Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts zaudēs spēku 2027. gada 1. janvārī.
Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

Limbažos 2022. gada 24. februārī
Nolikums par licencēto makšķerēšanu Dziļezerā 2022.–2026. gadam
APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
24.02.2022. sēdes lēmumu Nr. 144
(prot. Nr. 2, 40. §)

PRECIZĒTI
ar Limbažu novada domes
24.03.2022. sēdes lēmumu Nr. 332
(prot. Nr. 3, 101.)

Izdoti saskaņā ar
Zvejniecības likuma 10. panta piekto daļu
I. Vispārīgie noteikumi

1. Dziļezers atrodas Limbažu novada Limbažu pagasta teritorijā un tā ūdens virsmas platība ir 32,0 ha.

2. Dziļezers atrodas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ainavu aizsardzības zonā un dabas liegumā "Dziļezers un Riebezers".

3. Dziļezers ir privāts ezers, kurā zvejas tiesības pieder privāto ūdeņu īpašniekiem. Atbilstoši 2008. gada 17. septembra Limbažu rajona Limbažu pagasta padomes lēmumam Dziļezers ir ieskaitāms pašvaldības piekritīgās zemēs, un šīs zemes ir Limbažu novada pašvaldības, kas ir Limbažu rajona Limbažu pagasta padomes tiesību un saistību pārņēmēja, tiesiskā valdījumā.

4. Dziļezers ar Limbažu pagasta padomes 1998. gada 25. maija lēmumu (protokols Nr. 36) ir iznomāts ezeram pieguļošo zemju īpašniekiem, kas apvienojušies biedrībā "Jumpravmuižas ezeru virknes apsaimniekotāju biedrība", (turpmāk – JEVAB), licencētās makšķerēšanas organizēšanai.

5. Licencētā makšķerēšana tiek ieviesta saskaņā ar spēkā esošiem licencēto makšķerēšanu, vēžošanu un zemūdens medības regulējošiem normatīviem aktiem ar nolūku vismaz vienu reizi trijos gados papildināt zivju krājumus makšķernieku vajadzībām, uzlabot zivju krājumu racionālu izmantošanu, limitēt vērtīgo zivju sugu ieguvi, kontrolēt ezera un tā piekrastes antropogēno slodzi.

6. Licencēto makšķerēšanu organizē Limbažu novada domes pilnvarotā persona (2021. gada 29. septembra pilnvarojuma līgums Nr. 4.15.24/21-2/1) JEVAB, kuras juridiskā adrese ir "Jumpravmuiža", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4020, e-pasts: jumpravmuiza@inbox.lv, tālr. 26302213.

II. Licencētās makšķerēšanas noteikumi

7. Licencētā makšķerēšana paredzēta visā Dziļezers platībā (karte nolikuma 1. pielikumā) no krasta, no ledus vai no laivas.

8. Makšķerēšana Dziļezerā notiek saskaņā ar spēkā esošajiem makšķerēšanu regulējošiem Ministru kabineta noteikumiem (Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" un Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumi Nr. 800 "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" (turpmāk – noteikumi Nr. 800)), ar šādiem papildus nosacījumiem:

8.1. makšķerēšana no krasta un laivām atļauta tikai gaišajā diennakts laikā, ne agrāk kā vienu stundu pirms saullēkta un ne vēlāk kā vienu stundu pēc saulrieta;

8.2. vienam makšķerniekam dienas lomā atļauts paturēt zandartus un zušus – pa vienam no katras sugas; pārējās zivis – saskaņā ar noteikumiem Nr. 800;

8.3. atļauts iegādāties divas licences un lomā paturēt divas reizes lielāku zandartu un zušu skaitu nekā paredzēts nolikuma 8.2. punktā;

8.4. aizliegts nodarboties ar zemūdens medībām.

