Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-23-221-sn

Rīgā 2023. gada 12. jūlijā (prot. Nr. 94, 19. §)
Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rīgas valstspilsētas pašvaldībā
Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Rīgas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu (turpmāk arī – pabalsti) veidus, to apmēru un kārtību, kādā pabalsti tiek piešķirti un izmaksāti.

2. Pabalstu veidi:

2.1. pabalsts simts un vairāk gadu vecumu sasniegušām personām;

2.2. bērna piedzimšanas pabalsts;

2.3. pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem;

2.4. pabalsts par aizbildņa pienākumu pildīšanu;

2.5. pabalsts par aizgādņa pienākumu pildīšanu;

2.6. pabalsts apbedīšanai.

3. Tiesības saņemt noteikumu 2.1.–2.3. apakšpunktā minēto pabalstu ir personām, kuras dzīvesvietu deklarējušas un faktiski dzīvo Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

4. Tiesības saņemt pabalstus nav personai, kura saņēmusi termiņuzturēšanās atļauju Latvijas Republikā.

II. Pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu pieprasīšanas un saņemšanas kārtība

5. Lai saņemtu noteikumu:

5.1. 2.1. apakšpunktā minēto pabalstu – personas iesniegums nav nepieciešams;

5.2. 2.2 –2.6. apakšpunktā minēto pabalstu – pabalsta pieprasītājs iesniedz Rīgas Sociālajam dienestam (turpmāk – Sociālais dienests) adresētu iesniegumu. Noteikumu 2.3. apakšpunktā minētā pabalsta pieprasītājs iesniegumu Sociālajam dienestam iesniedz, pieprasot pabalstu pirmo reizi.

6. Pabalsta pieprasītājs iesniegumā norāda pabalsta pieprasītāja vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi, elektroniskā pasta adresi vai oficiālo elektronisko adresi, tālruņa numuru, kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas konta numuru un pabalsta veidu.

7. Pabalsta pieprasītājs iesniegumam pievieno dokumentus, kuri saskaņā ar noteikumu nosacījumiem nepieciešami pieprasītā pabalsta piešķiršanai.

8. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Sociālais dienests.

9. Noteikumu 2.2., 2.4., 2.5. un 2.6. apakšpunktā minēto pabalstu Sociālais dienests izmaksā līdz nākamā mēneša 10. datumam pabalsta pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā, pasta norēķinu sistēmas kontā vai izņēmuma gadījumos – skaidrā naudā.

III. Pabalsts simts un vairāk gadu vecumu sasniegušām personām

10. Pabalstu simts un vairāk gadu vecumu sasniegušām personām piešķir un izmaksā katru gadu mēnesī, kad persona sasniedz simts un vairāk gadu.

11. Pabalsta apmērs ir 250 euro gadā.

IV. Bērna piedzimšanas pabalsts

12. Tiesības pieprasīt bērna piedzimšanas pabalstu ir vienam no bērna vecākiem vai personai, kura ar Rīgas bāriņtiesas lēmumu iecelta par jaundzimušā aizbildni, ja pabalsts nav izmaksāts bērna vecākam.

13. Papildus noteikumu 6. punktā noteiktajam iesniegumā jānorāda arī jaundzimušā bērna vārds, uzvārds, personas kods. Pabalstu persona var pieprasīt arī vienlaikus ar bērna piedzimšanas reģistrāciju Rīgas pilsētas dzimtsarakstu nodaļā.

14. Pabalsts pieprasāms sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas dienas, adopcijas vai aizbildnības nodibināšanas dienas.

15. Pabalsta apmērs ir 150 euro par katru jaundzimušo bērnu.

16. Pabalstu nepiešķir, ja jaundzimušais ievietots bērnu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

V. Pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem

17. Pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem tiek piešķirts politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem – likumā "Par valsts pensijām" noteiktajiem valsts pensiju saņēmējiem.

18. Pabalsta apmērs ir 150 euro gadā. Pabalstu izmaksā novembrī, ja pabalsta pieprasītājs dzīvesvietu Pašvaldībā ir deklarējis līdz kārtējā gada 1. novembrim.

