Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Ventspils novadā 2024. gada 29. februārī (prot. Nr. 49, 3. §)

Grozījumi Ventspils novada domes 2011. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā"

Precizēti ar Ventspils novada domes
28.03.2024. lēmumu (prot. Nr. 50, 6. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 9. punktu

Izdarīt Ventspils novada domes 2011. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā" (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā Noteikumu tekstā vārdus "Ventspils novada pašvaldības pilsētas/pagasta pārvaldes" (attiecīgā locījumā) un vārdus "pilsētas/pagasta pārvaldes vadītājs" ar vārdiem: "apvienības pārvaldes vadītājs" (attiecīgā locījumā).

1.1 Izteikt 1.3. punktu šādā redakcijā:

"1.3. Papildus šo noteikumu 1.2. punktā noteiktajām ielu tirdzniecības vietām, Ventspils novada pašvaldības Piltenes pilsētas/pagasta un Zlēku pagasta apvienības, Ugāles un Usmas pagastu apvienības, Tārgales un Ances pagastu apvienības, Užavas un Jūrkalnes pagastu apvienības, Popes un Puzes pagastu apvienības, Vārves un Ziru pagastu apvienības pārvaldes vadītājs (turpmāk - apvienības pārvaldes vadītājs) ir tiesīgs noteikt ielu tirdzniecības vietas īslaicīgai preču pārdošanai kultūras, sporta vai reliģisku svētku vai citu publisku pasākumu laikā.".

2. Izteikt 2.6. punktu šādā redakcijā:

"2.6. Saņemot ielu tirdzniecības vai ielu tirdzniecības organizēšanas atļauju, ir maksājama pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās, saskaņā ar Ventspils novada domes saistošajiem noteikumiem par Ventspils novada pašvaldības nodevām.".

2.1 Papildināt 9. nodaļu "Noslēguma jautājumi" ar 9.2. punktu šādā redakcijā:

"9.2. Līdz 2024. gada 1. jūnijam pakalpojumus nodrošina Ventspils novada pašvaldības Piltenes pilsētas un pagasta apvienības pārvalde, Ugāles un Usmas pagastu apvienības pārvalde; Tārgales un Ances pagastu apvienības pārvalde, Puzes pagasta pārvalde, Popes pagasta pārvalde, Zlēku pagasta pārvalde, Ziru pagasta pārvalde, Vārves pagasta pārvalde, Užavas pagasta pārvalde un Jūrkalnes pagasta pārvalde.".

3. Svītrot Noteikumu 2. pielikumu.

4. Svītrot Noteikumu 3. pielikumu.

5. Papildināt Noteikumus ar 6. pielikumu šādā redakcijā:

"6. pielikums
Ventspils novada domes
2011. gada 26. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 17
"Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta
ielu tirdzniecība Ventspils novadā"

Ventspils novada pašvaldībai

IESNIEGUMS ATĻAUJAS SAŅEMŠANAI REGULĀRAI/ NEREGULĀRAI IELU TIRDZNIECĪBAI VAI TIRDZNIECĪBAS ORGANIZĒŠANAI

Lūdzu saskaņot ielu tirdzniecības vietas iekārtošanu un izsniegt atļauju ielu tirdzniecībai Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā

(Vajadzīgo atzīmēt ar "X")

Atļauja regulārai ielu tirdzniecībai
Atļauja neregulārai ielu tirdzniecībai
Tirdzniecības organizators

Iesniedzu Ventspils novada pašvaldībai šo iesniegumu, norādot šādu informāciju un pievienojot šādus dokumentus:

fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods, deklarētā adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese
   
juridiskās personas nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese
   
   

Tirdzniecības vieta (adrese)

 
Tirdzniecību veikšu  
 

(no galdiņa, mašīnas, pašvaldības iekārtotā vietā, u.c.)

