Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Krāslavas novada domes 2023. gada 27. aprīļa saistošos noteikumus "Par licencēto makšķerēšanu Rušona ezerā Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā no 2023. gada līdz 2030. gadam".
Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2022/34

Krāslavā 2022. gada 29. decembrī
Par licencēto makšķerēšanu Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā
Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes ārkārtas
2022. gada 29. decembra sēdes lēmumu Nr. 1683 (prot. Nr. 20, 1. §)


Izdoti, pamatojoties uz Zvejniecības likuma
10. panta piekto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek organizēta makšķerēšana no 2023. gada līdz 2030. gadam Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā Rušona ezerā.

2. Licencētā makšķerēšana Rušona ezerā Krāslavas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā tiek organizēta saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības izstrādāto un Ministru kabineta noteiktajā kārtībā saskaņoto nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā" (pielikumā).

3. Noteikumu ievērošanas uzraudzību un kontroli veic Preiļu novada pašvaldības policija un pašvaldības pilnvarotas amatpersonas.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
Pielikums
Krāslavas novada pašvaldības domes ārkārtas
2022. gada 29. decembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/34
NOLIKUMS
Par licencēto makšķerēšanu Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā
I. Vispārīgie jautājumi

1. Licencētā makšķerēšana Rušonā Krāslavas novada administratīvajā teritorijā (turpmāk tekstā – Ezers) tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, licencētās vēžošanas un licencēto zemūdens medību kārtību" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 799).

2. Licencētā makšķerēšana ezerā tiek ieviesta ar nolūku regulāri (vismaz vienu reizi trijos gados) papildināt zivju krājumus makšķernieku vajadzībām, uzlabot zivju krājumu racionālu izmantošanu, kontrolēt ezeru un to piekrastes antropogēno slodzi, kā arī iegūt papildu līdzekļus zivju krājumu pavairošanai un aizsardzībai. Tāpat arī licencētā makšķerēšana tiek organizēta ar nolūku limitēt vērtīgu zivju sugu ieguvi. 

3. Krāslavas novada Kastuļinas pagasta administratīvajā teritorijā Rušona platība aizņem 28,8 ha, saskaņā ar Civillikuma 1102. panta I pielikumu ir publisks ezers.

4. Rušonā ir 18 salas, no tām 9 ir noteikts dabas lieguma statuss, tā ir arī Natura 2000 teritorija.

5. Licencēto makšķerēšanu Rušonā Krāslavas novada administratīvajā teritorijā organizē Preiļu novada pašvaldība, adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301, tālrunis +371 25213523, e-pasts: zivis@preili.lv, turpmāk – licencētās makšķerēšanas organizētājs.

6. Nolikums par licencēto makšķerēšanu Rušonā Krāslavas novada administratīvajā teritorijā nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību un licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumus un pakalpojumus, kā arī atbildību par šīs kārtības pārkāpumiem.

II. Licencētās makšķerēšanas noteikumi

7. Makšķerēšana Rušonā notiek saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 799, kā arī saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 800), ievērojot šādas atkāpes un papildus prasības:

7.1. vienam makšķerniekam Rušonā diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus, no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm;

7.2. citu sugu zivis, saskaņā ar MK noteikumu Nr. 800 16. punktu;

7.3. aizliegts atrasties ar ūdens transporta līdzekļiem ūdenstilpē diennakts tumšajā laikā no 1. novembra līdz 30. aprīlim (par diennakts tumšo laiku tiek uzskatīts laika periods no vienas stundas pēc saulrieta līdz vienai stundai pirms saullēkta);

7.4. ūdens transporta līdzeklī ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kas atrodas šajā transportlīdzeklī;

7.5. Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas. Par velcēšanu uzskatāma mākslīgas vai dabīgas ēsmas vilkšana aiz ūdens transportlīdzekļa, kurš pārvietojas izmantojot iekšdedzes dzinēju, elektromotoru vai muskuļu spēku;

7.6. Makšķerēšana Rušonā ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem;

7.7. Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumu Lieguma shēma Rušonā no 1. maija līdz 1. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem;

7.8. Gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar gumiju izmantot Rušonā ir aizliegts;

7.9. Makšķerēšana, izmantojot ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim;

7.10. Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns);

7.11. Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 800 zemūdens medības un vēžošana nolikuma 1. punktā norādītajos ezeros nav atļauta.

