Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Cēsīs 2022. gada 21. aprīlī
Sabiedriskās kārtības noteikumi
APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada domes
21.04. 2022. lēmumu Nr. 173

PRECIZĒTI
ar Cēsu novada domes
16.06.2022. lēmumu Nr. 330

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 4. un 9. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Sabiedriskās kārtības noteikumi ir izstrādāti, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību Cēsu novada administratīvajā teritorijā, kā arī apkarotu žūpību, netiklību un pretēji vispārpieņemtajām uzvedības normām atbilstošu rīcību publiskās un sabiedriskās vietās.

2. Šie noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām Cēsu novada administratīvajā teritorijā.

II. Administratīvie pārkāpumi

3. Cēsu novada administratīvajā teritorijā aizliegts:

3.1. braukt un novietot transportlīdzekļus zaļajā zonā, izņemot speciālā dienesta transportu, veicot dienesta pienākumus, kā arī izņemot gadījumus, ja ir saņemta speciāla atļauja un izņemot speciāli šim nolūkam izveidotas stāvvietas;

3.2. atrasties publiskā lietošanā nodotā pašvaldības īpašumā – ekspluatācijā nenodotās būvēs, neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un telpās, būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas, kā arī šo būvju teritorijā, ja atbildīgā persona ir nodrošinājusi teritorijas slēgtu nožogojumu, logu un ieejas durvju noslēgšanu (aizmūrēšanu, aiznaglošanu u.tml.) pret nepiederošu personu iekļūšanu tajās un izvietojusi brīdinājuma zīmes normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, izņemot personas, kas saistītas ar ēkas (būves) uzturēšanas pasākumiem, remontdarbiem u.tml.;

3.3. nakšņot vai gulēt tam neparedzētā publiskā vietā, daudzdzīvokļu māju koplietošanas telpās, apstādījumos, parkos, uz atpūtas soliņiem, tai skaitā, telts vai līdzīgas konstrukcijas nakšņošanai uzstādīšanu;

3.4. izmantot pirotehniskos izstrādājumus laikā no plkst. 23.00 līdz plkst. 7.00, izņemot Valsts svētku dienās.

III. Administratīvā atbildība par saistošo noteikumu neievērošanu un izpildes kontrole

4. Par šo saistošo noteikumu prasību neievērošanu administratīvā pārkāpuma procesu pilngadīgām personām un juridiskajām personām veic Cēsu novada pašvaldības policijas amatpersonas.

5. Administratīvā pārkāpuma procesu nepilngadīgām personām un bērniem vecumā no 11 līdz 14 gadiem līdz lietas izskatīšanai veic Cēsu novada pašvaldības policijas amatpersonas, bet administratīvā pārkāpuma lietu vai materiālus par administratīvo pārkāpumu izskata Cēsu novada pašvaldības Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisija.

6. Administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Cēsu novada Pašvaldības policijas priekšniekam.

7. Par šo noteikumu 3.1.–3.3. punktā noteikto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 30 naudas soda vienībām.

8. Par šo noteikumu 3.4. punktā noteikto prasību neievērošanu administratīvā atbildība paredzēta saskaņā ar Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumu.

IV. Noslēguma jautājumi

9. Saistošie noteikumi publicējami laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Cēsu Vēstis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs
Paskaidrojuma raksts
Cēsu novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Sabiedriskās kārtības noteikumi"
Pašreizējās situācijas raksturojumsAr 25.08.2021. Cēsu novada domes lēmumu spēku zaudēja Cēsu novada domes 2019. gada 28. novembra saistošie noteikumi Nr. 22 "Sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi".

Saistošie noteikumi jaunā redakcijā tiek veikti atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 12. punkta un 43. panta pirmās daļas 4. punkta prasībām, kā arī administratīvi teritoriālās reformas ietvaros jaunizveidotā Cēsu novada sabiedriskās kārtības un drošības vajadzībām.

Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošajos noteikumos paredzēta administratīvā atbildība par sabiedriskās kārtības normu neievērošanu gadījumos, kad tas nav paredzēts Latvijas Republikas normatīvajos aktos.

Noteikumu uzdevums Cēsu novadā ir aizsargāt personu tiesības un to likumīgās intereses. Noteikumi tiek ieviesti, lai Cēsu novadā tiktu ievērotas sabiedrības vispārpieņemtās uzvedības normas, tiktu pasargātas publiskas un sabiedriskas vietas no sabiedrības interesēm neatbilstoša traucējuma, tiktu nodrošināta personu drošība un miers, kā arī tiktu apkarota žūpība un netiklība.

Īss Saistošo noteikumu projekta satura izklāstsSaistošajos noteikumos tiek noteikta administratīvā pārkāpuma procesa norises kārtība, kā arī naudas sodi tiek noteikti atbilstoši Administratīvās atbildības likuma 16. pantam, nevis euro, bet naudas soda vienībās, kur viena naudas soda vienība ir pieci euro.

Šie saistošie noteikumi nosaka administratīvo atbildību par:

– publisko vietu, zaļo zonu izbraukāšanu;

– par atrašanos un iekļūšanu dzīvībai bīstamās, ekspluatācijā nenodotās būvēs;

– par pirotehnikas izstrādājumu izmantošanu;

– par nakšņošanu vai gulēšanu tam neparedzētā vietā.

Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetuNav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāRadīt drošu, sakoptu vidi uzņēmējdarbībai.
Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildes kontroli veic Cēsu novada Pašvaldības policijas amatpersonas.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavotiIzdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 12. punktu un 43. panta pirmās daļas 4. punktu.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektuNav.
Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Sabiedriskās kārtības noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Cēsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 11Pieņemts: 21.04.2022.Stājas spēkā: 01.07.2022.Zaudē spēku: 25.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 124, 30.06.2022. OP numurs: 2022/124.9
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
333620
01.07.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"