Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts zaudēs spēku 2025. gada 1. janvārī.
Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 52/2023

Ādažos 2023. gada 28. decembrī
Par Ādažu novada pašvaldības budžetu 2024. gadam
APSTIPRINĀTI
Ādažu novada pašvaldības domes
2023. gada 28. decembra sēdē (prot. Nr. 1 § 48)


Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 1. punktu
un 48. pantu, likuma "Par pašvaldību budžetiem"
16. un 17. pantu un likuma "Par budžetu un finanšu vadību" 6. pantu

1. Saistošie noteikumi nosaka Ādažu novada pašvaldības pamatbudžetu 2024. gadam saskaņā ar 1.–5. pielikumu, nosakot 2024. gada pamatbudžeta, ziedojumu un dāvinājumu ieņēmumu, izdevumu un aizņēmumu apmēru (turpmāk – budžets), kā arī budžeta izpildītāju pienākumus un atbildību.

2. Apstiprināt budžetu šādās sadaļās un apmērā:

2.1.pamatbudžeta finanšu līdzekļu atlikums 2024. gada 1. janvārī 9'755'067 euro;

2.2. ziedojumu un dāvinājumu finanšu līdzekļu atlikums 2024. gada 1. janvārī 0 euro;


2.3. pamatbudžets 2024. gadā (1. pielikums):

2.3.1. ieņēmumi- EUR 51 844 623;
2.3.2. izdevumi- EUR 59 826 407;
2.3.3. plānotie aizņēmumi- EUR 1 941 929;

2.3.4. atmaksājamā summa Valsts kases kredītiem

(2. pielikums)- EUR 3 657 198.

2.4. ziedojumi un dāvinājumi:

2.4.1. ieņēmumi 500 euro;

2.4.2. izdevumi 500 euro.

(Grozīts ar Ādažu novada domes 25.01.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 8/2024; 28.03.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 21/2024; 25.04.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 23/2024)

3. Apstiprināt pašvaldības domes priekšsēdētājas ziņojumu (1. pielikums).

4. Apstiprināt paskaidrojuma rakstu par budžetu (3. pielikums).

5. Apstiprināt aizņēmumu un citu ilgtermiņa saistību pārskatu (4. pielikums).

6. Apstiprināt ieņēmumu un izdevumu sadalījumu 2024. gadam pa funkcionālajām kategorijām un ekonomiskās klasifikācijas kodiem (5. pielikums).

7. Noteikt, ka:

7.1. laika posmā starp pašvaldības budžeta grozījumiem dome pieņem lēmumus par līdzekļu piešķiršanu no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Minētos līdzekļus līdz 5 000 euro apmērā operatīvu neatliekamo izdevumu apmaksai var piešķirt ar pašvaldības domes priekšsēdētājas rīkojumu, un par to izlietojumu domes priekšsēdētaja informē Finanšu komiteju tās kārtējā sēdē;

7.2. Centrālās pārvaldes Grāmatvedības nodaļa nodrošina kredītu pamatsummas un kredītu procentu samaksu noteiktajos termiņos un apmēros 2024. gadā, saskaņā ar noslēgtajiem finanšu saistību līgumiem;

7.3. budžeta izpildītāji (iestāžu un struktūrvienību vadītāji) atbild par budžeta līdzekļu atbilstošu un racionālu izlietojumu. Izdevumi pēc naudas plūsmas nedrīkst pārsniegt attiecīgajā budžeta izdevumu tāmē apstiprinātos plānotos budžeta izdevumus atbilstoši ekonomiskajām un funkcionālajām kategorijām;

7.4. pašvaldības aizņēmuma apjoms katra investīciju projekta finansēšanai tiek apstiprināts ar domes lēmumu;

7.5. par ieņēmumu no maksas pakalpojumiem, ko sniedz pašvaldības budžeta iestādes, administrēšanu, aprēķināšanu, iekasēšanu atbild pakalpojuma sniedzējs – attiecīgā iestāde. Pašvaldības budžeta iestādes atbild par katra pakalpojuma nepieciešamības izvērtēšanu, ņemot vērā tā būtību un sniegšanas lietderību, kā arī izcenojuma atbilstību budžetā apstiprinātajiem izdevumiem.

8. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone
1. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2023. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 52/2023
Vispārīga informācija par ekonomisko situāciju pašvaldībā un pašvaldības domes priekšsēdētājas ziņojums par 2024. gada budžetu

2023. gads Ādažu novadā bija ierobežotas izaugsmes gads, ko būtiski ietekmēja starptautiskā drošības situācija, kuras rezonanse tieši ietekmēja arī novada iedzīvotājus, uzņēmējdarbību un sabiedrību kopumā. Krievijas izraisītā kara Ukrainā atbalsis turpināja iepriekšējā gadā sākušos cenu kāpumu precēm un pakalpojumiem, kā arī veidoja skaidru izpratni, ka svarīgas un pierastas lietas transformējas un pielāgojas jauniem un skarbiem ārējiem apstākļiem.

Kopumā vispārējais stāvoklis novadā ir pozitīvi tendēts. Vidējais bezdarba līmenis 2,6 % (bezdarbnieku skaits darbaspējas vecumā) bija ievērojami zemāks nekā valstī un Pierīgas reģionā. Iedzīvotāju skaits daudzus gadus turpina pieaugt, minimāls dabiskais pieaugums, galvenokārt, valsts iekšējās migrācijas rezultātā, vienlaikus radot arvien pieaugošu slodzi publiskajai infrastruktūrai, komunālo pakalpojumu un izglītības sektoram, kā rezultātā šobrīd pieprasījums pēc kvalitatīviem pakalpojumiem būtiski pārsniedz to faktisko pieejamību.

Ādažu novads ir ekonomiski aktīvs. Uzņēmējdarbība attīstās vairākos virzienos – mājokļu celtniecība, ražošana, pakalpojumu sniegšana, tirdzniecība, u.tml. 2024. gada sākumā novadā bija reģistrēti 1888 uzņēmumu. Lielākie no tiem ražošanas apjomu un nodarbināto skaita ziņā darbojas pārtikas produktu ražošanā (zivju un gaļas produktu, alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu, kā arī citu pārtikas izstrādājumu ražošana), metālapstrādē, kokapstrādē, celtniecībā, kravu pārvadāšanā, plastmasas būvelementu ražošanā, šķiroto materiālu pārstrādē, gatavo tekstilizstrādājumu un plastmasas iepakojumu ražošanā, apģērbu un apavu, kā arī augļu un dārzeņu tirdzniecībā.

Carnikavā un Ādažos paredz sākt darbību jauni tirdzniecības uzņēmumi, kā arī nekustamā īpašuma komerczona pie valsts autoceļa A1 (Baltezers–Ainaži) vēl arvien ir vilinoša investoriem un attīstītājiem.

Pašvaldības darbības finansiālo pamatu veido budžets, kas ir svarīgākais instruments pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildes nodrošināšanai, ekonomisko un sociālo vajadzību sabalansēšanai, kā arī teritorijas ilgtermiņa attīstībai.