7.12. Aizliegts makšķerēt no šī nolikuma 1. punktā minēto ezeru salām.

7.13. Licencētā makšķerēšana atļauta no laivām un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem, no krasta, izņemot 15.21. punktu, un no ledus.

7.14. Licencētā makšķerēšana nolikuma 1. punktā norādītajos ezeros tiek noteikta visā ūdenskrātuves teritorijā, izņemot 15.6. punktu.

III. Papildus vides aizsardzības prasības, kuras jāievēro makšķerniekiem

8. Tauvas josla primāri ir brīva josla ap ūdenstilpi, lai nodrošinātu piekļuvi krastam, vides aizsardzības pasākumus, ugunsdrošības pasākumus u. tml., tā neparedz ilgstošu uzturēšanos. Makšķerēšanai izmantojama tauvas josla Rušonam ir 10 m.

9. Tauvas joslā aizliegts:

9.1. kurt ugunskurus, izņemot speciāli iekārtotas vietas, kur to ir atļauts darīt ar līdzi atvestu kurināmo;

9.2. lauzt kokus un krūmus, bojāt zaļo zonu;

9.3. piegružot ezeram piegulošo teritoriju, mest ūdenī stikla, plastmasas un citus atkritumus.

10. Autotransporta novietošana atļauta tikai saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem – īpašās stāvvietās, vai uz valsts nozīmes ceļiem, bet uz privātām zemēm – ar zemes īpašnieka atļauju, kā arī aizliegts nobraukt no ceļiem.

11. Kontrolējošās institūcijas var pieprasīt jebkuram makšķerniekam savākt atkritumus 20 m attālumā ap makšķernieku un viņa personīgajām mantām.

12. Makšķerniekam makšķerēšanas laikā nolikuma Rušonā un atrodoties pie ezera jāievēro pašvaldības saistošie noteikumi, kas reglamentē publisko un pašvaldības ūdenstilpju, to salu un piekrastes zonas uzturēšanas un sabiedriskās kārtības noteikumi.

IV. Licenču veidi un maksa par licencēm

13. Licencētās makšķerēšanas licences (licenču paraugus skatīt šī nolikuma 2. un 3. pielikumā):

14. Vienas dienas licence – 5,00 EUR, darbības laiks (periods) ir uz licences norādītais attiecīgās dienas datums.

15. Mēneša licence – cena 15,00 EUR, derīga vienu mēnesi licencē norādītajā laika periodā.

16. Sezonas licence – 25 EUR:

16.1. Vasaras sezonas (no 1. maija līdz 31. oktobrim);

16.2. Ziemas sezonas (no 1. novembra līdz 30. aprīlim) licence.

17. Gada (no 1. janvāra līdz 31. decembrim) bezmaksas licence.

18. Gada licence (no 1. janvāra līdz 31. decembrim) – 50,00 EUR.

19. Gada licence (no 1. janvāra līdz 31. decembrim) ar atlaidi – 25,00 EUR.

20. Vienam makšķerniekam vienlaicīgi atļauts izmantot viena veida makšķerēšanas licenci.

21. Makšķerēt ezeros atļauts tikai tad, ja makšķernieks ir iegādājies vai saņēmis un tam ir līdzi kāda no šī nolikuma 2. pielikumā noteiktajām makšķerēšanas licencēm, personu apliecinošs dokuments, bet personām no 16 līdz 65 gadu vecumam (izņemot personas ar invaliditāti) – arī makšķerēšanas karte. Makšķerēšanas licences tiek izrakstītas uz konkrētas personas vārda un tās aizliegts nodot citām personām.

V. Makšķerēšanas bezmaksas un par samazinātu maksu licenču piemērošana

22. Gada licence par samazinātu maksu ir tiesīgas saņemt:

22.1. personas ar III grupas invaliditāti;

22.2. maznodrošinātās personas (pie licences iegādes uzrādot pašvaldības, kurā persona deklarēta, sociālā dienesta lēmumu par šī statusa piešķiršanu);

22.3. personas no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, un kurām saskaņā ar valstī īstenoto Latvijas Goda ģimenes apliecības programmu ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība.