Tirdzniecības laiks un ilgums  
Vēlamais ielu tirdzniecības atļaujas derīguma termiņš  

Tirdzniecībai realizējamo preču grupas:

pašu ražota lauksaimniecības produkcija;

pārtikā paredzēti augkopības, lopkopības un svaigi zvejas produkti nelielos apjomos saskaņā ar normatīvo aktu prasībām par primāro produktu apriti nelielos apjomos un biškopības produkti;

mājas apstākļos ražoti pārtikas produkti no pašu ražotās lauksaimniecības produkcijas;

rūpnieciski ražotas pārtikas preces;

rūpnieciski ražotas nepārtikas preces;

visa veida lauksaimniecības produkcija un tās pārstrādes produkcija;

grieztie ziedi, zari, no tiem gatavotie izstrādājumi, Ziemassvētkiem paredzētie nocirstie vai podos augošie dažādu sugu skuju koki, puķes un dārzeņu stādi, dēsti, sīpoli, gumi, ziemcietes un sēklas, augļu koki un ogulāji, stādi, dekoratīvie koki un krūmu stādmateriāli;

meža reproduktīvais materiāls (sēklas, sējeņi, stādi, mežeņi un augu daļas, kas paredzētas meža atjaunošanai), savvaļas ogas, augļi, rieksti, sēnes un ziedi;

mājsaimniecības amatniecības produkcija;

lietotas personiskās mantas;

pašu izgatavoti mākslas priekšmeti, lietišķās mākslas un daiļamatniecības izstrādājumi;

loterijas biļetes;

alus un alkoholiskie dzērieni.

Pielikumā:

saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju
Tirdzniecības dalībnieku saraksts (pievieno organizētājs: norādot tirdzniecības dalībnieku, personas kodu vai reģistrācijas numuru un realizējamo preču grupu)
saskaņojums ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" (ja ielu tirdzniecība tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes autoceļu aizsargjoslas teritorijās)
saskaņojums ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta attiecīgā pasākuma norises laikā un vietā, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir Ventspils novada pašvaldība vai tās dibināta iestāde
pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts un laiks, ja tirdzniecība paredzēta vairākās publiskās vietās

Apliecinu, ka visi iesniegtie dokumenti ir autentiski, iesniegumā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, par ko uzņemos normatīvajos aktos paredzēto atbildību.

Atļauju vēlos saņemt:

 klātienē

 pa pastu

 elektroniski

Tirdzniecības atļaujas pieteicējs

20__ . gada ______________________  
 

(vārds, uzvārds)

Informācija par personas datu apstrādi,
attiecināma uz tām fiziskām personām, kuras šajā iesniegumā ir norādījušas savus personas datus

Pārzinis personas datu apstrādei - Ventspils novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000052035, juridiskā adrese Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601, tālrunis 63629450, elektroniskā pasta adrese info@ventspilsnd.lv

Personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija - elektroniskā pasta adrese datuaizsardziba@ventspilsnd.lv

Jūsu personas datu (vārds, uzvārds, personas kods, adrese, kontaktinformācija) apstrādes mērķis - saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai.

Tiesiskais pamats Jūsu personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde (Ministru kabineta 01.06.2010. noteikumi Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" u.c.).

Personas datu saņēmēji - Ventspils novada pašvaldības pilnvarotie darbinieki.

Jūsu personas dati tiks glabāti saskaņā ar Arhīvu likumu.

Informējam, ka Jums kā datu subjektam ir tiesības:

1) pieprasīt pārzinim piekļūt Jūsu, kā datu subjekta, apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu Jūsu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt Jūsu personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi;

2) iesniegt sūdzību par nelikumīgu Jūsu personas datu apstrādi Datu valsts inspekcijā.

Sīkāku informāciju par personas datu apstrādi var iegūt mājaslapā www.ventspilsnovads.lv.

Iesnieguma iesniedzējs apņemas informēt pārējās personas, kuras minētas iesniegumā, par to personu datu apstrādi, kas saistītas ar iesnieguma izskatīšanu.

Ar informāciju par personas datu apstrādi iepazinos:

__________/__________________/___________________

 

(paraksts, vārds, uzvārds, datums)"

6. Saistošo noteikumu 1. punkts un 1.1 punkts stājas spēkā 2024. gada 1. jūnijā.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils novada domes 2024. gada 29. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 3 "Grozījumi Ventspils novada domes 2011. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ventspils novada dome 2011. gada 26. maijā ir izdevusi saistošos noteikumus Nr. 17 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Ventspils novadā" (turpmāk arī - Noteikumi).