19. Pabalstu izmaksā pieprasītāja iesniegumā norādītajā kredītiestādes norēķinu kontā, pasta norēķinu sistēmas kontā vai (izņēmuma gadījumos) skaidrā naudā.

VI. Pabalsts par aizbildņa pienākumu pildīšanu

20. Tiesības saņemt pabalstu par aizbildņa pienākumu pildīšanu ir pabalsta pieprasītājam, kurš ar Rīgas bāriņtiesas lēmumu iecelts par aizbildni bērnam (-iem) (turpmāk – lēmums par aizbildnību), pilda aizbildņa pienākumus un aprūpē:

20.1. bērnu (-us), kuram (-iem) viens vai abi vecāki miruši;

20.2. divus (un vairāk) aizbildnībā esošus bērnus.

21. Pabalsta apmērs:

21.1. noteikumu 20.1. apakšpunktā minētajā gadījumā ir 50 euro mēnesī neatkarīgi no aizbildnībā esošo bērnu skaita;

21.2. noteikumu 20.2. apakšpunktā minētajā gadījumā ir 60 euro mēnesī par katru aizbildnībā esošo otro un nākamo bērnu.

22. Papildus noteikumu 6. punktā noteiktajam iesniegumā jānorāda aizbildnībā esošā (-o) bērna (-u) vārds, uzvārds, personas kods. Pabalstu persona var pieprasīt arī vienlaikus ar lēmuma par aizbildnību saņemšanu Rīgas bāriņtiesā.

23. Pabalsts tiek piešķirts ar dienu, kad iesniegums saņemts Sociālajā dienestā.

24. Pabalsta apmērs par nepilnu mēnesi tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot šo noteikumu 21. punktā minēto pabalsta apmēru.

25. Sociālais dienests aptur pabalsta izmaksu, ja no Rīgas bāriņtiesas ir saņemta informācija par to, ka aizbildnis līdz kārtējā gada 1. februārim nav iesniedzis Rīgas bāriņtiesā norēķinu par iepriekšējā gada aizbildnības pārvaldību.

26. Sociālais dienests atjauno pabalsta izmaksu, kad no Rīgas bāriņtiesas ir saņemta informācija par to, ka aizbildnis ir iesniedzis Rīgas bāriņtiesā 25. punktā minēto norēķinu. Ja aizbildnis ir kavējis norēķina iesniegšanu ilgāk par trim mēnešiem, pabalsta izmaksa tiek atsākta tikai no norēķina iesniegšanas dienas, anulējot aizturētā pabalsta summu.

27. Sociālais dienests pārtrauc pabalsta izmaksu, ja Rīgas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par aizbildņa:

27.1. atstādināšanu uz laiku, kamēr aizbildnis vai bērns atrodas pilnā valsts vai Pašvaldības apgādībā;

27.2. atcelšanu vai atlaišanu no aizbildņa pienākumu pildīšanas.

VII. Pabalsts par aizgādņa pienākumu pildīšanu

28. Pabalstu par aizgādņa pienākumu pildīšanu ir tiesības saņemt personai, kuru Rīgas bāriņtiesa ir iecēlusi par aizgādni vai pagaidu aizgādni (turpmāk – aizgādnis).

29. Pabalstu ir tiesības saņemt arī par aizgādnībā esošu personu, kura ievietota ārpus Pašvaldības teritorijas esošā specializētā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē un kuras deklarētā pamata dzīvesvieta līdz tam bijusi Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

30. Pabalsta apmērs ir:

30.1. 50 euro mēnesī, ja aizgādnībā esoša persona nav ievietota specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē;

30.2. 25 euro mēnesī, ja aizgādnībā esoša persona saņem pakalpojumu specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē.

31. Papildus noteikumu 6. punktā noteiktajam iesniegumā jānorāda aizgādnībā esošās personas vārds, uzvārds, personas kods.

