Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Dobeles novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 20

2023. gada 27. jūlijā
Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Dobeles novada izglītības iestādēs
APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2023. gada 27. jūlija lēmumu Nr. 275/10


PRECIZĒTI
ar Dobeles novada domes
2023. gada 31. augusta lēmumu Nr. 316/12 (prot. Nr. 12)


Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērni) reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Dobeles novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) pirmsskolas izglītības iestādēs un vispārējo izglītības iestāžu pirmsskolas grupās, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas (turpmāk – izglītības iestādes).

2. Noteikumi neattiecas uz uzņemšanu speciālās izglītības iestādēs un vispārējo izglītības iestāžu speciālās pirmsskolas izglītības grupās. Bērni speciālo pirmsskolas izglītības programmu apguvei tiek uzņemti saskaņā ar 2022. gada 11. janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 11 "Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības programmās un atskaitīti no tām, kā arī obligātās prasības izglītojamo pārcelšanai nākamajā klasē" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 11).

3. Bērnam vieta pirmsskolas izglītības programmas apguvei tiek nodrošināta tikai vienā izglītības iestādē. Izglītības iestādes, pirmsskolas izglītības programmas un bērna vecums, no kura bērns var tikt uzņemts izglītības iestādē, ir pieejams pašvaldības tīmekļa vietnē www.dobele.lv, sadaļā "Izglītība".

4. Obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei tiek uzsākta tā kalendārā gada 1. septembrī, kurā bērnam aprit pieci gadi.

5. Laika posmā no 1. jūnija līdz 31. augustam uz vienu mēnesi pirmsskolas izglītības pakalpojums var tikt nodrošināts citā izglītības iestādē, izglītības iestāžu remontdarbu vai citu objektīvu iemeslu dēļ.

II. Pieteikumu reģistrācijas kārtība

6. Pieteikt bērnu uzņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei var sākot no bērna dzimšanas reģistrācijas dienas (dzimšanas apliecības saņemšanas brīža).

7. Viens no bērna vecākiem vai persona, kura īsteno bērna aizgādību (turpmāk – vecāks), piesaka bērnu vienā no iespējamiem veidiem:

7.1. elektroniski tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv, aizpildot pieteikumu reģistrā "Dobeles novada pirmsskolu rinda" (turpmāk – reģistrs), kurā norāda vēlamo izglītības iestādi un laiku (gads, mēnesis), no kura nepieciešama vieta izglītības iestādē;

7.2. personīgi iesniedzot pieteikumu (1. pielikums) Dobeles novada Izglītības pārvaldē (turpmāk – Pārvalde), Brīvības ielā 15, Dobelē, Dobeles novadā, vai elektroniski nosūtot uz e-pasta adresi izglitiba@dobele.lv parakstītu ar drošu elektronisko parakstu (reģistrācijai Dobeles pilsētā esošajās izglītības iestādēs);

7.3. personīgi iesniedzot pieteikumu (1. pielikums) izvēlētajā izglītības iestādē vai elektroniski nosūtot uz iestādes oficiālo e-pasta adresi parakstītu ar drošu elektronisko parakstu (reģistrācijai ārpus Dobeles pilsētas esošajās izglītības iestādēs).

8. Saņemtos pieteikumus Pārvaldes vai izglītības iestādes atbildīgie darbinieki reģistrē tīmekļvietnē www.visvaris.lv Dobeles novada pirmsskolu rindas reģistrā pēc pieteikumu iesniegšanas datuma un laika.

9. Iesniedzot pieteikumu personīgi, vecāks uzrāda personu apliecinošu dokumentu un nepieciešamības gadījumā – dokumentu, kas dod viņam tiesības rīkoties bērna interesēs, kā arī uzrāda dokumentu, kas apliecina noteikumu 14.2., 14.3.2., 14.3.3. apakšpunktā noteikto statusu.

10. Iesniedzot pieteikumu elektroniski reģistrā tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv, bērna vecāks par noteikumu 14.2., 14.3.2., 14.3.3. apakšpunktā norādītajām priekšrocībām personīgi izglītības iestādē vai Pārvaldē uzrāda dokumentu, kas apliecina minētajos punktos noteikto faktu.

11. Noteikumu 14.3.2. un 14.3.3. apakšpunktā noteikto statusu apliecinošos dokumentus vecāks uzrāda gadījumā, ja šī informācija nav pašvaldības rīcībā un pašvaldība objektīvu iemeslu dēļ to nevar iegūt pati.

12. Reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu Dobeles novada pašvaldības izglītības iestādē norādītajā vēlamajā uzņemšanai laikā un izglītības iestādē.

13. Bērnu uzņemšanai izglītības iestādē tiek noteiktas priekšrocības. Prioritāri (ārpus rindas) vieta izglītības iestādē tiek nodrošināta 14.1. un 14.2. apakšpunktā noteiktajiem bērniem, pēc tam pieteikumu iesniegšanas secībā 14.3. apakšpunktā noteiktajiem bērniem.

