Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.17

Liepājā 2009.gada 13.augustā (prot. Nr.11, 11.§)
Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā
Izdoti saskaņā ar LR likuma “Par pašvaldībām41.panta pirmās daļas 1.punktu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu
1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā pastāvīgi reģistrētie iedzīvotāji var saņemt braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā.

1.2. Braukšanas maksas atvieglojumi darbojas Liepājas pilsētas maršrutu tīklā, kur pasažieru pārvadātāji veic regulāros pasažieru pārvadājumus ar tramvajiem un pilsētas maršruta autobusiem.

1.3. Braukšanas maksas atvieglojumi netiek piemēroti Liepājas pilsētas maršrutu tīkla maršrutos, kuros pasažieru pārvadājumi tiek veikti uz komerciālajiem principiem.

1.4. Pilsētas sabiedriskajā transportā mēneškartes (mēnešbiļetes) ar atlaidēm ir derīgas tikai kopā ar dokumentu, kas apliecina piederību pie atbilstošas pasažieru grupas, un ja uz braukšanas kartes norādīts tās uzrādītāja vārds un uzvārds.

1.5. Mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajā par kārtējo mēnesi var saņemt sākot no iepriekšējā mēneša 20.datuma līdz kārtējā mēneša 10.datumam akciju sabiedrībā “Liepājas autobusu parks” vai sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Liepājas tramvajs”, vai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē “Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests”.

2. Piemērojamie braukšanas maksas atvieglojumi

2.1. Pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus un tramvajus.

2.2. Bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, ir tiesības, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai, bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus un tramvajus.

2.3. Bērniem ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem un īpašām vajadzībām, kuri mācās speciālajās izglītības iestādēs vai speciālajās izglītības klasēs vai kuri integrēti vispārējās izglītības iestādēs, ir tiesības, uzrādot izglītības iestādes izdotu skolēnu apliecību, bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus un tramvajus.

2.4. Mācību gada laikā mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā dzīvojošie vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību.

2.5. Mācību gada laikā mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi ir tiesīgi saņemt arodizglītības, profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļā izglītojamie, kuri uzņemti atbilstoši valsts vai pašvaldību finansēto vietu skaitam, un augstākās izglītības iestāžu pilna laika studējošie, kuri studē valsts vai pašvaldību finansētajās studiju vietās. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību un skolas izziņu par uzņemšanu valsts vai pašvaldības finansētajās studiju vietās.

2.6. Mācību gada laikā mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt vispārizglītojošo skolu klātienes skolēni un arodizglītības, profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi no ģimenēm, kuru aprūpē ir 5 vai vairāk bērni (Bērns šo noteikumu izpratnē ir arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, bet turpina mācības vispārējā vai profesionālā mācību iestādē dienas maiņā un nav nodarbināts, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam) un kurām nav noteikta atbilstība trūcīgas ģimenes statusam. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību.

(Liepājas domes 10.09.2009. saistošo noteikumu Nr.19 redakcijā)

2.7. Mācību gada laikā mēneškartes braukšanai pilsētas maršrutu autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt vispārizglītojošo skolu klātienes skolēni, arodizglītības, profesionālās pamatizglītības, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi un augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studenti no ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību un iesniegt Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests” izsniegtas izziņas par trūcīgas ģimenes statusa noteikšanu kopiju.

(Liepājas domes 10.09.2009. saistošo noteikumu Nr.19 redakcijā)

2.8. Donori, kuri pēdējo divu kalendāro gadu laikā pirms mēneškartes pieprasīšanas nodevuši ne mazāk kā trīs fizioloģiskās normas (1,2 litri) asinis, mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ir tiesīgi saņemt ar 50% atlaidi. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” izsniegtu izziņu un personu apliecinošu dokumentu.

2.9. Politiski represētie nestrādājošie pensionāri, kuriem piešķirtās pensijas apmērs un piemaksa par darba stāžu mēnesī ir Ls 160,50 vai mazāks, ir tiesīgi saņemt mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un politiski represētās personas apliecību.

2.10. Latvijas savienības “ČERNOBIĻA” biedri, kuru pastāvīgā dzīvesvieta deklarēta Liepājas pilsētā, ir tiesīgi saņemt mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajā ar 50% atlaidi. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un Latvijas savienības “ČERNOBIĻA” izsniegtu apliecību.

2.11. Nestrādājošie vecuma pensionāri, kuriem piešķirtās pensijas apmērs un piemaksa par darba stāžu mēnesī, kā arī citu valstu pensija ir 145,00 Ls vai mazāk, ir tiesīgi saņemt mēneškartes braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi no mēneškartes cenas. Lai saņemtu mēneškarti, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

(Liepājas domes 10.09.2009. saistošo noteikumu Nr.19 redakcijā)

2.12. Šo noteikumu 2.4., 2.5., 2.7., 2.8., 2.10.apakšpunktā minētās mēneškartes saņemamas akciju sabiedrībā “Liepājas autobusu parks” vai sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Liepājas tramvajs”.

2.13. Šo noteikumu 2.6., 2.9., 2.11.apakšpunktā minētās mēneškartes saņemamas Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē “Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests”.

3. Citi jautājumi

3.1. Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Liepājas pilsētas domes Sociālais dienests” katru mēnesi līdz mēneša 15.datumam iesniedz pašvaldībai informāciju par iedzīvotāju skaitu, kuri izmantojuši braukšanas maksas atvieglojumus iepriekšējā mēnesī.

Akciju sabiedrība “Liepājas autobusu parks” un sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Liepājas tramvajs” veic informācijas uzskaiti noslēgto pasažieru pārvadājumu līgumu ietvaros.

3.2. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 17Pieņemts: 13.08.2009.Stājas spēkā: 29.08.2009.Zaudē spēku: 31.12.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 137, 28.08.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
196685
{"selected":{"value":"05.11.2009","content":"<font class='s-1'>05.11.2009.-30.12.2011.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"05.11.2009","iso_value":"2009\/11\/05","content":"<font class='s-1'>05.11.2009.-30.12.2011.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"29.08.2009","iso_value":"2009\/08\/29","content":"<font class='s-1'>29.08.2009.-04.11.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
05.11.2009
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"