III. Vides aizsardzības prasības

9. Dziļezers atrodas Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā, ainavu aizsardzības zonā, kā arī dabas liegumā "Dziļezers un Riebezers", kas ir Natura 2000 teritorija, un Ministru kabineta 2011. gada 17. maija noteikumi Nr. 381 "Dabas lieguma "Dziļezers un Riebezers" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" ir saistoši visiem licencētās makšķerēšanas dalībniekiem, tai skaitā aizliegts:

9.1. kurināt ugunskurus ārpus tam paredzētām vietām, kas nodrošina tālāku uguns neizplatīšanos;

9.2. lauzt kokus un krūmus, bojāt zālāju;

9.3. atstāt ezera krastā vai uz ledus un mest ūdenī jebkādus atkritumus.

10. Transporta novietošana uz ceļiem Dziļezera tuvumā atļauta tikai atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, bet uz privātām zemēm – ar zemes īpašnieka atļauju, kā arī aizliegts nobraukt no ceļiem.

11. Iebraukšana Dziļezera 4 m tauvas joslā vai nobraukšana no ceļa apmales stingri aizliegta. Transporta piebraukšana un novietošana Dziļezera tuvumā atļauta pie ezera izveidotajā stāvvietā.

12. Negatīvas ietekmes uz vidi samazināšanas nolūkā makšķerēšanai no laivām atļauts izmantot tikai piekrastes zemes īpašniekiem piederošās laivas vai licencētās makšķerēšanas organizētāja izīrētās laivas.

IV. Licencētās makšķerēšanas un vides aizsardzības prasību kontrole

13. Kontroli par licencētās makšķerēšanas un vides aizsardzības noteikumu ievērošanu Dziļezerā veic:

13.1. Pašvaldības policijas darbinieki;

13.2. Pašvaldības: pilnvarotās personas:

13.2.1. sabiedriskās vides inspektori;

13.2.2. vides kontroles amatpersonas;

13.3. Valsts vides dienests;

13.4. Dabas aizsardzības pārvalde;

13.5. Valsts vides dienesta pilnvarota persona.

14. Nolikuma 13. punktā minētās amatpersonas un pilnvarotās personas ir tiesīgas pārkāpuma gadījumā pārbaudīt makšķernieku lomu un izmantotos makšķerēšanas rīkus Dziļezerā, tā tiešā tuvumā un/vai veikt citas darbības saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

V. Licencētās makšķerēšanas licenču veidi, skaits, maksa par makšķerēšanas licencēm un makšķerēšanas licenču cenu atlaižu piemērošana

15. Licenču veidi un maksa par licencēm

Licenču veidi
 
Licenču cenas, EUR
 
15.1. vienas dienas licence makšķerēšanai Dziļezerā no ledus, no krasta, no laipas vai laivas3,00
 
  
15.2. gada bezmaksas licence makšķerēšanai Dziļezerā no krasta, no ledus, no laipas vai laivas (izņemot makšķerēšanu no laivas laika periodā no 1. maija līdz 31. maijam)0,00
 

16. Licenču derīguma termiņi:

16.1. nolikuma 15.1. apakšpunktos minētās vienas dienas licences – derīgas licencē norādītajā datumā;

16.2. nolikuma 15.2. apakšpunktā minētā gada bezmaksas licence – derīga visu kalendāro gadu, izņemot makšķerēšanu no laivas laika periodā no 1. maija līdz 31. maijam.

17. Kopējais licenču skaits nav ierobežots.

18. Gada bezmaksas licences paredzētas:

18.1. bērniem vecumā līdz 16 gadiem;

18.2. personām, kuras vecākas par 65 gadiem;

18.3. Dziļezera piekrastes zemju īpašniekiem un viņu ģimenes locekļiem saskaņā ar Limbažu pagasta pakalpojumu sniegšanas centra apstiprinātu sarakstu;

18.4. politiski represētajām personām un personām ar invaliditāti (uzrādot apliecību);

18.5. personas no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tai noteikta I vai II invaliditātes grupa, un kurām saskaņā ar valstī īstenoto Latvijas Goda ģimenes apliecības programmu ir piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība.

