Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr. 1/21

Rīgā 2022. gada 15. septembrī (prot. Nr. 37, 14. p.)
Piekļuves pamatpiedāvājuma noteikumi
Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma
83. panta pirmo daļu, likuma "Par sabiedrisko
pakalpojumu regulatoriem
" 25. panta pirmo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. piekļuves saistītām iekārtām, atsaistītas piekļuves abonentlīnijai un piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā (turpmāk kopā – piekļuves pamatpiedāvājums) iekļaujamo informāciju, tās publiskošanas prasības, termiņus, veidu un detalizācijas līmeni elektronisko sakaru komersantam ar būtisku ietekmi tirgū, kuram ir noteikta saistība publiskot attiecīgo piekļuves pamatpiedāvājumu (turpmāk – komersants);

1.2. komersantam publiskojamo informāciju, tās publiskošanas prasības, termiņus, veidu un detalizācijas līmeni.

2. Noteikumos lietoti šādi termini:

2.1. atsaistīta piekļuve abonentlīnijai (turpmāk – atsaistīta piekļuve) – piekļuves pakalpojums, kuru komersants sniedz citam elektronisko sakaru komersantam elektronisko sakaru pakalpojuma sniegšanai, pilnīgi vai kopīgi izmantojot abonentlīniju vai tās daļu;

2.2. atvilce – starp piekļuves punktu piekļuvei un nomnieka elektronisko sakaru tīkla iekārtu izveidots savienojums;

2.3. Ethernet – elektronisko sakaru tīkla datu pārraides tehnoloģiju un protokolu kopa;

2.4. gala posms – abonentlīnijas daļa starp pieslēguma punktu un virzienā no pieslēguma punkta uz piekļuves mezglu pirmo sadales punktu, kurā realizē kabeļu sadali uz ēkas daļu vai uz vienu vai vairākām blakus esošām ēkām, tai skaitā ietverot horizontālos un vertikālos iekšējās instalācijas kabeļus;

2.5. izvietošana – iekārtu izvietošanas veids, kurā nomnieks atsaistītai piekļuvei, piekļuvei datu plūsmai vai saistītām iekārtām izmanto komersanta īpašumā esošu teritoriju, telpas vai iekārtas, izvietojot tajās savas iekārtas;

2.6. galvenie darbības rādītāji – komersanta noteiktās vērtības un parametri, kurus mēra komersants un pēc kuriem komersants nodrošina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk – Regulators), pieteicējam un nomniekam iespēju novērtēt komersanta darbību vairumtirdzniecības pakalpojumu sniegšanai;

2.7. kabeļu kanalizācijas caurules atzars – konstruktīvs elements, kuru izmanto kabeļu kanalizācijas trases atzarojuma veidošanai;

2.8. kabeļu kanalizācijas caurules līkums – konstruktīvs caurules elements, kuru izmanto kabeļu kanalizācijas trases pagrieziena vai nozarojuma izbūvei; atsevišķos gadījumos kabeļu kanalizācijas trases pagriezienu vai nozarojumu veido pati kabeļu kanalizācijas caurule;

2.9. nomnieks – elektronisko sakaru komersants, kurš ar komersantu ir noslēdzis līgumu par vairumtirdzniecības pakalpojuma izmantošanu;

2.10. pakalpojuma elements – pamatpiedāvājumā iekļautā vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas posms;

2.11. papildu pakalpojums – pamatpiedāvājumā iekļauta vairumtirdzniecības pakalpojuma daļa, kas ietver izvietošanu un atvilces nodrošināšanu;

2.12. pieteicējs – elektronisko sakaru komersants, kurš vēlas saņemt vairumtirdzniecības pakalpojumu;

2.13. rīks – elektroniski pieejama komersanta izveidota informācijas sistēma, kas ir saraksts vai datubāze, ar kuras palīdzību komersants pēc pieteicēja pieprasījuma nodrošina vairumtirdzniecības pakalpojumu un kurā ir pieejama publiskojamā informācija;

2.14. vairumtirdzniecības pakalpojums – elektronisko sakaru pakalpojums, kas iekļauts pamatpiedāvājumā un ko komersants sniedz citam elektronisko sakaru komersantam.

3. Noteikumos lietoti šādi saīsinājumi:

3.1. AF – augsta frekvence;

3.2. Ethernet P2P (Ethernet Point to Point Technology) – Ethernet punkta-punkta tehnoloģija;

3.3. FTTB (Fibre to the Building) – optisko šķiedru kabeļu nodrošināšana līdz ēkai;

3.4. FTTH (Fibre to the Home) – optisko šķiedru kabeļu nodrošināšana līdz galalietotāja telpām;

3.5. FTTN (Fibre to the Node) – optisko šķiedru kabeļu nodrošināšana līdz sadales skapim;

3.6. FTTx (Fibre to the x) – optisko šķiedru kabeļu nodrošināšana līdz ēkai, galalietotāja telpām vai sadales skapim;

3.7. GPON (Gigabit-capable Passive Optical Network) – gigabitu pasīvais optiskais tīkls;

3.8. IP (Internet Protocol) – interneta protokols;

3.9. NTU (Network Termination Unit) – elektronisko sakaru tīkla pabeigšanas iekārta;

3.10. OLT (Optical Line Terminal) – optiskās līnijas terminālis;

3.11. OSI (Open Systems Interconnection) – atvērto sistēmu sadarbība;

3.12. P2P (Point to Point) – piekļuves tīkla punkta-punkta arhitektūra;

3.13. VULA (Virtual Unbundled Local Access) – virtuālā atsaistīšana;

3.14. VDSL2 Vectoring (Very High Speed Digital Subscriber Line 2 Vectoring)– ļoti ātrdarbīga ciparu abonentlīnija, kurā izmantota troksni slāpējoša tehnoloģija.

II. Piekļuves pamatpiedāvājuma publiskošanas prasības

4. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumu sagatavo un publisko savā tīmekļvietnē divu mēnešu laikā no attiecīgās speciālās prasības par piekļuves pamatpiedāvājumu spēkā stāšanās dienas.

5. Komersants piecu darbdienu laikā no piekļuves pamatpiedāvājuma vai tā grozījumu publiskošanas komersanta tīmekļvietnē informē par to Regulatoru, norādot piekļuves pamatpiedāvājuma nosaukumu, piekļuves veidu un tīmekļvietnes adresi, kurā ir pieejams pamatpiedāvājums.

6. Regulators piecu darbdienu laikā no šo noteikumu 5.punktā minētās informācijas saņemšanas publisko savā tīmekļvietnē komersanta nosaukumu, komersanta tīmekļvietnes adresi un publiskoto vai grozīto piekļuves pamatpiedāvājuma nosaukumu un piekļuves veidu.

7. Komersants nodrošina, ka tā tīmekļvietnē publiskotais piekļuves pamatpiedāvājums ir bez izdrukāšanas ierobežojumiem.

III. Piekļuves pamatpiedāvājuma pamatprincipi

8. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj izstrādātos tehnoloģiskos risinājumus, tehniskās prasības, vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas procesa aprakstu, pieteikuma un līguma paraugu atbilstoši tam uzliktajām speciālām prasībām.

9. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj pakalpojuma elementu uzskaitījumu tādā detalizācijas līmenī, lai pieteicējs, ņemot vērā pamatpiedāvājumā iekļauto informāciju, varētu pasūtīt attiecīgo vairumtirdzniecības pakalpojumu un aprēķināt tā plānotās izmaksas.

10. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj detalizētu informāciju par maksājumiem, kurus pieteicējs maksā par pieprasītā vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanu, tai skaitā komersanta apakšuzņēmēja sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, ūdens izsūknēšanu no akām.

11. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādus vairumtirdzniecības pakalpojuma pieteikšanas, tehniskās, teorētiskās un praktiskās izpētes un ierīkošanas procesa aprakstus, kas ļauj pieteicējam pārtraukt pieteikuma izpildi jebkurā posmā, samaksājot komersantam par izpildītajiem darbiem līdz pieteikuma izpildes pārtraukšanas brīdim.

IV. Vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas procesa apraksti, vairumtirdzniecības pakalpojuma līgumi un to garantijas

12. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj pieteicēja pieteikuma piekļuvei paraugu un līguma starp pieteicēju un komersantu paraugu.

13. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu vairumtirdzniecības pakalpojuma procesa aprakstu, kas ļauj pieteicējam vai nomniekam pēc tā izvēles veikt informācijas apmaiņu par šo noteikumu 71.3., 71.4. un 71.5.apakšpunktā noteiktajiem vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas procesiem ar komersantu, izmantojot šādu saziņas veidu:

13.1. rīks;

13.2. elektroniskais pasts un tālrunis.

14. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā norāda rīka abonēšanas termiņus, nodrošinot pieteicējam izvēles iespēju saņemt vairumtirdzniecības pakalpojumu ar rīka abonēšanas minimālo termiņu, kas ir viens mēnesis. Komersants pēc pieteicēja izvēles turpina nodrošināt vairumtirdzniecības pakalpojumu arī pēc rīka abonēšanas pārtraukšanas, ja ir izpildīti pieteicēja izvēlētie šo noteikumu 71.1. un 71.2.apakšpunktā noteiktie vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas procesi.

15. Komersants ir tiesīgs no pieteicēja pieprasīt tikai tādu informāciju, kas nepieciešama piekļuves tehnisko iespēju novērtēšanai, piekļuves nodrošināšanai un līguma noslēgšanai.

16. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu vairumtirdzniecības pakalpojuma procesa aprakstu, ka pēc pieteicēja pieprasījuma komersants izveido darba grupu piekļuves tehnisko iespēju novērtēšanai. Komersants pēc pieteicēja pieprasījuma darba grupas sastāvā iekļauj pieteicēju.

17. Komersants pēc pieteicēja lūguma sagatavo pārbaudes protokolu un pievieno to atbildei pieteicējam par piekļuves iespējām.

18. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu atbildes sniegšanas termiņu par vairumtirdzniecības pakalpojumu iespējamību un izmaksām, kādā komersants sniedz atbildi savām struktūrvienībām un saistītajiem komersantiem un saistītie komersanti un savas struktūrvienības – komersantam, bet nepārsniedzot šo noteikumu 1. un 2.pielikumā noteikto termiņu no brīža, kad saņemts vairumtirdzniecības pakalpojuma elementa izpildes pieteikums.

19. Ja komersants nevar nodrošināt pieprasīto vairumtirdzniecības pakalpojumu, komersants sniedz pamatotu atteikumu šo noteikumu 18.punktā noteiktajā termiņā.

20. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā nosaka procesu un kārtību, kādā tas pagarina šo noteikumu 1. un 2.pielikumā noteikto termiņu, ja tam ir objektīvi pamatoti iemesli, par kuriem komersants informē pieteicēju. Komersants pamatpiedāvājumā publisko objektīvi pamatotu iemeslu sarakstu.

21. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā norāda bojājumu novēršanas termiņu, kas ir īsāks par bojājumu novēršanas termiņu līgumā par komersanta sniegtajiem mazumtirdzniecības pakalpojumiem, bet nepārsniedzot šo noteikumu 1. un 2.pielikumā noteikto termiņu.

22. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu vairumtirdzniecības pakalpojuma procesa aprakstu, kurā komersants, nodrošinot atsaistītu piekļuvi abonentlīnijai un piekļuvi datu plūsmai, FTTN un metāliskā vītā pāra abonentlīnijas gadījumā, sniedz pieteicējam pēc tā pieprasījuma sadales skapju adreses konkrētā pieteicēja pieprasītajā teritorijā un sadales skapjiem pieslēgto ēku adreses ar norādi, kurās no tām tiek izmantots
VDSL 2 Vectoring.

23. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu vairumtirdzniecības pakalpojuma procesa aprakstu, kurā komersants, nodrošinot atsaistītu piekļuvi abonentlīnijai un piekļuvi datu plūsmai, FTTH P2P, FTTH GPON un FTTB gadījumā, sniedz pieteicējam pēc tā pieprasījuma piekļuves mezglam pievienoto ēku adreses.

24. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj tādu atbildes sniegšanas termiņu par šo noteikumu 22. un 23.punktā noteikto informāciju, kādā komersants sniedz atbildi savām struktūrvienībām un saistītajiem komersantiem un saistītie komersanti un savas struktūrvienības – komersantam, bet nepārsniedzot šo noteikumu 2.pielikumā noteikto termiņu no brīža, kad saņemts pakalpojuma elementa izpildes pieteikums.

25. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj vismaz šādus vairumtirdzniecības pakalpojuma līgumu un līgumsodu nosacījumus, kas norādīti šo noteikumu 1. un 2.pielikumā:

25.1. komersants veic pakalpojuma izpildi līgumā noteiktajā termiņā, izņemot šo noteikumu 20.punktā noteiktajos gadījumos;

25.2. komersants piedāvā līgumsoda apmēru, kas garantē komersanta pienākumu izpildi termiņā;

25.3. komersants pakalpojuma līguma nosacījumu neievērošanas gadījumā veic līgumsoda maksājumu pieteicējam;

25.4. pēc maksimāli kavēto darbdienu vai stundu skaita sasniegšanas, kas norādītas šo noteikumu 1. un 2.pielikumā, līgumsoda maksājumu vairs nepalielina;

25.5. pēc maksimāli kavēto darbdienu vai stundu skaita sasniegšanas komersants ar pieteicēju atsevišķi vienojas par tālāko darbību un vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas izpildi, veicot informācijas apmaiņu, izmantojot šādu saziņas veidu:

25.5.1. elektroniskais pasts;

25.5.2. tālrunis;

25.6. komersants pēc šo noteikumu 20.punktā minēto apstākļu termiņa beigām turpina veikt līgumsoda maksājumu saskaņā ar līgumsodu nosacījumiem.

26. Komersants desmit darbdienu laikā pēc līguma noslēgšanas vai grozīšanas iesniedz Regulatoram informāciju par piekļuves līguma noslēgšanas vai tā grozīšanas datumu, piekļuves veidu un nomnieka nosaukumu.

V. Piekļuves pamatpiedāvājumā iekļaujamā informācija

27. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj šādu informāciju:

27.1. piedāvātie pakalpojumi un to apraksti, iekļaujot izmantotās tehnoloģijas;

27.2. pakalpojumu pieteikšanas un ierīkošanas kārtība un termiņi;

27.3. informēšanas kārtība par plānotajām izmaiņām elektronisko sakaru tīklā, tai skaitā par papildu izmaksām un risinājuma termiņiem saistībā ar izmaiņu ieviešanu;

27.4. tehniskie noteikumi, prasības un nosacījumi, tai skaitā tehniska rakstura ierobežojumi, iekļaujot ierobežojumu pamatojumu;

27.5. nepieciešamo pasākumu apraksts elektronisko sakaru tīklu aizsardzībai un drošībai, pušu sadarbībai un savstarpējās informācijas sniegšanai par drošības apdraudējumiem vai pārkāpumiem, tai skaitā par savienoto elektronisko sakaru tīklu vai iekārtu neatļautu lietošanu, pasākumiem elektronisko sakaru tīklu un pakalpojumu integritātes un savietojamības nodrošināšanai atbilstoši šajos elektronisko sakaru tīklos un elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā izmantotajām tehnoloģijām;

27.6. pieejas nosacījumi tehniskām telpām un iekārtām, nomnieka iekārtu izvietošanas nosacījumi;

27.7. nosacījumi kopīgi izmantoto iekārtu ekspluatācijai;

27.8. piedāvāto vairumtirdzniecības pakalpojumu kvalitātes nosacījumi;

27.9. norēķinu nosacījumi, kārtība un termiņi;

27.10. pakalpojuma elementu uzskaitījums vairumtirdzniecības pakalpojumu sniegšanai (3.pielikums), aktivitāšu detalizēts apraksts un tarifi;

27.11. pakalpojuma elementu un aktivitāšu detalizēts saraksts, ko pēc pieteicēja izvēles var veikt pats pieteicējs;

27.12. pušu atbildība;

27.13. strīdu izskatīšanas kārtība;

27.14. kārtība un termiņi, kādā notiek sarunas par vairumtirdzniecības pakalpojuma līguma slēgšanu;

27.15. vairumtirdzniecības pakalpojuma līguma noslēgšanas kārtība un grozījumu veikšanas nosacījumi;

27.16. vairumtirdzniecības pakalpojuma sniegšanas pārtraukšana, vairumtirdzniecības pakalpojuma līguma izbeigšanas un komersanta infrastruktūras atbrīvošanas nosacījumi;

27.17. bojājumu pieteikšanas procedūra;

27.18. vairumtirdzniecības pakalpojuma pasūtīšanas procedūra;

27.19. komersanta atbildīgās personas kontaktinformācija.

28. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā var iekļaut papildu informāciju, kas ir nepieciešama vairumtirdzniecības pakalpojuma sniegšanai.

VI. Piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājums

29. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā publisko informāciju šādiem saistīto iekārtu veidiem:

29.1. kabeļu kanalizācija;

29.2. stabs;

29.3. sadales punkts;

29.4. kross, tai skaitā metālisko vīto pāru un optisko šķiedru kabeļu kross vai tam ekvivalenta iekārta;

29.5. tehniskā ēka vai tās daļa, kas paredzēta saistītu iekārtu vai aprīkojuma izvietošanai.

