Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 560

Rīgā 2023. gada 3. oktobrī (prot. Nr. 48 25. §)
Muitas uzraudzībā esošo nefasēto preču un nefasēto preču transporta iepakojumā pieļaujamās masas atšķirības
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 23.⁵ panta astoto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. muitas uzraudzībā esošās nefasētās preces un nefasētās preces transporta iepakojumā (turpmāk – preces), kurām pieļaujamas preču masas atšķirības;

1.2. precēm pieļaujamās un paredzamās masas atšķirības;

1.3. kārtību, kādā nosaka preču masas atšķirības;

1.4. prasības preču transporta iepakojumam;

1.5. paredzamo preču masas atšķirību piemērošanu;

1.6. piemērojamās muitas formalitātes, ja preču masa ir lielāka par deklarēto preču masu vai ja preču masas atšķirība pārsniedz pieļaujamo preču masas atšķirību;

1.7. atzītā saņēmēja pienākumus, konstatējot precēm pieļaujamās masas atšķirības, kā arī izņēmuma gadījumus, uz kuriem minētais pienākums nav attiecināms;

1.8. gadījumus, kad, konstatējot preču masas atšķirības, neuzskata, ka ir radies muitas parāds.

2. Noteikumi attiecas uz šo noteikumu ​pielikumā minētajām precēm.

3. Šos noteikumus piemēro, ja preču transporta iepakojums atbilst šādiem kritērijiem:

3.1. preču transporta iepakojums nav paredzēts preču pasargāšanai no meteoroloģisko faktoru ietekmes;

3.2. vienas preču transporta iepakojuma, izņemot transporta iepakojumu pārtikas un lauksaimniecības precēm, vienības nominālā ietilpība nav mazāka par 1000 litriem vai 500 kg;

3.3. pārtikas un lauksaimniecības preču vienas transporta iepakojuma vienības nominālā ietilpība nav mazāka par 200 litriem vai 25 kg.

4. Piemērojot muitas procedūru – ievešana pārstrādei – vai muitas procedūru – izvešana pārstrādei –, precēm pieļaujamās vai paredzamās masas atšķirības nosaka saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 9. oktobra Regulas (ES) Nr. 952/2013, ar ko izveido Savienības Muitas kodeksu (turpmāk – Savienības Muitas kodekss) 211. panta 1. punkta "a" apakšpunktā izsniegto atļauju, ņemot vērā šo noteikumu 16., 17. un 18. punktu.

5. Šos noteikumus nepiemēro attiecībā uz precēm, kuras tiek pārvietotas muitas procedūras – tranzīts (turpmāk – tranzīta procedūra) – ietvaros, ja, izpildot vai pabeidzot tranzīta procedūru, konstatē, ka iestājies viens no šādiem nosacījumiem:

5.1. nav ievēroti nosūtītāja muitas iestādes vai Savienības Muitas kodeksa 233. panta 4. punkta "a" apakšpunktā minētā atzītā nosūtītāja noteiktie preču identificēšanas pasākumi;

5.2. transportlīdzeklim, konteineram vai iepakojumam (ja preču identificēšanas pasākumi piemēroti iepakojumam) ir bojājumi, kas rada iespēju piekļūt precēm.

6. Šo noteikumu 5. punktā minētos nosacījumus neattiecina uz preču pārvietošanu ar Komisijas 2015. gada 24. novembra Īstenošanas Regulas (ES) 2015/2447, ar ko paredz sīki izstrādātus noteikumus, kas vajadzīgi, lai īstenotu konkrētus noteikumus Eiropas Parlamenta un Padomes Regulā (ES) Nr. 952/2013, ar ko izveido Savienības Muitas kodeksu (turpmāk – regula Nr. 2015/2447), 1. panta 2. punkta 12. apakšpunktā noteikto stacionāro transporta iekārtu (turpmāk – stacionārā transporta iekārta), ja Savienības tranzīta procedūras izmantotājs ir noslēdzis ar Valsts ieņēmumu dienestu regulas Nr. 2015/2447 321. panta 3. punkta otrajā daļā noteikto vienošanos.

