Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2008. gada 10. jūnija noteikumus Nr. 429 "Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta finansējumu filmu nozares projektiem".
Ministru kabineta noteikumi Nr.165

Rīgā 2008.gada 10.martā (prot. Nr.15 22.§)
Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta finansējumu filmu nozares projektiem
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā atbilstoši likumā par valsts budžetu kārtējam gadam šim mērķim piešķirtajai apropriācijai valsts aģentūra "Nacionālais kino centrs" (turpmāk - aģentūra) piešķir valsts budžeta finansējumu (turpmāk - finansējums) filmu nozares projektiem (turpmāk - projekts).

2. Pretendēt uz finansējuma saņemšanu projektam var juridiska persona, kas reģistrēta kā filmu producētājs (ražotājs) vai filmu izplatītājs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

3. Projekta īstenošanai paredzēto finansējumu aģentūra finansējuma saņēmējam sniedz saskaņā ar Komisijas 2006.gada 15.decembra Regulā (EK) Nr. 1998/2006 par Eiropas Kopienas dibināšanas līguma 87. un 88.panta piemērošanu de minimis atbalstam (publicēta izdevumā "Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis" 2006.gada 18.decembrī, L379) (turpmāk - Komisijas regula Nr. 1998/2006) noteiktajām prasībām.

4. Pirms finansējuma piešķiršanas projekta īstenošanai aģentūra pārbauda, vai piešķirtais finanšu atbalsts nepalielinās kopējo de minimis atbalsta apjomu, ko finansējuma saņēmējs saņēmis attiecīgajā fiskālajā gadā, kā arī iepriekšējos divos fiskālajos gados līdz līmenim, kas pārsniedz Komisijas regulas Nr. 1998/2006 2.panta 2.punktā noteikto maksimālo apmēru.

5. Aģentūrai finansējuma piešķiršanas procesā ir šādas funkcijas:

5.1. organizēt projektu konkursu;

5.2. izvērtēt iesniegtos projektus;

5.3. slēgt finansēšanas līgumus un atbilstoši tiem veikt tiešos maksājumus;

5.4. saskaņā ar noslēgtajiem finansēšanas līgumiem veikt projektu izpildes uzraudzību.

6. Lai nodrošinātu funkciju izpildi finansējumu piešķiršanas procesā, aģentūrai ir šādi uzdevumi:

6.1. izstrādāt un apstiprināt projektu konkursa nolikumu;

6.2. izsludināt projektu konkursu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", norādot projektu iesniegšanas termiņu, kopējo pieejamo finansējumu, projektu konkursa veidu, kā arī vietu, kur var iepazīties ar projektu konkursa nolikumu un saņemt papildu informāciju;

6.3. informēt par projektu konkursu, publicējot aģentūras mājaslapā projektu konkursa nolikumu, kā arī citu informāciju, kas saistīta ar projektu konkursu, tai skaitā projektu konkursa rezultātus;

6.4. izveidot pastāvīgās ekspertu komisijas projektu konkursā iesniegto projektu izvērtēšanai;

6.5. nepieciešamības gadījumā iesniegto projektu izvērtēšanā piesaistīt speciālistus ar padomdevēja tiesībām;

6.6. piecu darbdienu laikā no rakstveidā iesniegta jautājuma saņemšanas sniegt rakstveida atbildes uz jautājumiem par projektu konkursu.

7. Pirms projektu konkursa izsludināšanas aģentūra izstrādā projektu konkursa nolikumu, kurā norāda:

7.1. projektu konkursa aprakstu;

7.2. projekta iesniegšanas vietu, termiņu un kārtību;

7.3. iesniedzamos dokumentus;

7.4. projekta noformējumam noteiktās prasības;

7.5. projektu konkursa rezultātu paziņošanas kārtību;

7.6. citu informāciju.

8. Projektu iesniedz aģentūrā projektu konkursa nolikumā norādītajā termiņā un kārtībā, pievienojot aizpildītu projekta iesnieguma veidlapu (pielikums).

9. Aģentūra reģistrē iesniegtos projektus, norādot projekta veidu un nosaukumu, projekta saņemšanas datumu un laiku, kā arī projekta iesniedzēja kontakt­informāciju.

10. Projektu konkursā iesniegtos projektus vērtē divās kārtās:

10.1. atbilstoši administratīvās atbilstības vērtēšanas kritērijiem, kas norādīti šo noteikumu 11.punktā;

10.2. atbilstoši kvalitātes vērtēšanas kritērijiem, kas norādīti šo noteikumu 18.punktā.

11. Projektu konkursa pirmajā kārtā iesniegtos projektus vērtē aģentūra, pārbaudot, vai:

11.1. projekta iesniedzējs atbilst šo noteikumu 2. un 3.punktā noteiktajām prasībām;

11.2. projekts iesniegts un atbilst projektu konkursa nolikumā noteiktajām prasībām.