14. Priekšrocības uzņemšanai izglītības iestādē ir:

14.1. obligātās izglītības vecumu sasniegušajiem bērniem;

14.2. ārējos normatīvajos aktos noteikto profesiju pārstāvju bērniem (profesionāla dienesta karavīrs, robežsargs u.c.);

14.3. Dobeles novadā deklarētiem bērniem, kuri ir:

14.3.1. daudzbērnu ģimenē dzīvojoši bērni;

14.3.2. bērni ar invaliditāti;

14.3.3. ārpusģimenes aprūpē esoši bērni;

14.3.4. bērni, kuram brālis vai māsa apmeklē izvēlēto izglītības iestādi;

14.3.5. izvēlētās izglītības iestādes darbinieka bērni.

15. Līdz bērna uzņemšanai izglītības iestādē personīgi vai elektroniski tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv vecākam ir tiesības:

15.1. mainīt pieteikumā norādīto informāciju par vēlamo izglītības iestādi un uzņemšanas laiku, saglabājot iesnieguma reģistrācijas datumu;

15.2. atsaukt pieteikumu.

III. Bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība

16. Bērna uzņemšanu izglītības iestādē nodrošina Pārvalde sadarbībā ar izglītības iestādēm.

17. Uzņemamo bērnu sarakstu veidošana notiek automātiski reģistra datu bāzē, veidojot sarakstu pa vecuma grupām, izvēlētajām izglītības iestādēm, ņemot vērā vēlamo uzņemšanas laiku, uzņemšanas priekšrocības un vakanto vietu skaitu.

18. Līdz kārtējā gada 1. jūnijam izglītības iestādes vadītājs nosūta Pārvaldes atbildīgajam darbiniekam informāciju par brīvo vietu skaitu izglītības iestādē katrā vecumu grupā uz nākamo mācību gadu. Ja vieta atbrīvojas mācību gada laikā, izglītības iestādes vadītājs 10 (desmit) darba dienu laikā nosūta Pārvaldes atbildīgajam darbiniekam informāciju par brīvo vietu skaitu.

19. Jaunu grupu komplektācija bērnu uzņemšanai izglītības iestādē notiek katru gadu no 1. jūnija līdz 20. augustam. Ja grupā ir brīva vieta, bērnu uzņemšana var notikt arī mācību gada laikā.

20. Ja, veicot grupu komplektāciju, nav iespējams bērnam nodrošināt vietu izvēlētajā izglītības iestādē, tiek piedāvāta vieta citā izglītības iestādē.

21. Ja viena dzimšanas gada uzņemamo bērnu skaits attiecīgajā izglītības iestādē nesasniedz normatīvajos aktos maksimāli pieļaujamo bērnu skaitu grupā, izglītības iestāde var veidot jaukta vecuma bērnu grupas.

22. Grupu saraksti tiek apstiprināti ar izglītības iestādes vadītāja rīkojumu.

23. Pirms grupu saraksta apstiprināšanas Pārvalde vai izglītības iestāde (ārpus Dobeles pilsētas esošajās izglītības iestādēs) rakstiski uz vecāka iesniegumā norādīto deklarēto vai faktisko adresi, vai elektroniskā pasta adresi (ja vecāks iesniegumā norādījis, ka informāciju par bērna uzņemšanu vai atteikumu uzņemt izglītības iestādē vēlas saņemt uz iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi) nosūta paziņojumu par bērna uzņemšanu, kurā papildus norāda termiņu, līdz kuram vecākiem jāpaziņo, vai piekrīt piedāvājumam, un jāierodas izglītības iestāde noslēgt līgumu.

24. Ierodoties izglītības iestādē noslēgt līgumu, vecāks iesniedz:

24.1. bērna medicīnisko karti (veidlapa 026/u);

24.2. pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu (ja attiecināms).

25. Līguma saturu un formu apstiprina Pārvaldes vadītājs un to publicē pašvaldības tīmekļa vietnē www.dobele.lv. Pārvalde saskaņo izmaiņas izglītības iestādes līgumā, ja apstiprinātā līguma saturs jāpiemēro konkrētās izglītības iestādes darbības specifikai.

26. Ja vieta vēlamajā vietā un laikā bērnam netiek piešķirta, tad pieteikums paliek rindā, saglabājot sākotnējo reģistrācijas datumu.

27. Bērns no reģistra tiek izslēgts, ja:

27.1. bērna vecāks ir piekritis piešķirtajai vietai, bet noteiktajā termiņā nav iesniedzis dokumentus vai nav parakstījis līgumu, un šādi apstākļi nav uzskatāmi par nepārvaramas varas apstākļiem līguma noslēgšanai;

27.2. bērna vecāks ir atsaucis pieteikumu.