Pašvaldības nozīmīgākie pēdējos gados īstenotie projekti:

1) Carnikavas stadiona rekonstrukcija;

2) Plūdu risku novēršanas pasākumi Ādažu novada teritorijā, veicot Ādažu centra poldera aizsargdambja atjaunošanu un pagarināšanu;

3) Ūdenssaimniecības attīstības III kārtas pabeigšana Carnikavā;

4) Sociālo rehabilitātes pakalpojumu pieejamības nodrošināšana dienas centrā "Ādažu Ūdensroze" un Carnikavas sociālā dienestā;

5) Pakāpeniska Ādažu vidusskolas ēkas siltināšna un ventilācijas ierīkošana.

Ādažu novada pašvaldības 2024. gada ir dokuments, kurš atspoguļo īstermiņā pašvaldības politiku un prioritātes, izmantojot pašvaldības rīcībā esošos finanšu resursus, kā arī lielā mērā nosaka pašvaldības administrācijas rīcības plānu turpmākajam gadam.

Veidojot savu budžetu, pašvaldība ir tieši atkarīga no valsts nodokļu politikas, kā arī valsts noteiktajiem makroekonomiskajiem scenārijiem un aprēķiniem pašvaldību finanšu izlīdzināšanai. Pašvaldības budžets ir sagatavots, ievērojot Pašvaldību likumu, likumu "Par budžetu un finanšu vadību", likumu "Par pašvaldību budžetiem", kā arī citos normatīvajos aktos noteiktās prasības.

Šis 2024. gada pašvaldības budžets ir izstrādāts, balstoties uz ārējiem normatīvajiem aktiem, kā arī valsts finansēšanas un nodokļu politikas prognozēm. 2024. gadā pašvaldības ieņēmumu un izdevumu apjomu būtiski ietekmēs valsts fiskālās politikas vairākas izmaiņas, piemēram, aizņēmumu procentu likmju apmērs, valsts aizdevumu un grantu pieejamības regulējumi un Eiropas Savienības struktūrfondu pieejamības un izlietojuma nosacījumu spēkā stāšanās.

Pašvaldība ņēma vērā visu nozaru intereses un centās sabalansēt pieejamos finanšu līdzekļus tā, lai nodrošinātu uzlabojumus pašvaldībai un sabiedrībai kopumā svarīgās jomās.

Pašvaldības budžets 2024. gadam sastāv no pamatbudžeta un ziedojumiem (dāvinājumiem), ko veido ieņēmumu un izdevumu daļas. Budžeta ieņēmumus veido galvenokārt ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN), nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN), kā arī citi nodokļu un nodevu ieņēmumi, valsts dažādas mērķdotācijas un ES projektu finansējumi.

Sastādot pašvaldības 2024. gada budžeta projektu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognoze tika balstīta uz pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķinu 2024. gadam, kas pieejami Finanšu ministrijas tīmekļvietnē. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus galvenokārt ietekmē tautsaimniecībā nodarbināto skaits, darba samaksa, ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamā minimuma un atvieglojumu apmērs, minimālā darba alga, kā arī mikrouzņēmuma nodokļa režīms. Pašvaldībām no kopējās iekasētā iedzīvotāju nodokļa masas tiek atskaitīti tikai 75 %, un 25 % tiek novirzīti valstij, atskaitījumu proporcija ir noteikta 2023. gada līmenī, lai gan 2020. gadā un iepriekšējos gados tā bija 80 % un 20 %.

2024. gada budžeta sagatavošanā lielākais izaicinājums bija finansējuma nodrošināšana uzsākto investīciju projektu īstenošanas nodrošināšanai, meklējot finansējuma avotus, kā arī iestāžu uzturēšanas izdevumu pieaugumu, līdz ar to 2024. gada budžetā nav vērojami būtiski izdevumu palielinājumi jau uzsāktās aktivitātēs,

Pašvaldības budžeta izdevumu lielākā daļa tiks tērēta izglītībai (40 %) un pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai (23 %).

Arī pašvaldība var veikt investīcijas, savlaicīgi paredzot tām budžetā attiecīgus izdevumus – uzkrājot nepieciešamo naudas apjomu, pārdodot tai piederošus aktīvus, vai arī aizņemoties (faktisko ieguldījumu veicot aizņēmuma atmaksas veidā vairāku gadu garumā). Publiskās infrastruktūras uzlabošanai tiks pabeigta Ādažu aizsargdambja Gaujas kreisā krasta nostiprinājumu izbūve, Carnikavas pamatskolas stadiona pārbūve, kā arī Atpūtas ielas un Ķiršu ielas pārbūve. Ar Aizsardzības ministrijas būtisku finansiālu atbalstu varēs uzsākt Vecštāles ceļa rekonstrukciju Ādažu pagastā. Podnieku ciematā pašvaldība sāks projektēt jaunu pirmsskolas izglītības iestādi, ielu infrastruktūru un vispārējās izglītības iestādi 1.9. klasei. Tiks turpinātas sagatavošanas darbības projektu "Maģistrālās veloceļu infrastruktūras būvniecība prioritārajā koridorā Rīga–Carnikava" un "Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošana Rīgas metropoles areālā – Carnikava" uzsākšanai.

Lai saglabātu līdzsvaru attīstībā un novada dabas pievilcībā iedzīvotājiem, pašvaldība turpina darbu pie videi draudzīgu risinājumu iedzīvināšanas publiskās ārtelpas plānošanā. Liela nozīme ir kopā ar iedzīvotājiem turpināt uzsākto Teritorijas plānojumu ar Satiksmes un ainavas tematiskiem plānojumiem.

Vienveidīgas pārvaldības kārtības iedibināšanai centralizēto ūdensapgādes un siltumapgādes sistēmu uzturēšanai Carnikavas ciemā pašvaldība 2024. gadā nodos minēto sistēmu uzturēšanas funkciju pašvaldības kapitālsabiedrībām.

Iepriekšējos gados pašvaldības ņemto kredītu lielais apjoms Valsts Kasē, lai realizētu Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstītos investīciju projektus, liek piesardzīgāk plānot ilgtermiņa aktivitātes un attīstības projektus, jo, uzņemoties jaunas finanšu saistības, objektīvi samazināsies budžetā pieejamie līdzekļi pārējo izdevumu segšanai, kas vitāli nepieciešams pašvaldības iestāžu uzturēšanai, kas pieaug katru gadu, ārējos normatīvajos aktos noteikto funkciju paplašināšanai, kā arī pašvaldības brīvprātīgo funkciju izpildei.

2024. gada budžets ir vērtējams kā iepriekšējos gados uzsākto aktivitāšu turpināšanu nodrošinošs un ar tā palīdzību tiek veiktas iestrādes tālākai Ādažu novada ekonomiskajai attīstībai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabojumiem.