12. Ja projekta iesniedzējs neatbilst šo noteikumu 2. un 3.punktā noteiktajām prasībām, aģentūra pieņem lēmumu par iesniegtā projekta noraidīšanu, par to informējot projekta iesniedzēju.

13. Ja iesniegtais projekts neatbilst projektu konkursa nolikuma prasībām, aģentūra uzdod projekta iesniedzējam precizēt projektu. Ja projekta iesniedzējs nav precizējis vai neiesniedz precizēto projektu, aģentūra pieņem lēmumu par iesniegtā projekta noraidīšanu, par to informējot projekta iesniedzēju.

14. Projektu konkursa pirmajā kārtā iesniegtos projektus izvērtē divu nedēļu laikā pēc noteiktā projektu iesniegšanas termiņa.

15. Ja iesniegtais projekts atbilst šo noteikumu 11.punktā noteiktajiem kritērijiem, tas tiek virzīts izvērtēšanai projektu konkursa otrajā kārtā.

16. Aģentūra projektu konkursos iesniegto projektu izvērtēšanai projektu konkursa otrajā kārtā izveido šādas pastāvīgas ekspertu komisijas (turpmāk - komisija):

16.1. spēlfilmu komisija;

16.2. dokumentālo filmu komisija;

16.3. animācijas filmu komisija;

16.4. citu filmu nozares projektu komisija.

17. Šo noteikumu 16.punktā minētās komisijas darbojas saskaņā ar aģentūras direktora apstiprinātu nolikumu. Komisijas sastāvā iekļauj speciālistus, kuriem ir speciālas zināšanas vai darba iemaņas filmu nozarē un kuri nepārstāv projektu iesniedzēju intereses. Vismaz viens no komisijas locekļiem ir aģentūras
pārstāvis.

18. Projektu konkursa otrajā kārtā iesniegto projektu atbilstoši tā veidam vērtē viena no šo noteikumu 16.punktā minētajām komisijām pēc šādiem kvalitātes kritērijiem:

18.1. projekta mākslinieciskā kvalitāte;

18.2. projekta nozīmīgums un aktualitāte;

18.3. projekta laika un aktivitāšu plāna samērojamība;

18.4. projekta iesniedzēja iepriekšējā pieredze un kompetence;

18.5. izmaksu plānojums, kā arī izvirzīto mērķu, uzdevumu un plānoto aktivitāšu samērojamība ar plānotajām izmaksām.

19. Komisija izvērtē iesniegto projektu atbilstoši šo noteikumu 18.punktā noteiktajiem kvalitātes vērtēšanas kritērijiem un sniedz aģentūras direktoram atzinumu par iesniegtā projekta atbalstīšanu vai projekta noraidīšanu. Komisijas atzinumam ir ieteikuma raksturs.

20. Lēmumu par iesniegtā projekta atbalstīšanu vai iesniegtā projekta noraidīšanu pieņem aģentūras direktors, ņemot vērā komisijas atzinumu.

21. Aģentūras darbinieku lēmumus vai faktisko rīcību var apstrīdēt aģentūras direktoram. Aģentūras direktora lēmumu vai faktisko rīcību var pārsūdzēt tiesā.

22. Aģentūras direktora lēmumus vai faktisko rīcību var apstrīdēt Kultūras ministrijā, bet Kultūras ministrijas lēmumus var pārsūdzēt tiesā.

23. Aģentūra mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas par iesniegtā projekta atbalstīšanu noslēdz finansēšanas līgumu ar finansējuma saņēmēju.

24. Aģentūrai, veicot projekta īstenošanas uzraudzību, ir tiesības pieprasīt no finansējuma saņēmēja ziņas par projekta izpildes gaitu un piešķirtā finansējuma izlietojumu. Finansējuma saņēmējs nepieciešamo informāciju aģentūrai sniedz piecu darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas.

25. Ja aģentūra konstatē, ka piešķirtie finanšu līdzekļi netiek izmantoti atbilstoši finansēšanas līguma nosacījumiem, tā no finansējuma saņēmēja piedzen piešķirtos finanšu līdzekļus.

26. Ja finansējuma saņēmējs viena mēneša laikā no aģentūras pieprasījuma saņemšanas dienas nav atmaksājis pieprasītos finanšu līdzekļus, kā arī nav vienojies ar aģentūru par citu finanšu līdzekļu atmaksas grafiku, aģentūra uzsāk tiesvedības procesu ar finansējuma saņēmēju.

27. Noteikumi piemērojami ar 2008.gada 10.martu.

Ministru prezidents I.Godmanis

Kultūras ministre H.Demakova
Kultūras ministrijas iesniegtajā redakcijā

Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 10.marta noteikumiem Nr.165
07.JPG (87080 bytes)
Kultūras ministre H.Demakova
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta finansējumu filmu nozares projektiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 165Pieņemts: 10.03.2008.Stājas spēkā: 14.03.2008.Zaudē spēku: 19.06.2008.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 41, 13.03.2008.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
172381
14.03.2008
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"