Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 53

Talsos 2022. gada 24. novembrī (prot. Nr. 28, 19. p., lēmums Nr. 549)
Par kapsētu izveidošanu un pārvaldīšanu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
1. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā tiek nodrošināta miruša cilvēka cieņpilna apbedīšana un piemiņa pašvaldības izveidotā kapsētā.

2. Saistošie noteikumi nosaka:

2.1. kapsētu izveidošanas kārtību;

2.2. kapavietas izveidošanas kārtību;

2.3. kapavietas piešķiršanas un apbedīšanas tiesību piešķiršanas kārtību;

2.4. kapavietas uzturēšanas kārtību;

2.5. nesakoptas kapavietas statusa noteikšanas kārtību;

2.6. kapavietas lietošanas termiņu;

2.7. apbedīšanas kārtību;

2.8. kapličas izmantošanas kārtību;

2.9. īpašus nosacījumus bezpiederīgo apbedīšanas gadījumā;

2.10. kapsētas kārtības noteikumus;

2.11. administratīvo atbildību.

3. Saistošajos noteikumos lietotie termini:

3.1. kapsēta – pašvaldības noteikta zemes platība, kas paredzēta mirušo personu apbedīšanai un kapavietu uzturēšanai, kā arī uz šīs zemes platības atrodošās būves;

3.2. kapavieta – zemes platība kapsētā, kas paredzēta kapam (kapiem) un kapam (kapiem) piegulošai teritorijai;

3.3. kaps – vieta kapavietā, kurā apglabāta mirusi persona;

3.4. virsapbedīšana – mirušās personas apbedīšana kapā, kurā iepriekš veikta apbedīšana;

3.5. atvērta kapsēta – kapsēta, kurā atļauta mirušo personu apbedīšana un jaunu kapavietu veidošana;

3.6. slēgta kapsēta – kapsēta, kurā aizliegta mirušo personu apbedīšana un jaunu kapavietu veidošana;

3.7. daļēji slēgta kapsēta – kapsēta, kurā atļauta virsapbedīšana, bet aizliegta jaunu kapavietu veidošana;

3.8. kapsētas pārvaldītājs – pašvaldības domes noteikta institūcija vai persona, kurai piešķirtas tiesības īstenot kapsētas pārvaldītāja kompetenci.

2. Kapsētu izveidošana

4. Kapsētas noteiktas šo saistošo noteikumu pielikumā.

5. Jaunu kapsētu izveido, izdarot grozījumus šo saistošo noteikumu pielikumā.

3. Kapavietas izveidošana

6. Kapavietu izveido (nosaka) kapsētas pārvaldītājs.

7. Kapsētas pārvaldītājs nodrošina, ka jauna kapavieta ir piemērota apbedīšanai.

4. Kapavietas piešķiršana un apbedīšanas tiesību piešķiršana

8. Kapavietu un apbedīšanas tiesības piešķir fiziskām personām. Kapavietu un apbedīšanas tiesības piešķir arī juridiskām personām, ja kapavietas piešķiršana tām nepieciešama valsts pārvaldes uzdevumu īstenošanai.

9. Kapavietu un apbedīšanas tiesības ne vēlāk kā 1 darba dienas laikā piešķir kapsētas pārvaldītājs, pamatojoties uz personas, kura uzņēmusies apbedīšanu, iesniegumu, kurā norādīts apbedīšanas datums un kuram pievienots:

9.1. kompetentas institūcijas izsniegta dokumenta, kas apliecina apbedāmās personas miršanas faktu, atvasinājums (uzrādot oriģinālu);

9.2. kremēšanas pakalpojumu sniedzošās institūcijas izsniegta dokumenta, kas apliecina apbedāmās personas kremēšanas faktu, atvasinājums (uzrādot oriģinālu) – ja apbedāma kremēta persona.

