Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2009. gada 27. janvāra noteikumus Nr. 70 "Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta šaujamieroču nēsāšanas un glabāšanas noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.177

Rīgā 2003.gada 15.aprīlī (prot. Nr.21 25.§)
Ieslodzījuma vietu pārvaldes specializētā valsts civildienesta ierēdņu dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes
likuma
22.panta pirmās daļas 7.punktu

1. Noteikumi nosaka Ieslodzījuma vietu pārvaldes (turpmāk — pārvalde) specializētā valsts civildienesta ierēdnim (turpmāk — ierēdnis) dienesta vajadzībām izsniegtā dienesta šaujamieroča glabāšanas un nēsāšanas kārtību.

2. Dienesta šaujamieroci var izsniegt ierēdnim, kurš pārvaldes Mācību centrā ir apguvis attiecīgu apmācības kursu un nokārtojis eksāmenu.

3. Lēmumu par dienesta šaujamieroča izsniegšanu ierēdnim dienesta pienākumu pildīšanai, kā arī lēmumu par atļaujas izsniegšanu dienesta šaujamieroča pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai pieņem pārvaldes vai ieslodzījuma vietas priekšnieks.

4. Ja dienesta šaujamierocis nav izsniegts pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai, pēc dienesta pienākumu izpildes ierēdnis šaujamieroci un munīciju nodod par šaujamieroču glabāšanu atbildīgajai personai tajā iestādē, kurā šaujamierocis ir reģistrēts.

5. Ja ierēdnis dodas atvaļinājumā vai izbrauc ārpus valsts, munīciju un dienesta šaujamieroci, kas izsniegts pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai, viņš nodod par šaujamieroču glabāšanu atbildīgajai personai tajā iestādē, kurā šaujamierocis ir reģistrēts.

6. Ja ierēdnis dienesta pienākumu pildīšanai izmanto personīgo šaujamieroci, viņš nav tiesīgs saņemt dienesta šaujamieroci.

7. Kārtību, kādā saņemams un nododams glabāšanai dienesta šaujamierocis un munīcija, nosaka pārvaldes priekšnieks.

8. Ierēdnis, kuram dienesta šaujamierocis izsniegts pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai, nedrīkst to nozaudēt, pieļaut tā nozagšanu, nolaupīšanu vai nokļūšanu citu personu rokās.

9. Dienesta šaujamieroci aizliegts nodot citai personai, izņemot gadījumu, ja ierēdnis apmeklē iestādi, uzņēmumu vai organizāciju, kurā ir ierobežota šaujamieroču nēsāšana un ierocis nododams glabāšanai speciāli noteiktā vietā.

10. Nododot dienesta šaujamieroci šo noteikumu 9.punktā minētajā gadījumā, ierēdnis ievēro drošības prasības, lai nepieļautu neparedzētu šāvienu un nenodarītu kaitējumu sev vai citām personām un mantai.

11. Ierēdnis, kuram dienesta šaujamierocis izsniegts pastāvīgai glabāšanai un nēsāšanai, dienesta šaujamieroci un munīciju nēsā makstī (speciālā kabatā).

12. Nēsāšanas laikā dienesta šaujamierocis var būt pielādēts, tā nolaižamā belzējierīce ir nolaistā stāvoklī un drošinātājs ir ieslēgts.

13. Ja ierēdnis pilda dienesta pienākumus un ir tērpts formas tērpā, viņš dienesta šaujamieroci var nēsāt atklātā veidā (īsstobra šaujamieroci - makstī).

14. Aizliegts nēsāt dienesta šaujamieroci, ja ierēdnis ir alkohola, narkotisko vai toksisko vielu reibumā.

15. Dienesta šaujamieroci glabā izlādētu.

16. Dienesta šaujamieroci un munīciju glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē), nodrošinot tādus glabāšanas apstākļus, lai nepieļautu šaujamieroča un munīcijas nokļūšanu citu personu rokās.

17. Par dienesta šaujamieroča glabāšanas un nēsāšanas kārtības pārkāpšanu vainīgais ierēdnis saucams pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidenta vietā — Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers

Tieslietu ministrs A.Aksenoks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ieslodzījuma vietu pārvaldes specializētā valsts civildienesta ierēdņu dienesta šaujamieroču .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 177Pieņemts: 15.04.2003.Stājas spēkā: 18.04.2003.Zaudē spēku: 31.01.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 60, 17.04.2003.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
73946
18.04.2003
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"