Ventspils novada dome 2023. gada 26. oktobrī pieņēma lēmumu apstiprināt saistošos noteikumus Nr. 8 "Ventspils novada pašvaldības nolikums" (sēdes protokols Nr. 45, 14. §; precizēti ar 30.11.2023., protokols Nr. 46, 3. §; turpmāk - Nolikums), ar kurā ietvertā tiesiskā regulējuma spēkā stāšanos noteikts, ka pašvaldība, kā atvasināta publiska persona, savas autonomās un uzdotās kompetences ietvaros īsteno vietējo pārvaldi Ventspils novada administratīvajā teritorijā 16.12.-16.17. apakšpunktā minētās pārvaldes, ar šādu iedalījumu: Ugāles un Usmas pagastu apvienības pārvalde; Tārgales un Ances pagastu apvienības pārvalde; Piltenes pilsētas/pagasta un Zlēku pagastu apvienības pārvalde; Užavas un Jūrkalnes pagastu apvienības pārvalde; Popes un Puzes pagastu apvienības pārvalde; Vārves un Ziru pagastu apvienības pārvalde.

Iesnieguma veidlapas, kādas apstiprinātas Noteikumu 2. pielikumā un 3. pielikumā, vairs neatbilst piemērojamo ārējo normatīvo aktu prasībām, tai skaitā par fizisko personu datu aizsardzību, līdz ar ko svītrojami un Noteikumi papildināmi ar 6. pielikumu, izsakot iesnieguma "Iesniegums atļaujas saņemšanai regulārai/neregulārai ielu tirdzniecībai vai tirdzniecības organizēšanai" veidlapu jaunā redakcijā. Līdz ar to izdarāmi Noteikumos grozījumi, lai nodrošinātu piemērošanu ārējo normatīvo aktu prasībām un Ventspils novada pašvaldības veiktajām strukturālajām izmaiņām.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Izvērtējot saistošo noteikumu piemērošanas iespējamo fiskālo ietekmi uz budžetu, nav prognozējams tam nepieciešamo finanšu līdzekļu apjoma pieaugums vai samazinājums. Izdevumu šim mērķim segšana līdzšinējā apmērā ir paredzama Ventspils novada domes apstiprinātā kārtējā saimnieciskā gada budžetā. Apstāklis, ka pēc Ventspils novada pašvaldībā veiktās reorganizācijas plānots samazināt pagastu pārvalžu vadītāju skaitu un tiks paplašināta izveidoto pagastu apvienību pārvalžu vadītāju kompetence, kā rezultātā sagaidāms resursu ietaupījums, nav saistāms ar normatīvā akta izdošanu, bet ar Nolikuma izpildes ietvaros īstenojamiem pasākumiem centrālās pārvaldes iestādes "Ventspils novada pašvaldības administrācija" struktūras un darbības organizēšanas izmaiņu jomā.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav ietekmes.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Ar saistošajiem noteikumiem nav mainītas līdz šim veiktās administratīvās procedūras, papildus nav noteikti jauni to veidi vai izdarīti grozījumi to īstenošanas kārtībā. Turpmāk izmantojamā veidlapa "Iesniegums atļaujas saņemšanai regulārai/neregulārai ielu tirdzniecībai vai tirdzniecības organizēšanai", ar kuru aizstāta vienota parauga iesniegumu veidlapas Noteikumu 2. pielikumā un 3. pielikumā, vienkāršo privātpersonām ielu tirdzniecības vietas iekārtošanas saskaņošanas un atļaujas ielu tirdzniecībai Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā saņemšanas procesu, un tajā iekļautajām ziņām par fizisko personu datu apstrādi ir informatīva nozīme nolūkā nodrošināt šo personu tiesību ievērošanu un aizsardzību, līdz ar ko tiesiskā regulējuma izmaiņas faktiski neietekmē administratīvo procedūru izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Atbilstoši Pašvaldību likuma 3. panta otrās daļas nosacījumiem, publisko tiesību jomā pašvaldība īsteno autonomo kompetenci - autonomās funkcijas un uzdoto kompetenci - deleģētos pārvaldes uzdevumus. Noteikumi izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumiem Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību", kas paredz ar pašvaldību saskaņojamos tirdzniecības veidus un reglamentē tās organizēšanu, kā arī deleģējumu pašvaldības domei izdot saistošos noteikumus, ar kuriem detalizētāk regulē atsevišķus tirdzniecības organizēšanas kārtības jautājumus. Saistošo noteikumu projekts sagatavots, lai nodrošinātu attiecīgā pārvaldes uzdevuma izpildes nepārtrauktību un no tā izrietošo pakalpojumu saglabāšanu tādā pašā kvalitātē un pieejamību