Skaitliskā informācija par budžeta ieņēmumiem, izdevumiem un klasifikāciju norādīta šo saistošo noteikumu 2., 3. un 4. pielikumā.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone
2. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2023. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 52/2023

(Pielikums Ādažu novada domes 25.04.2024. saistošo noteikumu Nr. 23/2024 redakcijā)

Pamatbudžets 2024. gadam

IEŅĒMUMU DAĻA

Klasifikācijas kodsNr.p.k.Sadaļa28.03.2024. grozījumi25.04.2024. grozījumiIzmaiņas
 1. – 5.Nodokļu ieņēmumi38 519 84738 519 847 
1.1.0.0.1.Iedzīvotāju ienākuma nodoklis35 276 99635 276 996 
 1.1.pārskata gada35 276 99635 276 996 
4.1.1.0.2.Nekustamā īpašuma nodoklis par zemi2 040 0182 040 018 
 2.1.pārskata gada1 900 0001 900 000 
 2.2.iepriekšējo gadu parādi140 018140 018 
4.1.2.0.3.Nekustamā īpašuma nodoklis par ēkām410 967410 967 
 3.1.pārskata gada350 989350 989 
 3.2.iepriekšējo gadu parādi59 97859 978 
4.1.3.0.4.Nekustamā īpašuma nodoklis par mājokļiem un inženierbūvēm721 866721 866 
 4.1.pārskata gada650 000650 000 
 4.2.iepriekšējo gadu parādi71 86671 866 
5.5.3.0.5.Dabas resursu nodoklis70 00070 000 
9.0.0.0.6.Valsts (pašvaldību) un kancelejas nodevas160 000160 000 
 6.1.valsts nodevas6 7006 700 
 6.1.1.t.sk.: – par apliecinājumiem un citu funkciju pildīšanu bāriņtiesā1 7001 700 
 6.1.2.t.sk.: – par civilstāvokļa aktu reģistrēšanu, grozīšanu un papildināšanu4 5004 500 
 6.1.3.t.sk.: – pārējās valsts nodevas, kuras ieskaita pašvaldību budžetā500500 
 6.2.pašvaldību nodevas153 300153 300 
 6.2.1.t.sk.: – nodeva par domes izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu350350 
 6.2.2.t.sk.: – nodeva par izklaidējoša rakstura pasākumu sarīkošanu publiskās vietās1 1001 100 
 6.2.3.t.sk.: – nodeva par tirdzniecību publiskās vietās27 00027 000 
 6.2.4.t.sk.: – nodeva par dzīvnieku turēšanu 
 6.2.5.t.sk.: – nodeva par reklāmas, afišu un sludinājumu izvietošanu publiskās vietās11 50011 500 
 6.2.6.t.sk.: – nodeva par būvatļaujas saņemšanu106 350106 350 
 6.2.7.t.sk.: – pārējās nodevas7 0007 000 
10.0.0.0.7.Naudas sodi un sankcijas65 00065 000 
 7.1.Naudas sodi un sankcijas31 00031 000 
 7.2.Naudas sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē34 00034 000 
12.0.0.0.8.Pārējie nenodokļu ieņēmumi25 79735 1069 309
 8.1.citi nenodokļu ieņēmumi19 34428 6539 309
 8.2.līgumsodi un procentu maksājumi par saistību neizpildi500500 
 8.3.ieņēmumi no zvejas tiesību nomas5 9535 953 
13.0.0.0.9.Ieņēmumi no pašvaldības īpašumu pārdošana5 85628 95123 095
18.6.0.0.10.Valsts budžeta transferti un projektu finansējums10 715 18310 765 96450 781
 10.1.Valsts budžeta transferti9 468 2499 519 03050 781
 10.1.1.dotācija mākslas skolas algām793 713793 713 
 10.1.2.dotācija sporta skolai291 625291 625 
 10.1.3.dotācija skolēnu ēdināšanai249 276249 276 
 10.1.4.dotācija mācību grāmatām112 839112 839 
 10.1.5.dotācijas pedagogu algām (vsk., PII)6 646 1876 646 187 
 10.1.5.1.t.sk.: – piecgadīgo bērnu apmācība1 100 7621 100 762 
 10.1.5.2.t.sk.: – skolotāju algām5 109 8465 109 846 
 10.1.5.3.t.sk.: – interešu izglītība435 579435 579 
 10.1.6.dotācija māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam13 08813 088 
 10.1.7.Projekts "Skolas soma" Ādaži40 66040 660 
 10.1.8.Projekts "Skolas soma" Carnikava11 22011 220 
 10.1.9.dotācija asistenta pakalpojumu nodrošināšanai501 000501 000 
 10.1.10.valsts dotācija ceļu uzturēšanai406 769406 769 
 10.1.11.dotācijas Ukrainas pilsoņu atbalstam50 00050 000 
 10.1.12.dotācijas "Energoresursu atbalsts"200 000200 000 
 10.1.13.pārējās dotācijas151 872202 65350 781
18.6.3.0.10.2.ES struktūrfondu līdzekļi un aktivitāšu līdzfinansējumi1 246 9341 246 934 
 10.2.1.Plūdu risku projekts92 96692 966 
 10.2.2.Pastaigu taka gar Baltezera kanālu63 98863 988 
 10.2.3.LAD, Jūras Zeme projekts, Mākslu skolas ārtelpas projekts Garā iela 20, Carnikavā2 5322 532 
 10.2.4.Publiskās ārtelpas izveide Gaujas ielā 31 Ādažos5 1355 135 
 10.2.5.Projekts "Eiropas pilsētu iniciatīva"9 0009 000 
 10.2.6.Projekts jauniešu asociāciju federācija Eiropas mobilitātei. CERV programmas projekts "YOUTth and democracy: empowering Europe's next generation"6 0106 010 
 10.2.7.Projekts par energokopienām. Magliano Alpi pašvaldības Itālijā CERV Town Twinning programmas projekta ietvaros30 65530 655 
 10.2.8.Dalība atveseļošanas un noturības mehānisma pasākumā "Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai"18 29918 299 
 10.2.9.ERASMUS + projekti150 645150 645 
 10.2.10."Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošana Rīgas metropoles areālā – "Carnikava""118 650118 650 
 10.2.11.Maģistrālā veloceļa izbūve Rīga-Carnikava390 462390 462 
 10.2.12.EKII projekts358 592358 592 
19.2.0.0.11.Pašvaldību budžeta transferti295 000295 000 
 11.1.no citām pašvaldībām izglītības funkciju nodrošināšanai295 000295 000 
21.0.0.0.12.Budžeta iestāžu ieņēmumi1 974 7551 974 755 
 12.1.maksa par izglītības pakalpojumiem149 000149 000 
 12.1.1.ieņēmumi no vecāku maksām (PII)24 00024 000 
 12.1.2.ieņēmumi no vecāku maksām (ĀNMS, BJSS)125 000125 000 
 12.2.ieņēmumi par nomu un īri180 000180 000 
 12.2.1.ieņēmumi par telpu nomu143 000143 000 
 12.2.2.ieņēmumi par zemes nomu36 00036 000 
 12.2.3.pārējie ieņēmumi par nomu1 0001 000 
 12.3.budžeta iestāžu maksas pakalpojumi1 543 7551 543 755 
 12.3.1.budžeta iestāžu maksas pakalpojumi135 600135 600 
 12.3.2.ieņēmumi no biļešu realizācijas2 5002 500 
 12.3.3.ieņēmumi no dzīvokļu un komunālajiem pakalpojumiem ©1 405 6551 405 655 
 12.4.pārējie ieņēmumi/stāvvietu ieņēmumi102 000102 000 
  KOPĀ IEŅĒMUMI:51 761 43851 844 62383 185
F21010000 AS13.Naudas līdzekļu atlikums gada sākumā9 755 0679 755 067 
 13.1.Naudas atlikums iezīmētiem mērķiem3 195 2233 195 223 
 13.2.Naudas atlikums pašvaldības līdzekļi6 559 8446 559 844 
F4002001014.Valsts Kases kredīti1 941 9291 941 929 
 14.1.Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai Podniekos541 742541 742 
 14.2.SAM 5.1.1. Pretplūdu pasākumi Ādažu centra polderī, Ādažu novadā349 985349 985 
 14.3.Ādažu vidusskolas ēkas B korpusa un savienojuma daļas starp korpusiem (C un B) fasādes atjaunošana79 02379 023 
 14.4.Ādažu vidusskolas ēkas A korpusa, savienojuma daļas starp korpusiem (A un B), kā arī, vidusskolas centrālās daļas, tai skaitā torņa fasādes atjaunošana.783 000783 000 
 14.5.EKII projekts188 179188 179 
 KOPĀ PIEEJAMAIS FINANSĒJUMS:63 458 43463 541 61983 185