5. Kapavietas uzturēšana

10. Kapavieta tiek uzskatīta par sakoptu, ja tiek nodrošināts, ka tiek nodrošinātas visas šādas prasības:

10.1. zāles garums nepārsniedz 0,3 m;

10.2. krūmu augstums nepārsniedz 0,7 m;

10.3. koku augstums nepārsniedz 1,5 m, izņemot to koku, kas būtiski pārsnieguši minēto augstumu līdz kapavietas piešķiršanai;

10.4. krūmu un koku zari nesniedzas pāri kapavietas robežām, izņemot to koku, kas būtiski pārsnieguši 1,5 m augstumu līdz kapavietas piešķiršanai;

10.5. kapavieta atbrīvota no pērnajām lapām līdz kārtējā gada 31. maijam;

10.6. kapavietā novietotie elementi (piemēram, kapa plāksne, piemineklis) atbrīvoti no būtiska apauguma (piemēram, sūnas);

10.7. 3 mēnešu laikā pēc apbedīšanas kapavieta tiek sakopta, novācot ar bērēm saistītos priekšmetus (piemēram, novītušos ziedus, vainagus, izdegušas sveces) un nolīdzinot kapa uzbērumu.

6. Nesakoptas kapavietas statusa noteikšana

11. Kapsētas pārvaldītājs regulāri, bet ne retāk kā vienu reizi 3 gados, apseko kapavietas.

12. Ja kapsētas pārvaldītājs konstatē, ka kapavieta ir nesakopta, tad tiek sastādīts akts, kurā norāda akta sagatavošanas datumu un apstākļus, kas liecina par kapavietas nesakopšanu.

13. Pēc akta sastādīšanas kapsētas pārvaldītājs pie kapavietas novieto informācijas zīmi. Kapsētas pārvaldītājs paziņojumu par nesakoptajām kapavietām regulāri, bet ne retāk kā vienu reizi gadā, publicē pašvaldības tīmekļa vietnē un informācijas stendā pie ieejas attiecīgajā kapsētā. Paziņojums satur norādi par kapsētas nosaukumu un kapavietu identificējošu informāciju.

14. Ja kapavieta netiek sakopta 3 gadus pēc kārtas, tad kapsētas pārvaldītājs pieņem lēmumu, ar kuru kapavietai nosaka nesakoptas kapavietas statusu.

15. Kapavietu, kurai noteikts nesakoptas kapavietas statuss, uztur kapsētas pārvaldītājs. Kapsētas pārvaldītājs paziņojumu par kapsētas pārvaldītāja uzturētām kapavietām publicē pašvaldības tīmekļa vietnē un informācijas stendā pie ieejas attiecīgajā kapsētā. Paziņojums satur norādi par kapsētas nosaukumu un kapavietu identificējošu informāciju.

7. Kapavietas lietošanas termiņš

16. Koptai kapavietai ir neierobežots lietošanas termiņš.

17. Nesakoptas kapavietas lietošanas termiņš beidzas ar lēmuma par nesakoptas kapavietas statusa noteikšanu spēkā stāšanās brīdi (ar brīdi, kad paziņojums par kapsētas pārvaldītāja uzturētām kapavietām publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē). Kapavietas lietošanas termiņš var tikt atjaunots, ja 20 gadu laikā pēc lēmuma par nesakoptas kapavietas statusa noteikšanu spēkā stāšanās brīža persona lūdz šo termiņu atjaunot un vismaz 1 gadu uztur kapavietu.

18. Nesakoptā kapavietā ne agrāk kā 20 gadu laikā pēc kapavietas lietošanas termiņa izbeigšanās var izdarīt virsapbedījumu, bet ne agrāk kā 30 gadu laikā pēc kapa izveidošanas.

8. Apbedīšanas kārtība

19. Apbedīšanu organizē (nodrošina šīs nodaļas prasību ievērošanu) persona, kurai piešķirtas apbedīšanas tiesības.

20. Persona, kurai piešķirtas apbedīšanas tiesības, informē kapavietas pārvaldītāju par apbedīšanas datumu un laiku (ja tiek precizēts apbedīšanas datums vai iepriekš nav sniegta informācija par apbedīšanas laiku) un veidu (zārkā vai urnā).

