Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 504

Rīgā 2020. gada 11. augustā (prot. Nr. 47 16. §)
Noteikumi par reģistrētu eksporta vietu un kārtību, kādā informē par preču izvešanu no vietas, kurā var uzglabāt eksporta procedūrā izlaistās preces
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma
23.1 panta trešo daļu un 23.2 panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību un nosacījumus Muitas likuma 23.1 panta pirmās daļas 7. punktā noteiktās eksporta vietas (turpmāk – eksporta vieta) reģistrēšanai vai atteikumam reģistrēt eksporta vietu;

1.2. kārtību, kādā veic izmaiņas eksporta vietas reģistrācijas datos vai pieņem lēmumu par atteikumu veikt izmaiņas minētajos datos;

1.3. eksporta vietas reģistrācijas anulēšanas kārtību;

1.4. kārtību, kādā eksportētājs vai eksportētāja pilnvarotā persona informē par preču izvešanu no Muitas likuma 23.2 panta pirmajā daļā noteiktās vietas.

2. Šajos noteikumos minētos iesniegumus un ar tiem saistītos dokumentus persona Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz, izmantojot Muitas likuma 13. panta pirmajā daļā minēto Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

3. Valsts ieņēmumu dienests šo noteikumu 4. punktā minēto vietu Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) reģistrē, piešķirot identifikācijas numuru reģistrētajai eksporta vietai.

4. Eksporta vieta var būt:

4.1. apstiprināta akcīzes preču noliktavas turētāja atļaujā noteiktā vieta;

4.2. vieta, kas ir reģistrēta Nodokļu informācijas sistēmā kā personas pamatdarbības veikšanas vieta, ja personas pamatdarbības veids klasificēts šādās NACE 2. red. (saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 20. decembra Regulas (EK) Nr. 1893/2006, ar ko izveido NACE 2. red. saimniecisko darbību statistisko klasifikāciju, kā arī groza Padomes Regulu (EEK) Nr. 3037/90 un dažas EK regulas par īpašām statistikas jomām (dokuments attiecas uz EEZ)) nodaļās:

4.2.1. Lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība – no 01. līdz 03.;

4.2.2. Ieguves rūpniecība un karjeru izstrāde – no 05. līdz 09.;

4.2.3. Apstrādes rūpniecība – no 10. līdz 33.;

4.3. vieta, kas ir reģistrēta Nodokļu informācijas sistēmā kā personas pamatdarbības veikšanas vieta, ja personas pamatdarbības veids klasificēts NACE 2. red. 52.10 "Uzglabāšana un noliktavu saimniecība" klasē.

5. Lai Valsts ieņēmumu dienests reģistrētu eksporta vietu, persona iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

5.1. personas nosaukumu un juridisko adresi;

5.2. Komisijas 2015. gada 28. jūlija Deleģētās regulas (ES) 2015/2446, ar ko papildina Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 952/2013 attiecībā uz sīki izstrādātiem noteikumiem, kuri attiecas uz dažiem Savienības Muitas kodeksa noteikumiem, 1. panta 18. punktā paredzēto reģistrācijas un identifikācijas numuru (EORI numurs);

5.3. kontaktpersonas vārdu un uzvārdu;

5.4. vietas (telpas vai teritorijas) adresi, kur paredzēts piemērot eksporta procedūru vai uzglabāt eksporta procedūrā izlaistās preces.

6. Šo noteikumu 5. punktā minēto iesniegumu iesniedz:

6.1. apstiprināts akcīzes preču noliktavas turētājs;

6.2. persona, kas veic saimniecisko darbību šo noteikumu 4.2. vai 4.3. apakšpunktā minētajos pamatdarbības veidos un ir atbilstošās pamatdarbības vietas (nekustamā īpašuma) īpašnieks vai turētājs;

6.3. atzītais uzņēmējs.

7. Valsts ieņēmumu dienests reģistrē eksporta vietu, ja ir izpildīti visi šo noteikumu 4., 5. un 6. punktā minētie nosacījumi un šo noteikumu 6. punktā minētā persona ir reģistrēta Latvijas Republikas komercreģistrā.

8. Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu nereģistrēt šo noteikumu 5. punktā minētajā iesniegumā norādīto eksporta vietu, ja nav izpildīti šo noteikumu 7. punktā minētie nosacījumi. Minēto lēmumu Valsts ieņēmumu dienests pieņem un personai paziņo Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

9. Persona, kurai Valsts ieņēmumu dienests ir reģistrējis eksporta vietu, par izmaiņām šo noteikumu 5. punktā minētajā informācijā piecu darbdienu laikā no izmaiņu rašanās dienas iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu par eksporta vietas reģistrācijas datu izmaiņām.

10. Pēc šo noteikumu 9. punktā minētā iesnieguma saņemšanas Valsts ieņēmumu dienests 10 darbdienu laikā izdara grozījumus eksporta vietas reģistrācijas datos.

11. Valsts ieņēmumu dienests pieņem lēmumu negrozīt eksporta vietas reģistrācijas datus, ja konstatē, ka persona sniegusi šo noteikumu 4., 5. vai 6. punktam neatbilstošu vai nepatiesu informāciju. Minēto lēmumu Valsts ieņēmumu dienests pieņem un personai paziņo Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

12. Valsts ieņēmumu dienests anulē eksporta vietas reģistrāciju, ja šo noteikumu 6. punktā minētā persona Valsts ieņēmumu dienestā iesniedz iesniegumu par eksporta vietas reģistrācijas anulēšanu. Valsts ieņēmumu dienests personai par eksporta vietas reģistrācijas anulēšanu paziņo Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS).

13. Ja eksporta procedūrā izlaistās preces pirms preču izvešanas no Savienības muitas teritorijas novieto Muitas likuma 23.2 panta pirmajā daļā minētajās vietās TIR procedūras piemērošanai, Savienības tranzīta procedūras piemērošanai vai izvešanai ar vienoto pārvadājuma līgumu (preces pārņems dzelzceļa, avio, pasta vai kuģošanas sabiedrība), eksportētājs vai eksportētāja pilnvarota persona pirms preču izvešanas iesniedz paziņojumu Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) – Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) Eksporta kontroles sistēmas izvešanas muitas iestādes sadaļā "Ierašanās paziņojums".

14. Ja eksporta procedūrā izlaistās preces pirms preču izvešanas no Savienības muitas teritorijas novieto Muitas likuma 23.2 panta pirmajā daļā minētajās vietās konsolidācijai vai izvešanai pa daļām, eksportētājs vai eksportētāja pilnvarota persona pirms preču izvešanas:

14.1. iesniedz paziņojumu Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) – Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) Eksporta kontroles sistēmas izvešanas muitas iestādes sadaļā "Ierašanās paziņojums";

14.2. aizpilda un iesniedz paziņojumu "Manifests" Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) – Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS) Eksporta kontroles sistēmas izvešanas muitas iestādes sadaļā "Saistītā informācija".

15. Noteikumi stājas spēkā 2020. gada 1. septembrī.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par reģistrētu eksporta vietu un kārtību, kādā informē par preču izvešanu no vietas, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 504Pieņemts: 11.08.2020.Stājas spēkā: 01.09.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 157, 17.08.2020. OP numurs: 2020/157.9
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
316713
01.09.2020
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"