IZDEVUMU DAĻA

Klasifikācijas kodsNr.p.k.Sadaļa28.03.2024. grozījumi25.04.2024. grozījumiIzmaiņas
01.0001.Vispārējie valdības dienesti11 675 16811 718 99043 822
 1.1.pārvalde1 983 4871 983 487 
 1.2.deputāti376 850376 850 
 1.3.administratīvā komisija62 51262 512 
 1.4.iepirkumu komisija45 27745 277 
 1.5.vēlēšanu komisija16 27267 05350 781
 1.6.pārējās komisijas53 04553 045 
 1.7.aizņēmumu procentu maksājumi2 229 3022 229 302 
 1.8.Iemaksas PFIF6 498 1166 498 116 
 1.9.Informācijas tehnoloģiju nodaļa, vispārējas nozīmes dienestu darbība un pakalpojumi – datortīkla uzturēšana410 307403 348-6 959
03.0002.Sabiedriskā kārtība un drošība1 046 3281 046 328 
04.0003.Ekonomiskā darbība587 548587 548 
 3.1.Sabiedriskās attiecības, laikraksts179 686179 026 
 3.2.Autoceļu fonds407 862408 522 
05.0004.Vides aizsardzība174 970174 970 
 4.1.Dabas resursu nodokļa izlietojums174 970174 970 
06.0005.Pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošana14 591 72514 665 80074 075
 5.1.Izdevumi neparedzētiem gadījumiem70 00070 000 
 5.2.Būvvalde330 452330 452 
 5.3.Teritorijas plānošanas nodaļa393 055393 055 
 5.4.Attīstības un projektu nodaļa1 841 3701 834 021-7 349
 5.4.1.nodaļa698 938723 22924 291
 5.4.2.Projekts "Sabiedrība ar dvēseli"40 00040 000 
 5.4.3.Iedzīvotāju iniciatīvas un konkursi.15 09415 094 
 5.4.4.TEP "Atjaunojamo energoresursu izmantošana Ādažu novadā" (EUCF)50 45850 458 
 5.4.5."Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošana Rīgas metropoles areālā – "Carnikava""145 650114 010-31 640
 5.4.6.Maģistrālā veloceļa izbūve Rīga–Carnikava397 337397 337 
 5.4.7.Pastaigu taka gar Baltezera kanālu207 440207 440 
 5.4.8.LAD, Jūras Zeme projekts, Mākslu skolas ārtelpas projekts Garā iela 20, Carnikavā14 06714 067 
 5.4.9.Publiskās ārtelpas izveide Gaujas ielā 31 Ādažos7 9007 900 
 5.4.10.Projekts "Eiropas pilsētu iniciatīva"9 0009 000 
 5.4.11.Projekts jauniešu asociāciju federācija Eiropas mobilitātei. CERV programmas projekts "YOUTth and democracy: empowering Europe's next generation"12 02012 020 
 5.4.12.Projekts par energokopienām. Magliano Alpi pašvaldības Itālijā CERV Town Twinning programmas projekta ietvaros30 65530 655 
 5.4.13.LIFE NewBauhaus projekts168 527168 527 
 5.4.14.ANM pasākuma "Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai" projekts44 28444 284 
 5.5.Objektu un teritorijas apsaimniekošana un uzturēšana11 956 84812 038 27281 424
 5.5.1.Nekustamā īpašuma nodaļa1 199 2001 199 200 
 5.5.2.Vecštāles ceļa rekonstrukcija1 875 1651 875 165 
 5.5.3.SAM 5.1.1. Pretplūdu pasākumi Ādažu centra polderī, Ādažu novadā452 896452 896 
 5.5.4.Pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss"1 574 0371 574 037 
 5.5.5.P/A "Carnikavas komunālserviss" teritorijas un īpašumu apsaimniekošana5 367 7765 373 2005 424
 5.5.6.Tirgus laukuma lietus kanalizācijas izbūve Ādažos35 00035 000 
 5.5.7.Viršu ielas/atzars uz Sproģu ielu asfaltbetona seguma atjaunošana posmā no Dzērveņu ielas līdz Serģu iela (980 m)300 000300 000 
 5.5.8.Liepu alejas rekonstrukcija263 703263 703 
 5.5.9.Dzirnupes ielas tilta projekts, Carnikava17 50017 500 
 5.5.10.Draudzības iela posmā no Saules ielai līdz Podnieku ielai ar ietvi 0.35 km255 000255 000 
 5.5.11.Attekas ielas turpinājums 0,5 km – projektēšana39 80039 800 
 5.5.12.Apgaismes stabi Attekas ielas savienojumā no Ķiršu līdz Draudzības ielai.30 00030 000 
 5.5.13.EKII projekts546 771546 771 
 5.5.14.Kļavu ielā divkāršā virsmas apstrāde 0.35 km 55 00055 000
 5.5.15.Mežmalas ielas seguma vienkāršotā atjaunošana, 0.22km, Alderi 21 00021 000
08.0006.Atpūta, kultūra un reliģija2 529 1952 527 695-1 500
 6.1.Kultūra1 326 3581 334 8588 500
 6.1.1.Ādažu kultūras centrs638 050638 050 
 6.1.2.Tautas nams "Ozolaine"485 180493 6808 500
 6.1.3.Muzejs un Carnikavas novadpētniecības centrs172 588172 588 
 6.1.4.Tūrisms30 54030 540 
 6.2.SAM 5.5.1. Kultūras objektu būvniecība (maksājumi projekta partneriem) ©195 755195 755 
 6.3.Ādažu bibliotēka153 395153 395 
 6.4.Carnikavas bibliotēka64 81464 814 
 6.5.Sporta daļa765 645755 645-10 000
 6.6.Evaņģēliski luteriskās draudzes4 0004 000 
 6.7.Multihalle19 22819 228 
10.0007.Sociālā aizsardzība3 834 3723 806 675-27 697
 7.1.Sociālais dienests2 756 9872 756 987 
 7.1.1.Sociālās funkcijas nodrošināšana650 934650 934 
 7.1.2.Pabalsti1 598 8331 598 833 
 7.1.3.Mērķdotācija 
 7.1.4.Asistentu pakalpojumi501 000501 000 
 7.1.5.Sociālā centra "Kadiķis" uzturēšana6 2206 220 
 7.2.Stipendiāti / bezdarbnieki14 24414 244 
 7.3.SAM 9311 Deinstitucionalizācija – Dienas centrs659 230631 533-27 697
 7.3.1.DI centra uzturēšanas izdevumi402 247374 550-27 697
 7.3.2.DI projekts- specializētās darbnīcas48 40048 400 
 7.3.3.DI centra pakalpojumi (projekts)208 583208 583 
