Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Mārupes novada domes 2021. gada 22. decembra saistošos noteikumus "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Mārupes novadā".
Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 20/2010

Mārupē 2010. gada 18. augusta
Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Mārupes novadā
Apstiprināti ar Mārupes novada domes
2010. gada 18. augusta sēdes Nr. 13 lēmumu Nr. 16

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta sesto daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Mārupes novada administratīvajā teritorijā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas (turpmāk – topogrāfiskā informācija) un informācijas par aizsargjoslām izsniegšana, pieņemšana un pārbaude. Šie noteikumi attiecas arī uz detālplānojumu un zemes ierīcības projektu grafiskajām daļām.

2. Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām Mārupes novadā, kas mērīšanas darbu rezultātā rada un/vai izmanto augstas detalizācijas topogrāfiskās informāciju un informāciju par aizsargjoslām, kā arī kas izstrādā detālplānojumu un/vai zemes ierīcības projektus.

3. Mārupes novada vienotās digitālās kartes īpašnieks ir Mārupes novada pašvaldība. Mārupes novada vienotās digitālās kartes atrodas sadarbspējas stāvoklī ar centrālo datubāzi, ko uztur Valsts zemes dienests.

4. Mārupes novada pašvaldības vienoto digitālo karti uz līguma pamata uztur, kā arī novada administratīvajā teritorijā augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas pieņemšanu un pārbaudi, kā arī mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu realizē un koordinē pašvaldības izvēlēta juridiska persona.

5. Mārupes novada pašvaldības izvēlētajai juridiskai personai par sniegtajiem pakalpojumiem ir tiesības no fiziskām un juridiskām personām saņemt samaksu, kas ir noteikta ar pašvaldības Domes pieņemtajiem lēmumiem.

6. Ievadīšanai Mārupes novada pašvaldības vienotajā digitālajā kartē tiek pieņemti tikai mērniecībā licencētu vai sertificētu personu topogrāfiskie vai ģeodēziskie uzmērījumi (tai skaitā izpilduzmērījumi un izpildshēmas un būvasu nospraušanas akti), kas veikti digitālā formā (*dgn, *dwg vai *dxf formātā), LKS 92 koordinātu un Baltijas augstumu sistēmās. Izpildshēmās punktiem jābūt piesaistītiem pie vismaz 3 viennozīmīgi identificējamiem koordinētiem punktiem, kas uzrādīti digitālajā topogrāfijā vai kadastra kartē.

7. Informāciju, kas nepieciešama mērniecības darbu veikšanai sniedz pašvaldības izvēlētā juridiskā persona, pēc rakstiska (elektroniska) pieprasījuma saņemšanas divu darba dienu laikā.

8. Uzmērītā topogrāfiskā informācija un ģeodēziskie uzmērījumi iesniedzami pārbaudei pašvaldības izvēlētajai juridiskajai personai, kas to saskaņo divu darba dienu laikā gadījumā, ja iesniegtie uzmērījumi atbilst reālai situācijai un valstī noteiktajiem standartiem. Mārupes novada pašvaldība atzīst par atbilstošu (lietošanai derīgu) tikai šādā veidā saskaņotu topogrāfisko informāciju.

9. Ja veicot būvdarbus tiek atrastas topogrāfiskajos plānos neuzrādītas vai plānam neatbilstoši izvietotas inženierkomunikācijas, tad jāfiksē to novietne dabā un tās jāuzmēra un jāparāda izpildtopogrāfijā vai izpildshēmā. No jauna izbūvētie inženiertīkli jāuzmēra pirms tranšejas (būvbedres) aizbēršanas.

10. Detālplānojumu un zemes ierīcības projektu grafiskās daļas ir nododamas pārbaudei pašvaldības izvēlētajai juridiskajai personai, lai noteiktu esošo un projektēto aizsargjoslu atbilstību reālajai situācijai un pašvaldības plānotajām aizsargjoslu novietnēm. Pašvaldība lēmumu par zemes ierīcības projekta vai detālplānojuma redakcijas saskaņošanu pieņem tikai pēc saskaņojuma saņemšanas no pašvaldības izvēlētās juridiskajās personas.

11. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc publicēšanas vietējā laikrakstā.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Mārupes novadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20/2010Pieņemts: 18.08.2010.Stājas spēkā: 08.09.2010.Zaudē spēku: 22.01.2022.Publicēts: Mārupes Vēstis, 9, 07.09.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
314011
08.09.2010
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"