21. Mirusī persona tiek apbedīta atsevišķā kapā. Par apbedīšanu atsevišķā kapā tiek uzskatīta arī virsapbedīšana. Virsapbedīšana koptā kapavietā pieļaujama, ja tam piekrīt apbedītās personas taisnās līnijas radinieki un no iepriekš veiktās apbedīšanas pagājuši vismaz 20 gadi.

22. Mirusī persona tiek apbedīta zārkā vai urnā (kremācijas gadījumā).

23. Kapa, kurā persona tiek apbedīta zārkā, dziļumam jābūt ne mazākam par 1,8 m. Veicot virsapbedījumu, ja persona tiek apbedīta zārkā, kapa dziļumam jābūt ne mazākam par 1,4 m.

24. Kapa, kurā tiek apbedīta urna ar mirušās personas pelniem, dziļumam jābūt ne mazākam par 1,0 m. Veicot virsapbedījumu, ja tiek apbedīta urna ar mirušās personas pelniem, kapa dziļumam jābūt ne mazākam par 0,8 m.

25. Kaps nedrīkst atrasties tuvāk par 1 m no koka un 0,3 m no cita kapa (ja kapa robežas nav redzamas, tad attālumu mēra no kapa plāksnes).

26. Persona, kura vēlas pārapbedīt mirušo personu, kapsētas pārvaldītājam iesniedz iesniegumu, kā arī kompetentās valsts pārvaldes iestādes nosacījumus vai atļauju (piemēram, Veselības inspekcijas atļauju). Saskaņojumu sniedz kapsētas pārvaldītājs.

27. Ekshumācija saskaņojama ar kapsētas pārvaldītāju.

28. Kapsētas pārvaldītājam, pamatojoties uz likumā noteiktā kārtībā reģistrētas reliģiskās organizācijas lūgumu, ir tiesības noteikt citādāku apbedīšanas kārtību, cik iespējams, ņemot vērā reliģiskās organizācijas praksi.

9. Kapličas izmantošana

29. Kapličas paredzētas iezārkotas mirušas personas novietošanai un uzglabāšanai līdz apbedīšanai vai apbedīšanas ceremonijas pabeigšanai.

30. Kapličas izmantošanas maksu un tajā pieejamo citu pakalpojumu maksu nosaka pašvaldības dome.

31. Kapličas, kas atrodas kapsētā, izmantošanas tiesības piešķir kapsētas pārvaldītājs.

10. Īpašie nosacījumi bezpiederīgo apbedīšanas gadījumā

32. Lēmumu par bezpiederīgās mirušās personas apbedīšanu zārkā vai urnā pieņem institūcija, kura organizē apbedīšanu.

33. Kapavietu, kurā apglabāta bezpiederīga mirusī persona, uztur kapsētas pārvaldītājs. Ja pēc bezpiederīgās mirušās personas apbedīšanas piesakās piederīgais, kas vēlas uzturēt kapavietu, tad kapavietu uztur piederīgais.

11. Kapsētas kārtības noteikumi

34. Kapsēta ir atvērta bez laika ierobežojuma.

35. Kapliču, kas atrodas kapsētā, drīkst apmeklēt tikai kapličas darba laikā, iepriekš par apmeklējumu informējot kapsētas pārvaldītāju.

36. Apbedīšana var notikt katru dienu.

37. Kapsētā jāizturas cieņpilni un godbijīgi.

38. Apmeklētājam jānodrošina, ka mājas (istabas) dzīvnieki tiek ievesti pavadā, nebojā kapsētu (tajā skaitā, nerok bedres, apmeklētājs savāc sava mājas (istabas) dzīvnieka ekskrementus) un netraucē citus apmeklētājus.

