Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 20/2022

Saulkrastos 2022. gada 5. maijā
Par Saulkrastu novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu nomas maksas noteikšanu
Apstiprināti Saulkrastu novada domes
2022. gada 5. maija ārkārtas sēdē
(prot. Nr. 9/2022 § 9)

Izdoti saskaņā ar 2018. gada 19. jūnija
Ministru kabineta noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas
un apbūves tiesības noteikumi
" 31., 51. punktu,
2018. gada 20. februāra
Ministru kabineta noteikumu Nr. 97
"Publiskas personas mantas
iznomāšanas noteikumi
" 89. punktu
I. Vispārīgais jautājums

1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Saulkrastu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) aprēķina zemes nomas maksu par Pašvaldībai piederošiem vai piekrītošiem neapbūvētiem zemesgabaliem, kā arī nosacījumus nomas maksas samazinājumu piemērošanai pašvaldībai piederošiem nekustamajiem īpašumiem, tostarp nomas objektiem, kas sastāv no būves un zemes vienības.

II. Nomas maksas noteikšanas kārtība

2. Neapbūvēta Pašvaldības zemesgabala nomas maksu gadā nosaka:

2.1. neapbūvētam zemesgabalam, kas ir starpgabals, vai neapbūvēts zemesgabals (tostarp zemesgabals ielu sarkanajās līnijās), kas nav iznomājams patstāvīgai izmantošanai un tiek iznomāts tikai piegulošā nekustamā īpašuma īpašniekam vai lietotājam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts – 7 % no kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 28 euro gadā, neieskaitot PVN;

2.2. neapbūvētam zemesgabalam, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts – 7 % no kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 28 euro gadā, neieskaitot PVN;

2.3. neapbūvētam zemesgabalam, kas pilsētā nodots pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts – 7 % no kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 28 euro gadā, neieskaitot PVN;

2.4. neapbūvētam zemesgabalam, kas tiek iznomāts biedrībām vai nodibinājumiem, kuru darbība sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai vai kādai tās daļai, it sevišķi, ja tā vērsta uz labdarību, cilvēktiesību un indivīda tiesību aizsardzību, pilsoniskas sabiedrības attīstību, izglītības, zinātnes, kultūras un veselības veicināšanu un slimību profilaksi, sporta atbalstīšanu, vides aizsardzību, palīdzības sniegšanu katastrofās un ārkārtas situācijās, sabiedrības, it īpaši trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu, sociālās labklājības celšanu, kā arī starptautiskajām organizācijām ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts – 7 % no kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 28 euro gadā, neieskaitot PVN.

III. Nomas maksas samazinājumu piemērošana

3. Pašvaldība var piemērot samazinājumu zemes nomas maksai vai pašvaldībai piederoša īpašuma, kas sastāv no būves un zemes vienības, nomas maksai, ja ir izpildīti 4. punktā noteiktie kritēriji.

4. Iznomātājam un nomniekam savstarpēji vienojoties, uz noteiktu laika periodu nomas maksu var samazināt par 50 % (bet tā nedrīkst būt mazāka kā 28 euro gadā), ja nomnieka juridiskā/deklarētā adrese ir Saulkrastu novadā un nomnieks nomas attiecību rezultātā rada 5 vai vairāk jaunas darba vietas.

5. Nomas maksas samazinājumu piemēro pamatojoties uz nomnieka iesnieguma un dokumenta, kas apliecina 4. punktā minēto nosacījumu izpildi, pamata.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis
Saulkrastu novada domes saistošo noteikumu "Par Saulkrastu novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu nomas maksas noteikšanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsAr Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma spēkā stāšanos Saulkrastu novada pašvaldības teritorijā ietilpst Saulkrastu pagasts, Saulkrastu pilsēta un Sējas pagasts.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punkts cita starpā noteic, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz 2018. gada 19. jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31., 51. punktu, un 2018. gada 20. februāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 97 "Publiskas personas mantas iznomāšanas noteikumi" 89. punktu, lai noteiktu nomas maksas noteikšanas kārtību Pašvaldībai piederošiem vai piekrītošiem neapbūvētiem zemesgabaliem, kā arī nosacījumus nomas maksas samazinājumu piemērošanai pašvaldībai piederošiem nekustamajiem īpašumiem, tostarp nomas objektiem, kas sastāv no būves un zemes vienības.

Nomas maksu Pašvaldībai piederošiem vai piekrītošiem neapbūvētiem zemesgabaliem, kas nav minēti šajos noteikumos, nosaka atbilstoši 2018. gada 19. jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi".

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka Pašvaldībai piederošo vai piekrītošo neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu, kā arī nosacījumus, kad var piemērot samazinājumu zemes nomas maksai vai pašvaldībai piederoša īpašuma, kas sastāv no būves un zemes vienības, nomas maksai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuIetekme uz Pašvaldības budžetu nav būtiska – papildus izdevumi nav paredzēti, jo izdevumus, kas saistīti ar sertificētu vērtētāju atlīdzību sedz nomnieks, ja atlīdzības summu ir iespējams attiecināt uz konkrētu nomnieku.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijāSaistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi Saulkrastu novada pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmInstitūcija, kurā privātpersona var vērsties noteikumu piemērošanā, Saulkrastu novada pašvaldība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas nav notikušas.
Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Saulkrastu novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu nomas maksas noteikšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saulkrastu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN 20/2022Pieņemts: 05.05.2022.Stājas spēkā: 31.05.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 103, 30.05.2022. OP numurs: 2022/103.19
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
332769
31.05.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"