Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1037

Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 56.§)
Kārtība, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai un pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 3.punktu un
Vispārējās izglītības likuma 4.panta 3.3 punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai un pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes (turpmāk – izglītības iestāde).

2. Izglītības iestādei, kas īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, kā arī akreditētas pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, piešķir valsts finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

3. Izglītības iestāde līdz attiecīgā gada 5.septembrim Valsts izglītības informācijas sistēmā ievada un apstiprina informāciju par izglītojamo skaitu izglītības iestādē attiecīgā gada 1.septembrī (pa klasēm (grupām) un izglītības programmām).

4. Izglītības iestāde saņem valsts budžeta dotāciju nākamajam budžeta gadam, ja tā informāciju par izglītojamo skaitu Valsts izglītības informācijas sistēmā ir ievadījusi atbilstoši šo noteikumu 3.punktā minētajai kārtībai.

5. Izglītības iestāde, kas īsteno profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas, var saņemt valsts budžeta dotāciju nākamajam budžeta gadam pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja Izglītības un zinātnes ministrija (vai citas nozares ministrija) līdz kārtējā gada 15.septembrim ar attiecīgo izglītības iestādi ir noslēgusi līgumu par valsts noteikto finansēto vietu skaitu.

6. Izglītības un zinātnes ministrija, pamatojoties uz izglītojamo skaitu attiecīgajā izglītības programmā atbilstoši šo noteikumu 3.punktā minētajai izglītības iestāžu sniegtajai informācijai, nosaka valsts budžeta dotācijas apmēru konkrētai vispārējās izglītības iestādei atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksai un pašvaldību vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai.

7. Izglītības un zinātnes ministrija (vai citas nozares ministrija), pamatojoties uz izglītojamo skaitu attiecīgajā izglītības programmā atbilstoši šo noteikumu 3.punktā minētajai izglītības iestāžu sniegtajai informācijai, nosaka valsts budžeta dotācijas apmēru konkrētai profesionālās izglītības iestādei atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā aprēķina un sadala valsts budžeta mērķdotāciju pedagogu darba samaksai pašvaldību izglītības iestādēs, kurās īsteno profesionālās pamatizglītības, arodizglītības un profesionālās vidējās izglītības programmas.

8. Valsts budžeta dotācijas apmēru to pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kas nodarbināti pirmsskolas izglītības programmu īstenošanā bērniem no piecu gadu vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, 2012.gadā laikposmam no janvāra līdz augustam aprēķina, pamatojoties uz izglītojamo skaitu attiecīgajā izglītības programmā uz 2011.gada 1.septembri.

9. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2010.gada 24.augusta noteikumus Nr.806 "Kārtība, kādā valsts finansē pamatizglītības un vidējās izglītības programmas, kuras īsteno privātās izglītības iestādes" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 137.nr.).

10. Noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts finansē pirmsskolas izglītības programmas bērniem no piecu gadu vecuma līdz .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1037Pieņemts: 27.12.2011.Stājas spēkā: 01.01.2012.Zaudē spēku: 11.07.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 205, 30.12.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
242214
01.01.2012
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"