39. Kapsētā jāievēro kapsētas pārvaldītāja norādījumus.

40. Kapsētā aizliegts:

40.1. bojāt kapavietas un pārējo kapsētu;

40.2. cirst un pārveidot kokus un krūmus bez kapsētas pārvaldītāja saskaņojuma;

40.3. apbedīt bez kapsētas pārvaldītāja savlaicīgas informēšanas;

40.4. aizņemt un lietot nepiešķirtas kapavietas, mainīt kapavietas platību, mainīt kapavietas reljefu bez kapsētas pārvaldītāja saskaņojuma;

40.5. veikt jebkādus pārveidojumus (piemēram, stādīt kokus, krūmus, puķes, novietot aprīkojumu, ierīkot inventāra glabātuves) ārpus piešķirtas kapavietas bez kapsētas pārvaldītāja rakstiskas piekrišanas;

40.6. izmantot kapavietu uzturēšanai novietoto zemi un smiltis saimnieciskās darbības un komercdarbības veikšanai;

40.7. izmantot ūdeni tādai darbībai, kas nav paredzēta kapavietu uzturēšanai;

40.8. izmest atkritumus (tajā skaitā, lapas, zarus, kapu plāksnes, sveces) ārpus to izmešanai noteiktām vietām;

40.9. aizsprostot celiņus.

41. Aizsargjoslā ap kapsētu aizliegts rakt zemi.

12. Administratīvā atbildība

42. Par šo saistošo noteikumu 21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 35., 37., 38., 39., 40. vai 41. punktā noteikto prasību neievērošanu, ja atbildība nav paredzēta citos normatīvajos aktos, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām no 20 līdz 100 naudas soda vienībām, bet juridiskajām personām no 50 līdz 300 naudas soda vienībām.

43. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo saistošo noteikumu pārkāpumu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic pašvaldības policija.

44. Administratīvā pārkāpuma lietu par šo saistošo noteikumu pārkāpumu izskata pašvaldības administratīvā komisija.

13. Noslēguma jautājums

45. Atzīt par spēku zaudējušiem:

45.1. Dundagas novada pašvaldības domes 2010. gada 28. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 12 "Dundagas novada kapsētu izveidošanas un uzturēšanas noteikumi";

45.2. Mērsraga novada pašvaldības domes 2011. gada 15. novembra saistošos noteikumus Nr. 25/2011 "Mērsraga novada Meža kapu uzturēšanas noteikumi";

45.3. Rojas novada pašvaldības domes 2017. gada 21. februāra saistošos noteikumus Nr. 6/2017 "Rojas novada kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi";

45.4. Talsu novada pašvaldības domes 2016. gada 29. septembra saistošos noteikumus Nr. 19 "Talsu novada kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi".

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
Pielikums
Talsu novada domes
2022. gada 24. novembra
saistošajiem noteikumiem Nr. 53
Pašvaldības kapsētas

Atvērtās kapsētas

Nr.

p.

k.

Zemes vienības
kadastra apzīmējums

Oficiālais nosaukums (vietvārds)

Citi nosaukumi

Administratīvā teritorija

1.

88420090097Annužu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

2.

88420150028Briņķu kapiBūķabērzu kapi
Būķbērzi
Būķu Bērzi
Būķu Bērzu kapi
Abavas pagasts, Talsu novads

3.

88420040088Kāroņu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

4.

88420070179Valgales kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

5.

88420020046Veģu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

6.

88370030080Amuļu kapi-Ārlavas pagasts, Talsu novads

7.

88370090070Giļu kapiGeļu kapsēta
Ģeļu kapi
Nogales kapsēta
Ārlavas pagasts, Talsu novads

8.

88370050060Pareizticīgo kapi-Ārlavas pagasts, Talsu novads

9.

88370090082Tīļkalnu kapi-Ārlavas pagasts, Talsu novads

10.

88460050036Balgales kapi-Balgales pagasts, Talsu novads

11.

88460040080Dursupes kapiStumpju kapi (agrāk)Balgales pagasts, Talsu novads

12.

88460070106Galtenes kapiGaltenes kapsētaBalgales pagasts, Talsu novads

13.

88460020080Niedrpurva kapiNiedrupurva kapiBalgales pagasts, Talsu novads

14.

88500160040Alakstes kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

15.

88500190032Anstrupes kapiAnstrupenes kapiDundagas pagasts, Talsu novads

16.

88500130046Āžu kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

17.

88500020193Dūmeles kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

18.