7. Šos noteikumus nepiemēro, ja pagaidu uzglabāšanas vietas atļaujas turētājs, muitas noliktavas atļaujas turētājs vai persona, kas ir saņēmusi atļauju licencētas komercdarbības veikšanai brīvās zonas režīmā un saņēmusi preču uzskaites apstiprinājumu, nav izpildījusi pienākumus, kuri noteikti tai izsniegtajā atļaujā un kas rodas no preču uzglabāšanas vai darbībām ar precēm.

8. Šo noteikumu  pielikumā norādītās precēm pieļaujamās un paredzamās masas atšķirību normas piemēro tikai tad, ja ar precēm tiek veiktas tādas darbības, kas paredzētas glabāšanas vietas tehnoloģijā, tehnoloģiskā procesa aprakstā, un ja persona īsteno tiesību aktos noteiktos pienākumus rūpīgi rīkoties ar precēm un ievēro preču pārvadāšanai, kraušanai un uzglabāšanai noteiktos nosacījumus.

II. Kārtība, kādā nosaka preču masas atšķirības

9. Preču faktisko masu konstatē atbilstoši vispārpieņemtām mērījumu metodēm, izmantojot vienīgi kalibrētus un verificētus mērīšanas līdzekļus.

10. Preču faktisko masu apliecina ar vismaz vienu no šādiem dokumentiem:

10.1. attiecīgo valsts uzraudzības un kontroles iestāžu izsniegtajiem faktu fiksējošiem dokumentiem;

10.2. atzinumu, ko izsniegusi persona (eksperts), kurai ir atbilstoša kvalifikācija preču masas noteikšanā;

10.3. normatīvajos aktos par mērījumu vienotību noteiktajā kārtībā verificētu valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu izdruku par preču masu;

10.4. komerciālu dokumentu, kas sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par preču pārvadājumiem (piemēram, komercakts, preču nodošanas un pieņemšanas akts, svēršanas akts), ja precēm ir piemērota tranzīta procedūra, muitas procedūra – eksports, reeksports vai pārvietošana –, kas minēta Savienības Muitas kodeksa 148. panta 5. punktā, 219. pantā vai normatīvajā aktā par preču pārvietošanu starp brīvo zonu teritorijām viena muitas kontroles punkta ietvaros.

11. Ja tiek konstatēts, ka preču faktiskā masas atšķirība ir mazāka par šo noteikumu ​pielikumā norādītajām pieļaujamām preču masas atšķirību normām,  par preču masas atšķirību (dabiskie zudumi vai iztrūkums) uzskata konstatēto faktiskā zuduma vai iztrūkuma apmēru.

12. Persona, uzglabājot šķidrās nefasētās preces, mērījumus veic katra mēneša pēdējā darbdienā vai dienā, kad tiek veikta pēdējā darbība ar šķidrajām precēm, katrā rezervuārā to glabāšanas vietā. Ziņas par šķidro preču mērījumiem dokumentē atsevišķi par katru rezervuāru tā, lai preču uzskaite atspoguļotu faktisko šķidro preču masu.

13. To preču masas mērījumus, kuras pārvieto stacionārā transporta iekārtā, veic regulas 2015/2447 321. panta 3. punkta otrajā daļā paredzētās vienošanās noteiktajā kārtībā.

14. Šķidro preču masas noteikšanas laikā persona pārtrauc visas darbības ar precēm rezervuārā un stacionārā transporta iekārtā, kurā tiek veikti mērījumi.

15. Par šo noteikumu ​pielikumā minēto šķidro preču masas mērījumiem persona sastāda aktu (izņemot muitas procedūru – tranzīts un eksports). Aktā norāda šādu informāciju:

15.1. mērījumu uzsākšanas un pabeigšanas datumu un laiku;

15.2. preču kodu atbilstoši Padomes 1987. gada 23. jūlija Regulai (EEK) Nr. 2658/87 par tarifu un statistikas nomenklatūru un kopējo muitas tarifu (turpmāk – Kombinētā nomenklatūra), ja tas tiek norādīts preču uzskaites datos;

15.3. preču parasto tirdzniecības un tehnisko aprakstu;

15.4. preču uzglabāšanas vietu (piemēram, rezervuāra numurs);

15.5. preču masu;

15.6. preču masas atšķirības, ja tādas ir.