23. Bezmaksas gada licences paredzētas:

24.1 bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem;

24.2 personām, kuras vecākas par 65 gadiem;

24.3 personām ar I, II grupas invaliditāti;

24.4 politiski represētām personām;

24.5 ūdenstilpnes krastu zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem;

24.6 personas, kuras sniegušas ievērojamu ieguldījumu Rušona krastu zonas sakopšanā, maluzvejniecības novēršanā, informācijas sniegšanā, kas palīdzējusi novērst būtiskus draudus videi, u.c., kuras veicot šo ieguldījumu ir darbojušās bez atlīdzības, un kurām to ar lēmumu piešķīrusi Krāslavas novada pašvaldība;

24.7 pašvaldību pilnvarotām personām, kas kontrolē zivju un vēžu ieguvi attiecīgās pašvaldības administratīvās teritorijas ūdeņos.

VI. Makšķerēšanas licences saturs un noformējums

24. Licencē (paraugi šī nolikuma 2. pielikumā) tiek uzrādīts licences veids, kārtas numurs, cena, derīguma termiņš, attiecīgās ūdenstilpes nosaukums, ziņas par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizētāju, licences izsniedzēja paraksts (izņemot elektroniskām licencēm), licences saņēmējs un tā personas kods, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese, kā arī saņēmēja paraksts (izņemot elektroniskām licencēm) un licences izsniegšanas datums.

25. Licences īpašnieka personas datus un makšķerēšanas laiku vai termiņus licencē ieraksta tās izsniedzējs (licence bez tajā ierakstītiem, nepilnīgi ierakstītiem vai nepatiesiem personas datiem vai bez makšķerēšanas laika (termiņa) norādes uzskatāma par nederīgu).

26. Interneta vietnē www.manacope.lv iegādātajās licencēs tiek norādīts:

26.1. licences saņēmēja vārds, uzvārds;

26.2. licences saņēmēja personas kods;

26.3. licences saņēmēja tālruņa numurs;

26.4. saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese;

26.5. licences derīguma termiņš;

26.6. licences veids;

26.7. licences cena;

26.8. ūdenstilpes nosaukums.

VII. Makšķerēšanas licenču realizācija

27. Licenču izplatīšanu darbdienās veic:

27.1. Rušonā pagasta pārvalde (Liepu 5a, Kastīre, Rušonā pag., Preiļu novads, LV-5329), tālr. 65326101, darba dienās no plkst. 9.00–17.00, e-pasts: rusonaspagasts@preili.lv;

27.2. Riebiņu pagasta pārvalde (kasē) (Saules iela 8, Riebiņi, Riebiņu pag., Preiļu novads, LV-5326), tālr. 65324641, darba dienās no plkst. 9.00–17.00, e-pasts: riebinupagasts@preililv;

27.3. Aglonas pagasta pārvalde (Somersētas iela 34, Aglona, Aglonas novads, LV-5304), tālrunis: 65324573, 65324569, darba dienās no plkst. 9.00–17.00, e-pasts: aglona@preili.lv;

27.4. Pelēču pagasta pārvalde, Liepu iela 6, Pelēči, Pelēču pagasts, Preiļu novads, LV-5320, tālrunis: 65324569, darba dienās no plkst. 8.00–16.30, e-pasts: pelecupagasts@preili.lv.

28. Makšķernieku veikalā "Āķis", darba dienās no 8.00–17.00, sestdien no 8.00–14.00, pēc adreses Daugavpils iela 23, Preiļi, Preiļu novads, t. +371 29174196, e-pasts: andriskukors@gmail.com.

29. Licences (izņemot gada licenci ar atlaidi) var iegādāties jebkurā laikā elektroniski www.manacope.lv.

30. Gada bezmaksas licenci var saņemt arī Preiļu novada pašvaldībā pie ezeru apsaimniekošanas speciālista, zvanot t. 25213523.

31. Makšķerēšanai neizmantoto vai sakarā ar pārkāpumu izņemto licenču vērtība makšķerniekiem netiek atgriezta.

VIII. No makšķerēšanas licencēm iegūto līdzekļu izlietojums

32. 20 % no licenču realizācijā iegūtās kopējās summas pašvaldība reizi pusgadā – līdz 15. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 15. janvārim par otro pusgadu – pārskaita valsts pamatbudžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai.

33. Licencētās makšķerēšanas organizētāja rīcībā paliek 80 % no licenču realizācijā iegūtās kopējās summas, kas tiek izmantoti zivju krājumu pavairošanai, vides un zivju aizsardzības un licencētās makšķerēšanas organizēšanas nodrošināšanai.