88500150109Jaundundagas kapiĀdģēru kapiDundagas pagasts, Talsu novads

19.

88500170112Kaļķu kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

20.

88500210111Kluču kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

21.

88500290023Kuiku kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

22.

88500270055Kužnieku kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

23.

88500100042Lateves kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

24.

88500080070Nevejas kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

25.

88500110066Ostes kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

26.

88500230059Pāces kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

27.

88500260042Sabdagu kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

28.

88500310032Valpenes kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

29.

88500060074Vīdales kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

30.

88540030028Cīruļu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

31.

88540050060Eglaines kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

32.

88540150029Garsilu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

33.

88540130077Gaviļnieku kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

34.

88540080115Ģibuļu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

35.

88540190061Kalešu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

36.

88540160037Kāņu kapiVērtnieku kapiĢibuļu pagasts, Talsu novads

37.

88540070056Labdzeņu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

38.

88540140042Lieknieku kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

39.

88540050097Liepu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

40.

88540090241Maķīšu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

41.

88540180038Ruņķu kapiDižruņķu kapiĢibuļu pagasts, Talsu novads

42.

88540120214Spāres kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

43.

88540050099Talsciema kapiTalsciema vecie kapi

Talsciema kapsēta

Ģibuļu pagasts, Talsu novads

44.

88580050063Dūmciema kapi-Īves pagasts, Talsu novads

45.

88580070102Sila kapiBunku kapi
Silciema kapi
Silu kapsēta
Īves pagasts, Talsu novads

46.

88620070200Kolkas kapi-Kolkas pagasts, Talsu novads

47.

88620020150Mazirbes kapi-Kolkas pagasts, Talsu novads

48.

88620030111Pitraga -Košraga kapiPitraga kapi
Košraga kapi
Kolkas pagasts, Talsu novads

49.

88620010163Sīkraga kapi-Kolkas pagasts, Talsu novads

50.

88620060054Vaides kapi-Kolkas pagasts, Talsu novads

51.

88640040058Dzedru kapi-Ķūļciema pagasts, Talsu novads

52.

88640020130Krievraga kapiKrievragaciema kapsētaĶūļciema pagasts, Talsu novads

53.

88640030151Ķūļciema kapiĶūļciema luterāņu kapsēta
Ķūļu kapi
Ķūļciema pagasts, Talsu novads

54.

88640030185Ķūļciema pareizticīgo kapi-Ķūļciema pagasts, Talsu novads

55.

88680050017Nodenu kapi-Laidzes pagasts, Talsu novads

56.

88680060059Rocežu kapi-Laidzes pagasts, Talsu novads

57.

88700050126Garlenes kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

58.

88700130039Klopenes kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

59.

88700030011Maķu kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

60.

88700060031Oktes kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

61.

88700170061

88700170090

88700170062
Pūckalna kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

62.

88700100068Tuņņu kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

63.

88720140023Bungu kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

64.

88720140046Bungu kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

65.

88720080023Ķīļu kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

66.

88720170071Lībagu kapiMarijas kapsētaLībagu pagasts, Talsu novads

67.

88720040153Ozoliņu kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

68.

88720190023Ratnieku kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

69.

88720010006Sukturu kapi-Lībagu pagasts, Talsu novads

70.

88740010049Dižgalu kapiDižgālu kapi
Dižgālu kapsēta
Lubes pagasts, Talsu novads

71.

88740020113Lubes kapiLubes kapsētaLubes pagasts, Talsu novads

72.

88740040031Mārciema kapiMārku kapi
Mārku kapsēta
Lubes pagasts, Talsu novads

73.

88780030389Meža kapiJaunie kapiMērsraga pagasts, Talsu novads

74.

88780010188Upesgrīvas kapi-Mērsraga pagasts, Talsu novads

75.

88820040019Ģipkas kapi-Rojas pagasts, Talsu novads

76.

88820020210Melnsila kapiMellsila kapi
Melnsils kapi
Rojas pagasts, Talsu novads

77.

88820090443Šantaru kapiKaltenes kapi, Nogales ceļa kapiRojas pagasts, Talsu novads

78.

