Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Mārupes novada domes 2021. gada 27. oktobra saistošos noteikumus "Par Mārupes novada pašvaldības dalību pašvaldības nozīmes ceļu un ielu būvniecībā un uzturēšanā".
Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 30/2019

Mārupē 2019. gada 30. oktobrī
Par Mārupes novada pašvaldības dalību pašvaldības nozīmes ceļu un ielu būvniecībā un uzturēšanā
Pieņemti ar Mārupes novada domes
2019. gada 30. oktobra sēdes Nr. 14 lēmumu Nr. 24

Precizēti ar Mārupes novada domes
2019. gada 27. novembra
sēdes Nr. 16 lēmumu Nr. 12

Izdoti saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma
8.1 panta ceturto daļu

1. Saistošie noteikumi "Par Mārupes novada pašvaldības dalību pašvaldības nozīmes ceļu un ielu būvniecībā un uzturēšanā" (turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi) nosaka kārtību, kādā Mārupes novada pašvaldība (turpmāk tekstā – pašvaldība) piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā, kā arī kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu.

2. Pašvaldība uztur pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu tādā pašā kārtībā kā pašvaldībai piederošu ceļu vai ielu vai koplietošanas ceļu vai ielu, veicot sekojošās darbības:

2.1. reģistrē pašvaldību ceļu un ielu reģistrā, iedalot ielu vai ceļu attiecīgā grupā (A, B vai C) Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā;

2.2. piešķir pašvaldības nozīmes ceļam vai ielai autoceļa uzturēšanas klasi (A, A1, B, C un D) Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā, un iekļauj pašvaldības apstiprināmajos pašvaldības ielu un ceļu sarakstos, kuros norādītas pašvaldības ceļu un ceļu uzturēšanas klases ziemas sezonai (no 1. novembra līdz 31. martam) un vasaras sezonai (no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim).

3. Pašvaldība veic Saistošo noteikumu 2. punktā minētās darbības tikai attiecība uz tādu pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu, kas atbilst visām sekojošām prasībām:

3.1. ir pilnībā izbūvēts un nodots ekspluatācijā;

3.2. nodrošina piekļuvi vismaz vienam apbūvētajam nekustamajam īpašumam, kurā atrodas ekspluatācijā nodota ēka;

3.3. ceļa vai ielas tehniskais stāvoklis pieļauj ceļa vai ielas drošu ekspluatāciju atbilstoši attiecīgai grupai, kurā tas būtu reģistrējams saskaņā ar Saistošo noteikumu 2.1. apakšpunktu, un uzturēšanas klasei, kura būtu piešķirama saskaņā ar Saistošo noteikumu 2.2. apakšpunktu.

4. Saistošo noteikumu 3. punkta prasībām neatbilstošu pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu uztur šīs ielas vai ceļa īpašnieks (īpašnieki).

5. Pašvaldība kļūst par 2. un 3. punktam atbilstošā pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas pārvaldītāju Ceļu satiksmes likuma izpratnē. Pašvaldība uztur pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu, pilnībā sedzot ar to uzturēšanu saistītās izmaksas no pašvaldības budžeta, kā arī patstāvīgi nosaka satiksmes organizāciju, aprīkojot pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu ar nepieciešamiem satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļiem.

6. Pašvaldība uztur pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu, ņemot vērā attiecīgā ceļa vai ielas būvniecības dokumentāciju. Uzturēšanas gaitā pašvaldība nodrošina ceļa vai ielas tehnisko rādītāju atbilstību būvniecības dokumentācijai, ņemot vērā ekspluatācijas gaitā radušos dabisko nolietojumu.

7. Ja uzturēšanas gaitā radies tāds dabiskais nolietojums, kas liedz turpināt pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas ekspluatāciju, pašvaldība pārtrauc uzturēšanas darbu veikšanu un veic izmaiņas pašvaldību ceļu un ielu reģistrā un pašvaldības uzturamo ielu un ceļu sarakstos, izņemot attiecīgu pašvaldības nozīmes ielu un ceļu. Pēc izmaiņu veikšanas pašvaldība civiltiesiskā kārtībā vienojas ar pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas īpašnieku par zemes un uz tās esošās inženierbūves nodošanu pašvaldības īpašumā, lai nodrošinātu ceļa vai ielas seguma atjaunošanu turpmākās ekspluatācijas turpināšanas nodrošināšanai vai ierosina pašvaldības ceļa vai ielas piespiedu atsavināšanu sabiedrības vajadzībām. Ja pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss tika piešķirts ar administratīvo aktu, pašvaldība izvērtē lietderību anulēt iepriekš piešķirto statusu, izdodot administratīvo aktu.

8. Ja pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss piešķirts ar administratīvo aktu, pašvaldība izpilda Saistošo noteikumu 2. punktā minētās darbības pēc tam, kad beidzies administratīvā akta apstrīdēšanas termiņš vai ir stājies spēkā galīgais nolēmums, ar kuru pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statuss ir saglabāts spēkā.

9. Pašvaldība var piedalīties pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecības izmaksu segšanā 3 gada laikā pēc būvniecības pabeigšanas un ceļa vai ielas nodošanas ekspluatācijā, izvērtējot būvniecības dokumentāciju un izmaksas apliecinošus dokumentus, šādā apmērā:

9.1. līdz 30 % no kopējām būvniecības izmaksām, ja izbūvēts ceļš vai iela ar cieto segumu, gājēju celiņu un apgaismojumu, kas nodrošina piekļuvi vismaz 3 nekustamajiem īpašumiem, no kuriem vismaz viens ir apbūvēts;

9.2. līdz 20 % no kopējām būvniecības izmaksām, ja izbūvēts 9.1. apakšpunktā minētais ceļš vai iela ar šķembu segumu;

9.3. līdz 10 % no kopējām būvniecības izmaksām, ja izbūvēts 9.1 un 9.2. apakšpunktā neminētais ceļš vai iela.

10. Pašvaldības dalību ceļa būvniecības finansēšanā 9. punktā noteiktajos gadījumos nosaka dome ar atsevišķu lēmumu.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Mārupes novada pašvaldības dalību pašvaldības nozīmes ceļu un ielu būvniecībā un uzturēšanā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 30/2019Pieņemts: 30.10.2019.Stājas spēkā: 15.02.2020.Zaudē spēku: 24.11.2021.Publicēts: Mārupes Vēstis, 2, 14.02.2020.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
313740
15.02.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"