000052035, tālr. 63629450, fakss 63622231, e-pasts info@ventspilsnd.lv
www.ventspilsnovads.lv

 

ATĻAUJA REGULĀRAI
IELU TIRDZNIECĪBAI

2011. gada _________ . ___________________

Nr. _______

  
 

(juridiskās personas nosaukums, reģ. Nr., juridiskā adrese; fiziskās

 

personas vārds, uzvārds, personas kods, individuālā darba veicēja reģ. Nr., patenta Nr.; adrese,)
(tirdzniecības dalībnieks, tirdzniecības organizators, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs)

atļauts veikt tirdzniecību ar šādām preču grupām:

 
 

Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā tirdzniecības vietā

 

Laikā no plkst. _____________________ līdz ____________________________

Īpašie tirdzniecības noteikumi: 
 

Atļauja derīga no 2011. gada _____ _________ līdz 201__. gada ________________

Ventspils novada pašvaldības
Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs
  
 

Z.v.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks
5. pielikums
2011. gada 26. maija Ventspils novada pašvaldības
saistošajiem noteikumiem Nr. 17

LATVIJAS REPUBLIKA
VENTSPILS NOVADA
PAŠVALDĪBA

Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601, reģ. Nr. 90000052035, tālr. 63629450, fakss 63622231, e-pasts info@ventspilsnd.lv
www.ventspilsnovads.lv

 

ATĻAUJA NEREGULĀRAI
IELU TIRDZNIECĪBAI

2011. gada _________ . ___________________

Nr. _______

  
 

(juridiskās personas nosaukums, reģ. Nr., juridiskā adrese; fiziskās

 

personas vārds, uzvārds, personas kods, individuālā darba veicēja reģ. Nr., patenta Nr.; adrese,)
(tirdzniecības dalībnieks, tirdzniecības organizators, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs)

atļauts veikt tirdzniecību ar šādām preču grupām:

 
 

Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā tirdzniecības vietā

 

Laikā no plkst. _____________________ līdz ____________________________

Īpašie tirdzniecības noteikumi: 
 

Atļauja derīga no 2011. gada _____ _________ līdz 201__. gada ________________

Ventspils novada pašvaldības
_____________pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs
  
 

Z.v.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks
6. pielikums
Ventspils novada domes
2011. gada 26. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 17
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta
ielu tirdzniecība Ventspils novadā"

(Pielikums Ventspils novada domes 29.02.2024. saistošo noteikumu Nr. 3 redakcijā)

Ventspils novada pašvaldībai

IESNIEGUMS ATĻAUJAS SAŅEMŠANAI REGULĀRAI/ NEREGULĀRAI IELU TIRDZNIECĪBAI VAI TIRDZNIECĪBAS ORGANIZĒŠANAI

Lūdzu saskaņot ielu tirdzniecības vietas iekārtošanu un izsniegt atļauju ielu tirdzniecībai Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā

(Vajadzīgo atzīmēt ar "X")

Atļauja regulārai ielu tirdzniecībai
Atļauja neregulārai ielu tirdzniecībai
Tirdzniecības organizators

Iesniedzu Ventspils novada pašvaldībai šo iesniegumu, norādot šādu informāciju un pievienojot šādus dokumentus:

fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods, deklarētā adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese
  
juridiskās personas nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese
  
  

Tirdzniecības vieta (adrese)

 
Tirdzniecību veikšu 
 

(no galdiņa, mašīnas, pašvaldības iekārtotā vietā, u.c.)