30. Komersants pamatpiedāvājumā ietver šādus piekļuvei saistītām iekārtām piemērojamos vispārējos tehniskos noteikumus:

30.1. kabeļu kanalizācijai:

30.1.1. izmantotās kabeļu kanalizācijas tehnoloģijas;

30.1.2. tehniskās prasības izmantotajām kabeļu kanalizācijas caurulēm, līkumiem, atzariem, blokiem un tajos ietilpstošajiem kanāliem, akām un savienojumu kastēm;

30.2. stabam:

30.2.1. maksimālā līnijas stabam piekaramo kabeļu masa;

30.2.2. piekaramo kabeļu ārējais diametrs un masa;

30.2.3. prasības piekaramo kabeļu konstrukcijai – kabeļa maksimālais nostiepuma spēks, apvalks, ekrāns, kabeļa maksimālā nokare;

30.2.4. prasības kabeļa stiprinājuma elementiem pie staba un pie troses;

30.2.5. prasības kabeļu piekāršanas darbu izpildei;

30.2.6. prasības zemējuma materiāliem un zemējuma ierīkošanas kārtība;

30.2.7. prasības sadales punkta novietojumam uz staba;

30.2.8. prasības kabeļa un sadales punkta marķējumam;

30.3. sadales punktā izvietojamām iekārtām:

30.3.1. elektromagnētiskais izstarojums;

30.3.2. marķējums;

30.4. tehniskajā ēkā, krosā izvietojamām iekārtām:

30.4.1. maksimāli pieļaujamais gabarīts;

30.4.2. darba temperatūra;

30.4.3. elektromagnētiskais izstarojums;

30.4.4. marķējums;

30.5. specifiskas drošības prasības, ja tādas ir piemērojamas.

31. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj šādu informāciju:

31.1. pieteicēja piekļuves kabeļu kanalizācijai pieteikumā ietveramā informācija;

31.2. komersanta vai darba grupas piekļuves kabeļu kanalizācijai tehnisko iespēju pārbaudes protokolā ietveramā informācija;

31.3. komersanta kabeļu kanalizācijas kanāla pārblīvējuma novēršana un bloķētā kabeļu kanalizācijas kanāla remonta veikšana, kā arī kabeļu kanalizācijas kanāla pārblīvējuma novēršanas un bloķētā kabeļu kanalizācijas kanāla remonta izmaksu segšana;

31.4. kabeļu kanalizācijas pieejamās ietilpības novērtēšana, ja ir uzbūvēts papildu kabeļu kanalizācijas tilpums;

31.5. kabeļu kanalizācijas ar ievilkšanas un iepūšanas tehnoloģiju kabeļu kanalizācijas kanālu pieejamās ietilpības noteikšanas metodikas.

32. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj piekļuvei kabeļu kanalizācijai šādus vairumtirdzniecības pakalpojuma procesu aprakstus:

32.1. teorētisko tehnisko izpēti pēc pieteicēja izvēles veic komersants;

32.2. teorētisko tehnisko izpēti pēc pieteicēja izvēles veic pieteicējs, izmantojot informāciju rīkā, un komersants par teorētiskās izpētes veikšanu neprasa atlīdzību.

33. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj piekļuvei kabeļu kanalizācijai un stabiem šādus vairumtirdzniecības pakalpojuma procesu aprakstus:

33.1. praktiskā tehniskā izpēte notiek atsevišķi no kabeļa ierīkošanas darbiem;

33.2. praktiskā tehniskā izpēte notiek kopā ar kabeļa ierīkošanas darbiem, iepriekš veicot ierīkošanas projektēšanu, ja pieteicējs darbus pasūta komersantam vai tā apakšuzņēmējam;

33.3. komersants izsniedz pieteicējam tehniskos noteikumus reizē ar pozitīvas praktiskās izpētes slēdzienu, ja tehniskie noteikumi pieteicējam ir nepieciešami;

33.4. pieteicējs pasūta ierīkošanas projektēšanas un kabeļa ierīkošanas darbus komersantam vai tā apakšuzņēmējam, pieteicēja izvēlētam apakšuzņēmējam vai veic šos darbus pats.

34. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj šādu pieteicēja pieprasītā kabeļu kanalizācijas vietas nomas un teorētiskās un praktiskās tehniskās izpētes trases garuma, kura atzarojumu garums nepārsniedz 1000 metrus, noteikšanas kārtību:

34.1. saskaita visus pieteicēja pieprasītos ar kabeļu kanalizācijas akām vai atzariem saistītos kabeļu kanalizācijas posmu garumus, ņemot vērā katrā posmā izvietoto kabeļu skaitu;

34.2. kopējo trases garumu noapaļo līdz nākamajiem pilniem 100 metriem.

35. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj tādu vairumtirdzniecības pakalpojuma procesa aprakstu, kurā komersants piedāvā pieteicējam:

35.1. piekļuvi stabiem, ja tas ir tehniski iespējams un ja pieteicēja vēlamajā ģeogrāfiskajā atrašanās vietā nav iespējams nodrošināt piekļuvi kabeļu kanalizācijai;

35.2. piekļuvi kabeļu kanalizācijai, ja tas ir tehniski iespējams un ja pieteicēja vēlamajā ģeogrāfiskajā atrašanās vietā nav iespējams nodrošināt piekļuvi stabiem;

35.3. iespējamo īsāko alternatīvo maršrutu, ja nav iespējams nodrošināt piekļuvi kabeļu kanalizācijai pa pieteicēja izvēlēto kabeļu kanalizācijas trases maršrutu;

35.4. piekļuvei kabeļu kanalizācijas trasi starp diviem vai vairāk punktiem.

36. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus vismaz tādiem pakalpojumu sniegšanai nepieciešamajiem pakalpojuma elementiem, kas norādīti šo noteikumu 4. un 5.pielikumā un to sniegšanai nepieciešamās aktivitātes aprakstu.

37. Komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj prasības, kas nepārsniedz normatīvajos aktos noteiktās minimālās prasības, tai skaitā neparedz apgrūtinājumus inženierbūvju vai inženiertehnisku risinājumu, kā arī ar to izmantošanu saistītu resursu kompleksa realizācijai, kas nepieciešams pakalpojumu sniegšanai.

38. Ja komersants turpmāko divu gadu laikā pēc šīs informācijas publiskošanas savā tīmekļvietnē plāno kabeļu kanalizācijā pieejamo ietilpību vai tās daļu izmantot savu kabeļu ieguldīšanai, komersants piekļuves saistītām iekārtām pamatpiedāvājumā iekļauj informāciju, ka tas rezervē kabeļu kanalizācijas pieejamo ietilpību vai tās daļu savām vajadzībām.

39. Komersants šo noteikumu 38.punktā noteiktajā gadījumā desmit darbdienu laikā pēc atteikuma piekļuvei kabeļu kanalizācijai sniegšanas pieteicējam atteikuma atvasinājumu iesniedz Regulatoram. Regulatoram ir tiesības pārbaudīt atteikuma pamatotību un pieprasīt komersantam papildu informāciju un plānošanas dokumentus.

40. Komersants atteikuma par piekļuvi kabeļu kanalizācijai, stabam, sadales punktam, krosam, tai skaitā metālisko vīto pāru un optisko šķiedru kabeļu krosam vai tam ekvivalentai iekārtai un tehniskai ēkai vai tās daļai, kas paredzēta saistītu iekārtu vai aprīkojuma izvietošanai, atvasinājumu iesniedz Regulatoram desmit darbdienu laikā no atteikuma sniegšanas pieteicējam.

VII. Atsaistītas piekļuves abonentlīnijai pamatpiedāvājums

41. Komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus pakalpojuma elementiem un to sniegšanai nepieciešamās aktivitātes aprakstu.

42. Ja komersants nodrošina pilnīgu piekļuvi metāliskā vītā pāra abonentlīnijai, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

42.1. metāliskā vītā pāra noma:

42.1.1. tehniskā izpēte;

42.1.2. ierīkošana;

42.1.3. noma;

42.2. savienošanas kabeļa noma:

42.2.1. tehniskā izpēte;

42.2.2. ierīkošana;

42.2.3. noma;

42.3. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

42.3.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

42.3.2. praktiskā tehniskā izpēte;

42.3.3. ierīkošanas projektēšana;

42.3.4. kabeļa ierīkošana;

42.3.5. kabeļa vietas noma;

42.4. kabeļa izvietošana stabos atvilces vajadzībām:

42.4.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

42.4.2. praktiskā tehniskā izpēte;

42.4.3. ierīkošanas projektēšana;

42.4.4. kabeļa ierīkošana;

42.4.5. kabeļa vietas noma;

42.5. telpas laukuma noma iekārtu izvietošanai:

42.5.1. tehniskā izpēte;

42.5.2. ierīkošana;

42.5.3. noma;

42.6. kabeļa izvietošana iekštelpās komersanta telpās:

42.6.1. tehniskā izpēte;

42.6.2. ierīkošana;

42.6.3. noma.

