Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.1002

Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 13.§)
Kārtība, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 20.1 punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus.

2. Izglītības iestāde atbilstoši īstenotajai izglītības programmai nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus. Bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanai izglītības iestādes dibinātājs nodrošina izglītības iestādes bibliotēkas darbību tai atbilstošās telpās, kurās ir attiecīgas mēbeles, apgaismojums un tehniskais aprīkojums, kā arī kvalificēts izglītības iestādes bibliotekārs ar izglītības iestādes lielumam atbilstošu slodzi.

3. Izglītības iestādes vadītājs atbilstoši īstenotajai izglītības programmai nodrošina izglītības iestādes bibliotēkā piekļuvi mācību literatūrai, daiļliteratūrai, uzziņu un nozaru literatūrai, periodiskajiem izdevumiem, elektroniskajiem katalogiem, datubāzēm, internetam un elektroniskās informācijas resursiem.

4. Izglītības iestāde var saņemt no reģiona galvenās bibliotēkas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un citām institūcijām metodisko un konsultatīvo atbalstu bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanas jautājumos.

5. Izglītības iestāde īsteno dažādus lasīšanas veicināšanas pasākumus un atbalsta izglītojamos informācijas meklēšanas un izmantošanas prasmju apguvē.

6. Izglītības iestāde sadarbībā ar publiskajām bibliotēkām nodrošina iespēju izmantot starpbibliotēku abonementa pakalpojumus.

7. Ja izglītības iestāde nenodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus izglītības iestādes bibliotēkā, izglītības iestādes dibinātājam vai izglītības iestādes vadītājam ir pienākums noslēgt vienošanos ar attiecīgajā administratīvajā teritorijā esošo bibliotēku par bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanu ar nosacījumu, ka, slēdzot šādu vienošanos, tiek nodrošināti izglītības iestādes īstenotajai izglītības programmai atbilstoši bibliotekārie un informācijas pakalpojumi.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1002Pieņemts: 27.12.2011.Stājas spēkā: 30.12.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 29.12.2011.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
242035
30.12.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"