III. Precēm pieļaujamās un paredzamās masas atšķirības

16. Precēm pieļaujamās masas atšķirības šo noteikumu izpratnē ir masas atšķirības, kas nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas. 

17. Precēm paredzamās masas atšķirības šo noteikumu izpratnē ir preču dabiskie zudumi, preču iztrūkums vai lielāka preču masa, kas var rasties:

17.1. uzglabājot preces pagaidu uzglabāšanas vietā, muitas noliktavā vai brīvajā zonā, ja atbilstoši uzglabāšanas vietas tehnoloģiskajam procesam nav iespējams noteikt faktisko preču masu uzglabāšanas laikā;

17.2. pārvietojot preces ar stacionāro transporta iekārtu, ja atbilstoši stacionārās transporta iekārtas tehnoloģiskajam procesam nav iespējams noteikt faktisko preču masas atšķirību.

18. Precēm paredzamās masas atšķirības nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas un tās norāda tehnoloģiskā procesa aprakstā. Persona pirms darbību veikšanas (piemēram, uzglabāšana, pārvietošana, kraušana) ar precēm iesniedz tehnoloģiskā procesa aprakstu Valsts ieņēmumu dienestā, izmantojot Muitas likuma 13. panta pirmajā daļā minēto Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

19. Precēm, kuras pārvieto stacionārā transporta iekārtā, paredzamās masas atšķirības piemēro regulas Nr. 2015/2447 321. panta 3. punkta otrajā daļā paredzētās vienošanās noteiktajā kārtībā un tās nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas.

IV. Paredzamo preču masas atšķirību piemērošana

20. Saskaņā ar tehnoloģiskā procesa aprakstu, reģistrējot preču uzskaitē no pagaidu uzglabāšanas vietas, muitas noliktavas vai brīvās zonas izvesto preču masu, var piemērot precēm paredzamās masas atšķirības, kas noteiktas saskaņā ar šo noteikumu 18. punktu. Piemērojot precēm paredzamās masas atšķirības, tās jāattiecina katrai pagaidu uzglabāšanas deklarācijai, muitas deklarācijai vai ierakstam brīvās zonas preču uzskaitē pēc katras preču daļas izvešanas.

21. Ja, šo noteikumu 20. punktā minētajā kārtībā piemērojot precēm paredzamās masas atšķirības, konstatē preču masas pieaugumu, tad ne vēlāk kā nākamajā darba dienā, kas seko dienai, kad konstatēts preču masas pieaugums, precēm piemēro atbilstošo muitas procedūru vai groza pagaidu uzglabāšanas deklarāciju (preču svara grozījumi).

22. Savienības tranzīta procedūras izmantotājs, reģistrējot Savienības tranzīta procedūras pabeigšanu atbilstoši regulas Nr. 2015/2447 321. panta 5. punkta "b" apakšpunkta noteikumiem, var piemērot precēm, attiecībā uz kurām tranzīta procedūra tiek uzskatīta par pabeigtu, paredzamās masas atšķirības, kas noteiktas saskaņā ar šo noteikumu 19. punktu.

23. Ja, piemērojot saskaņā ar šo noteikumu 19. punktu  noteiktās precēm paredzamās masas atšķirības, stacionārā transporta iekārtā inventarizācijas rezultātā konstatē preču masas pieaugumu (stacionārā transporta iekārtā esošās ārpussavienības preces), tad ne vēlāk kā nākamajā darbdienā, kas seko dienai, kad konstatēts preču masas pieaugums, precēm piemēro atbilstošo muitas procedūru.