43. Ja komersants nodrošina piekļuvi metāliskā vītā pāra abonentapakšlīnijai, t.i., atsaistīšana komersanta sadales skapī, izmantojot fizisko vai attālo izvietošanu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

43.1. metāliskā vītā pāra noma:

43.1.1. tehniskā izpēte;

43.1.2. ierīkošana;

43.1.3. noma;

43.2. savienošanas kabeļa noma:

43.2.1. tehniskā izpēte;

43.2.2. ierīkošana;

43.2.3. noma;

43.3. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

43.3.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

43.3.2. praktiskā tehniskā izpēte;

43.3.3. ierīkošanas projektēšana;

43.3.4. kabeļa ierīkošana;

43.3.5. kabeļa vietas noma;

43.4. kabeļa izvietošana stabos atvilces vajadzībām:

43.4.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

43.4.2. praktiskā tehniskā izpēte;

43.4.3. ierīkošanas projektēšana;

43.4.4. kabeļa ierīkošana;

43.4.5. kabeļa vietas noma;

43.5. vietas noma konteinerā, skapī:

43.5.1. tehniskā izpēte;

43.5.2. ierīkošana;

43.5.3. noma.

44. Ja komersants nodrošina kopējo piekļuvi metāliskā vītā pāra abonentlīnijai, t.i., AF joslas noma, izmantojot fizisko vai attālo izvietošanu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

44.1. AF joslas noma:

44.1.1. tehniskā izpēte;

44.1.2. filtra bloka ierīkošana komersanta krosā;

44.1.3. AF joslas ierīkošana par katru vīto pāri;

44.1.4. filtra bloka noma komersanta krosā;

44.1.5. AF joslas noma par katru vīto pāri;

44.1.6. savienošanas kabeļa noma;

44.1.7. tehniskā izpēte;

44.1.8. ierīkošana;

44.1.9. noma;

44.2. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

44.2.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

44.2.2. praktiskā tehniskā izpēte;

44.2.3. ierīkošanas projektēšana;

44.2.4. kabeļa ierīkošana;

44.2.5. kabeļa vietas noma;

44.3. kabeļa izvietošana stabos atvilces vajadzībām:

44.3.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

44.3.2. praktiskā tehniskā izpēte;

44.3.3. ierīkošanas projektēšana;

44.3.4. kabeļa ierīkošana;

44.3.5. kabeļa vietas noma;

44.4. telpas laukuma noma iekārtu izvietošanai:

44.4.1. tehniskā izpēte;

44.4.2. ierīkošana;

44.4.3. noma;

44.5. kabeļa izvietošana iekštelpās komersanta telpās:

44.5.1. tehniskā izpēte;

44.5.2. ierīkošana;

44.5.3. noma.

45. Ja komersants izmanto FTTH P2P risinājumu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijas pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

45.1. abonentlīnijas šķiedras noma:

45.1.1. tehniskā izpēte;

45.1.2. ierīkošana;

45.1.3. noma;

45.2. FTTH P2P piekļuve VULA:

45.2.1. tehniskā izpēte;

45.2.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

45.2.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

45.2.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

45.2.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

45.3. savienošanas kabeļa noma atvilces vajadzībām:

45.3.1. tehniskā izpēte;

45.3.2. ierīkošana;

45.3.3. noma;

45.4. telpas laukuma noma iekārtu izvietošanai:

45.4.1. tehniskā izpēte;

45.4.2. ierīkošana;

45.4.3. noma;

45.5. kabeļa izvietošana iekštelpās komersanta telpās:

45.5.1. tehniskā izpēte;

45.5.2. ierīkošana;

45.5.3. noma;

45.6. tumšās šķiedras noma atvilces vajadzībām:

45.6.1. tehniskā izpēte;

45.6.2. ierīkošana;

45.6.3. noma;

45.7. Ethernet atvilce:

45.7.1. tehniskā izpēte;

45.7.2. ierīkošana;

45.7.3. noma;

45.8. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

45.8.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

45.8.2. praktiskā tehniskā izpēte;

45.8.3. ierīkošanas projektēšana;

45.8.4. kabeļa ierīkošana;

45.8.5. kabeļa vietas noma.

45.9. Ethernet piekļuves punkts VULA gadījumā:

45.9.1. tehniskā izpēte;

45.9.2. ierīkošana;

45.9.3. noma.

46. Ja komersants nodrošina FTTH GPON risinājumu GPON piekļuves VULA gadījumā, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

46.1. tehniskā izpēte;

46.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

46.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

46.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

46.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU.

47. Ja komersants nodrošina FTTB VULA risinājumu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā FTTB piekļuves VULA gadījumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojumua elementiem:

47.1. tehniskā izpēte;

47.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

47.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

47.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

47.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU.

48. Ja komersants nodrošina FTTN risinājumu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

48.1. metāliskā vītā pāra noma:

48.1.1. tehniskā izpēte;

48.1.2. ierīkošana;

48.1.3. noma;

48.2. savienošanas kabeļa noma:

48.2.1. tehniskā izpēte;

48.2.2. ierīkošana;

48.2.3. noma;

48.3. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

48.3.1. teorētiskā tehniskā izpēte;

48.3.2. praktiskā tehniskā izpēte;

48.3.3. ierīkošanas projektēšana;

48.3.4. kabeļa ierīkošana;

48.3.5. kabeļa vietas noma;

48.4. vietas noma konteinerā, skapī:

48.4.1. tehniskā izpēte;

48.4.2. ierīkošana;

48.4.3. noma;

48.5. tumšās šķiedras noma atvilces vajadzībām:

48.5.1. tehniskā izpēte;

48.5.2. ierīkošana;

48.5.3. noma;

48.6. Ethernet atvilce:

48.6.1. tehniskā izpēte;

48.6.2. ierīkošana;

48.6.3. noma.

49. Ja komersants nodrošina VULA piekļuvi Ethernet komutatorā, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

49.1. FTTH GPON piekļuve VULA:

49.1.1. tehniskā izpēte;

49.1.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

49.1.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

49.1.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

49.1.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

49.2. FTTB piekļuve VULA:

49.2.1. tehniskā izpēte;

49.2.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

49.2.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

49.2.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

49.2.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

49.3. Ethernet komutatorā, metāliskā vītā pāra gadījumā, piekļuve VULA:

49.3.1. tehniskā izpēte;

49.3.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

49.3.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

49.3.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

49.3.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

49.4. Ethernet piekļuves punkts:

49.4.1. tehniskā izpēte;

49.4.2. ierīkošana;

49.4.3. kabeļa izvietošana kabeļu kanalizācijā atvilces vajadzībām:

49.4.4. teorētiskā tehniskā izpēte;

49.4.5. praktiskā tehniskā izpēte;

49.4.6. ierīkošanas projektēšana;

49.4.7. kabeļa ierīkošana;

49.4.8. kabeļa vietas noma;

49.5. telpas laukuma noma iekārtu izvietošanai:

49.5.1. tehniskā izpēte;

49.5.2. ierīkošana;

49.5.3. noma;

49.6. kabeļa izvietošana iekštelpās komersanta telpās:

49.6.1. tehniskā izpēte;

49.6.2. ierīkošana;

49.6.3. noma;

49.7. tumšās šķiedras noma atvilces vajadzībām:

49.7.1. tehniskā izpēte;

49.7.2. ierīkošana;

49.7.3. noma;

49.8. Ethernet atvilce:

49.8.1. tehniskā izpēte;

49.8.2. ierīkošana;

49.8.3. noma.

50. Ja komersants nodrošina FTTH P2P vai GPON risinājumu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā piekļuves gala posma gadījumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

50.1. gala posma šķiedras noma:

50.1.1. tehniskā izpēte;

50.1.2. ierīkošana;

50.1.3. noma;

50.2. savienošanas kabeļa noma:

50.2.1. tehniskā izpēte;

50.2.2. ierīkošana;

50.2.3. noma;

50.3. vietas noma konteinerā, skapī:

50.3.1. tehniskā izpēte;

50.3.2. ierīkošana;

50.3.3. noma.

51. Komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā piekļuves gala posma gadījumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

51.1. metālisko vīto pāru noma:

51.1.1. tehniskā izpēte;

51.1.2. ierīkošana;

51.1.3. noma;

51.2. savienošanas kabeļa noma;

51.2.1. tehniskā izpēte;

51.2.2. ierīkošana;

51.2.3. noma;

51.3. vietas noma konteinerā, skapī:

51.3.1. tehniskā izpēte;

51.3.2. ierīkošana;

51.3.3. noma.