(Grozīts ar Limbažu novada domes 24.11.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 57)

VI. Makšķerēšanas licences saturs, noformējums un realizācijas kārtība

19. Licence (nolikuma 2.–3. pielikumi) ir stingrās uzskaites veidlapa un tajā tiek norādīts:

19.1. licences nosaukums (veids);

19.2. licences numurs;

19.3. licences derīguma termiņš;

19.4. ūdenstilpes nosaukums;

19.5. ziņas par licencētās makšķerēšanas organizētāju;

19.6. licences cena;

19.7. licences izsniedzēja paraksts;

19.8. licences saņēmējs un tā personas kods, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese;

19.9. licences saņēmēja paraksts;

19.10. licences izsniegšanas datums.

20. Visas licences tiek numurētas un uzskaitītas īpašā licenču uzskaites žurnālā. Licences pasaknī makšķernieks parakstās par iepazīšanos ar licencētās makšķerēšanas nolikumu.

21. Licenču izplatīšanu veic licencētās licencētās makšķerēšanas organizētāja pilnvarotās personas Jolanta Šporne un Jānis Šporns, "Priedītes", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4001, e-pasts: dzilezers@inbox.lv, tālr. 26179055, 26725875, katru dienu no plkst. 7.00 līdz 10.00 un no plkst. 16.00 līdz 20.00 vai iepriekš piesakoties.

VII. Līdzekļu izlietojums, kas iegūti realizējot makšķerēšanas licences

22. No licenču realizācijas iegūtās kopējās summas 10 % reizi pusgadā jāieskaita Valsts budžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai.

23. 90 % no licenču realizācijā iegūtās kopējās summas paliek licencētās makšķerēšanas organizētāja rīcībā un tiek izlietoti licencētās makšķerēšanas nodrošināšanai un Dziļezera vides un zivju resursu aizsardzībai un zivju krājumu pavairošanai.

VIII. Makšķernieku lomu uzskaites kārtība

24. Makšķernieks katras dienas lomu ieraksta licences otrajā pusē norādītajā uzskaites formā (nolikuma 4. pielikumā), norādot lomu kilogramos pa atsevišķām sugām (limitētās sugas arī gabalos), vajadzības gadījumā pārnesot ierakstus uz atsevišķas lapas.

25. Ar loma uzskaites datiem aizpildītā licence 5 (piecu) dienu laikā pēc tās derīguma termiņa beigām jānodod nolikuma 21. punktā norādītajā licenču tirdzniecības vietā vai jānosūta licencētās makšķerēšanas organizētājam uz licencē norādīto adresi.

26. Divas reizes gadā – līdz 31. jūlijam par pirmo pusgadu, līdz 31. janvārim – par otro pusgadu licencētās makšķerēšanas organizētājs aizsūta pārskatu par realizētajām licencēm un licencētās makšķerēšanas rezultātiem Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "BIOR", kas apstrādā un apkopo iegūto informāciju.

IX. Licencētās makšķerēšanas organizētāja sniegtie pakalpojumi un pienākumi

27. Licencētās makšķerēšanas organizētājam ir šādi pienākumi:

27.1. nodrošināt makšķerēšanas licenču pieejamību un realizāciju makšķerēšanai atļautā laikā saskaņā ar nolikuma VI nodaļu;

27.2. sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību sniegt informāciju Limbažu novada preses izdevumos un Limbažu novada pašvaldības tīmekļvietnē par pašvaldības saistošiem noteikumiem par licencētās makšķerēšanas ieviešanu Dziļezerā un nodrošināt atbilstošu norādes zīmju izvietošanu tā piekrastē;

27.3. uzskaitīt un realizēt makšķerēšanas licences atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

27.4. nodrošināt no licenču realizācijas iegūto naudas līdzekļu sadali atbilstoši nolikuma VII nodaļā noteiktajām prasībām;

27.5. īstenot regulāru vērtīgo zivju resursu atjaunošanu un pavairošanu saskaņā ar Dziļezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem un zinātniskajām rekomendācijām;