V. Piemērojamās muitas formalitātes, ja preču masa ir lielāka par deklarēto preču masu vai ja preču masas atšķirība pārsniedz pieļaujamo preču masas atšķirību

24. Ja muitas procedūrā vai reeksportā izlaisto vai pagaidu uzglabāšanā nodoto preču konstatētā masa ir lielāka par atbilstošajā muitas, reeksporta vai pagaidu uzglabāšanas deklarācijā norādīto, deklarācijā nenorādītajām precēm (preču masai) piemēro atbilstošo muitas procedūru, reeksportu vai nodod tās pagaidu uzglabāšanai.

25. Ja precēm, kas izlaistas muitas procedūrā – eksports –, konstatē preču masas atšķirību (dabiskie zudumi vai preču iztrūkums) no muitas deklarācijā vai pavaddokumentos norādītā daudzuma, kas pārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas, eksporta deklarācijā veic atbilstošus labojumus, samazinot eksporta deklarācijā norādīto preču masu un papildmērvienības daudzumu par masu, un papildmērvienību daudzumu, kas pārsniedz precēm pieļaujamās masas atšķirību normas.

26. Ja konstatētā preču masa ir lielāka par regulas Nr. 2015/2447 199. panta 1. punkta "b", "c", "d", "e" un "g" apakšpunktā noteiktajā Savienības preču muitas statusa apliecinājumā norādīto, pārsniedzot šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas, par apliecinājumā nenorādītajām precēm (preču masai) iesniedz citu attiecīgu Savienības preču muitas statusa apliecinājumu.

VI. Atzītā saņēmēja pienākumi, konstatējot precēm pieļaujamās masas atšķirības, kā arī izņēmuma gadījumi, uz kuriem minētais pienākums nav attiecināms

27. Ja persona, kas saņēmusi Savienības Muitas kodeksa 230. pantā vai 233. panta 4. punkta "b" apakšpunktā minēto atļauju izmantot atzītā saņēmēja statusu (turpmāk – atzītais saņēmējs), saņemot preces atļaujā noteiktajā vietā, konstatē uzrādītās preces masas atšķirības no TIR karnetē vai Savienības tranzīta deklarācijā norādītās masas, atzītais saņēmējs aprēķina, vai preču atšķirības nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas.

28. Ja atbilstoši šo noteikumu 27. punktam konstatētās preču masas atšķirības nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas, atzītais saņēmējs Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas Tranzīta kontroles sistēmā norāda faktisko preču masu, nereģistrējot preču masas atšķirības kā neatbilstības.

29. Šo noteikumu 28. punktu nepiemēro precēm, kuras noteiktas likuma "Par akcīzes nodokli" 3.4., 5. un 6.1 pantā, izņemot 6.1 pantā minētās preces, kuras pārvieto ar stacionāro transporta iekārtu.

VII. Gadījumi, kad, konstatējot preču masas atšķirības, neuzskata, ka ir radies muitas parāds

30. Ja preces faktiskā masas atšķirība ir lielāka par šo noteikumu ​pielikumā norādītajām precēm pieļaujamām masas atšķirību normām, muitas parāds nerodas par to preču masas atšķirību (dabiskie zudumi vai preču iztrūkums), kas nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas.

31. Muitas parāds nerodas, ja muitas procedūrā, reeksportā izlaisto vai pagaidu uzglabāšanā nodoto preču masas atšķirība (dabiskie zudumi vai preču iztrūkums) no muitas deklarācijā, reeksporta deklarācijā, reeksporta paziņojumā, pagaidu uzglabāšanas deklarācijā vai pavaddokumentos norādītās masas nepārsniedz šo noteikumu ​pielikumā norādītās precēm pieļaujamās masas atšķirību normas.