52. Ja komersants nodrošina FTTH P2P vai GPON risinājumu, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj iespēju ēkā izveidot atzarojumu iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskajā kabelī, ja tas līdz šim vēl nav nodrošināts.

53. Ja pieteicējs izmanto savu NTU, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā par atzarojuma izveidi iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskajā kabelī iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu šķiedras izvilkšanai, optiskās sadales kastītes uzstādīšanai iespējami tuvu izvelkamo šķiedru optiskajam kabelim un šķiedras nodrošināšanai līdz kastītei, kurā pieteicējs var pievienot tam piederošu optisko šķiedru un ierīkot to līdz pieslēguma punktam.

54. Ja pieteicējs izmanto komersanta NTU, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā par atzarojuma izveidi iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskajā kabelī iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu šķiedras izvilkšanai un šķiedras nodrošināšanai līdz pieslēguma punktam.

55. Ja komersants nodrošina FTTH GPON risinājumu, nodrošinot VULA, komersants atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu par atbilstošās optiskās šķiedras pievienošanu pie pasīvā optiskā sadalītāja, ja tā vēl nav pievienota.

VIII. Piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājums

56. Komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā iekļauj pakalpojuma sniegšanai nepieciešamās aktivitātes aprakstu.

57. Ja komersants nodrošina piekļuvi datu plūsmai komersanta elektronisko sakaru tīkla ģeogrāfiskās hierarhijas reģionālā vai nacionālā līmeņa piekļuves tīkla arhitektūrām metāliskais vītais pāris, FTTH P2P, FTTH GPON, FTTN, FTTB, komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus šādiem pakalpojuma elementiem:

57.1. FTTH GPON piekļuve:

57.1.1. tehniskā izpēte;

57.1.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

57.1.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

57.1.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

57.1.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

57.2. FTTH P2P piekļuve:

57.2.1. tehniskā izpēte;

57.2.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

57.2.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

57.2.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

57.2.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

57.3. FTTB piekļuve:

57.3.1. tehniskā izpēte;

57.3.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

57.3.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

57.3.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

57.3.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

57.4. FTTN piekļuve:

57.4.1. tehniskā izpēte;

57.4.2. ierīkošana ar komersanta NTU;

57.4.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU;

57.4.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU;

57.4.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU;

57.5. piekļuve metāliskam vītajam pārim:

57.5.1. tehniskā izpēte;

57.5.2. ierīkošana ar komersanta NTU un filtru;

57.5.3. ierīkošana ar pieteicēja NTU un filtru;

57.5.4. pakalpojuma noma ar komersanta NTU un filtru;

57.5.5. pakalpojuma noma ar pieteicēja NTU un filtru;

57.6. piekļuves punkts datu plūsmai:

57.6.1. tehniskā izpēte;

57.6.2. ierīkošana;

57.6.3. noma;

57.7. telpas laukuma noma iekārtu izvietošanai:

57.7.1. tehniskā izpēte;

57.7.2. ierīkošana;

57.7.3. noma;

57.8. kabeļa izvietošana iekštelpās komersanta telpās:

57.8.1. tehniskā izpēte;

57.8.2. ierīkošana;

57.8.3. noma;

57.9. datu plūsmas atvilce:

57.9.1. tehniskā izpēte;

57.9.2. ierīkošana;

57.9.3. noma.

57.10. piekļuves punkts atvilcei:

57.10.1. tehniskā izpēte;

57.10.2. ierīkošana;

57.10.3. noma.

58. Ja komersants nodrošina datu plūsmas atvilci, komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā iekļauj izmaksām tuvinātus tarifus vienam vai vairākiem šādiem pakalpojuma elementiem:

58.1. Ethernet OSI otrajā slānī vai IP OSI trešajā slānī izveidots savienojums;

58.2. piekļuve kabeļu kanalizācijai vai stabiem;

58.3. tumšās šķiedras noma.

59. Komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā iekļauj tādu maksimālo laika intervālu starp komersanta sniegtā elektronisko sakaru pakalpojuma atslēgšanu un piekļuves datu plūsmai pakalpojuma ierīkošanas beigu laiku, kas dod iespēju nomniekam nodrošināt, ka pakalpojuma pārtraukums galalietotājam nepārsniedz četras stundas.

60. Komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā FTTH P2P vai GPON gadījumā iekļauj iespēju ēkā izveidot atzarojumu iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskajā kabelī, ja tas līdz šim vēl nav nodrošināts.

61. Ja pieteicējs izmanto savu NTU, komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā par atzarojuma izveidi iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskā kabelī iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu šķiedras izvilkšanai, optiskās sadales kastītes uzstādīšanai iespējami tuvu izvelkamo šķiedru optiskajam kabelim un šķiedras nodrošināšanai līdz kastītei, kurā pieteicējs var pievienot tam piederošu optisko šķiedru un ierīkot to līdz pieslēguma punktam.

62. Ja pieteicējs izmanto komersanta NTU, komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā par atzarojuma izveidi iekšējās instalācijas izvelkamo šķiedru optiskajā kabelī iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu šķiedras izvilkšanai un šķiedras nodrošināšanai līdz pieslēguma punktam.

63. Komersants piekļuves datu plūsmai pamatpiedāvājumā FTTH GPON gadījumā, nodrošinot piekļuvi datu plūsmai, iekļauj izmaksām tuvinātu tarifu par atbilstošās optiskās šķiedras pievienošanu pie pasīvā optiskā sadalītāja, ja tā vēl nav pievienota.

IX. Galvenie darbības rādītāji

64. Komersants ievieš un izmanto galvenos darbības rādītājus vairumtirdzniecības pakalpojumam.

65. Komersants piekļuves pamatpiedāvājumā iekļauj galvenos darbības rādītājus atbilstoši šiem noteikumiem.

66. Komersants nodrošina, ka galvenie darbības rādītāji ietver vismaz šādas vairumtirdzniecības pakalpojuma sniegšanas sastāvdaļas:

66.1. pasūtīšanas process:

66.1.1. atbildes sniegšanas termiņš par pakalpojuma teorētiskās tehniskās izpētes rezultātu piekļuvei kabeļu kanalizācijai un stabiem;

66.1.2. atbildes sniegšanas termiņš par pakalpojuma praktiskās tehniskās izpētes rezultātu piekļuvei kabeļu kanalizācijai un stabiem;

66.1.3. atbildes sniegšanas termiņš par vairumtirdzniecības pakalpojuma iespējām, izņemot piekļuvi kabeļu kanalizācijai un stabiem;

66.2. pakalpojuma ierīkošana;

66.3. bojājumu skaits;

66.4. bojājumu novēršanas laiks šādām darbībām:

66.4.1. pieteiktā bojājuma bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma novēršana;

66.4.2. pieteiktā bojājuma ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu novēršana.

67. Komersants, izmantojot galvenos darbības rādītājus, nodrošina iespēju Regulatoram, pieteicējam un nomniekam salīdzināt komersanta iekšēji sniegtos vairumtirdzniecības pakalpojumus, ietverot visas pakalpojumu sniegšanas sastāvdaļas, ar komersanta ārēji sniegtiem vairumtirdzniecības pakalpojumiem nomniekam. Iekšēji sniegtie vairumtirdzniecības pakalpojumi ietver komersanta nodrošinātās un izpildītās vairumtirdzniecības pakalpojuma sniegšanas sastāvdaļas tā pakārtotai mazumtirdzniecības struktūrai un saistītajam komersantam, t.i., pašam sev, vai saistītā komersanta nodrošinātās un izpildītās pakalpojuma sniegšanas sastāvdaļas komersantam.

68. Komersants un pieteicējs var vienoties par papildu galvenajiem darbības rādītājiem.

69. Komersants iesniedz Regulatoram pārskatu par galvenajiem darbības rādītājiem divas reizes gadā līdz 1.februārim par iepriekšējā kalendārā gada otro pusgadu un līdz 1.augustam par esošā kalendārā gada pirmo pusgadu.

70. Regulators savā tīmekļvietnē publisko komersanta iesniegtos galvenos darbības rādītājus.

X. Informācijas publiskošanas prasības

71. Komersants rīkā nodrošina informāciju par šādiem vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas procesiem:

71.1. pakalpojuma pieteikšana;

71.2. pakalpojuma piegādes, tai skaitā ierīkošanas, pieteikšana;

71.3. pakalpojuma uzturēšana;

71.4. pakalpojuma bojājuma pieteikšana;

71.5. pakalpojuma bojājuma novēršana.