IX. Makšķernieku lomu pārskats

34. Makšķernieks katras dienas iegūto lomu ieraksta licences otrajā pusē norādītajā formā (loms kilogramos, zivju skaits un svars pa sugām), vajadzības gadījumā pārnesot ierakstus uz atsevišķas lapas (šī nolikuma 4. pielikums).

35. Elektroniski iegādātai licencei lomu pārskatu aizpilda tīmekļvietnē www.manacope.lv.

36. Visu licenču īpašnieku (izņemot elektroniski iegādātas licences) obligāts pienākums ir licences kopā ar lomu pārskatu 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām iesniegt licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz licencētās makšķerēšanas organizētāja adresi. Elektroniski iegādātu licenču īpašniekiem ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt lomu pārskatu tīmekļvietnē www.manacope.lv.

37. Licencētās makšķerēšanas organizētājs reģistrē personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņo par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

38. Visu vienas dienas, mēneša, sezonas, gada, gada licenču ar atlaidi un gada bezmaksas licenču īpašnieku obligāts pienākums ir licenci kopā ar aizpildītu lomu pārskatu iesniegt kādā no minētajiem veidiem:

38.1. licenču iegādes vietās;

38.2. nosūtīt pa pastu uz Pašvaldības adresi – Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301;

38.3. skenētā veidā nosūtīt uz e-pasta adresi zivis@preili.lv;

38.4. portālā www.manacope.lv (portālā www.manacope.lv iegādātās licences).

X. Licencētās makšķerēšanas organizētāja sniegtie pakalpojumi un pienākumi

39. Licencētās makšķerēšanas organizētāja sniegtie pakalpojumi un pienākumus veikt atbilstoši Latvijas normatīvo aktu prasībām un saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība".

40. Sniegt informāciju par licencētās makšķerēšanas organizēšanu Krāslavas novada laikrakstā, Krāslavas novada pašvaldības mājaslapā www.rezeknesnovads.lv un nodrošināt atbilstošu norādes zīmju izvietošanu ezera piekrastēs.

41. Nodrošināt makšķerēšanas licenču pieejamību un realizēt makšķerēšanas licences saskaņā ar šī Nolikuma VII nodaļu.

42. Nodrošināt naudas līdzekļu sadali, kas iegūti, realizējot makšķerēšanas licences, kā arī attiecīgo līdzekļu izmantošanu atbilstoši šī Nolikuma VIII nodaļā noteiktajām prasībām:

59.1. reizi pusgadā – līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu – pārskaitīt valsts pamatbudžetā no licenču pārdošanas iegūto naudas līdzekļu daļu, ko nosaka atbilstoši šo noteikumu VIII nodaļai;

59.2. organizētāja rīcībā esošo līdzekļu daļu izmantot atbilstoši nolikumam, daļu līdzekļu ieguldot zivju krājumu pavairošanā, saglabāšanā un aizsardzībā, licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizēšanā, kā arī to pārvaldes un kontroles nodrošināšanā.

43. Organizētājs licences ar lomu uzskaites pārskatu katru gadu līdz 1. februārim par iepriekšējā gadā iegūtajiem lomiem, iesniedz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "BIOR" zivju krājumu novērtēšanai.

44. Iesniegt Lauku atbalsta dienestā (Republikas laukums 2, Rīga, LV-1981) pārskatu par licencēto makšķerēšanu divas reizes gadā, par katru iepriekšējo pusgadu – attiecīgi līdz 15. jūlijam un 15. janvārim.

45. Papildināt zivju krājumus ūdeņos, ja tas ir paredzēts saskaņā ar zinātniski pamatotām rekomendācijām, ūdenstilpes ekspluatācijas noteikumiem, ūdenstilpes nomas līgumu vai nolikumu.

46. Noteikt atbildīgo personu, kas ir ieguvusi sabiedriskā vides inspektora vai pašvaldības pilnvarotās personas statusu un piedalās vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos.

47. Katru gadu līdz 31. decembrim iesniegt Valsts vides dienestā pārskatu par veiktajiem dabas aizsardzības, kontroles un zivju resursu papildināšanas (ja tas ir paredzēts) pasākumiem, kā arī informāciju par licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanu un uzturēšanu.

48. Uzskaitīt izsniegtās makšķerēšanas licences īpašā licenču uzskaites žurnālā, kas atrodas katrā licenču tirdzniecības vietā; elektroniski iegādātās licences tiek automātiski uzskaitītas portālā www.manacope.lv.