32. Pabalsts tiek piešķirts ar dienu, kad iesniegums saņemts Sociālajā dienestā.

33. Par nepilnu mēnesi pabalsta apmērs tiek noteikts proporcionāli dienu skaitam atbilstoši šo noteikumu 30. punktā noteiktajam pabalsta apmēram.

34. Sociālais dienests aptur pabalsta izmaksu, ja no Rīgas bāriņtiesas ir saņemta informācija par to, ka aizgādnis līdz kārtējā gada 1. februārim nav iesniedzis Rīgas bāriņtiesā norēķinu par iepriekšējā gada aizgādnības pārvaldību.

35. Sociālais dienests atjauno pabalsta izmaksu pēc informācijas saņemšanas no Rīgas bāriņtiesas par aizgādņa iesniegtu norēķinu par iepriekšējā gada aizgādnības pārvaldību. Ja aizgādnis ir kavējis norēķina iesniegšanu ilgāk par trim mēnešiem, pabalsta izmaksa tiek atsākta tikai no norēķina iesniegšanas dienas, anulējot aizturētā pabalsta summu.

36. Pabalsta izmaksu Sociālais dienests pārtrauc, ja:

36.1. Rīgas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par aizgādņa atcelšanu, atlaišanu vai atstādināšanu no aizgādņa pienākumu pildīšanas;

36.2. aizgādnībā esoša persona mainījusi pamata dzīvesvietu ārpus Pašvaldības administratīvās teritorijas vai Latvijas Republikas teritorijas, izņemot šo noteikumu 29. punktā minēto gadījumu.

VIII. Apbedīšanas pabalsts

37. Apbedīšanas pabalstu var saņemt mirušās personas, kuras pēdējā deklarētā pamata dzīvesvieta bija Pašvaldības administratīvajā teritorijā, tuvinieki vai cita fiziska persona, kuru mirušās personas tuvinieki pilnvarojuši veikt apbedīšanu un/vai saņemt šo pabalstu.

38. Pabalstu var pieprasīt ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no izdevumu rašanās dienas.

39. Papildus noteikumu 6. punktā noteiktajam mirušās personas tuvinieks vai mirušās personas tuvinieka pilnvarota persona, iesniedz:

39.1. personas miršanas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

39.2. ja personas miršanas fakts reģistrēts citā valstī, – attiecīgās valsts izsniegta apliecinājuma par personas miršanas faktu kopiju (uzrādot oriģinālu);

39.3. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras lēmuma kopiju (uzrādot oriģinālu);

39.4. izziņu no citas institūcijas par to, vai par mirušo personu ir izmaksāts apbedīšanas pabalsts, norādot arī tā apmēru;

39.5. apbedīšanas pakalpojumu izdevumus apliecinoša dokumenta, kurā norādīts pabalsta pieprasītāja vārds, uzvārds, personas kods, oriģinālu;

39.6. mirušās personas tuvinieka rakstveida iesniegumu par personas pilnvarošanu, norādot mirušās personas vārdu, uzvārdu, ja pabalstu pieprasa mirušās personas tuvinieka pilnvarota persona.

40. Apbedīšanas pabalsta maksimālais apmērs ir 430 euro, bet ne vairāk par faktiskajiem izdevumiem mirušās personas apbedīšanai. Pabalsta apmēru samazina par Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras vai citas institūcijas izmaksātā apbedīšanas pabalsta apmēru.

IX. Noslēguma jautājums

41. Atzīt par spēku zaudējušiem:

41.1. Rīgas domes 2016. gada 20. decembra saistošos noteikumus Nr. 235 "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība piešķir pabalstus par aizbildņa pienākumu pildīšanu"(Latvijas Vēstnesis, 2017, Nr. 4);

41.2. Rīgas domes 2005. gada 25. oktobra saistošos noteikumus Nr. 26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem" (Latvijas Vēstnesis, 2005, Nr. 189; 2006, Nr. 157; 2007, Nr. 163; 2008, Nr. 162; 2010, Nr. 5; 2013, Nr. 170; 2013, Nr. 238; 2017, Nr. 96; 2022, Nr. 105);