72. Lai nodrošinātu saistītu iekārtu kopīgu izmantošanu un pieteicējs pats varētu veikt teorētisko tehnisko izpēti piekļuvei kabeļu kanalizācijai, komersants rīkā norāda šādu informāciju:

72.1. kabeļu kanalizācijas akas, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahtas, savienojumu kastes un posmi, izmantojot atbilstošos ģeotelpiskās informācijas failu formātus (*dgn vai *shp datņu formātā), norādot kabeļu kanalizācijas aku numurus un blakus esošo ielu un autoceļu nosaukumus;

72.2. kabeļu kanalizācijas tehnoloģija:

72.2.1. ar ievilkšanas tehnoloģiju;

72.2.2. ar iepūšanas tehnoloģiju;

72.3. kabeļu kanalizācijas kanālu skaits katrā kabeļu kanalizācijas posmā, aku, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahtu, un savienojuma kastu sienu izklājumi, kas attēloti katras sienas fotoattēlā, norādot attiecīgo aku, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahtu, un savienojuma kastu sienu izklājuma identifikatorus, ierīkošanas vajadzībām teorētiski un praktiski izpētītos kanālus, kā arī zināmos bloķētos kanālus un mēroga identifikatoru centimetros katram no izklājumiem;

72.4. kabeļu kanalizācijas kanāla iekšējais diametrs un pieejamā ietilpība, elektronisko sakaru tīkla pievada gadījumā arī ēkas adrese;

72.5. papildu apzīmējumi kabeļu kanalizācijas akām, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahtām, savienojumu kastēm un posmiem, kas apliecina, ka tiem ir vairāki īpašnieki (elektronisko sakaru komersanti, kas nodrošina kabeļu kanalizāciju) vai pastāv strīds par to īpašumtiesībām, norādot citus īpašniekus vai īpašniekus, ar kuriem pastāv strīds;

72.6. papildu apzīmējumi kabeļu kanalizācijas posmiem, kurus komersants turpmāko divu gadu laikā plāno pilnībā aizpildīt ar kabeļiem sava elektronisko sakaru tīkla attīstībai un nav iespējami kabeļu kanalizācijas pārblīvējuma risinājumi saskaņā ar vispārējās atļaujas un reģistrācijas noteikumiem elektronisko sakaru nozarē;

72.7. citu informāciju, ja tāda ir nepieciešama, lai pieteicējs, izmantojot rīku, varētu veikt teorētisko tehnisko izpēti piekļuvei kabeļu kanalizācijai.

73. Ja rīkā nav informācijas, lai pieteicējs varētu veikt teorētisko tehnisko izpēti piekļuvei kabeļu kanalizācijai, tad komersants pēc pieteicēja pieprasījuma nodrošina pieteicējam šo informāciju bez atlīdzības.

74. Komersants, lai nodrošinātu piekļuvi stabiem, rīkā norāda informāciju par stabiem, aktualizējot to viena mēneša laikā, vai nodrošina alternatīvu piekļuves stabiem pakalpojuma pieteikšanu, tai skaitā teorētisko tehnisko izpēti, praktisko tehnisko izpēti un pakalpojuma piegādi.

75. Komersants, lai nodrošinātu atsaistītu piekļuvi abonentlīnijai, rīkā norāda sadales punktu sarakstu, kuros sākas gala posms, un šiem sadales punktiem pieslēgto ēku adreses, ja nodrošina FTTH P2P, GPON vai FTTB (6.pielikums).

76. Komersants, lai nodrošinātu atsaistītu piekļuvi abonentlīnijai un piekļuvi datu plūsmai, rīkā norāda (7.pielikums):

76.1. visu komersanta piekļuves mezglu adreses un atrašanās vietas aprakstus;

76.2. kuros komersanta piekļuves mezglos nodrošina FTTH P2P, GPON vai FTTB, kā arī katrā no šiem gadījumiem pieslēgto ēku adreses.

77. Komersants, lai nodrošinātu piekļuvi datu plūsmai, rīkā norāda šādu informāciju:

77.1. sava elektronisko sakaru tīkla ģeogrāfiskās hierarhijas reģionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktus datu plūsmai Ethernet OSI otrajā slānī (8.pielikuma 1.tabula);

77.2. sava elektronisko sakaru tīkla ģeogrāfiskās hierarhijas nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktus datu plūsmai Ethernet OSI otrajā slānī (8.pielikuma 2.tabula);

77.3. sava elektronisko sakaru tīkla ģeogrāfiskās hierarhijas reģionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktus datu plūsmai IP OSI trešajā slānī (8.pielikuma 3.tabula);

77.4. sava elektronisko sakaru tīkla ģeogrāfiskās hierarhijas nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktus datu plūsmai IP OSI trešajā slānī (8.pielikuma 4.tabula).

78. Ja rīkā nav pieteicēja plānotā vairumtirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanai nepieciešamās informācijas par pēdējo sadales skapju adresēm un šiem sadales skapjiem, kā arī piekļuves mezgliem pieslēgto ēku adresēm (2.pielikums), kā arī par stabiem, tad komersants pēc pieteicēja pieprasījuma nodrošina pieteicējam šo informāciju bez atlīdzības.

79. Komersants informāciju rīkā ievieto šādos termiņos, norādot informācijas ievietošanas datumu:

79.1. desmit darbdienu laikā šādu informāciju:

79.1.1. šo noteikumu 72.2. un 72.3.apakšpunktā noteikto informāciju, ja kabeļu kanalizācijas aka, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahta, vai kanāls ir uzbūvēts vai atjaunots, veikta praktiskā tehniskā izpēte vai kabeļa ierīkošana bez praktiskās tehniskās izpētes, veiktas darbības ar kabeļu kanalizācijas akā, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahtā, savienojuma kastē esošo uzmavu;

79.1.2. šo noteikumu 72.5. un 72.6. apakšpunktā noteikto informāciju, ja ir izmaiņas informācijā par īpašumtiesībām vai savam elektronisko sakaru tīklam plānoto kabeļu kanalizāciju;

79.1.3. šo noteikumu 75.punktā noteikto informāciju pēc sadales punktu sarakstā (6.pielikums) iekļaujamās informācijas izmaiņām;

79.1.4. šo noteikumu 76.punktā noteikto informāciju par komersanta piekļuves mezglu sarakstā (7.pielikums) iekļaujamās informācijas izmaiņām;

79.1.5. šo noteikumu 77.punktā noteikto informāciju pēc komersanta reģionālā un nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adrešu sarakstā (8.pielikums) iekļaujamās informācijas izmaiņām.

79.2. mēneša laikā šādos gadījumos:

79.2.1. šo noteikumu 72.1.apakšpunktā noteikto informāciju, ja kabeļu kanalizācijas aka, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahta, vai kanāls ir izbūvēts vai atjaunots;

79.2.2. šo noteikumu 72.4.apakšpunktā noteikto informāciju, ja kabeļu kanalizācijas aka, tai skaitā kabeļu kanalizācijas šahta, vai kanāls ir uzbūvēts vai atjaunots, veikta praktiskā tehniskā izpēte vai kabeļa ierīkošana bez praktiskās tehniskās izpētes.

XI. Noslēguma jautājumi

80. Atzīt par spēku zaudējušu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2016.gada 14.jūlija lēmumu Nr. 1/12 "Noteikumi par piekļuvi saistītām iekārtām" (Latvijas Vēstnesis, 2016., 136. nr., 2018., 199. nr.).

81. Atzīt par spēku zaudējušu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2018.gada 4.oktobra lēmumu Nr. 1/25 "Piekļuves, saistītu iekārtu kopīgas izmantošanas, piekļuves datu plūsmai un atsaistītas piekļuves abonentlīnijām pamatpiedāvājuma noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 199. nr.).

82. Komersants sešu mēnešu laikā no dienas, kad stājas spēkā šie noteikumi, nodrošina rīkā šo noteikumu 72.5.apakšpunktā noteikto prasību izpildi.

83. Noteikumi stājas spēkā 2022.gada 1.oktobrī.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētāja A. Ozola
1. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Pakalpojuma līgumu nosacījumi un līgumsodi

I. Pakalpojuma līguma nosacījumi un līgumsodi piekļuves kabeļu kanalizācijai pakalpojumam

1. tabula

Nr. p.k.Pakalpojuma līgumu nosacījumiTermiņiKavējuma līgumsods (EUR)Maksimālais
kavēto dd1 vai h2 skaits
1.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma teorētiskās tehniskās izpētes rezultātu kabeļu kanalizācijas trasei ar garumu līdz 1000 m

1 dddd x K310
2.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma teorētiskās tehniskās izpētes rezultātu kabeļu kanalizācijas trasei ar garumu virs 1000 m

papildu 1 dd par katriem nākamajiem 1000mdd x K10
3.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma praktiskās tehniskās izpētes rezultātu kabeļu kanalizācijas trasei ar garumu līdz 100 m

14 dddd x K10
4.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma praktiskās tehniskās izpētes rezultātu kabeļu kanalizācijas trasei ar garumu virs 100 m

papildu 2 dd par katriem nākamajiem 250mdd x K10
5.