88820100203Valgalciema kapiPikšu kapiRojas pagasts, Talsu novads

79.

88420100060Kalnu kapiKalna kapi (padomju laikā)
Mācītāju kapi
Sabile, Talsu novads

80.

88130010069Meža kapiJaunie kapiSabile, Talsu novads

81.

88860050048Annasciema kapi-Strazdes pagasts, Talsu novads

82.

88860010081Jaunie kapiKalna kapiStrazdes pagasts, Talsu novads

83.

88170060025Pilsētas kapiValdemārpils kapiValdemārpils, Talsu novads

84.

88920090277Frītagu kapiFrītigu kapiValdgales pagasts, Talsu novads

85.

88920010050Sumbru kapi-Valdgales pagasts, Talsu novads

86.

88940030117Dārtes kapi-Vandzenes pagasts, Talsu novads

87.

88940100344Dižkuģnieku kapi Vandzenes pagasts, Talsu novads

88.

88940110116Kalniņu kapiIģenes kapiVandzenes pagasts, Talsu novads

89.

88940120110Klāņu kapiKlānu kapiVandzenes pagasts, Talsu novads

90.

88940020036Krauju kapi-Vandzenes pagasts, Talsu novads

91.

88940090133Lādzeres kapi-Vandzenes pagasts, Talsu novads

92.

88940100345Mazkuģnieku kapi Vandzenes pagasts, Talsu novads

93.

88940070065Stebuļu kapiStebuļu kapsētaVandzenes pagasts, Talsu novads

94.

88940050326Uguņu kapiUguņciema kapiVandzenes pagasts, Talsu novads

95.

88940060059Upesgrīvas kapi-Vandzenes pagasts, Talsu novads

96.

88960040236Jaunpagasta kapi-Virbu pagasts, Talsu novads

Daļēji slēgtas kapsētas

Nr.

p.

k.

Zemes vienības
kadastra apzīmējums

Oficiālais nosaukums (vietvārds)

Citi nosaukumi

Administratīvā teritorija

1.

88420080111Laukspalvu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

2.

88420160046Pedoles kapiPedvāles kapi
Pidoles kapi (vietējā sarunu valodā)
Abavas pagasts, Talsu novads

3.

88420030104Sventu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

4.

88370070071Kapi aiz Veldrēm-Ārlavas pagasts, Talsu novads

5.

88370100038Krumaļu kapiKrumeļu kapsēta
Krūmaļu kapi
Krūmgaļu kapi
Ārlavas pagasts, Talsu novads

6.

88540090219Bāļu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

7.

88540110024Dižputniņu kapiMazputniņu kapiĢibuļu pagasts, Talsu novads

8.

88540070055Rūmnieku kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

9.

88680070058Briģēnu kapiBriģenes kapsēta
Laidzes kapsēta
Laidzes pagasts, Talsu novads

10.

88680080016Strautu kapiSkrābu kapi (agrāk)Laidzes pagasts, Talsu novads

11.

88820080818Rojas kapiRojas kapsētaRojas pagasts, Talsu novads

12.

88420100059Stirnīšu kapiStirniņkapi
Stirniņu kapi
Stirnīškapi
Sabile, Talsu novads

13.

88130040048Strautu kapiStrautiņkapi
Strautiņu kapi
Sabile, Talsu novads

14.

88010070012Antiņu kapi-Talsi, Talsu novads

15.

88010060076Jaunie kapi-Talsi, Talsu novads

16.

88010070008Meža-Jauviņu kapi-Talsi, Talsu novads

17.

88010080106Vācu kapi-Talsi, Talsu novads

18.

88860020045Gravu kapi-Strazdes pagasts, Talsu novads

19.

88860010082Vecie kapi-Strazdes pagasts, Talsu novads

20.

88920020028Kalna kapi-Valdgales pagasts, Talsu novads

21.

88940100337Odriņu kapi-Vandzenes pagasts, Talsu novads

Slēgtas kapsētas

Nr.

p.

k.

