Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošos noteikumus Nr. 7 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Dobeles novadā".
Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 26. aprīlī
Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Tērvetes novadā
APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2018. gada 26. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 7, 6. §)

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13. panta sesto daļu un 26. panta trešo daļu
 

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Tērvetes novada administratīvajā teritorijā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un informācijas par aizsargjoslām pieņemšana, pārbaude, uzkrāšana, uzturēšana un izsniegšana. Šie noteikumi attiecas arī uz detālplānojumu un zemes ierīcības projektu grafiskajām daļām.

2. Saistošie noteikumi ir obligāti visām fiziskām un juridiskām personām, kas Tērvetes novada administratīvajā teritorijā:

2.1. veic topogrāfiskos un ģeodēziskos uzmērīšanas darbus,

2.2. izstrādā detālplānojumus,

2.3. izstrādā zemes ierīcības projektus.

3. Tērvetes novada administratīvajā teritorijā mēroga 1:500 topogrāfiskās informācijas pieņemšanu, pārbaudi, uzkrāšanu un uzturēšanu, kā arī mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu realizē un koordinē Tērvetes novada pašvaldības izvēlēta juridiska persona. Tērvetes novada pašvaldības izvēlēta juridiska persona ir tiesības par pakalpojumiem saņemt samaksu, kas ir saskaņota ar Tērvetes novada pašvaldību.

4. Tērvetes novada pašvaldība informācijas ievadīšanai novada vienotajā digitālajā kartē pieņem tikai mērniecībā licencētu vai sertificētu personu topogrāfiskos vai ģeodēziskos uzmērījumus (tai skaitā izpilduzmērījumus un izpildshēmas un būvasu nospraušanas aktus), kas veikti digitālā formā (*dgn, *dwg vai *dxf formātā), LKS 92 koordinātu un Baltijas augstumu sistēmās. Izpildshēmās punktiem jābūt piesaistītiem pie vismaz 3 viennozīmīgi identificējamiem koordinētiem punktiem, kas uzrādīti digitālajā topogrāfijā vai kadastra kartē.

5. Informāciju, kas nepieciešama mērniecības darbu veikšanai, par samaksu sniedz Tērvetes novada pašvaldības izvēlēta juridiska persona divu darba dienu laikā pēc rakstiska (elektroniska) pieprasījuma saņemšanas.

6. Uzmērītā topogrāfiskā informācija un ģeodēziskie uzmērījumi iesniedzami pārbaudei Tērvetes novada pašvaldības izvēlētai juridiskai personai, kas to saskaņo divu darba dienu laikā:

6.1. Saskaņojums tiek veikts tikai tad, ja iesniegtie uzmērījumi atbilst reālai situācijai dabā un valstī noteiktajiem standartiem,

6.2. Tērvetes novada pašvaldības institūcijas, tai skaitā būvvalde, atzīst par atbilstošu (lietošanai derīgu) tikai šādā veidā saskaņotu topogrāfisko informāciju.

7. Ja, veicot būvdarbus, tiek atrastas topogrāfiskajos plānos neuzrādītas vai plānam neatbilstoši izvietotas inženierkomunikācijas, tad to novietne dabā jāfiksē un tās jāuzmēra un jāparāda izpildtopogrāfijā vai izpildshēmā. Izbūvētie inženiertīkli jāuzmēra pirms tranšejas (būvbedres) aizbēršanas.

8. Detālplānojumu grafiskās daļas ir nododamas pārbaudei Tērvetes novada pašvaldības izvēlētai juridiskai personai, lai noteiktu esošo un projektēto aizsargjoslu atbilstību reālajai situācijai un pašvaldības plānotajām aizsargjoslu novietnēm. Tērvetes novada dome lēmumu par detālplānojuma redakcijas saskaņošanu pieņem tikai pēc saskaņojuma saņemšanas no Tērvetes novada pašvaldības izvēlētas juridiskas personas.

9. Ja starp topogrāfisko datu bāzi uzturošo Tērvetes novada pašvaldības izvēlēto juridisko personu un mērniecības darbus veikušo sertificēto vai licencēto personu rodas strīds, tad veikto darbu pārbaudei un strīda atrisināšanai tiek pieaicināta cita, mērniecībā sertificēta vai licencēta persona. Kļūdas gadījumā darbus apmaksā vainīgā puse. Par vainīgās puses pārkāpumu tiek informēta mērniecības jomas sertificējošā institūcija.

10. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Tērvetes novada domes 2010. gada 22. jūlija saistošie noteikumi Nr. 9 "Topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Tērvetes novadā".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika
Tērvetes novada domes saistošo noteikumu Nr. 9 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Tērvetes novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta sesto daļu un 26. panta trešo daļu pašvaldībai, lai nodrošinātu savu funkciju un uzdevumu izpildi, ir pienākums par savu administratīvo teritoriju izveidot un uzturēt augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzi atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas specifikācijai, jāveic iesniegtās informācijas pārbaudi un jānodrošina datubāzes sadarbspēju ar centrālo datubāzi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Domei jānosaka augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšanas un pieņemšanas kārtība.

Saistošie noteikumi aizstāj Tērvetes novada domes 2010. gada 22. jūlija saistošos noteikumus Nr. 9 "Topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Tērvetes novadā".

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Tērvetes novada administratīvajā teritorijā notiek augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un informācijas par aizsargjoslām pieņemšana, pārbaude, uzkrāšana, uzturēšana un izsniegšana. Šie noteikumi attiecas arī uz detālplānojumu un zemes ierīcības projektu grafiskajām daļām.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuNav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmNetiek ieviestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmPlānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Tērvetes novadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tērvetes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 9Pieņemts: 26.04.2018.Stājas spēkā: 31.05.2018.Zaudē spēku: 24.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 30.05.2018. OP numurs: 2018/105.16
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
299305
31.05.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"