Pieteikuma pakalpojuma bojājuma bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma apstrāde

1 hh x K5
6.

Pieteiktā pakalpojuma bojājuma bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma novēršana

30 dddd x K15
7.

Pieteikuma pakalpojuma bojājuma ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu apstrāde

1 hh x K5
8.

Pieteiktā pakalpojuma bojājuma ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu novēršana

72 hh x K10

1 dd – darbdienas

2 h – stundas

3 K – komersanta piedāvātais līgumsoda apmērs, kas ir atkarīgs no pakalpojuma līguma

II. Pakalpojuma līguma nosacījumi un līgumsodi piekļuves stabiem pakalpojumam

2. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma līguma nosacījumiTermiņiKavējuma līgumsods (EUR)Maksimālais kavēto dd vai h skaits
1.Atbildes sniegšana par pakalpojuma teorētiskās tehniskās izpētes rezultātu ar trases garumu, kurā ietilpst līdz 20 stabiem1 dddd x K10
2.Atbildes sniegšana par pakalpojuma teorētiskās tehniskās izpētes rezultātu ar trases garumu, kurā ietilpst vairāk par 20 stabiempapildu viena dd par katriem nākamajiem 20 stabiemdd x K10
3.Atbildes sniegšana par pakalpojuma praktiskās tehniskās izpētes rezultātu ar trases garumu, kurā ietilpst līdz sešiem stabiem14 dddd x K10
4.Atbildes sniegšana par pakalpojuma praktiskās tehniskās izpētes rezultātu ar trases garumu, kurā ietilpst vairāk par sešiem stabiempapildu viena dd par katriem nākamajiem sešiem stabiemdd x K10
5.Pieteikuma par bojājumu bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma apstrāde1 hh x K5
6.Pieteiktā bojājuma bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma novēršana20 dddd x K10
7.Pieteikuma par bojājumu ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu apstrāde1 hh x K5
8.Pieteiktā bojājuma ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu novēršana72 hh x K10

III. Pakalpojuma līguma nosacījumi un līgumsodi atsaistītas piekļuves abonentlīnijai pakalpojumam

3. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma līguma nosacījumiTermiņiKavējuma līgumsods (EUR)Maksimālais kavēto dd vai h skaits
1.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma tehniskām iespējām

10 dddd x K10
2.

Pakalpojuma ierīkošana pēc pozitīvas atbildes saņemšanas par pakalpojuma un papildpakalpojuma tehniskām iespējām, ja pieteicējs ir izvēlējies komersanta NTU nomu, izņemot atsaistītas piekļuves papildu pakalpojuma ierīkošanas laiku

30 dddd x K15
3.

Pakalpojuma ierīkošana pēc pozitīvas atbildes saņemšanas par pakalpojuma un papildpakalpojuma tehniskām iespējām, ja pieteicējs ir izvēlējies savu NTU, izņemot atsaistītas piekļuves papildu pakalpojuma ierīkošanas laiku

15 dddd x K10
4.

Pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma

5 dddd x K10
5.

Pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu

66 hh x K10

IV. Pakalpojuma līguma nosacījumi un līgumsodi piekļuves datu plūsmai pakalpojumam

4. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma līguma nosacījumiTermiņiKavējuma līgumsods (EUR)Maksimālais kavēto dd vai h skaits
1.

Atbildes sniegšana par pakalpojuma tehniskām iespējām:

   
1.1.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants sniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu

3 dddd x K10
1.2.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants nesniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un ēkā ir ierīkots izvelkamo šķiedru optiskais kabeli, bet komersanta darbiniekam nav jāierodas ēkā tehnisko iespēju novērtēšanai

3 dddd x K10
1.3.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants nesniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un ēkā ir ierīkots izvelkamo šķiedru optiskais kabelis, bet komersanta darbiniekam ir jāierodas ēkā tehnisko iespēju novērtēšanai

5 dddd x K10
1.4.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants nesniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un ēkā nav ierīkots izvelkamo šķiedru optiskais kabelis

10 dddd x K10
2.

Pakalpojuma ierīkošana pēc pozitīvas atbildes saņemšanas par pakalpojuma un papildpakalpojuma tehniskām iespējām, izņemot piekļuves datu plūsmai papildu pakalpojuma ierīkošanas laiku:

   
2.1.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants sniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un vienā dienā saņemto ierīkošanas pieteikumu skaits nepārsniedz sešus

4 dddd x K10
2.2.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants sniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un vienā dienā saņemto ierīkošanas pieteikumu skaits pārsniedz sešus

5 dddd x K10
2.3.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants nesniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un ēkā ir ierīkots izvelkamo šķiedru optiskais kabelis

5 dddd x K10
2.4.

ja pirms piekļuves datu plūsmai nodrošināšanas komersants nesniedz galalietotājam elektronisko sakaru pakalpojumu un ēkā nav ierīkots izvelkamo šķiedru optiskais kabelis

nosaka puses vienojotiesdd x K10
3.

Pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks bez elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukuma

5 dddd x K10
4.

Pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks ar elektronisko sakaru pakalpojuma pārtraukumu

66 hh x K10
2. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Papildu pakalpojumu līguma nosacījumi un līgumsodi atsaistītas piekļuves un piekļuves datu plūsmai pakalpojumiem
Nr.p.k.Pakalpojuma līguma nosacījumiTermiņiKavējuma līgumsods (EUR)Maksimālais kavēto dd vai h skaits
1.

Savienošanas kabeļa nomas nodrošināšana

nosaka puses vienojoties, bet ne ilgāk kā 30 dddd x K10
2.

Savienošanas kabeļa nomas bojājuma novēršanas laiks bez sakaru pārtraukuma

30 dddd x K10
3.

Savienošanas kabeļa nomas bojājuma novēršanas laiks ar sakaru pārtraukumu

72 hh x K10
4.

Iekārtu izvietošanas nodrošināšana

nosaka puses vienojoties, bet ne ilgāk kā 30 dddd x K10
5.

Kabeļa izvietošanas iekštelpās nodrošināšana

nosaka puses vienojoties, bet ne ilgāk kā 30 dddd x K10
6.

Iekštelpās izvietota kabeļa bojājuma novēršanas laiks bez sakaru pārtraukuma

30 dddd x K10
7.

Iekštelpās izvietota kabeļa bojājuma novēršanas laiks ar sakaru pārtraukumu

66 hh x K10
8.

Tumšās šķiedras nomas atvilces vajadzībām nodrošināšana

nosaka puses vienojoties, bet ne ilgāk kā 30 dddd x K15
9.

Pakalpojuma tumšās šķiedras nomas bojājumu novēršana bez elektronisko sakaru pārtraukuma

30 dddd x K15
10.

Pakalpojuma tumšās šķiedras nomas bojājumu novēršana ar elektronisko sakaru pārtraukumu

72 hh x K10
11.

Ethernet vai IP atvilces nodrošināšanas laiks

nosaka puses vienojoties, bet ne ilgāk kā 30 dddd x K15
12.

Ethernet vai IP atvilces pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks bez elektronisko sakaru papildu pakalpojuma pārtraukuma

30 dddd x K15
13.

Ethernet vai IP atvilces pakalpojuma bojājuma novēršanas laiks ar elektronisko sakaru papildu pakalpojuma pārtraukumu

72 hh x K10
14.

FTTN un metāliskā vītā pāra abonentlīnijas gadījumā pēc pieteicēja pieprasījuma sadales skapju konkrētā pieteicēja pieprasītā teritorijā un šiem sadales skapjiem pieslēgto ēku adrešu saraksta ar norādi, kurās izmanto VDSL 2 Vectoring, sniegšanas laiks – līdz 20 ēku adresēm

3 dddd x K10
15.

FTTN un metāliskā vītā pāra abonentlīnijas gadījumā pēc pieteicēja pieprasījuma sadales skapju konkrētā pieteicēja pieprasītā teritorijā un šiem sadales skapjiem pieslēgto ēku adrešu saraksta ar norādi, kurās izmanto VDSL 2 Vectoring, sniegšanas laiks – vairāk par 20 ēku adresēm

papildu viena dd par katrām nākamajām 20 ēku adresēmdd x K10
16.

Piekļuves mezgliem, kuros nodrošina FTTH (P2P vai GPON), FTTB, pēc pieteicēja pieprasījuma šiem piekļuves mezgliem pieslēgto ēku adreses katrai no uzskaitītajām piekļuves tīkla arhitektūrām vai tehnoloģijām atsevišķi, sniegšanas laiks – līdz 20 ēku adresēm

3 dddd x K10
17.