 7.4.Bāriņtiesa139 599139 599 
 7.5.Dotācijas "Energoresursu atbalsts"200 000200 000 
 7.6.Dotācijas Ukrainas pilsoņu atbalstam50 00050 000 
 7.7.SAM 9.2.4.2. projekts "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Ādažu novada pašvaldības Ādažu pagastā"10 22610 226 
 7.8.SAM 9.2.4.2. projekts "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Ādažu novada pašvaldības Carnikavas pagastā"4 0864 086 
09.0008.Izglītība25 311 61325 298 401-13 212
 8.1.Norēķini ar pašvaldību budžetiem par izglītības iestāžu pakalpojumiem750 000750 000 
 8.2.Ādažu Pirmsskolas izglītības iestāde2 335 3782 312 869-22 509
 8.2.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)421 677421 677 
 8.2.2.pārējās izmaksas1 607 4251 584 916-22 509
 8.2.3.uzturēšanas izmaksas (CKS)306 276306 276 
 8.3.Kadagas PII1 432 1661 426 182-5 984
 8.3.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)162 247162 247 
 8.3.2.pārējās izmaksas1 085 1701 082 134-3 036
 8.3.3.uzturēšanas izmaksas (CKS)184 749181 801-2 948
 8.4.Pirmsskolas izglītības iestāde "Riekstiņš"1 599 6801 599 680 
 8.4.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)243 715243 715 
 8.4.2.pārējās izmaksas1 191 0331 191 033 
 8.4.3.uzturēšanas izmaksas (CKS)164 932164 932 
 8.5.Pirmsskolas izglītības iestādes "Piejūra"1 456 1181 451 590-4 528
 8.5.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)156 962156 962 
 8.5.2.pārējās izmaksas1 154 3211 149 793-4 528
 8.5.3.uzturēšanas izmaksas (CKS)144 835144 835 
 8.6.Privātās izglītības iestādes2 827 8232 827 823 
 8.7.Carnikavas pamatskola2 178 7962 173 605-5 191
 8.7.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)1 239 5391 239 539 
 8.7.2.ēdināšana (mērķdotācija)54 24754 247 
 8.7.3.pārējās izmaksas574 524569 333-5 191
 8.7.4.uzturēšanas izmaksas (CKS)283 797283 797 
 8.7.5.projekts "Skolas soma"11 22011 220 
 8.7.6.projekti Erasmus+; NordPlus15 46915 469 
 8.8.Carnikavas stadiona rekonstrukcija121 415121 415 
 8.9.Ādažu vidusskola8 859 7128 880 71221 000
 8.9.1.pedagogu algas, grāmatas (mērķdotācija)4 407 6404 407 640 
 8.9.2.pārējās izmaksas978 686999 68621 000
 8.9.3.uzturēšanas izmaksas (CKS)494 969494 969 
 8.9.4.projekts Erasmus+266 093266 093 
 8.9.5.projekts "Skolas soma"40 66040 660 
 8.9.6.Ādažu vidusskolas ēkas B korpusa un savienojuma daļas starp korpusiem (C un B) fasādes atjaunošana87 72887 728 
 8.9.7.Ādažu vidusskolas ēkas A korpusa, savienojuma daļas starp korpusiem (A un B), kā arī, vidusskolas centrālās daļas, tai skaitā torņa fasādes atjaunošana.870 000870 000 
 8.9.8.sākumskolas uzturēšanas izmaksas684 194684 194 
 8.9.9.sākumskolas uzturēšanas izmaksas (CKS)275 489275 489 
 8.9.10.sākumskolas ēdināšana (mērķdotācija)236 281236 281 
 8.9.11.PII517 972517 972 
 8.9.11.1.- pedagogu algas (mērķdotācija)140 817140 817 
 8.9.11.2.- uzturēšana350 392350 392 
 8.9.11.3.- uzturēšanas izmaksas (CKS)26 76326 763 
 8.10.Ādažu novada mākslu skola1 852 6441 856 6444 000
 8.10.1.pedagogu algas (mērķdotācija)795 545795 545 
 8.10.2.pārējās izmaksas1 057 0991 061 0994 000
 8.11.Sporta skola740 716740 716 
 8.11.1.pedagogu algas (mērķdotācija)291 666291 666 
 8.11.2.Pašvaldības finansējums449 050449 050 
 8.12.Izglītības un jauniešu lietu pārvalde482 391482 391 
 8.13.Līdzfinansējums skolēnu dalībai konkursos3 0003 000 
 8.14.ESF projekts Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai16 12116 121 
 8.15.ESF projekts Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs ©1 0491 049 
 8.16.Valsts finansējums projektu konkursā "Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī" projekts "Mobilais darbs ar jaunatni Ādažu novadā"765765 
 8.17.Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība Podniekos637 343637 343 
 8.18.VISA projekts "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai"16 49616 496 
 8.18.1.Ādaži16 49616 496 
 8.18.2.Carnikava 
  KOPĀ IZDEVUMI:59 750 91959 826 40775 488
F400200209.Kredītu pamatsummas atmaksa3 657 1983 657 198 
  PAVISAM KOPĀ IZDEVUMI:63 408 11763 483 60575 488
F21010000 ABNaudas līdzekļu atlikums uz gada beigām50 31758 0147 697
3. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2023. gada 28. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 52/2023
Paskaidrojuma raksts par 2024. gada budžetu

Ieņēmumi

Budžeta ieņēmumi 2024. gadā plānoti 50 914 203 euro apmērā, un tos veido nodokļu un nenodokļu ieņēmumi (nodevas, naudas sodi un sankcijas), ieņēmumi no pašvaldības īpašumu pārdošanas, iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem, kā arī transferti (mērķdotācijas, kas tiek saņemtas no atsevišķām ministrijām un pašvaldībām un paredzētas galvenokārt pedagogu darba samaksai, kā arī ES fondu finansēto projektu īstenošanai un pašvaldību maksājumiem par izglītības pakalpojumiem).