Zemes vienības
kadastra apzīmējums

Oficiālais nosaukums (vietvārds)

Citi nosaukumi

Administratīvā teritorija

1.

88420080094Ezergaļu kapiEzergaļu kapsēta
Tērauda kapi
Vecsabiles kapi (agrāk)
Abavas pagasts, Talsu novads

2.

88420100057Laiņu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

3.

88420040089Līvenu kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

4.

88420130160Pareizticīgo kapi-Abavas pagasts, Talsu novads

5.

88420040199Veckapsēta-Abavas pagasts, Talsu novads

6.

88370060082Siliņu kapiSiliņu kapsētaĀrlavas pagasts, Talsu novads

7.

88460070082Emkalnu kapiEmkalnu kapsētaBalgales pagasts, Talsu novads

8.

88460070081Galtenes kapi-Balgales pagasts, Talsu novads

9.

88460090126Kaplāžu vecie kapiKaplāžu kapiBalgales pagasts, Talsu novads

10.

88460060104

88460060105

Salu kapi-Balgales pagasts, Talsu novads

11.

88500190032Vācu kapiBarona kapiDundagas pagasts, Talsu novads

12.

88500270078Vādzeres kapi-Dundagas pagasts, Talsu novads

13.

88540090269Barona kapliča-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

14.

88540010039Krūziņu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

15.

88540030033Šlīpu kapi-Ģibuļu pagasts, Talsu novads

16.

88680130005Talsu ebreju kapi-Laidzes pagasts, Talsu novads

17.

88580020049Gobu kapiMaizkalna kapi
Maizkalnkapi
Īves pagasts, Talsu novads

18.

88580030179Mēra kapiMēra kapsētaĪves pagasts, Talsu novads

19.

88580060082Oškalnu senkapiZviedru kapiĪves pagasts, Talsu novads

20.

88700050163Melku kapiMeru kapiLaucienes pagasts, Talsu novads

21.

88700160082Ozoliņu kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

22.

88700110305Timmu kapi-Laucienes pagasts, Talsu novads

23.

88740050150Ošciema kapi-Lubes pagasts, Talsu novads

24.

88130010098Ebreju kapi-Sabile, Talsu novads

25.

88130040052Vācu kapi-Sabile, Talsu novads

26.

88010080107Padomju varas cīnītāju kapiVaroņu kapiTalsi, Talsu novads

27.

88170030056Vecie kapi-Valdemārpils, Talsu novads

28.

88940110110Iģenes baronu kapiKungu kapiVandzenes pagasts, Talsu novads
Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
Talsu novada domes 2022. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. 53 "Par kapsētu izveidošanu un pārvaldīšanu"
paskaidrojuma raksts
1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā tiek nodrošināta miruša cilvēka cieņpilna apbedīšana un piemiņa pašvaldības izveidotā kapsētā.

Saistošie noteikumi nosaka: kapsētu izveidošanas kārtību; kapavietas izveidošanas kārtību; kapavietas piešķiršanas un apbedīšanas tiesību piešķiršanas kārtību; kapavietas uzturēšanas kārtību; nesakoptas kapavietas statusa noteikšanas kārtību; kapavietas lietošanas termiņu; apbedīšanas kārtību; kapličas izmantošanas kārtību; īpašus nosacījumus bezpiederīgo apbedīšanas gadījumā; kapsētas kārtības noteikumus; administratīvo atbildību.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 2. punkts cita starpā nosaka, ka viena no pašvaldības funkcijām ir kapsētu izveidošana un uzturēšana. Savukārt likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomu funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Savukārt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punkts nosaka: "2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim." Ņemot vērā iepriekš minēto pašvaldībai ir nepieciešams pieņemt jaunus saistošos noteikumus, kas regulētu kapsētu izveidošanas un uzturēšanas jautājumus.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav informācijas.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Nav būtiskas ietekmes.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kapsētu izveidošanu un pārvaldīšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 53Pieņemts: 24.11.2022.Stājas spēkā: 21.12.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 246, 20.12.2022. OP numurs: 2022/246.17
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338186
21.12.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"