Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Latvijas valsts karoga likumā

Izdarīt Latvijas valsts karoga likumā (Latvijas Vēstnesis, 2009, 182. nr.; 2012, 181. nr.; 2018, 90., 188. nr.) šādus grozījumus:

1. Izslēgt 20. pantu.

2. Papildināt likumu ar 23., 24. un 25. pantu šādā redakcijā:

"23. pants. Administratīvie pārkāpumi Latvijas valsts karoga lietošanas jomā

(1) Par Latvijas valsts karoga nenovietošanu Saeimas, Ministru kabineta vai republikas pilsētas domes, vai novada domes noteiktajās dienās vai gadījumos publiskas personas iestādes vadītājam un publiskas personas kontrolē esošas kapitālsabiedrības valdes loceklim piemēro naudas sodu līdz divdesmit naudas soda vienībām.

(2) Par normatīvajos aktos noteiktās Latvijas valsts karoga lietošanas kārtības pārkāpšanu fiziskajai personai un juridiskajai personai piemēro brīdinājumu.

(3) Par tāda Latvijas valsts karoga vai Latvijas valsts karoga vimpeļa izplatīšanu tirgū, kas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz divdesmit piecām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - līdz piecdesmit naudas soda vienībām.

(4) Par klajas necieņas izrādīšanu pret Latvijas valsts karogu piemēro naudas sodu līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

(5) Par klajas necieņas izrādīšanu pret Latvijas valsts karogu uzskatāmas arī darbības, kas vērstas pret dekoratīvos nolūkos lietotu Latvijas valsts karogu vai Latvijas valsts karoga attēlu.

(6) Par Latvijas valsts karoga lietošanas kārtības pārkāpšanu uzskatāmas arī atkāpes no normatīvo aktu noteikumiem par Latvijas valsts karoga platumu, garumu, krāsu toņiem vai sarkanbaltsarkano svītru attiecību.

24. pants. Kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

(1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 23. panta pirmajā, otrajā un ceturtajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts policija.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 23. panta pirmajā un otrajā daļā minētajiem pārkāpumiem līdz lietas izskatīšanai veic arī pašvaldības policija, bet administratīvā pārkāpuma lietu izskata pašvaldības administratīvā komisija vai apakškomisija.

(3) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 23. panta ceturtajā daļā minēto pārkāpumu veic arī pašvaldības policija.

(4) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 23. panta trešajā daļā minēto pārkāpumu veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

(5) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 23. panta ceturtajā daļā minēto pārkāpumu, kas izdarīts uz kuģa, veic Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienests.

25. pants. Kriminālatbildība Latvijas valsts karoga lietošanas jomā

(1) Par Latvijas valsts karoga zaimošanu vainīgās personas saucamas pie kriminālatbildības likumā noteiktajā kārtībā.

(2) Par Latvijas valsts karoga zaimošanu uzskatāmas arī darbības, kas vērstas pret dekoratīvos nolūkos lietotu Latvijas valsts karogu vai Latvijas valsts karoga attēlu."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2020. gada 17. jūnijā.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2020. gada 30. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Latvijas valsts karoga likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 17.06.2020.Stājas spēkā: 01.07.2020.Tēma: Valsts valoda, valsts simboli; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 123, 30.06.2020. OP numurs: 2020/123.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
315747
01.07.2020
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"