Pamatbudžeta kontu atlikums 2024. gada 1. janvārī plānots 9 016 614 euro.

Ieņēmumi – 2024. gada plāns

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) prognoze ir 34 831 773 euro.

Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) prognoze (ieskaitot iepriekšējo gadu parādus) par zemi – 2 040 018 euro, par ēkām – 410 967 euro, par mājokļiem un inženierbūvēm – 721 866 euro.

Dabas resursa nodokļa ieņēmumi plānoti 70 000 euro apmērā.

Nenodokļu ieņēmumus 237 309 euro apmērā veido valsts un pašvaldības nodevas, naudas sodi un sankcijas, ieņēmumi no pašvaldības īpašumu pārdošanas.

Valsts mērķdotācija pedagogu un treneru atalgojumam, mācību grāmatām, brīvpusdienām, programmai "Skolas soma", māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam, sociālo asistentu pakalpojumu nodrošināšanai, ceļu uzturēšanai, dotācija iedzīvotāju energoresursu atbalstam un dotācija Ukrainas pilsoņu atbalstam plānota 8 993 696 euro apmērā.

2024. gadā plānots saņemt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus 1 159 816 euro apmērā.

Norēķiniem starp pašvaldībām par izglītojamajiem, kas ir deklarēti citās pašvaldībās, bet apmeklē Ādažu pašvaldības izglītības iestādes un citi ieņēmumi no citām pašvaldībām plānots 295 000 euro.

Ieņēmumi par maksas pakalpojumiem u.c. pašu ieņēmumi ir plānoti 2 153 758 euro apmērā, tajā skaitā ieņēmumi no dzīvokļu un komunālajiem pakalpojumiem (1 574 037 euro), vecāku maksa par bērnu interešu pulciņu apmeklēšanu pirmsskolas izglītības iestādēs, Mākslas un mūzikas skolās, Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolā, ieņēmumi par telpu un zemes nomu, u.c.

Izdevumi

Budžeta izdevumi plānoti 58 317 823 euro apmērā un Valsts kases aizņēmumu pamatsummu atmaksas 2024. gadā plānotas 3 486 155 euro apmērā.

Izdevumi – 2024. gada plāns

Vispārējie valdības dienesti – 11 584 924 euro

Izdevumi paredz līdzekļus domes darbības nodrošināšanai, finanšu vadībai un klientu apkalpošanai, t.sk.:

• iemaksa pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā 6 416 104 euro

• domes pārvalde 1 983 487 euro

• Informācijas tehnoloģiju nodaļa, vispārējas nozīmes dienestu darbība un pakalpojumi – datortīkla uzturēšana 410 307 euro

• deputātu atlīdzība 376 850 euro

• komisiju darba atalgojums 168 874 euro

• aizņēmumu procentu maksājumi Valsts kasei 2 229 302 euro

Sabiedriskā kārtība un drošība – 1 032 368 euro

Izdevumi paredzēti pašvaldības policijas darbības nodrošināšanai, uzturot divas patruļu grupas un vienu vecāko inspektoru/operatīvo dežurantu 24 stundu darba režīmā, nodrošinot pastāvīgu informācijas pieņemšanu no iedzīvotājiem, profilaktisko darbu ar nepilngadīgām personām un izbraukumus uz pārkāpumu vietu.

Ekonomiskās darbības izdevumi – 521 949 euro

• Sabiedriskās attiecības 179 686 euro. Izdevumi paredzēti sabiedrisko attiecību veidošanai, iedzīvotāju informēšanai, pašvaldības informatīvā izdevuma un gada kalendāra publicēšanai, kā arī domes reprezentatīvajiem izdevumiem.

• Autoceļa fonda izlietojums 342 263 euro, kas paredzēts pašvaldības ceļu uzturēšanai.

Pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošana 14 182 679 euro

Rezerves fonds neparedzētiem gadījumiem – 70 000 euro.

Pārējie izdevumi paredzēti apsaimniekošanas pamatdarbību veikšanai, labiekārtošanai un investīciju projektiem:

• 2024. gadā nozīmīgākie ārējo finanšu instrumentu un pašvaldības līdzfinansētie investīciju projekti un konkursi (2 645 689 euro):

o nekustamā īpašuma iegāde skolas celtniecībai Podniekos

1 037 000

o maģistrālā veloceļa izbūve Rīga–Carnikava

397 337

o Gaujas pretplūdu projekta realizācija

363 351

o Pastaigu taka gar Baltezera kanālu

207 440

o dalība "LIFE_BauhausingEurope" projektā – pašvaldības ēkas atjaunošana un tās apkaimes pārveidošana 168 527 
o "Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošana Rīgas metropoles areālā – "Carnikava""

145 650

o Projekta "Jauna aizsargdambja un sūkņu stacijas izbūve, Gaujas upes kreisā krasta nostiprinājums Ādažu novadā" pieteikuma dokumentācijas sagatavošana

120 000

o TEP "Atjaunojamo energoresursu izmantošana Ādažu novadā" (EUCF)

50 458

o ANM pasākuma "Atbalsta pasākumi cilvēkiem ar invaliditāti mājokļu vides pieejamības nodrošināšanai" projekts

44 284

o Dalība projektā par energokopienām. Magliano Alpi pašvaldības Itālijā CERV Town Twinning programmas projekta ietvaros

30 655

o Rīgas plānošanas reģiona un Ādažu uzņēmējdarbības veicināšanas programmas izveide 2024. gadā

25 000

o Mākslu skolas ārtelpas labiekārtošanas projekts Garā iela 20, Carnikavā

14 067

o ģimenes ārsta prakses izveide Garā iela 20, Carnikavā

13 000

o jauniešu asociāciju federācija Eiropas mobilitātei projekts

12 020

o dalība projektā "Eiropas pilsētu iniciatīva"

9 000

o Publiskās ārtelpas izveidošanas projekts Gaujas ielā 31, Ādažos

7 900

• 9 905 013 euro – pašvaldības teritorijas un objektu apsaimniekošanai, izveidošanai, labiekārtošanai un uzturēšanai.

