Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.1592

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 56.§)
Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtību
Izdoti saskaņā ar Ciltsdarba likuma 10.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijus un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtību.

2. Uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu var pretendēt saimniecība, kas nodarbojas ar šķirnes dzīvnieku audzēšanu (turpmāk – saimniecība) un atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. saimniecības ganāmpulks ir reģistrēts un dzīvnieki ir apzīmēti atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas un dzīvnieku apzīmēšanas kārtību;

2.2. saimniecībā vismaz gadu īsteno ganāmpulka izkopšanas plānu, kas saskaņots ar attiecīgo šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju, kurai ir piešķirts šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas statuss saskaņā ar normatīvajiem aktiem par šķirnes dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanas kārtību (turpmāk – organizācija);

2.3. saimniecībā ganāmpulku pārrauga saskaņā ar pārraudzības kārtību regulējošajiem normatīvajiem aktiem un attiecīgās dzīvnieku sugas ciltsdarba programmu;

2.4. saimniecības ganāmpulks ir izmeklēts saskaņā ar veterinārmedicīnas jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem;

2.5. saimniecības ganāmpulkā atbilstoši attiecīgās dzīvnieku sugas ciltsdarba programmai audzē, selekcionē un pavairo augstvērtīgus šķirnes dzīvniekus, kas paredzēti saimniecības ganāmpulka atražošanai un pārdošanai;

2.6. saimniecībā pārbauda vaisliniekus, kā arī ganāmpulka atražošanai izmanto vaisliniekus vai bioproduktu, kas sertificēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par vaislinieku, to bioprodukta un transplantējamo embriju sertifikāciju;

2.7. dzīvnieku turēšanas apstākļi atbilst attiecīgajai lauksaimniecības dzīvnieku sugai normatīvajos aktos noteiktajām vispārīgajām labturības un higiēnas prasībām;

2.8. saimniecība atbilst normatīvajos aktos noteiktajām īpašās vides prasībām piesārņojošo darbību veikšanai dzīvnieku novietnēs.

3. Šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu saimniecībai piešķir valsts aģentūra "Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk – datu centrs).

4. Saimniecība, kas pretendē uz šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa iegūšanu, datu centrā iesniedz:

4.1. iesniegumu (pielikums);

4.2. ganāmpulka raksturojumu;

4.3. ganāmpulka izkopšanas plānu;

4.4. organizācijas izsniegto aktu par šķirnes saimniecības atbilstību šķirnes dzīvnieku saimniecības statusam un šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem.

5. Datu centrs mēneša laikā pēc šo noteikumu 4.punktā minēto dokumentu saņemšanas izvērtē ganāmpulka atbilstību šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusam un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

5.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu;

5.2. par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu.

6. Datu centrs savā mājaslapā internetā ievieto un aktualizē to saimniecību sarakstu, kurām ir piešķirts attiecīgās dzīvnieku sugas šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statuss.

7. Ja datu centrs ir pieņēmis lēmumu par atteikumu piešķirt šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusu, saimniecība pēc sešiem mēnešiem (ja ir novērsti datu centra lēmumā minētie trūkumi) var atkārtoti iesniegt iesniegumu par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanu.

8. Organizācija ne retāk kā reizi piecos gados pārbauda attiecīgās šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības ganāmpulku, sastāda pārbaudes aktu un iesniedz to datu centrā.

9. Datu centrs, pamatojoties uz šo noteikumu 8.punktā minēto aktu, pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

9.1. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa saglabāšanu, ja ir ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji;

9.2. par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa darbības apturēšanu vai anulēšanu, ja nav ievēroti šo noteikumu 2.punktā minētie atbilstības kritēriji.

10. Datu centra pieņemtos lēmumus var apstrīdēt un pārsūdzēt datu centra nolikumā un Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

11. Ja saimniecībai līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai ir piešķirts šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības statuss, tas ir spēkā arī pēc šo noteikumu spēkā stāšanās, ja vien netiek anulēts šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006.gada 10.oktobra noteikumus Nr.842 "Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecību statusa piešķiršanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 163.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22. decembra noteikumiem Nr.1592

Zemkopības ministrs J.Dūklavs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par šķirnes dzīvnieku audzēšanas saimniecības atbilstības kritērijiem un šķirnes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 1592Pieņemts: 22.12.2009.Stājas spēkā: 30.12.2009.Zaudē spēku: 01.07.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 29.12.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
202830
30.12.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"