41.3. Rīgas domes 2021. gada 24. marta saistošos noteikumus Nr. 24 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu jaundzimušajam" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 69);

41.4. Rīgas domes 2007. gada 3. jūlija saistošos noteikumus Nr. 81 "Par pabalstu simts un vairāk gadu sasniegušām personām" (Latvijas Vēstnesis, 2007, Nr. 126; 2010, Nr. 6; 2013, Nr. 193; 2013, Nr. 238; 2022, Nr. 150);

41.5. Rīgas domes 2007. gada 11. decembra saistošos noteikumus Nr. 98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem" (Latvijas Vēstnesis, 2007, Nr. 6; 2010, Nr. 6; 2013, Nr. 212).

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis
Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2023. gada 12. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. RD-23-221-sn "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rīgas valstspilsētas pašvaldībā"

1. Mērķi un nepieciešamības pamatojums, tostarp raksturojot iespējamās alternatīvas, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi

Saskaņā ar Pašvaldību likuma, kas stājās spēkā 2023. gada 1. janvārī, pārejas noteikumu 6. punktu, dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību Pašvaldību likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam, piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar likumu.

Ņemot vērā to, ka likums "Par pašvaldībām" ir zaudējis spēku, spēku zaudē arī Rīgas domes 2016. gada 20. decembra saistošo noteikumu Nr. 235 "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība piešķir pabalstus par aizbildņa pienākumu pildīšanu"’, Rīgas domes 2005. gada 25. oktobra saistošo noteikumu Nr. 26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem", Rīgas domes 2021. gada 24. marta saistošo noteikumu Nr. 24 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu jaundzimušajam", Rīgas domes 2007. gada 3. jūlija saistošo noteikumu Nr. 81 "Par pabalstu simts un vairāk gadu sasniegušām personām", Rīgas domes 2007. gada 11. decembra saistošo noteikumu Nr. 98 "Noteikumi par Rīgas pilsētas pašvaldības pabalstu pilngadīgo aizgādnībā esošo personu aizgādņiem" izdošanas tiesiskais pamatojums un ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus, kuri nosaka pašvaldības brīvās iniciatīvas pabalstu veidus, pabalstu apmēru, to piešķiršanas un saņemšanas kārtību.

Tika pieņemts lēmums sagatavot vienus saistošos noteikumus, kuros būtu iekļauti visi Rīgas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi, kuri tiek piešķirti noteiktās dzīves situācijās bez personas ienākumu un materiālās situācijas izvērtēšanas.

Saistošie noteikumi sagatavoti atbilstoši Pašvaldību likuma 44. panta otrajai daļai.

Rīgas domes saistošie noteikumi "Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rīgas valstspilsētas pašvaldībā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) sagatavoti, lai noteiktu vienotu kārtību, kā pieprasāmi Pašvaldībā noteiktie brīvprātīgās iniciatīvas pabalsti, kā arī aktualizēti un precizēti pabalstu piešķiršanas un saņemšanas nosacījumi.

Ar Saistošajiem noteikumiem:

– noteikti Pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi – pabalsts simts un vairāk gadu sasniegušām personām; bērna piedzimšanas pabalsts; pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem; pabalsts par aizbildņa pienākumu pildīšanu; pabalsts par aizgādņa pienākumu pildīšanu; pabalsts apbedīšanai;

– noteikta vienota pabalstu pieprasīšanas un saņemšanas kārtība;

– precizēti kritēriji un iesniedzamie dokumenti pabalsta apbedīšanai pieprasīšanai;

– paaugstināts pabalsta apmērs par aizgādņa pienākumu pildīšanu no 28,46 euro līdz 50 euro mēnesī, ja pilngadīga aizgādnībā esoša persona nav ievietota specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē, – no 14,23 euro līdz 25 euro mēnesī, ja pilngadīga aizgādnībā esoša persona saņem pakalpojumu specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus

Pabalstu apmēri, izņemot pabalstu par aizgādņa pienākumu pildīšanu, mainīti netiek. Pabalsta par aizgādņa pienākumu pildīšanu apmērs, ja aizgādnībā esošā persona nav ievietota specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē, tiek pielīdzināts pabalsta par aizbildņa pienākumu pildīšanu apmēram, t. i., 50 euro mēnesī, savukārt, ja aizgādnībā esošā persona saņem pakalpojumu specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē, pabalsta apmērs ir 50 % no 50 euro, jeb 25 euro mēnesī.