Nozīmīgākās pozīcijas 2024. gadā:

o teritorijas un īpašumu apsaimniekošana

4 747 802

o dzīvokļu komunālie pakalpojumi Carnikavas pagastā

1 574 037

o Vecštāles ceļa pārbūve 8,2 km (sadarbībā ar AM)

1 875 165

o EKII projekts

546 771

o Draudzības ielas rekonstrukcija posmā no Saules ielai līdz Podnieku ielai ar ietvi 0,35 km

255 000

o Viršu ielas/atzars uz Sproģu ielu asfaltbetona seguma atjaunošana posmā no Dzērveņu ielas līdz Serģu iela (980 m)

210 000

o Atpūtas ielas pārbūve (no Zvejnieku ielas līdz Nēģu ielai Carnikavā)

106 152

o Krastupes ielas rekonstrukcijas projekta izstrāde

85 000

o Ķiršu ielas III kārta no Saules ielas līdz Attekas ielai 0,17 km

77 074

o Jūras ielā gājēju pārejas ar ātrumvalni izbūve

47 801

o Attekas ielas turpinājums 0,5 km – projektēšana

39 800

o konkurss "Sabiedrība ar dvēseli"

40 000

o Ādažu novada teritorijas plānojuma transporta plāns

40 000

o Ādažu novada teritorijas plānojuma ainavu plāns

38 526

o tirgus laukuma lietus kanalizācijas izbūve Ādažos

35 000

o jaunās skolas tehniski ekonomiskā projekta izstrāde

30 000

o ēkas Gaujas iela 16 pieslēgšana centrālizētajai apkures sistēmai

30 000

o Apgaismes stabi Attekas ielas savienojumā no Ķiršu līdz Draudzības ielai

30 000

o Tautas nama "Ozolaine" cokola un notekcauruļu remonts

26 836

o Ādažu vidusskolas un PII Strautiņš tehniskā apsekošana

20 000

o Dzirnupes ielas tilta projekts, Carnikava

17 500

o Drošības uzlabojumi Siguļos (gājēju pāreja, ietve, pietura)

17 500

o iniciatīvas projektu konkurss iedzīvotājiem un mākslas kolektīviem

15 049

Atpūta, kultūra, sports un reliģija – 2 519 182 euro

• Ādažu novada kultūras centram 638 050 euro, t.sk., novada svētkiem un pasākumiem 164 500 euro. 2024. gadā plānota skatuves gaismu sistēmu nomaiņa uz energoefektīvu aprīkojumu.

• Carnikavas kultūras namam "Ozolaine" 485 180 euro, t.sk., novada svētkiem un pasākumiem 176 650 euro. 2024. gadā plānota jaunas skaņu tehnikas iegāde kultūras pasākumu nodrošināšanai.

• Carnikavas novadpētniecības centram 172 588 euro.

• Tūrismam 30 540 euro.

• ERAF līdzfinansētais projekts SAM 5.5.1. "Saviļņojošā Vidzeme" Carnikavas pagastā ir noslēdzies, taču 2024. gadā ir jāveic no ERAF saņemtā noslēguma finansējuma atmaksa projekta partneriem 185 742 euro.

• Ādažu bibliotēkai

153 395 euro.

• Carnikavas bibliotēkai

64 814 euro.

• sportam un sporta infrastruktūrai

765 645 euro, t.sk.:

o atbalstam sportistiem un sporta organizācijām

83 125

o sporta pasākumu rīkošanai

65 580

o āra trenažieru uzstādīšana pie Ādažu stadiona

26 310

• evaņģēliski luterisko draudžu atbalstam

 4 000 euro

• Multifunkcionālās zāles uzturēšanai

19 228 euro.

Izglītība – 24 609 695 euro

• pirmsskolas izglītības iestādei "Strautiņš" 2 321 468 euro, t.sk. mērķdotācija pedagogu darba samaksai un mācību līdzekļiem 413 462 euro.

2024. gadā plānotas sekojošas investīcijas:

o ēkas specifiskie remonti

50 000

o interneta tīkla sakārtošana

20 000

o vēsturisko ieejas 2 vārtu, 4 vārtiņu maiņa un 6 stabu remonts

12 000

o piekļuves sistēmas automatizācija (kodi vārtiem un ieejas durvīm)

11 222

o raidera ar uzkabēm (sniega pūtējs, slota, lāpsta) iegāde

10 000

• pirmsskolas izglītības iestādei "Mežavēji" 1 447 836 euro, t.sk. mērķdotācija pedagogu darba samaksai un mācību līdzekļiem 158 733 euro.

• pirmsskolas izglītības iestādei "Riekstiņš" 1 594 129 euro, t.sk. mērķdotācija pedagogu darba samaksai un mācību līdzekļiem 238 164 euro.

2024. gadā plānotas sekojošas investīcijas:

o grīdas kopšanas ierīces iegāde

5 900

o nosūces uzstādīšana un pieslēgšana pie gaisa apstrādes iekārtas kanāla virtuvei

5 000

• pirmsskolas izglītības iestādei "Piejūra" 1 451 440 euro, t.sk. mērķdotācija pedagogu darba samaksai un mācību līdzekļiem 152 284 euro.

• Carnikavas pamatskolai 2 139 500 euro, t.sk.:

o mērķdotācija pedagogu darba samaksai, mācību līdzekļiem un ēdināšanai

1 176 594

o projektu "Erasmus+" un "NordPlus" realizācijai

15 469

o projekta "Skolas soma" realizācijai

3 668

2024. gadā plānotas sekojošas investīcijas:

o finansējums papildus trīs 1. klašu uzņemšanai

57 232

o tērpi deju kolektīvam

3 764

o basketbola konstrukciju pacelšanas mehānisma drošības sistēma

2 015

• Ādažu vidusskolai 8 531 592 euro, t.sk.:

o mērķdotācija pedagogu darba samaksai, mācību līdzekļiem

4 376 407

o pirmsskolas izglītības nodrošināšanai un uzturēšanai

370 450

o projektu "Erasmus+" realizācijai

266 093

o mērķdotācija izglītojamo ēdināšanai sākumskolā

166 307

o projekta "Skolas soma" realizācijai

14 485

2024. gadā plānotas sekojošas investīcijas:

o Ādažu vidusskolas ēkas A korpusa, savienojuma daļas starp korpusiem (A un B), vidusskolas centrālās daļas, tai skaitā torņa fasādes atjaunošana

870 000

o Ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošana

70 000

o Galdi un krēsli C korpusa 2. stāva klasēm 150 komplekti

36 000

o Ādažu vidusskolas ēkas B korpusa un savienojuma daļas fasādes atjaunošanas projekta pabeigšana

34 497

o Optiskās datu pārraides nodrošināšana Ādažu vidusskolā

17 820

o Ādažu vidusskolas ēkas C korpusa otrā stāva tualešu pārbūve (bērnudārza pārbūve)

12 000

• Ādažu novada Mākslu skolai 1 647 206 euro, t.sk.:

o mērķdotācija pedagogu darba samaksai

651 116

o jaunu datoru iegādei

9 000

• Ādažu Bērnu un jaunatnes sporta skolai 706 578 euro, t.sk. mērķdotācija pedagogu darba samaksai 314 606 euro.

• finansējums, kas pārskaitāms citām pašvaldībām par izglītības pakalpojumiem, jo bērni no Ādažu novada apmeklē izglītības iestādes citos novados plānots 750 000 euro apmērā.

• finansējums bērnu uzturēšanai privātajās izglītības iestādēs 2 861 690 euro.