iedzīvotājiem pēc iespējas tuvāk dzīves vietām visu Ventspils novada iedalījuma vienību teritorijās, aktualizējot Noteikumus atbilstoši Ventspils novada pašvaldības struktūras reorganizācijai, kā arī uz to tiesisko regulējumu attiecināmiem hierarhiski augstāka juridiska spēka normatīvajiem aktiem. Ņemot vērā, ka izstrādātie saistošie noteikumi nereglamentē, kā veicamas citas autonomās funkcijas vai deleģētie valsts pārvaldes uzdevumi, kā vien iepriekš norādītais, kura apjoms nemainās un kuru turpinās veikt jau esošajās institūcijās un pagastu pārvalžu vietā izveidotajās struktūrvienībās, proti, apvienību pārvaldēs nodarbinātās amatpersonas (darbinieki), jaunu darba vietu izveide vai papildu cilvēkresursi nav nepieciešami. Pēc Nolikuma 16.12.-16.17. apakšpunkta stāšanās spēkā Noteikumu 1.5. punktā minēto uzdevumu pildīšana ietilps šajās tiesību normās noteikto pašvaldības struktūrvienību vadītāju amata pienākumos.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Institūcijas, kas nodrošina Noteikumu izpildi, ir Ventspils novada dome, Ventspils novada domes Licencēšanas komisija un iestādes "Ventspils novada pašvaldības administrācija" Administratīvā nodaļa, Ventspils novada sastāvā iekļauto teritoriālā dalījuma vienību apvienību - Piltenes pilsētas un pagasta apvienības, Ugāles un Usmas pagastu apvienības, Tārgales un Ances pagastu apvienības - pārvaldes un Puzes pagasta pārvalde, Popes pagasta pārvalde, Zlēku pagasta pārvalde, Ziru pagasta pārvalde, Vārves pagasta pārvalde, Užavas pagasta pārvalde un Jūrkalnes pagasta pārvalde, kurām noteikto funkciju un pārvaldes uzdevumu veikšana tiks nodota jaunizveidoto struktūrvienību, t.i., Piltenes pilsētas/pagasta un Zlēku pagasta apvienības, Ugāles un Usmas pagastu apvienības, Tārgales un Ances pagastu apvienības, Užavas un Jūrkalnes pagastu apvienības, Popes un Puzes pagastu apvienības, Vārves un Ziru pagastu apvienības pārvaldēm, kuras savu darbību uzsāks 2024. gada 1. jūnijā, kompetencē atbilstoši pilnvarojumam domes apstiprinātajos nolikumos un izdotajos normatīvajos aktos. Ventspils novada pašvaldības administrācijas Attīstības, plānošanas un būvniecības nodaļas licencēšanas un vides pārvaldības speciālists ir pašvaldības kontaktpersona ar izdotā tiesību akta piemērošanu saistītos jautājumos.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Ar saistošajiem noteikumiem pēc būtības netiek izdarītas izmaiņas mērķgrupā ietilpstošo personu tiesību un pienākumu apjomā, grozīta administratīvo procedūru veikšanas kārtība vai pašvaldības institūciju izpildāmie uzdevumi. Grozījumu izdarīšanas pamatmērķis vērsts uz kompetences ielu tirdzniecības organizēšanas jomā noteikšanu reorganizētajām struktūrvienībām. Tādējādi saistošo noteikumu izdošana ir samērīga un piemērota, jo nodrošina ar šo normatīvo aktu grozītā tiesību akta izteikšanu ar Ventspils novada pašvaldības nolikumā ietverto regulējumu saskaņotā redakcijā.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas nosacījumus saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2024. gada 29. janvārī tika publicēts Ventspils novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.ventspilsnovads.lv (Par mums → Dome → Saistošo noteikumu projekti) sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Termiņš, kādā bija iespējams iesniegt sabiedrības viedokli - no 2024. gada 29. janvāra līdz 2024. gada 12. februārim. Šajā laika periodā viedokļi, priekšlikumi, ierosinājumi vai iebildumi saistībā ar attiecīgā normatīvā akta projektu nav saņemti.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils novada domes 2011. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par kārtību, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3Pieņemts: 29.02.2024.Stājas spēkā: 10.04.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 69, 09.04.2024. OP numurs: 2024/69.17
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
351078
10.04.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"