49. Iepazīstināt makšķerniekus, vēžotājus vai zemūdens medniekus ar nolikuma prasībām un nodrošināt nolikuma publisku pieejamību, tostarp licenču pārdošanas un izsniegšanas vietās.

50. Reģistrēt personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un neizsniegt tām licenci divu gadu laikā pēc pārkāpuma konstatēšanas.

51. Sniegt makšķerniekiem šādus pakalpojumus:

68.1. ūdens transportlīdzekļu reģistrācijas kontroli un kustības organizāciju;

mehānisko transportlīdzekļu kustības organizāciju uz nolikuma 1. punktā minēto ezeru ledus;

68.2. nolikuma 1. punktā minētajiem ezeru, ezera salu un krasta zonas apsaimniekošanu un uzturēšanu, tai skaitā atpūtas vietu organizāciju;

68.3. sporta, ūdenssporta un atpūtas pasākumu organizāciju nolikuma 1. punktā minētajos ezeros.

XI. Licencētās makšķerēšanas prasību ievērošanas kontrole

52. Licencētās makšķerēšanas Rušona ezera zivju resursu aizsardzību un uzraudzību, saskaņā ar atbilstoši Zvejniecības likuma 18. pantu veic Valsts vides dienests un Dabas aizsardzības pārvalde, kā arī Valsts vides dienesta pilnvarota persona – sabiedriskais vides inspektors un Preiļu novada pašvaldības policija, pašvaldības pilnvarota persona.

53. Licencētās makšķerēšanas organizētāja pienākumu ievērošanu un izpildi atbilstoši kompetencei uzrauga valsts institūcijas, Preiļu novada pašvaldība.

XII. Makšķerēšanas sacensības

54. Makšķerēšanas sacensību nolikumu sacensību organizētājs saskaņo ar Preiļu novada pašvaldību, Valsts vides dienestu un Dabas aizsardzības pārvaldi. Sacensību organizētāji ne vēlāk kā 40 darba dienas pirms attiecīgo sacensību norises iesniedz iesniegumu (šī nolikuma 2. pielikums) un sacensību nolikumu drukātā vai elektroniskā formātā. Pašvaldība pieņem lēmumu par nolikuma saskaņošanu 30 darba dienu laikā pēc tā reģistrēšanas Pašvaldībā.

55. Makšķernieks ir atbildīgs par lomu pārskatu nodošanu, atbilstoši nolikuma IX sadaļai.

XIII. Nolikuma darbības laiks

56. Šis Nolikums stājas spēkā pēc saskaņošanas Zemkopības ministrijā, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā "BIOR", Valsts vides dienestā, Dabas aizsardzības pārvaldē un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un apstiprināšanas ar Krāslavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem likuma "Par pašvaldībām" 45. panta noteiktajā kārtībā.

57. Licencētās makšķerēšanas nolikuma darbības gala termiņš – 2030. gada 30. decembris.

58. Informāciju par licencētās makšķerēšanas vietām, licencētās makšķerēšanas organizētāju un makšķerēšanas licences iegādes iespējām pašvaldība ne vēlāk kā mēnesi pirms licencētās makšķerēšanas sākuma publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Krāslavas novada preses izdevumos.

XIV. Nolikuma pielikumi

59. Lieguma shēma Rušonā (1. pielikums).

60. Licenču veidi un maksa par licencēm (2. pielikums).

61. Makšķerēšanas licenču paraugi (3. pielikums).

62. Lomu pārskata paraugs (4. pielikums).

63. Licencētās makšķerēšanas vietas shēma (5. pielikums).

64. Pasākumu plāns zivju resursu pavairošanai, saglabāšanai un aizsardzībai (6. pielikums).

65. Iesnieguma paraugs makšķerēšanas sacensību nolikuma saskaņošanai (7. pielikums).

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
1. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
LIEGUMA SHĒMA RUŠONĀ


– lieguma teritorija

2. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
LICENČU VEIDI UN MAKSA PAR LICENCĒM*

Licences veids

Licences darbības laiks

Maksa par licenci

Noteikumi

Vienas dienas licence

Vienas dienas licences darbības laiks (periods) ir uz licences norādītais attiecīgās dienas datums.