28. Bērnu no izglītības iestādes atskaita MK noteikumu Nr. 11 noteiktajā kārtībā.

29. Par bērna atskaitīšanu no izglītības iestādes vadītājs informē vecāku, nosūtot brīdinājumu uz vecāka saziņas kanālu, norādot atskaitīšanas iemeslu un paskaidrojuma sniegšanas termiņu. Pēc vecāka paskaidrojuma saņemšanas 10 darba dienu laikā izglītības iestādes vadītājs pieņem lēmumu par bērna atskaitīšanu un veic izmaiņas VIIS, skolvadības sistēmā E-klase un informē Pārvaldes atbildīgo personu par brīvajām vietām izglītības iestādē. Pārvaldes atbildīgā persona apkopo informāciju un piedāvā brīvo vietu nākamajam reģistrā esošajam bērnam.

IV. Lēmumu un faktiskās rīcības apstrīdēšana un pārsūdzēšana

30. Izglītības iestādes vadītāja pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Pārvaldē. Pārvaldes lēmumu noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

31. Pārvaldes pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Dobeles novada domē noteiktajā kārtībā.

32. Dobeles novada domes lēmumu noteiktajā kārtībā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

V. Noslēguma jautājums

33. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Dobeles novada pašvaldības izglītības iestādēs".

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis
1. pielikums
Dobeles novada domes 27.07.2023.
saistošajiem noteikumiem Nr. 20

Pieteikuma reģistra numurs __________

PIETEIKUMS
BĒRNA UZŅEMŠANAI IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒ PIRMSSKOLAS PROGRAMMAS APGUVEI

 

(bērna likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds)

 
deklarētā adrese 
  
faktiskā dzīvesvietas adrese 
  
tālrunis , e-pasts 
 
Lūdzu reģistrēt manu meitu/dēlu 
 

(vārds, uzvārds nominatīvā)

 
personas kods      

-

      
 
dzimšanas dati

____.______.________.

 
 

(dd.mm. gggg.)

 
 
deklarētā adrese 
  
faktiskā dzīvesvietas adrese 
  
uzņemšanai Dobeles novada pašvaldības 
 

(izglītības iestādes nosaukums)

vispārējā pirmsskolas izglītības programmā, programmas kods 01011111

no 20__. gada "_____" ____________________

Mans bērns ir deklarēts Dobeles novadā un pienākas vieta pirmsskolas grupā prioritāri, jo atbilst kādai no kategorijām (atbilstošo atzīmēt):

o bērns sasniedzis obligātās izglītības vecumu;

o ārējos normatīvajos aktos noteikto profesiju pārstāvja bērns (profesionāla dienesta karavīrs, robežsargs u.c.) un to apliecina darba vietas izsniegts dokuments;

o daudzbērnu ģimenē dzīvojošs bērns;

o bērns ar invaliditāti;

o ārpusģimenes aprūpē esošs bērns;

o bērns, kuram brālis vai māsa apmeklē izvēlēto izglītības iestādi;

o izvēlētās izglītības iestādes darbinieka bērns.

Informāciju par bērna uzņemšanu vai atteikumu uzņemt izglītības iestādē vēlos saņemt:

 uz pieteikumā norādīto adresi: deklarēto/ faktisko (vajadzīgo pasvītrot)
 uz pieteikumā norādīto elektroniskā pasta adresi

Esmu informēts, ka:

• Personas datu apstrāde notiek saskaņā ar fizisko personu datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām.

• Personas dati – vārds, uzvārds, dzimšanas dati, deklarētās dzīvesvietas adrese – tiks pārbaudīti un iegūti no Iedzīvotāju reģistra, Valsts izglītības informācijas sistēmas. Par otru vecāku dati tiks apstrādāti tikai tad, ja pieteicējs ir vecāks, kura dati neatbilst prioritāšu saņemšanas prasībām.

Datubāzē tiks fiksēta personas piekrišana savu datu un piesakāmās personas datu iegūšanai, pārbaudei, apstrādei. Piekrītu, ka šajā pieteikumā sniegtās ziņas tiek ievadītas reģistrā, kurā reģistrē pieteikumus pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai.

• Personas dati tiks izmantoti tikai ar pieteikuma izskatīšanu saistīto funkciju izpildei.

Datums: __ __/__ __ / __ __ __ __

 

/

 

/Bērna pārstāvja paraksts/

 

/atšifrējums/**

** Pašrocīgs paraksts nav nepieciešams, ja dokuments parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, kas satur laika zīmogu, vai iesniegts, izmantojot e-pakalpojumu "Dobeles novada pirmsskolu rinda" tīmekļvietnē https://www.epakalpojumi.lv/.

