Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ādažu novada domes 2021. gada 9. novembra saistošos noteikumus "Par Ādažu novada pašvaldības neapbūvētu zemesgabalu nomas maksu".
Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2019/22

Carnikavā 2019. gada 24. jūlijā
Saistošie noteikumi par neapbūvēta Carnikavas novada pašvaldības zemesgabala nomas maksas apmēru
APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2019. gada 24. jūlija lēmumu (prot. Nr. 11, 12. §)

PRECIZĒTI
ar Carnikavas novada domes
2019. gada 18. septembra lēmumu
(prot. Nr. 13, 11. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta
2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350
"Publiskas personas zemes nomas un
apbūves tiesības noteikumi
" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka Carnikavas novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala vai tā daļas nomas maksas apmēru.

2. Saistošie noteikumi attiecas uz Carnikavas novada pašvaldību un personām, kuras vēlas nomāt Carnikavas novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu neapbūvētu zemesgabalu vai tā daļu (turpmāk – neapbūvēts zemesgabals), personisko palīgsaimniecību, tostarp sakņu dārzu, vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam, ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveiks saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts.

3. Neapbūvēta zemesgabala personisko palīgsaimniecību vajadzībām nomas maksa ir 50 % (piecdesmit procenti) no zemes kadastrālās vērtības gadā.

4. Neapbūvēta zemesgabala minimālā nomas maksa gadā ir 21,34 euro.

5. Gadījumā, ja saistošo noteikumu 3. punktā paredzētajā kārtībā aprēķinātā nomas maksa neapbūvētam zemesgabalam, kurš tiek iznomāts personisko palīgsaimniecību vajadzībām, ir zemāka par saistošo noteikumu 4. punktā noteikto minimālo nomas maksu, nomas maksa tiek noteikta 60 % (sešdesmit procenti), 70 % (septiņdesmit procenti), 80 % (astoņdesmit procenti), 90 % (deviņdesmit procenti) vai 100 % (simts procenti) apmērā no neapbūvēta zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, piemērojot to nomas maksas apmēru, kurš pirmais pārsniedz saistošo noteikumu 4.punktā noteikto minimālo zemes nomas maksas apmēru.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa
Carnikavā 2019. gada 19. septembrī
Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2019/22 "Saistošie noteikumi par neapbūvēta Carnikavas novada pašvaldības zemesgabala nomas maksas apmēru"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums1.1. nomas maksa, kuras apmēru Carnikavas novada pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) ir tiesīga noteikt saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumiem Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" (turpmāk – MK noteikumi) iznomājot neapbūvēta zemesgabalu personisko palīgsaimniecību, tostarp sakņu dārzu, vajadzībām, kura kadastrālā vērtība ir zema, nesedz nomas maksas administrēšanas izdevumus. Lai ievērotu Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3. pantu un lietderīgi apsaimniekotu pašvaldības nekustamo mantu, ir nepieciešams ar saistošiem noteikumiem noteikt lielāku nomas maksas apmēru;

1.2. pastāvošais tiesiskais regulējums:

1) MK noteikumi nosaka pašvaldībai piederoša vai piekrītoša zemesgabala vai tā daļas iznomāšanas kārtību un tās izņēmumus, nomas maksas aprēķināšanas kārtību, kā arī atsevišķus nomas līgumā ietveramos tipveida nosacījumus;

2) pašvaldībai ir tiesības noteikt minimālo nomas maksas apmēru saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu un tiesības noteikt lielāku nomas maksas apmēru, izdodot saistošos noteikumus, saskaņā ar MK noteikumu 31. punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts2.1. Carnikavas novada domes (turpmāk – dome) pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no:

1) likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešās daļas;

2) MK noteikumu 31. punkta;

2.2. noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt pašvaldības īpašumā esoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksas apmēru, kas segtu tās administrēšanas izdevumus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu3.1. saistošo noteikumu izpildei netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu;

3.2. saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā4.1. sabiedrības mērķgrupas, uz kurām attiecināms noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas un juridiskās personas, kuras vēlas nomāt pašvaldības īpašumā esošu neapbūvētu zemesgabalu personisko palīgsaimniecību vajadzībām;

4.2. saistošo noteikumu tiesiskais regulējums labvēlīgi ietekmēs mērķgrupas, jo nodrošinās iedzīvotājiem iespēju papildināt iztiku saviem spēkiem;

4.3. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā nav paredzama.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām5.1. institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

1) dome kā institūcija, kura pieņem lēmumu par pašvaldības īpašumā esošas zemes nodošanu nomā;

2) domes administrācija un tās amatpersonas (piem., pašvaldības izpilddirektors, Finanšu vadības nodaļas vadītājs), kas savas kompetences ietvaros ir tiesīgas kontrolēt zemes nomas līguma izpildi un saistošo noteikumu piemērošanu;

5.2. saistošo noteikumu projekts būtiski neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām6.1. saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pēc izskatīšanas domes komitejas sēdē tiks publicēts pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids – saskaņā ar pašvaldības nolikumu: priekšlikumu iesniegšana (e-pastā: dome@carnikava.lv, pa pastu vai personīgi: Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas novadā) un izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā mailto: www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Saistošie noteikumi par neapbūvēta Carnikavas novada pašvaldības zemesgabala nomas maksas apmēru Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2019/22Pieņemts: 24.07.2019.Stājas spēkā: 01.10.2019.Zaudē spēku: 01.01.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 304, 30.09.2019.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
309729
01.10.2019
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"