Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2020. gada 17. marta noteikumus Nr. 147 "Prekursoru operatoru un prekursoru lietotāju reģistrēšanas un licencēšanas kārtība".
Ministru kabineta noteikumi Nr.1142

Rīgā 2010.gada 21.decembrī (prot. Nr.74 36.§)
Operatoru reģistrēšanas un licencēšanas kārtība

1. Noteikumi nosaka to operatoru reģistrēšanas un licencēšanas kārtību, kas piedalās prekursoru apritē (turpmāk – operators).

2. Lai saņemtu speciālo atļauju (licenci) darbībai ar 1.kategorijas prekursoriem (turpmāk – speciālā atļauja (licence)), operators iesniedz Zāļu valsts aģentūrā iesniegumu. Iesniegumā norāda informāciju saskaņā ar Komisijas 2005.gada 27.jūlija Regulas (EK) Nr. 1277/2005 par īstenošanas noteikumiem Eiropas Parlamenta un Padomes Regulai (EK) Nr. 273/2004 par narkotisko vielu prekursoriem un Padomes Regulai (EK) Nr. 111/2005, ar ko izstrādā noteikumus narkotisko vielu prekursoru tirdzniecības starp Kopienu un trešajām valstīm uzraudzībai (turpmāk – regula Nr. 1277/2005), 5.pantu.

3. Zāļu valsts aģentūra novērtē iesniegtos datus un dokumentus, pārliecinās, vai iesniegums speciālās atļaujas (licences) saņemšanai atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajiem nosacījumiem, un pēc attiecīgajā objektā Veselības inspekcijas veiktās pārbaudes rezultātiem Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu uz nenoteiktu laiku vai par atteikumu izsniegt speciālo atļauju (licenci), ja nav ievērotas normatīvajos aktos par prekursoru apriti minētās prasības.

4. Lai pārliecinātos par operatora telpu piemērotību veicamā darba apjomam, kā arī par prekursoru apriti regulējošo normatīvo aktu ievērošanu, Veselības inspekcijas amatpersonas pirms speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas un triju–sešu mēnešu laikā pēc speciālās atļaujas (licences) pārreģistrēšanas sakarā ar telpu (adreses) maiņu veic pārbaudi attiecīgajā objektā.

5. Zāļu valsts aģentūra tīmekļa vietnē (http://www.zva.gov.lv) nodrošina publiski pieejamu šādu informāciju par speciālajām atļaujām (licencēm):

5.1. speciālās atļaujas (licences) īpašnieka dati (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods, juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese);

5.2. saskaņā ar regulas Nr. 1277/2005 otro nodaļu noteiktās atbildīgās personas (turpmāk – atbildīgā persona) vārds, uzvārds, tālruņa un faksa numurs;

5.3. speciālās atļaujas (licences) numurs;

5.4. speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas datums.

6. Lai saņemtu operatora reģistrācijas karti darbībai ar 2. un 3.kategorijas prekursoriem (turpmāk – reģistrācijas karte), izņemot gadījumus, ja reģistrēšana nav nepieciešama saskaņā ar regulas Nr. 1277/2005 14.pantu un likuma "Par prekursoriem" 4.pantu, operators iesniedz Zāļu valsts aģentūrā iesniegumu. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

6.1. iesnieguma iesniedzēja dati (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods, juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese);

6.2. paredzētās darbības ar prekursoriem;

6.3. to prekursoru nosaukumi, ar kuriem paredzētas darbības;

6.4. prekursoru uzglabāšanas adrese;

6.5. atbildīgās amatpersonas dati (vārds, uzvārds, personas kods) un kontaktinformācija (tālruņa un faksa numurs, elektroniskā pasta adrese).

7. Zāļu valsts aģentūra pārliecinās, vai iesniegums reģistrācijas kartes saņemšanai atbilst šo noteikumu 6.punktā minētajiem nosacījumiem, novērtē iesniegtos datus un dokumentus un Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu par reģistrācijas kartes izsniegšanu uz nenoteiktu laiku vai par atteikumu izsniegt reģistrācijas karti, ja nav ievērotas normatīvajos aktos par prekursoru apriti minētās prasības.