5,00

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Rušonā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

Mēneša licence

Licence derīga vienu mēnesi, licencē norādītajā laika periodā

15,00

Sezonas licence

Vasaras sezonas (no 1. maija līdz 31. oktobrim) licence makšķerēšanai no krasta, laivas un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem.

25,00

Ziemas sezonas (no 1. novembra līdz 30. aprīlim).

25,00

Gada licence makšķerēšanai no laivas un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem vai ledus

Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim, makšķerēšanai no laivas un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem vai ledus.

50,00

Gada licence par samazinātu maksu

Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

25,00

Gada bezmaksas licence

Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

0,00

*Vienam makšķerniekam vienlaicīgi atļauts izmantot viena veida makšķerēšanas licenci.

3. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
MAKŠĶERĒŠANAS LICENČU PARAUGI
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

VIENAS DIENAS LICENCE*

*Vienas dienas licenču darbības laiks (periods) ir uz licences norādītais attiecīgās dienas datums.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: 20__. gada __ . ________

Licences cena 5,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

VIENAS DIENAS LICENCE*

*Vienas dienas licenču darbības laiks (periods) ir uz licences norādītais attiecīgās dienas datums.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: 20___. gada __ . ________

Licences cena 5, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 1. maija līdz 1. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 1. maija līdz 1. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

MĒNEŠA LICENCE *

*Licence derīga vienu mēnesi, licencē norādītajā laika periodā.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__. gada __. ________

Licences cena 15,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

MĒNEŠA LICENCE *

*Licence derīga vienu mēnesi, licencē norādītajā laika periodā.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licences cena 15, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

VASARAS SEZONAS LICENCE*

*Vasaras sezonas (no 1. maija līdz 31. oktobrim) licence makšķerēšanai no krasta, laivas un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__.gada __. ________

Licences cena 25,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

___________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

VASARAS SEZONAS LICENCE*

*Vasaras sezonas (no 1. maija līdz 31. oktobrim) licence makšķerēšanai no krasta, laivas un citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licences cena 25, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušona ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

ZIEMAS SEZONAS LICENCE*

*Ziemas sezonas (no 1. novembra līdz 30. aprīlim).

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__.gada __. ________

Licences cena 25,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

_________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

ZIEMAS SEZONAS LICENCE*

*Ziemas sezonas (no 1. novembra līdz 30. aprīlim).

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licences cena 25, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

GADA LICENCE MAKŠĶERĒŠANAI NO LAIVAS UN CITIEM PELDOŠIEM ŪDENS TRANSPORTA LĪDZEKĻIEM VAI LEDUS*

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__. gada __. ________

Licences cena 50,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

__________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

GADA LICENCE MAKŠĶERĒŠANAI NO LAIVAS UN CITIEM PELDOŠIEM ŪDENS TRANSPORTA LĪDZEKĻIEM VAI LEDUS*

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licences cena 50, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

GADA LICENCE AR SAMAZINĀTU MAKSU*

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__. gada __. ________

Licences cena 25,00 EUR

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

___________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

GADA LICENCE AR SAMAZINĀTU MAKSU*

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licences cena 25, 00 EUR

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

 
Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība

Adrese: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, LV-5301
Tālrunis +371 653 22766
E-pasts: dome@preili.lv

Par konstatētiem Makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem zvanīt: pašvaldības atbildīgajām personām – t. 25918877 vai 25213523

GADA BEZMAKSAS LICENCE *

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20__. gada __ . ________

līdz 20__. gada __. ________

Ar nolikumu "Par licencēto makšķerēšanu Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Ciriša, Eikša, Jašazarā, Kategradas, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēču, Pakaļna, Rušonā un Zolvas ezeros" esmu iepazinies

_________________________________________________
(licences saņēmēja paraksts)

____________________________________________________
(vārds, uzvārds, tālruņa nr., e-pasta adrese, licences izsniegšanas datums)

 

GADA BEZMAKSAS LICENCE *

*Licences darbības laiks no 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Bicānu ezerā, Biešonā, Bieržgaļa ezerā, Cirišā, Eikša ezerā, Jašazarā, Kategrades ezerā, Lielajā Kolupa ezerā, Pelēča ezerā, Pakaļnī, Rušonā un Zolvas ezerā

Derīga: no 20___. gada __ . ________

līdz 20___. gada __ . ________

Licence izdota: _____________________________
(vārds, uzvārds)

Kas jāzina licences īpašniekiem

Bez personas datu un makšķerēšanas datuma norādes licence uzskatāma par nederīgu.