27.6. norīkot atbildīgo personu par licencētās makšķerēšanas prasību ievērošanu, kura piedalās vides un zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos;

27.7. veikt makšķernieku lomu uzskaiti atbilstoši nolikuma VIII nodaļai;

27.8. iepazīstināt makšķerniekus ar nolikumā noteiktajām prasībām un informēt tos par publiskām piekļuves vietām Dziļezerā;

27.9. nodrošināt ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodā informāciju par saziņas iespējām ar licencētās makšķerēšanas organizētāju, licencētās makšķerēšanas, noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, kā arī lomu uzskaiti;

27.10. iesniegt Lauku atbalsta dienestā pārskatu par licencēto makšķerēšanu divas reizes gadā – līdz 15. jūlijam un 15. janvārim – par iepriekšējo pusgadu, kā arī veikt attiecīgās daļas naudas līdzekļu pārskaitījumu valsts budžetā Zivju fonda dotācijas ieņēmumu veidošanai līdz 10. jūlijam par pirmo pusgadu un līdz 10. janvārim par otro pusgadu;

27.11. iesniegt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūtam "BIOR" līdz katra nākamā gada 1. februārim, makšķernieku aizpildītās un atpakaļ atgrieztās licences tālākai datu apstrādei un zivju resursu novērtēšanai;

27.12. reizi gadā iesniegt Valsts vides dienestā informāciju par veiktajiem pasākumiem ūdenstilpju apsaimniekošanā, zivju resursu papildināšanā un licencētās makšķerēšanas organizēšanai nepieciešamās infrastruktūras izveidošanā un uzturēšanā;

27.13. reģistrēt personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņot par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, par konstatēto pārkāpumu informēt zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes.

28. Licencētās makšķerēšanas organizētājs nodrošina makšķerniekiem sekojošus pakalpojumus:

28.1. izīrē laivas un apmešanās vietas;

28.2. izīrē atpūtas līdzekļus.

X. Noslēguma jautājumi

29. Licencētās makšķerēšanas nolikuma darbības ilgums ir līdz 2026. gada 31. decembrim.

30. Ar jaunā nolikuma spēkā stāšanos attiecīgi spēku zaudē iepriekš izdotais nolikums.

XI. Nolikuma pielikumi:

31. Dziļezera karte ar norādītām laivu nomas un licenču izplatīšanas vietām (pielikums Nr. 1);

32. Licenču paraugi (pielikums Nr. 2–3);

33. Lomu uzskaites tabulas paraugs (pielikums Nr. 4);

34. Nolikuma saskaņojumu lapa (pielikums Nr. 5).

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs
Pielikums Nr. 1
Nolikumam par licencēto
makšķerēšanu Dziļezerā
2022.–2026. gadam
Dziļezera karte ar norādītām laivu nomas un licenču izplatīšanas vietām

– Laivu nomas un licenču tirdzniecības vietas

Pielikums Nr. 2
Nolikumam par licencēto
makšķerēšanu Dziļezerā
2022.–2026. gadam
Licenču paraugi
"Jumpravmuižas ezeru virknes apsaimniekotāju biedrība" ("Jumpravmuiža", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4020, e-pasts: jumpravmuiza@inbox.lv, tālr.26302213)

Vienas dienas licences Nr.____
makšķerēšanai Dziļezerā no ledus, no krasta, no laipas vai laivas pasaknis

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds, pers. kods)

 

(tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese)

 
Atļauts makšķerēt Dziļezerā202__. g. "____"_________
 

(datums)

Licences cena 3,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "____"_________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts, datums)


 
"Jumpravmuižas ezeru virknes apsaimniekotāju biedrība" ("Jumpravmuiža", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4020, e-pasts: jumpravmuiza@inbox.lv, tālr.26302213)

Vienas dienas licence Nr.____
makšķerēšanai Dziļezerā no ledus, no krasta, no laipas vai laivas

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds, pers. kods)

 

(tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese)

 
Atļauts makšķerēt Dziļezerā202__. g. "____"_________
 

(datums)