Tirdzniecības laiks un ilgums 
Vēlamais ielu tirdzniecības atļaujas derīguma termiņš 

Tirdzniecībai realizējamo preču grupas:

pašu ražota lauksaimniecības produkcija;

pārtikā paredzēti augkopības, lopkopības un svaigi zvejas produkti nelielos apjomos saskaņā ar normatīvo aktu prasībām par primāro produktu apriti nelielos apjomos un biškopības produkti;

mājas apstākļos ražoti pārtikas produkti no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas;

rūpnieciski ražotas pārtikas preces;

rūpnieciski ražotas nepārtikas preces;

visa veida lauksaimniecības produkcija un tās pārstrādes produkcija;

grieztie ziedi, zari, no tiem gatavotie izstrādājumi, Ziemassvētkiem paredzētie nocirstie vai podos augošie dažādu sugu skuju koki, puķes un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas, augļu koki un ogulāji, stādi, dekoratīvie koki un krūmu stādmateriāli;

meža reproduktīvais materiāls (sēklas, sējeņi, stādi, mežeņi un augu daļas, kas paredzētas meža atjaunošanai), savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un ziedi;

mājsaimniecības amatniecības produkcija;

lietotas personiskās mantas;

pašu izgatavoti mākslas priekšmeti, lietišķās mākslas un daiļamatniecības izstrādājumi;

loterijas biļetes;

alus un alkoholiskie dzērieni.

Pielikumā:

saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju
Tirdzniecības dalībnieku saraksts (pievieno organizētājs: norādot tirdzniecības dalībnieku, personas kodu vai reģistrācijas numuru un realizējamo preču grupu)
saskaņojums ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (ja ielu tirdzniecība tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes autoceļu aizsargjoslas teritorijās)
saskaņojums ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta attiecīgā pasākuma norises laikā un vietā, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir Ventspils novada pašvaldība vai tās dibināta iestāde
pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts un laiks, ja tirdzniecība paredzēta vairākās publiskās vietās

Apliecinu, ka visi iesniegtie dokumenti ir autentiski, iesniegumā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, par ko uzņemos normatīvajos aktos paredzēto atbildību.

Atļauju vēlos saņemt:

 klātienē

 pa pastu

 elektroniski

Tirdzniecības atļaujas pieteicējs

20__ . gada ______________________ 
 

(vārds, uzvārds)

Informācija par personas datu apstrādi,
attiecināma uz tām fiziskām personām, kuras šajā iesniegumā ir norādījušas savus personas datus

Pārzinis personas datu apstrādei – Ventspils novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000052035, juridiskā adrese Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601, tālrunis 63629450, elektroniskā pasta adrese info@ventspilsnd.lv

Personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija – elektroniskā pasta adrese datuaizsardziba@ventspilsnd.lv

Jūsu personas datu (vārds, uzvārds, personas kods, adrese, kontaktinformācija) apstrādes mērķis – saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai.

Tiesiskais pamats Jūsu personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde (Ministru kabineta 01.06.2010. noteikumi Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" u.c.).

Personas datu saņēmēji – Ventspils novada pašvaldības pilnvarotie darbinieki.

Jūsu personas dati tiks glabāti saskaņā ar Arhīvu likumu.

Informējam, ka Jums kā datu subjektam ir tiesības:

1) pieprasīt pārzinim piekļūt Jūsu, kā datu subjekta, apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu Jūsu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt Jūsu personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi;

2) iesniegt sūdzību par nelikumīgu Jūsu personas datu apstrādi Datu valsts inspekcijā.

Sīkāku informāciju par personas datu apstrādi var iegūt mājaslapā www.ventspilsnovads.lv.

Iesnieguma iesniedzējs apņemas informēt pārējās personas, kuras minētas iesniegumā, par to personu datu apstrādi, kas saistītas ar iesnieguma izskatīšanu.

Ar informāciju par personas datu apstrādi iepazinos:

__________/__________________/___________________

 

(paraksts, vārds, uzvārds, datums)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 17Pieņemts: 26.05.2011.Stājas spēkā: 13.07.2011.Publicēts: Ventspils Novadnieks, 7 (16), 12.07.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
351097
{"selected":{"value":"10.04.2024","content":"<font class='s-1'>10.04.2024.-31.05.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.06.2024","iso_value":"2024\/06\/01","content":"<font class='s-1'>01.06.2024.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"},{"value":"10.04.2024","iso_value":"2024\/04\/10","content":"<font class='s-1'>10.04.2024.-31.05.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"01.07.2020","iso_value":"2020\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2020.-09.04.2024.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
10.04.2024
424
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"