• Izglītības un jaunatnes lietu pārvaldei 482 391 euro, t.sk.:

o skolēnu vasaras nodarbinātība

61 541

o radošajām darbnīcām vasarā

39 360

o labāko skolēnu apbalvošanai

25 320

o sabiedriskā transporta izdevumu apmaksu profesionālo skolu izglītojamo nokļūšanai uz mācību iestādēm speciālajām izglītības iestādēm

18 000

o mācību jomu koordinātora un edagoģiski medicīniskās komisijas pakalpojums

7 841

o nodrošinājums mācību jomu koordinatoru aktivitātēm

6 500

o jauniešu iniciatīvu projektu finansēšanai

4 000

o rezerve skolēnu līdzfinansējumam dalībai konkursos, balstoties uz kritērijiem

3 000

• VISA projektam "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" Ādažu vidusskolā un Carnikavas pamatskolā 15 746 euro.

• ESF projekts Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai

17 962

• Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecība Podniekos

637 343

Sociālā aizsardzība 3 797 026 euro

• dažādu veidu pabalstiem

1 173 173

• mērķdotācijai asistentu pakalpojumiem

501 000

• daudzbērnu ģimeņu atbalstam un atbalsta sistēmas nodrošināšanai

210 200

• pabalsts/ līdzfinansējums par ēdināšanu (EUR 1/dienā 5.–9. klase)

205 460

• valsts dotācija iedzīvotājiem energoresursu atbalstam

50 000

• valsts dotācija Ukrainas pilsoņu atbalstam

200 000

• deinstitucionalizācijas projekta pakalpojumiem

209 617

• deinstitucionalizācijas centra uzturēšanai

402 247

• zupas virtuve

36 162

• iniciatīvas projektu konkursam biedrībām

15 000

• deinstitucionalizācijas projekts – specializētās darbnīcas

10 250

• Ādažu novada bāriņtiesas darbības nodrošināšanai

139 599

• sociālā centra "Kadiķis" uzturēšana

6 220

• Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai (Ādažos)

10 226

• Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai (Carnikavā)

4 086

Programma turpmākajiem 2 saimnieciskajiem gadiem

Turpmākajos divos gados lielākās investīcijas plānotas izglītības infrastruktūrā, t.sk. divu izglītības iestāžu projektēšanai un būvniecībai Podniekos, sociālajā infrastruktūrā, energoresursu samazināšanas un kanalizācijas sistēmu uzlabošanā (Kalngales NAI pārbūvei). Tāpat apjomīgas investīcijas plānotas mobilitātes uzlabošanai, veloceliņa Rīga–Carnikava, mobilitātes punkta un Baltezera gājēju celiņa izveidošanā. Plānota publiskā apgaismojuma nomaiņa uz energoefektīvu, kā arī turpināsies darbs pie pašvaldības ēku energoefektivitātes uzlabošanas.

Pašvaldības aizņēmumi un galvojumi

Saskaņā ar aizņēmumu līgumiem ar Valsts kasi un plānotajiem aizņēmumiem, 2024. gadā paredzēts atmaksāt aizņēmumu pamatsummas 3 486 155 euro.

2024. gadā pašvaldība paredz aizņēmumus Valsts kasē 1 873 161 euro apmērā Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansētiem projektiem, Jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai Podniekos, kā arī Ādažu vidusskolas atjaunošanai.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone
4. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2023. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 52/2023

(Pielikums Ādažu novada domes 25.04.2024. saistošo noteikumu Nr. 23/2024 redakcijā)

Aizņēmumu un citu ilgtermiņa saistību pārskats

5. pielikums
Ādažu novada pašvaldības
2023. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 52/2023
Ieņēmumu un izdevumu sadalījums pa funkcionālajām kategorijām un ekonomiskās klasifikācijas kodiem

Ieņēmumu avoti un izdevumi atbilstīgi funkcionālajām un ekonomiskajām kategorijām

2023. gada plāns

 

KOPĀ IEŅĒMUMI AR FINANSĒŠANU

61 803 978

I.KOPĀ IEŅĒMUMI

50 914 203

1.0.0.0.Ienākuma nodokļi

34 831 773

4.1.0.0.Nekustamā īpašuma nodoklis

3 172 851

5.5.3.0.Dabas resursu nodoklis

70 000

9.0.0.0.Valsts (pašvaldību) nodevas un kancelejas nodevas

160 000

10.0.0.0.Naudas sodi un sankcijas

65 000

12.0.0.0.Pārējie nenodokļu ieņēmumi

6 453

13.0.0.0.Ieņēmumi no pašvaldības īpašumu pārdošanas

5 856

18.0.0.0.Valsts budžeta transferti

10 153 512

19.0.0.0.Pašvaldību budžetu transferti

295 000

21.0.0.0.Maksas pakalpojumi un citi pašu ieņēmumi

2 153 758

F 40020010Aizņēmumi Valsts kasē

1 873 161

F 40320010Naudas līdzekļu atlikums

9 016 614

  

 

II.KOPĀ IZDEVUMI AR FINANSĒŠANU

61 803 978

II.1Izdevumi atbilstoši funkcionālajām kategorijām

58 317 823

01.000Vispārējie valdības dienesti

11 584 926

03.000Sabiedriskā kārtība un drošība

1 032 368

04.000Ekonomiskā darbība

521 949

05.000Vides aizsardzība

70 000

06.000Teritoriju un mājokļu apsaimniekošana

14 182 678

08.000Atpūta, kultūra un reliģija

2 519 182

09.000Izglītība

24 609 695

10.000Sociālā aizsardzība

3 797 026

F 40320020Aizņēmumu atmaksa

3 486 155

 

II.2Izdevumi atbilstoši ekonomiskajām kategorijām

58 317 823

1000Atlīdzība

25 028 804

2000Preces un pakalpojumi

12 855 251

3000Subsīdijas un dotācijas

236 572

4000Procentu izdevumi

2 229 302

5000Pamatkapitāla veidošana

7 741 462

6000Sociālie pabalsti

1 937 009

7000Uzturēšanas izdevumu transferti, pašu resursu maksājumi, starptautiskā sadarbība

8 289 423

F 40320020Aizņēmumu atmaksa

3 486 155

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Ādažu novada pašvaldības budžetu 2024. gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 52/2023Pieņemts: 28.12.2023.Stājas spēkā: 04.01.2024.Zaudē spēku: 01.01.2025.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 2, 03.01.2024. OP numurs: 2024/2.6
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
348809
{"selected":{"value":"01.05.2024","content":"<font class='s-1'>01.05.2024.-31.12.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.05.2024","iso_value":"2024\/05\/01","content":"<font class='s-1'>01.05.2024.-31.12.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"06.04.2024","iso_value":"2024\/04\/06","content":"<font class='s-1'>06.04.2024.-30.04.2024.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"03.02.2024","iso_value":"2024\/02\/03","content":"<font class='s-1'>03.02.2024.-05.04.2024.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"04.01.2024","iso_value":"2024\/01\/04","content":"<font class='s-1'>04.01.2024.-02.02.2024.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.05.2024
424
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"