Licences cena 3,00 EUR

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "____"_________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts, datums)

Pielikums Nr. 3
Nolikumam par licencēto
makšķerēšanu Dziļezerā
2022.–2026. gadam
Licenču paraugi
"Jumpravmuižas ezeru virknes apsaimniekotāju biedrība" ("Jumpravmuiža", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4020, e-pasts: jumpravmuiza@inbox.lv, tālr.26302213)

Gada bezmaksas licences Nr.____
makšķerēšanai Dziļezerā no krasta, no ledus, no laipas vai laivas (izņemot makšķerēšanu no laivas laika periodā no 1. maija līdz 31. maijam)
pasaknis

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds, pers. kods)

 
 

(tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese)

Atļauts makšķerēt Dziļezerā 202__. gadā

Bezmaksas

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "____"_________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts, datums)


 
"Jumpravmuižas ezeru virknes apsaimniekotāju biedrība" ("Jumpravmuiža", Limbažu pagasts, Limbažu novads, LV-4020, e-pasts: jumpravmuiza@inbox.lv, tālr.26302213)

Gada bezmaksas licence Nr.____
makšķerēšanai Dziļezerā no krasta, no ledus, no laipas vai laivas (izņemot makšķerēšanu no laivas laika periodā no 1. maija līdz 31. maijam)
 

Izdota 
 

(makšķernieka vārds, uzvārds, pers. kods)

 
 

(tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese)

Atļauts makšķerēt Dziļezerā 202__. gadā

Bezmaksas

Ar licencētās makšķerēšanas noteikumiem

iepazinos 
 

(paraksts)

202__. g. "____"_________

Licenci izsniedza 
 

(paraksts, datums)

Pielikums Nr. 4
Nolikumam par licencēto
makšķerēšanu Dziļezerā
2022.–2026. gadam
Makšķernieka lomu uzskaites tabula

Datums

Zivju suga

Skaits gab.

Svars kg.

    
    
    
    
    
    

Kopā:

   

Paraksts _______________________________

Makšķernieku pienākums ir uzrādīt savus lomus, aizpildot tabulu "Makšķernieka lomu uzskaite", kura atrodas licences otrajā pusē. Ja tabulā nepietiek vietas, datus var turpināt uz citas lapas.

Pēc licences derīguma termiņa beigām licence ar lomu uzskaites datiem 5 (piecu) darba dienu laikā nododama licencētās makšķerēšanas organizētāja pārstāvim licenču tirdzniecības vietā vai 5 (piecu) darba dienu laikā nosūtāma licencētās makšķerēšanas organizētājam uz adresi, kas norādīta licencē. Licencētās makšķerēšanas organizētājam ir tiesības esošajā un arī nākamajā gadā neizsniegt licences makšķerniekiem, kuri šīs prasības neizpilda.

Pielikums Nr. 5
Nolikumam par licencēto
makšķerēšanu Dziļezerā
2022.–2026. gadam

SASKAŅOTS:

Zemkopības ministrija:
2021. gada 14. decembrī Nr. 4.1-3e/2371/2021

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR":
2021. gada 21. decembrī Nr. 30-1/739-e

Valsts vides dienests:
2022. gada 10. janvārī Nr. 2.4/112/VI/2022

Dabas aizsardzības pārvalde:
2022. gada 12. janvārī Nr. 3.15/77/2022-N10

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Nolikums par licencēto makšķerēšanu Dziļezerā 2022.–2026. gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 24.02.2022.Stājas spēkā: 06.04.2022.Zaudē spēku: 01.01.2027.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 05.04.2022. OP numurs: 2022/67.13
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
331335
{"selected":{"value":"31.12.2022","content":"<font class='s-1'>31.12.2022.-31.12.2026.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"31.12.2022","iso_value":"2022\/12\/31","content":"<font class='s-1'>31.12.2022.-31.12.2026.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"06.04.2022","iso_value":"2022\/04\/06","content":"<font class='s-1'>06.04.2022.-30.12.2022.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
31.12.2022
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"