Makšķerējot ievērojiet Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumus un Preiļu novada pašvaldības saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu.

Vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt:

Lielā Kolupa ezerā vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 2 līdakas un 2 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

Eikša, Jašazarā, Kategradas, Bicānu, Biešona, Bierzgaļa, Pelēču, Pakaļna, Ciriša, Rušonā un Zolvas ezeros vienam makšķerniekam diennaktī lomā atļauts uzglabāt un paturēt 3 līdakas un 3 zandartus (no kuriem viens zandarts var būt garumā lielāks par 65 cm).

citu sugu zivis, saskaņā ar noteikumu Nr. 800 16. punktu.

Aizliegta velcēšana no 1. maija līdz 30. jūnijam Rušonā ezerā, kā arī aizliegts velcēt tuvāk par 50 m no cita ūdens transportlīdzekļa vai krasta joslas.

Makšķerēšana visos nolikuma 1. punktā minētajos ezeros ir atļauta ar vienu gruntsmakšķeri, kas aprīkota ar ne vairāk kā trijiem āķiem.

Laika periodā no 01. maija līdz 01. jūnijam, sakarā ar zivju nārstu, Rušonā ezerā (saskaņā ar šī nolikuma 1. pielikumā Lieguma shēma Rušonā ezers no 01. maija līdz 01. jūnijam) ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem.

Gumijas gruntsmakšķeres izmantošana Rušonā ezerā ir aizliegta.

Makšķerēšana, izmantojot peldošus ūdens transportlīdzekļus, atļauta no 1. maija līdz 31. decembrim.

Diennakts tumšajā laikā no 1. maija līdz 31. oktobrim visiem ūdens transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar nepārtraukti darbojošos un skaidri saskatāmu mākslīgās gaismas elementu (riņķa uguns).

Aizliegts makšķerēt no nolikumā minēto ezeru, kuros ieviesta licencētā makšķerēšana, salām.

Obligāti ir jābūt glābšanas vestei katram makšķerniekam, kurš atrodas ūdens transporta līdzeklī.

Licences darbības laiks ir uz licences norādītais attiecīgais periods (no datuma līdz datumam).

Licences īpašniekam ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt un nodot lomu pārskatu.

4. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
Makšķernieka lomu pārskats

 

Datums

 

 

Ūdenstilpnes nosaukums

 

 

Zivju suga

 

 

Zivju skaits

 

 

(gab.)

 

 

Zivju svars

 

 

(kg)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

1) Visu licenču īpašnieku obligāts pienākums ir licences kopā ar lomu pārskatu tabulām 5 darba dienu laikā pēc licences termiņa beigām iesniegt licenču iegādes vietās vai arī nosūtīt pa pastu uz licencētās makšķerēšanas organizētāja adresi. Elektroniski iegādātu licenču īpašniekiem ir pienākums 5 darba dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām aizpildīt lomu pārskatu tīmekļvietnē www.manacope.lv.

Visu veidu licenču īpašniekiem licenču nenodošanas un ziņu par lomiem nesniegšanas gadījumos, kā arī cita veida makšķerēšanas pārkāpumu gadījumos, tiks liegta iespēja turpmāk (pašreizējā un nākošajā gadā) iegādāties jebkura veida licences makšķerēšanai.

Makšķernieks  
 

(vārds, uzvārds)

 
   
Paraksts  
5. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
LICENCĒTĀS MAKŠĶERĒŠANAS VIETAS SHĒMA

6. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
LICENCĒTĀS MAKŠĶERĒŠANAS ORGANIZĒTĀJA PASĀKUMU PLĀNS ZIVJU RESURSU SAGLABĀŠANAI, PAPILDINĀŠANAI UN AIZSARDZĪBAI