Ministru prezidente E. Siliņa

Finanšu ministrs A. Ašeradens
Pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 3. oktobra
noteikumiem Nr. 560
Precēm pieļaujamās un paredzamās masas atšķirību normas
Preces saskaņā ar Kombinētās nomenklatūras preču nodaļuNorma, piemērojot precēm pagaidu uzglabāšanu, uzglabāšanu muitas noliktavā, uzglabāšanu brīvajā zonā un ievešanu pārstrādei

Norma Savienības preču muitas statusa apliecinājumiem, piemērojot precēm tranzītu, eksportu, reeksportu un pārvietošanu īpašas procedūras1 vai pagaidu uzglabāšanas2 ietvaros

 

7. nodaļa – Ēdami dārzeņi un atsevišķas saknes un bumbuļi

Pupas, zirņi, lēcas≤ 0,3 %≤ 1 %

9. nodaļa  – Kafija, tēja, mate un garšvielas

Negrauzdētas kafijas pupiņas≤ 1,2 %≤ 1,2 %
10. nodaļa – Graudaugu produkti
Kvieši, rudzi, auzas, griķi, rīsi, kukurūza, prosa≤ 0,3 %≤ 1 %
Mieži≤ 0,5 %≤ 1 %
Sorgo≤ 1,2 %≤ 1,2 %
11. nodaļa – Miltrūpniecības produkti; iesals; cietes; inulīns; kviešu lipeklis
Nemalts iesals≤ 0,3 %≤ 1 %
Milti, putraimi, kviešu lipeklis≤ 0,9 %≤ 1 %

12. nodaļa – Eļļas augu sēklas un eļļas augu augļi; dažādi graudi, sēklas un augļi; augi rūpnieciskām vajadzībām un ārstniecības augi; salmi un rupjā barība

Saulespuķu sēklas, rapšu sēklas, sojas pupas, linsēklas, lupīna≤ 0,4 %≤ 1 %
Sojas milti≤ 0,9 %≤ 1 %

14. nodaļa – Augu materiāli pīšanai; augu valsts produkti, kas citur nav minēti un iekļauti

Saulespuķu sēklu miziņas pēc lobīšanas≤ 0,9 %≤ 1 %
15. nodaļa – Dzīvnieku, augu vai mikrobu tauki un eļļas un to šķelšanās produkti; gatavi pārtikas tauki; dzīvnieku vai augu vaski
Saulespuķu eļļa, rapšu eļļa, palmu eļļa, palmu kodolu eļļa, kokosriekstu eļļa, kokosriekstu (kopras) eļļa≤ 0,2 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
17. nodaļa – Cukurs un cukura konditorejas izstrādājumi
Jēlcukurs≤ 0,3 %≤ 1 %
18. nodaļa – Kakao un kakao izstrādājumi
Kakao pupiņas, kakao pupiņu čaumalas, apvalki, miziņas un citi kakao atlikumi≤ 0,9 %≤ 1 %
22. nodaļa – Dzērieni, alkoholiski šķidrumi un etiķis
Denaturēts vai nedenaturēts etilspirts, alkoholiskie dzērieni≤ 0,2 %≤ 0,2 %
Vīns, ieskaitot stiprinātos vīnus, raudzēti dzērieni, tai skaitā to starpprodukti, alus≤ 0,3 %≤ 0,3 %
23. nodaļa – Pārtikas rūpniecības atliekas un atkritumi; gatava lopbarība
Klijas, kukurūzas rauši un spraukumi, kukurūzas graudu miziņas, cietes ražošanas atlikumi, kukurūzas lipeklis, saulespuķu sēklu rauši un spraukumi, saulespuķu sēklu miziņu atlikums pēc eļļas iegūšanas, rapšu sēklu rauši un spraukumi, linsēklu rauši un spraukumi, sojas rauši un spraukumi, attaukoti sojas milti, cukurbiešu graizījumi≤ 0,9 %≤ 1 %
Melase≤ 0,2 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
25. nodaļa – Sāls; sērs; zemes un akmens; apmešanas materiāli, kaļķi un cements
Kvarcīts, beramais kaļķis, cements≤ 1 %≤ 1 %
26. nodaļa – Rūdas, sārņi un pelni
Rūdas un koncentrāti, kas satur pirītu vai mangāna rūdu, un koncentrāti, kas satur dzelzi≤ 1 %≤ 1 %
27. nodaļa – Minerālais kurināmais, minerāleļļas un to pārtvaices produkti; bitumenvielas; minerālvaski
Kūdra un kūdras briketes, akmeņogles, kokss≤ 0,85 %≤ 0,85 %
Dīzeļdegviela, gāzeļļa, degvieleļļa (mazuts), bitumeni, ziežeļļas, vazelīns, minerālvaski, naftas kokss, impregnēšanas līdzekļi, pārējie šķidrie naftas produkti, kuriem nepieciešama uzsilšana, naftas produktu atkritumi, nafta≤ 0,2 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- stacionāru transporta iekārtu vai kuģiem ≤ 0,2 %
Petroleja, reaktīvā degviela, organiskie šķīdinātāji, lakbenzīns (vaitspirts), solvents, ligroīns, ksilols≤ 0,3 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
Benzīns, gāzes kondensāts, izooktāns, heptāns, benzols, toluols≤0,4 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
Naftas gāzes un citādi gāzveida ogļūdeņraži≤ 1,1 %≤1,1 %
Dabasgāze≤ 1,4 %≤1,4 %

