Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.1467

Rīgā 2004.gada 15.septembrī

Par drošības naudas uzskaiti papildu nodoklim cukura nozarē

1. Lai nodrošinātu Komisijas Regulā (EEK) Nr. 1422/95 (1995.gada 23.jūnijs), ar ko nosaka sīki izstrādātus īstenošanas noteikumus melases importam cukura nozarē un ar ko groza Regulu (EEK) Nr. 785/68 un Komisijas 1995.gada 23.jūnija Regulā (EK) Nr. 1423/95, kas paredz sīki izstrādātas īstenošanas normas produktu, izņemot melasi, importam cukura nozarē noteikto drošības naudas uzskaiti, nosaku:

1.1. Ja ievestās preces CIF cena ir lielāka par reprezentatīvo cenu un importētājs papildu nodokli aprēķinājis, pamatojoties uz CIF cenu, importētājam VID depozītu kontā jāiemaksā drošības nauda.

1.2. Drošības naudas apjomu aprēķināt kā starpību starp papildu nodokli, kas būtu jāmaksā, pamatojoties uz reprezentatīvo cenu, un papildu nodokli, ko aprēķina, pamatojoties uz attiecīgās preces CIF cenu.

1.3. Drošības naudas aprēķinu veikt manuāli. Drošības naudas aprēķinu pievienot muitas deklarācijai (VAD).

1.4. Lai ASYCUDA noformētās muitas deklarācijas (VAD) 47.ailē tiktu uzrādīta aprēķinātās drošības naudas summa, VAD 31.ailē (zem preces apraksta) norādīt maksājuma veida kodu "34" (drošības nauda (cukura nozarē)) un maksājuma kārtības kodu (piemēram, &34A&, ja tūlītēja samaksa, vai &34C&, ja maksājumu veic ar bankas pārskaitījumu). Tabulā, kura parādās, veicot lokālo pārbaudi, ierakstīt aprēķina pamatu un aprēķināto drošības naudas summu.

1.5. Ja importētājs 30 dienu laikā pēc importa muitas deklarācijas (VAD) noformēšanas VID teritoriālā muitas iestādē iesniedz iesniegumu par drošības naudas atmaksu un šādus dokumentus:

1.5.1. pirkuma līgumu vai citu līdzvērtīgu dokumentu;

1.5.2. apdrošināšanas līgumu;

1.5.3. faktūrrēķinu;

1.5.4. izcelsmes sertifikātu;

1.5.5. transportēšanas (pārvadājuma) līgumu (ja tāds ir);

1.5.6. jūras transporta gadījumā, kuģa konosamentu, tad pēc iesniegto dokumentu pārbaudes VID teritoriālai muitas iestādei pieņemt lēmumu par iemaksātās drošības naudas atmaksu importētājam, ja, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, var konstatēt piemērotās CIF cenas pamatotību vai drošības naudas ieskaitīšanu budžetā, ja iesniegtie dokumenti neapliecina piemērotās CIF cenas pamatotību.

1.6. Šaubu gadījumā muitas iestāde ir tiesīga pieprasīt arī citus dokumentus, kas pierādītu importētāja uzrādītās CIF cenas pamatotību.

1.7. Ja importētājs trīsdesmit dienu laikā pēc importa muitas deklarācijas (VAD) noformēšanas VID teritoriālajā muitas iestādē nav iesniedzis iesniegumu par drošības naudas atmaksu un iesniedzis rīkojuma 1.5.punktā noteiktos dokumentus CIF cenas pamatotībai, VID teritoriālai muitas iestādei pieņemt lēmumu par iemaksātās drošības naudas ieskaitīšanu budžetā.

1.8. VID teritoriālai muitas iestādei lēmumu sagatavot uz veidlapām, kas apstiprinātas ar VID 2004.gada 11.jūnija rīkojumu Nr.887 "Par veidlapu apstiprināšanu".

1.9. VID teritoriālai muitas iestādei lēmumu sagatavot 3 eksemplāros, no kuriem viens paliek muitas iestādē, otru nosūtīt VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļai un trešo nosūtīt importētājam.

1.10. Ja VID teritoriālā iestāde pieņem lēmumu par iemaksātās drošības naudas ieskaitīšanu budžetā vai atmaksāšanu importētājam:

1.10.1. noformētajā muitas deklarācijā (VAD) neizdarīt nekādus labojumus;

1.10.2. neveikt labojumus ASYCUDA sistēmā;

1.10.3. pieņemto lēmumu nereģistrēt Centrālajā muitas informācijas sistēmā (CMIS).

1.11. VID Galvenās muitas pārvaldes Muitas maksājumu uzskaites daļai, pamatojoties uz pieņemto lēmumu, ieskaitīt drošības naudu valsts budžetā vai importētāja norādītajā bankas kontā.

2. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors A.Drulle

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par drošības naudas uzskaiti papildu nodoklim cukura nozarē Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 1467Pieņemts: 15.09.2004.Stājas spēkā: 15.09.2004.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 150, 22.09.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
93895
15.09.2004
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"