1. Licencētās makšķerēšanas organizētājs, ievērojot normatīvos aktus, zinātniskās rekomendācijas un Riebiņu novada domes 2009. gada 12. maija sēdē apstiprinātos noteikumus "Jāšezerā–Bicānu ezera apsaimniekošanas noteikumi", kas izdoti saskaņā ar LR likuma "Par pašvaldībām" 43. panta 2. punktu un 2008. gadā Daugavpils universitātes Limnoloģijas institūta izstrādāto "Aizsargājamo ainavu apvidus "Kaučers"" dabas aizsardzības plānu (apstiprinātu ar Vides ministra 05.06.2009 rīkojumu Nr. 183), 2016. gadā Daugavpils universitātes Limnoloģijas institūta izstrādāto dabas lieguma "Jāšezerā–Bicānu ezers" dabas aizsardzības plānu, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūta "BIOR" izstrādātajiem zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem – Bicānu ezeram (2003. g.), Jašezeram (2011. g.) un Kategradas ezeram (2011. g.) un Rušonā ezeram (1998. g.), Eikša ezeram (2013. g), Zolvas ezeram (1998. g.), SIA "Saldūdeņu risinājumi" izstrādātie zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumi Lielais Kolupa ezeram, 2022. gads īsteno pasākumu plānu ezeru zivju resursu saglabāšanai, papildināšanai aizsardzībai.

2. Viens no apsaimniekošanas plāna mērķiem ir ezeru zivsaimnieciskā potenciāla saglabāšana un palielināšana. Pašvaldības kā apsaimniekotāja kompetencē ir pasākumi, kas nodrošina zivju resursu saglabāšanu, papildināšanu un aizsardzību, pasākumi zivju resursu saglabāšanai un aizsardzībai:

2.1. regulāra malu zvejniecības apkarošana;

2.2. pastāvīga makšķerēšanas karšu un licenču esamības pārbaude;

3.3. Vispārējo makšķerēšanas noteikumu un šī nolikuma prasību ievērošanas kontrole.

7. pielikums
nolikumam "Par licencēto makšķerēšanu
Rušonā ezerā (Rušonā)
Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
  
  

(vārds, uzvārds / nosaukums)

   
  

(personas kods / reģistrācijas numurs)

   
  

(deklarētā dzīvesvieta / juridiskā adrese)

   
  

(telefona numurs, e-pasts)

Preiļu novada pašvaldībai
Raiņa bulvāris 19, Preiļi,
Preiļu novads, LV-5301

IESNIEGUMS

MAKŠĶERĒŠANAS SACENSĪBU EZERĀ NOLIKUMA SASKAŅOŠANAI
   
Sacensību nosaukums: 
  
Organizators: 
  
Atbildīgā persona un kontaktinformācija: 
 

(vārds, uzvārds, telefona numurs)

  
Sacensību datums un laiks: 
  
Plānotais dalībnieku skaits: 
  
Sacensību apraksts: 
  
202__. gada ___._________  
  

(paraksts, paraksta atšifrējums)

IESNIEGUMS SAŅEMTS

202__. gada ___._________  
  

(paraksts, paraksta atšifrējums)

Pieteikumā iesniegtos personas datus Preiļu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) izmantos, lai identificētu pieteikuma iesniedzēju, izskatītu pieteikumu saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu, nodrošinātu komunikāciju ar pieteikuma iesniedzēju. Pašvaldībai ir tiesības sniegtās informācijas patiesumu pārbaudīt tai pieejamajās valsts informācijas sistēmās. Personas datu glabāšanas ilgums tiek noteikts saskaņā ar Pašvaldības apstiprinātu lietu nomenklatūru. Papildu informāciju par personas datu apstrādi Pašvaldībā var iegūt Pašvaldības Privātuma politikā Pašvaldības mājaslapā www.valmierasnovads.lv sadaļā "Par pašvaldību – Informācija – Personas datu aizsardzība".

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu Nr. 2022/34 "Par licencēto makšķerēšanu Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi nepieciešami, lai noteiktu kārtību, kādā tiek organizēta licencētā makšķerēšana Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā.

Licencētā makšķerēšana tika ieviesta, lai radītu labvēlīgus apstākļus zivju krājumu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai, aizsardzībai un racionālai izmantošanai. Licencētā makšķerēšana sniedz papildu līdzekļus zivju krājumu pavairošanai un aizsardzībai.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību, makšķerēšanas atļauju izsniegšanas kārtību un citus nosacījumus makšķerēšanai Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaskaņā ar Administratīvā procesa likumu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmNav attiecināms.
Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par licencēto makšķerēšanu Rušonā ezerā (Rušonā) Krāslavas novada administratīvajā teritorijā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Krāslavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2022/34Pieņemts: 29.12.2022.Stājas spēkā: 03.02.2023.Zaudē spēku: 13.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 24, 02.02.2023. OP numurs: 2023/24.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
339169
03.02.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"