Pabalstu aizgādnim vidēji mēnesī 2023. gadā saņem 416 personas par pilngadīgu aizgādnībā esošu personu, kura nav ievietota specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē, un 165 personas par pilngadīgu aizgādnībā esošu personu, kura saņem pakalpojumu specializētajā sociālās aprūpes centrā vai ārstniecības iestādē.

2023. gada otrajā pusgadā pabalstam par aizgādņa pienākumu pildīšanu tiks izlietoti par 59 476,14 euro vairāk kā pie šobrīd esošā normatīvā regulējuma (416 personas x 129,24 euro [pabalsta pieaugums 6 mēnešos] + 165 personas x 34,62 euro [pabalsta pieaugums 6 mēnešos]).

Izmaiņas, ko paredz Saistošie noteikumi, 2023. gadā tiks īstenotas Pašvaldības budžeta programmas 18.02.00 "Sociālie pabalsti Rīgas valstspilsētas iedzīvotājiem" ietvaros.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci (aktuālā situācija, prognozes tirgū un atbilstība brīvai un godīgai konkurencei)

Sociālā ietekme – Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas un Saistošie noteikumi pozitīvi ietekmēs Pašvaldības iedzīvotāju ģimenes, kuras pilda aizbildņa vai aizgādņa pienākumus; kurās piedzimis bērns; kurās ir simts un vairāk gadu sasniegusi persona; kurās ir politiski represēta persona vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieks, kā arī ģimenes, kurās miris tuvinieks, kas ir bijis Pašvaldības administratīvajā teritorijā deklarēta persona.

Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām

Institūcija, kurā persona var vērsties jautājumos par Saistošo noteikumu piemērošanu, ir Rīgas Sociālais dienests.

Nav paredzētas administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Izpildes nodrošināšana

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Rīgas Sociālais dienests.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Izdodot vienus Saistošos noteikumus visiem Pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidiem, Rīgas iedzīvotājiem ir vieglāk uztverama informācija par pieejamo atbalstu Pašvaldības iedzīvotājiem. Ir noteikta vienota iesniegumu iesniegšanas un pabalstu saņemšanas kārtība.

Saistošie noteikumi ir atbilstoši iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai – sniegt lielāku atbalstu iedzīvotāju grupām – Pašvaldības iedzīvotāju ģimenēm, kuras pilda aizbildņa vai aizgādņa pienākumus; kurās piedzimis bērns; kurās ir simts un vairāk gadu sasniegusi persona; kurās ir politiski represēta persona vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieks, kā arī ģimenes, kurās miris tuvinieks. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp sabiedrības viedokļa noskaidrošanā gūtā informācija

Saistošie noteikumi izstrādāti sadarbībā ar Rīgas Sociālo dienestu.

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai Saistošie noteikumi un tam pievienotais paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2023. gada 31. maija līdz 2023. gada 15. jūnijam tika publicēti Pašvaldības tīmekļvietnē https://www.riga.lv/lv/saistoso-noteikumu-projekti, nosakot, ka viedoklis jāsniedz, rakstot uz Rīgas domes Labklājības departamenta e-pasta adresi: dl@riga.lv.

Rīgas domes Labklājības departamentā nav saņemts neviens komentārs, priekšlikums vai iebildums.

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par brīvprātīgās iniciatīvas pabalstiem Rīgas valstspilsētas pašvaldībā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: RD-23-221-snPieņemts: 12.07.2023.Stājas spēkā: 29.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 144, 28.07.2023. OP numurs: 2023/144.3
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
344050
29.07.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"