28. nodaļa – Neorganiskās ķīmijas produkti; dārgmetālu, retzemju metālu, radioaktīvo elementu vai izotopu organiskie vai neorganiskie savienojumi

Alumīnija oksīds, magnija, alumīnija, niķeļa, vara un bārija sulfāti≤ 1 %≤ 1 %
29. nodaļa – Organiskie ķīmiskie savienojumi
Acetons, etilēnglikols, propilēnglikols, glicerīns (etāndiols), metanols (metilspirts), izooktāns, heptāns, benzols, etilbenzols, toluols, ksilols, stirols, etiltretbutilēteris (ETBE), metiltretbutilēteris (MTBE)

≤ 0,4 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
Gāzveida ogļūdeņraži≤ 1,1 %≤1,1 %
31. nodaļa – Mēslošanas līdzekļi
Minerālie vai ķīmiskie slāpekļa, fosfora, kālija mēslošanas līdzekļi≤ 0,85 %≤ 0,85 %
38. nodaļa – Jaukti ķīmiskie produkti
Denaturēts vai nedenaturēts etilspirts, kas satur benzīna maisījumu, gatavi antidetonatori, oksidācijas, pārsveķošanās un korozijas inhibitori≤ 0,4 %

Preču pārvietošana ar:

- autotransportu ≤ 0,4 %;

- dzelzceļa transportu starptautiskajos dzelzceļa pārvadājumos ≤ 1 %;

- kuģiem ≤ 0,2 %
44. nodaļa – Koks un koka izstrādājumi; kokogle
Kokskaidu granulas, kokogles≤ 0,85 %≤ 0,85 %
51. nodaļa – Vilna, smalkie vai rupjie dzīvnieku mati; zirgu astru dzija un austs audums
Vilna≤ 6 %≤ 6 %
52. nodaļa – Kokvilna
Kokvilna≤ 6 %≤ 6 %
72. nodaļa – Dzelzs un tērauds
Čuguna, spoguļčuguna, dzelzs vai tērauda granulas un pulveris, ferosakausējumu granulas, dzelzsrūdas tiešā reducēšanā iegūtie produkti un citi porainās dzelzs produkti granulās, lietuves čuguna atkritumi un lūžņi, dzelzs vai tērauda atgriezumi un lūžņi≤ 1 %≤ 1 %

Piezīmes.

Savienības Muitas kodeksa 219. pants; Ministru kabineta 2017. gada 22. augusta noteikumu Nr. 500 "Muitas noliktavu, pagaidu uzglabāšanas un brīvo zonu noteikumi" 80., 81., 82. un 83. punkts.

Savienības Muitas kodeksa 148. panta 5. punkts.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Muitas uzraudzībā esošo nefasēto preču un nefasēto preču transporta iepakojumā pieļaujamās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 560Pieņemts: 03.10.2023.Stājas spēkā: 07.10.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 194, 06.10.2023. OP numurs: 2023/194.13
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
346126
07.10.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"