Paskaidrojuma raksts
Dobeles novada domes 2023. gada 27. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 20 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Dobeles novada izglītības iestādēs"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. saistošo noteikumu izdošanas mērķis – Dobeles novada pašvaldībā (turpmāk – pašvaldība) noteikt vienotu bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību uzņemšanai pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas;

1.2. pastāvošais tiesiskais regulējums, tā būtības skaidrojums un pastāvošā tiesiskā regulējuma nepilnību raksturojums – Izglītības likuma 17. panta pirmā daļa noteic, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības izglītības iestādē. Vispārējās izglītības likuma 26. panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldību vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamos uzņem izglītības iestādes dibinātāja noteiktajā kārtībā, ievērojot Izglītības likuma un citu likumu noteikumus.

1.3. Ievērojot 2021. gada 19. maijā Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Izpildītāja noslēgto vispārīgo vienošanos Nr. VRAA EIS 2020/13/AK/CI-118-2-PKP_3 (turpmāk – Vispārīgā vienošanās) un ņemot vērā, ka pašvaldība 2023. gada 26. aprīlī Pasūtītāja un Izpildītāja elektronisko iepirkumu sistēmā noslēgusi darījumu Nr. DOBNP/2023/72 par Vienotās pašvaldību sistēmas (VPS) Pirmsskolas izglītības iestāžu rindu uzskaites un e‑pakalpojuma ieviešanas darbiem un veikusi Darba uzdevuma grozījumus Nr. 1 pie darba uzdevuma EIS darījumam Nr. DOBNP/2023/72, līdz ar to nepieciešams izdod jaunus saistošos noteikumus.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus:

2.1.1. samazina vai palielina ieņēmumu daļu – nav attiecināms;

2.1.2. samazina vai palielina izdevumu daļu – 2023. gada budžetā plānoti ieviešanas izdevumi EUR 6437,20 (tai skaitā PVN), uzturēšanas izdevumi EUR 1306,80 (tai skaitā PVN).

2.1.3. noteikumiem nebūs ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā;

2.2. informācija par nepieciešamajiem resursiem sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi – šo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme – plānots, ka noteikumi pozitīvi ietekmēs cilvēku dzīvesveidu, labsajūtu, sabiedrību kopumā, jo nodrošinās vienotu un pārskatāmu kārtību bērnu uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī nodrošinās uzņemšanu prioritārā secībā;

3.2. ietekme uz vidi – nav attiecināms;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav attiecināms; 

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav attiecināms; 

3.5. ietekme uz konkurenci – nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām.4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Dobeles novada Izglītības pārvalde; 

4.2. galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts, ir radīta iespēja vienotas iesniegumu rindas veidošanai automātiski reģistra datu bāzē, veidojot sarakstu pa vecuma grupām, iesniegumā norādīto vēlamo uzņemšanas laiku;

4.3. paredzētās administratīvo procedūru izmaksas – nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi, ir Pašvaldību likums 4. panta pirmās daļas 4. punkts, kas noteic, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt pirmsskolas vecuma bērnus ar vietām pirmsskolas izglītības iestādē; 

5.2. pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā, – Dobeles novada Izglītības pārvaldes un izglītības iestāžu personālresursi. Netiks veidotas jaunas darba vietas un netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi jau esošajiem darbiniekiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas ir pašvaldības vispārējās izglītības iestādes un Dobeles novada Izglītības pārvalde. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide vai esošo likvidācija, vai reorganizācija; 

6.2. izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi un to pamatotība – tikai cilvēkresursi. 

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. vai saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai – šie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša; 

7.2. samērīguma tests: 

7.2.1. vai pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai – pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai; 

7.2.2. vai nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai – nav attiecināms;

7.2.3. vai pašvaldības rīcība ir atbilstoša – pašvaldības rīcība ir atbilstoša. 

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. sabiedrības pārstāvji (tostarp biedrības, nodibinājumi, apvienības u.tml.), ar kuriem notikušas konsultācijas saistošo noteikumu izstrādes procesā – nenotika;

8.2. izmantotais sabiedrības līdzdalības veids – pēc noteikumu izskatīšanas Izglītības komitejas sēdē, to projekts tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļa vietnē www.dobele.lv, lai sasniegtu mērķgrupu, kā arī noskaidrotu pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli;

8.3. sabiedrības pārstāvji neizteica priekšlikumus un iebildumus;

8.4. pēc šo noteikumu projekta publicēšanas sabiedrības viedokļa noskaidrošanai – netika saņemti viedokļi;

8.5. no institūcijām netika saņemti viedokļi un atzinumi;

8.6. informācija par cita veida saziņu un konsultācijām – nenotika.

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Dobeles novada izglītības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dobeles novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20Pieņemts: 27.07.2023.Stājas spēkā: 12.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 175, 11.09.2023. OP numurs: 2023/175.16
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
345306
12.09.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"