Piekļuves mezgliem, kuros nodrošina FTTH P2P vai GPON, FTTB, pēc pieteicēja pieprasījuma šiem piekļuves mezgliem pieslēgto ēku adreses katrai no uzskaitītajām piekļuves tīkla arhitektūrām vai tehnoloģijām atsevišķi, sniegšanas laiks – vairāk par 20 ēku adresēm

papildu viena dd par katrām nākamajām 20 ēku adresēmdd x K10
18.

Piekļuves kabeļu kanalizācijai un stabiem atvilces nodrošināšanas laiks

sk. 1.pielikuma 1. un 2.tabulu
3. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Elementu uzskaitījums vairumtirdzniecības pakalpojuma sniegšanai
Nr.p.k.Piekļuves saistībaPiekļuves veidsPakalpojumsAktivitāteAktivitātes aprakstsMērvienība,
aprēķina metodoloģija
Tarifs
bez PVN1 (EUR)
1.

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

 

1 – pievienotās vērtības nodoklis

4. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Komersanta piedāvātie pakalpojuma elementi un to tarifi, piekļuves kabeļu kanalizācijai pakalpojumam

I. Maksa par teorētisko tehnisko izpēti

1. tabula

Nr. p.k.Pakalpojuma elementsTrases garums (m)Tarifs bez PVN (EUR)
1.Trases teorētiskā tehniskā izpēte≤100 
2.Trases teorētiskā tehniskā izpēte par katriem nākamajiem 100m>100 

II. Maksa par praktiskās tehniskās izpētes sagatavošanas darbiem

2. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsAku skaits
(gab.)
Tarifs bez PVN
(EUR)
1.

Akas lūkas metinājuma atgriešana, par aku

1 
2.

Akas lūkas metinājuma atgriešana, par katru nākamo aku

>1 
3.

Kabeļu kanalizācijas aku tīrīšana, par aku

1 
4.

Kabeļu kanalizācijas aku tīrīšana, par katru nākamo aku

>1 
5.

Ūdens atsūknēšana no kabeļu kanalizācijas akām, par aku

1 
6.

Ūdens atsūknēšana no kabeļu kanalizācijas akām, par katru nākamo aku

>1 
7.

Akas lūkas aizmetināšana, par aku

1 
8.

Akas lūkas aizmetināšana, par katru nākamo aku

>1 

III. Maksa par praktisko tehnisko izpēti, ja to veic atsevišķi no kabeļa ierīkošanas

3. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsTrases garums
(m)
Tarifs bez PVN
(EUR)
1.

Trases praktiskā tehniskā izpēte

≤100 
2.

Trases praktiskā tehniskā izpēte, par katriem nākamajiem 100m

>100 
3.

Kabeļu kanalizācijas akas, kastes, šahtas izpilddokumentācijas sagatavošana ar sienu izklājumu fotofiksāciju trasei ar garumu, par kabeļu kanalizācijas aku, kasti, šahtu

>100 

IV. Maksa par praktisko tehnisko izpēti, ja to veic kopā ar kabeļa ierīkošanu

4. tabula

Nr.p.k.

 

Pakalpojuma elementsTrases garums
(m)
Tarifs bez PVN
(EUR)
1.

Kabeļu kanalizācijas akas, kastes, šahtas izpilddokumentācijas sagatavošana ar sienu izklājumu fotofiksāciju trasei ar garumu, par kabeļu kanalizācijas aku, kasti, šahtu

>100 
2.

Trases praktiskā tehniskā izpēte, ja to veic kopā ar kabeļa ierīkošanu

≤100 
3.

Trases praktiskā tehniskā izpēte, ja to veic kopā ar kabeļa ierīkošanu, par katriem nākamajiem 100m

>100 

V. Kopējā maksa par kabeļu kanalizācijas pārblīvējuma novēršanu

5. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsTrases garums
(m)
Tarifs bez PVN
(EUR)
1.

Kabeļu kanalizācijas pārblīvējuma novēršana

≤100

 

2.

Kabeļu kanalizācijas pārblīvējuma novēršana, par katriem nākamajiem 100m

>100

 

VI. Kopējā maksa par bloķēto kabeļu kanalizācijas kanālu remontu

6. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsBojājumu skaitsTarifs bez PVN
(EUR)
1.

Viena kabeļu kanalizācijas kanāla remonts, atjaunojot zaļo zonu

1 
2.

Viena kabeļu kanalizācijas kanāla remonts, atjaunojot ceļa grants segumu

1 
3.

Viena kabeļu kanalizācijas kanāla remonts, atjaunojot asfalta segumu

1 
4.

Viena kabeļu kanalizācijas kanāla remonts, atjaunojot jauno bruģakmeņu segumu

1 
5.

Viena kabeļu kanalizācijas kanāla remonts, atjaunojot veco bruģakmeņu segumu

1 

VII. Ikmēneša nomas maksa

7. tabula

Nr. p.k.Pakalpojuma elementsTrases garums
(m)
Tarifs bez PVN
(EUR)
1.

Vietas noma kabeļa izvietošanai trasē

≤100 
2.

Vietas noma kabeļa izvietošanai trasē, par katriem nākamajiem 100m

>100 

VIII. Rīka lietotāja konta abonēšanas maksa

8. tabula

Nr. p.k.Pakalpojuma elementsMērvienībaTarifs bez PVN
(EUR)
1.

Rīka lietotāja konta abonēšanas maksājums par kalendāro mēnesi

  
5. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Komersanta piedāvātie pakalpojuma elementi un to tarifi, piekļuves stabiem pakalpojumam

I. Maksa par teorētisko tehnisko izpēti

1. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsStabu skaits
(gab.)
Tarifs
bez PVN (EUR)
1.

Trases teorētiskā tehniskā izpēte

≤6 
2.

Trases teorētiskā tehniskā izpēte sākot ar trases septīto stabu, par stabu

> 6 

II. Maksa par praktisko tehnisko izpēti

2. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsStabu skaits
(gab.)
Tarifs
bez PVN (EUR)
1.

Praktiskā tehniskā izpēte

≤6 
2.

Praktiskā tehniskā izpēte, sākot ar trases septīto stabu, par stabu.

> 6 

III. Ikmēneša nomas maksa

3. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsStabu skaits
(gab.)
Tarifs
bez PVN (EUR)
1.

Vietas noma kabeļa izvietošanai stabos trasei ar garumu

≤ 6 
2.

Vietas noma kabeļa izvietošanai stabos trasei ar garumu, par katru nākamo stabu

> 6 

IV. Rīka lietotāja konta abonēšanas maksa

4. tabula

Nr.p.k.Pakalpojuma elementsMērvienībaTarifs bez PVN
(EUR)
1.

Rīka lietotāja konta abonēšanas maksājums par kalendāro mēnesi

  

 

6. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Sadales punktu saraksts
Nr.p.k.Piekļuves tīkla arhitektūra vai tehnoloģijaSadales punkta identifikatorsSadales punkta adrese un atrašanās vietas aprakstsSadales punktam pieslēgto ēku adreses
1.FTTH
P2P
   
2.FTTH
GPON
   
3.FTTB   
7. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Piekļuves mezglu saraksts
Nr.p.k.Piekļuves mezgla identifikatorsPiekļuves mezglu adreses un atrašanās vietas aprakstsPiekļuves mezglam pieslēgto ēku adresesPiekļuves tīkla arhitektūra vai tehnoloģija
1.   FTTH P2P
2.   FTTH GPON
3.   FTTB
8. pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2022. gada 15. septembra lēmumam Nr. 1/21
Reģionālā un nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses

1. tabula

I. Komersanta reģionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktu datu plūsmai Ethernet OSI otrajā slānī

Nr.p.k.IdentifikatorsAdrese
   

2. tabula

II. Komersanta nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktu datu plūsmai Ethernet OSI otrajā slānī

Nr.p.k.IdentifikatorsAdrese
   

3. tabula

III. Komersanta reģionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktu datu plūsmai IP OSI trešajā slānī

Nr.p.k.IdentifikatorsAdrese
   

4. tabula

IV. Komersanta nacionālā līmeņa iekārtu atrašanās vietu adreses, kurās ir iespējams izveidot piekļuves punktu datu plūsmai IP OSI trešajā slānī

Nr.p.k.IdentifikatorsAdrese
   
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Piekļuves pamatpiedāvājuma noteikumi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Veids: lēmums Numurs: 1/21Pieņemts: 15.09.2022.Stājas spēkā: 01.10.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 183, 21.09.2022. OP numurs: 2022/183.18
Dokumenta valoda:
LVEN
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Konsultāciju dokuments
  • Citi saistītie dokumenti
335708
01.10.2022
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"