8. Zāļu valsts aģentūra tīmekļa vietnē (http://www.zva.gov.lv) nodrošina publiski pieejamu šādu informāciju par reģistrācijas kartēm:

8.1. reģistrācijas kartes īpašnieka dati (fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods, juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese);

8.2. atbildīgās personas vārds, uzvārds, tālruņa un faksa numurs;

8.3. reģistrācijas kartes numurs;

8.4. reģistrācijas kartes izsniegšanas datums.

9. Speciālās atļaujas (licences) un reģistrācijas kartes īpašniekam ir šādi pienākumi:

9.1. sniegt Zāļu valsts aģentūrai normatīvajos aktos par prekursoru apriti noteikto informāciju, tai skaitā 10 darbdienu laikā informēt par izmaiņām, kas saistītas ar šo noteikumu 2. un 6.punktā minētajos iesniegumos norādāmo informāciju;

9.2. novērst trūkumus, kas bija speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanas iemesls, un 30 dienu laikā pirms šo noteikumu 11.punktā minētajā lēmumā norādītā speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanas termiņa beigām iesniegt Zāļu valsts aģentūrā iesniegumu par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības atjaunošanu;

9.3. pirms darbības izbeigšanas iesniegt Zāļu valsts aģentūrā iesniegumu par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes anulēšanu sakarā ar prekursoru aprites darbības izbeigšanu, norādot darbības beigšanas termiņu, un nodot speciālo atļauju (licenci) vai reģistrācijas karti Zāļu valsts aģentūrā nākamajā darbdienā pēc darbības termiņa beigām.

10. Veselības inspekcija triju darbdienu laikā pēc pārkāpuma konstatēšanas rakstiski sniedz Zāļu valsts aģentūrai priekšlikumus par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanu vai anulēšanu, ja, veicot prekursoru aprites regulāro kontroli, konstatē būtiskus prekursoru apriti regulējošo normatīvo aktu pārkāpumus vai nav novērsti iepriekšējā pārbaudē konstatētie trūkumi.

11. Zāļu valsts aģentūra pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanu uz laiku līdz sešiem mēnešiem, ja:

11.1. speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes īpašnieks nav iesniedzis Zāļu valsts aģentūrā datus un dokumentus par izmaiņām, kas saistītas ar šo noteikumu 2. un 6.punktā minētajos iesniegumos norādāmo informāciju;

11.2. ir konstatēti prekursoru apriti regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi, kas pēc smaguma pakāpes var būt speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanas iemesls.

12. Zāļu valsts aģentūra pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes anulēšanu, ja:

12.1. saņemts speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes īpašnieka iesniegums par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes anulēšanu sakarā ar prekursoru aprites darbības izbeigšanu;

12.2. konstatēts, ka operators ir sniedzis nepatiesas ziņas, uz kurām pamatojoties tika pieņemts lēmums par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes izsniegšanu.

13. Zāļu valsts aģentūra atceļ lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanu, ja saņemts Veselības inspekcijas ziņojums par to, ka noteiktajā termiņā ir novērsti trūkumi, kas bija speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanas iemesls.

14. Speciālā atļauja (licence) vai reģistrācijas karte tiek anulēta, ja trūkumi, kas bija speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes darbības apturēšanas iemesls, noteiktajā termiņā nav novērsti un speciālās atļaujas (licences) vai reģistrācijas kartes īpašnieks nav iesniedzis šo noteikumu 9.2.apakšpunktā minēto iesniegumu.

15. Zāļu valsts aģentūra šo noteikumu 11. un 12.punktā minēto lēmumu triju dienu laikā paziņo operatoram un Veselības inspekcijai, kā arī aktualizē informāciju par speciālajām atļaujām (licencēm) un reģistrācijas kartēm Zāļu valsts aģentūras tīmekļa vietnē (http://www.zva.gov.lv).

16. Speciālās atļaujas (licences) un reģistrācijas kartes, ko Zāļu valsts aģentūra izsniegusi līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

Ministru prezidents, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Veselības ministrs J.Bārzdiņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Operatoru reģistrēšanas un licencēšanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1142Pieņemts: 21.12.2010.Stājas spēkā: 29.12.2010.Zaudē spēku: 01.09.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 28.12.2010.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
223306
29.12.2010
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"