Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.70

Rīgā 2009.gada 27.janvārī (prot. Nr.7 53.§)
Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta šaujamieroču nēsāšanas un glabāšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes likuma 22.panta pirmās daļas 7.punktu

1. Noteikumi nosaka Ieslodzījuma vietu pārvaldes (turpmāk – pārvalde) amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm (turpmāk – amatpersona) dienesta vajadzībām izsniegtā dienesta šaujamieroča nēsāšanas un glabāšanas kārtību.

2. Dienesta šaujamieroci aizliegts nodot citai personai, izņemot gadījumu, ja amatpersona apmeklē iestādi, komercsabiedrību vai organizāciju, kurā ir ierobežota šaujamieroču nēsāšana un ierocis nododams glabāšanai speciāli noteiktā vietā.

3. Amatpersona, kurai dienesta šaujamierocis izsniegts glabāšanai un nēsāšanai, dienesta šaujamieroci un munīciju nēsā makstī (speciālā kabatā).

4. Ja amatpersona pilda dienesta pienākumus un ir tērpta formas tērpā, dienesta šaujamieroci var nēsāt atklātā veidā (īsstobra šaujamieroci – makstī).

5. Nēsāšanas laikā dienesta šaujamierocis ir ar pielādētu aptveri, tā nolaižamā belzējierīce ir nolaistā stāvoklī un drošinātājs (ja tas tehniski iespējams) ir ieslēgts.

6. Aizliegts nēsāt dienesta šaujamieroci, ja amatpersona ir alkohola, narkotisko vai toksisko vielu reibumā. Amatpersonai ir pienākums novērst visus no tās atkarīgos apstākļus, kuri var veicināt dienesta šaujamieroča nozagšanu, nolaupīšanu vai citādu tā nokļūšanu citu personu rīcībā.

7. Ja dienesta šaujamierocis nav izsniegts pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai, pēc dienesta pienākumu izpildes amatpersona dienesta šaujamieroci un munīciju nodod par dienesta šaujamieroču glabāšanu atbildīgajai amatpersonai pārvaldes struktūrvienībā, kurā dienesta šaujamierocis ir reģistrēts.

8. Ja amatpersona dodas atvaļinājumā vai izbrauc ārpus valsts, munīciju un dienesta šaujamieroci, kas izsniegts pastāvīgai nēsāšanai un glabāšanai, amatpersona nodod par dienesta šaujamieroču glabāšanu atbildīgajai amatpersonai pārvaldes struktūrvienībā, kurā dienesta šaujamierocis ir reģistrēts.

9. Nododot dienesta šaujamieroci saskaņā ar šo noteikumu 2., 7. un 8.punktu, amatpersona ievēro drošības prasības, lai nepieļautu neparedzētu šāvienu un nenodarītu kaitējumu sev vai citām personām un mantai.

10. Dienesta šaujamieroci un munīciju glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē), nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, lai nepieļautu dienesta šaujamieroča un munīcijas nokļūšanu citu personu rokās.

11. Dienesta šaujamieroci glabā izlādētu.

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2003.gada 15.aprīļa noteikumus Nr.177 “Ieslodzījuma vietu pārvaldes specializētā valsts civildienesta ierēdņu dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 60.nr.).

Ministru prezidents I.Godmanis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta šaujamieroču .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 70Pieņemts: 27.01.2009.Stājas spēkā: 31.01.2009.Zaudē spēku: 04.06.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 17, 30.01.2009.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
187133
31.01.2009
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"