Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2004. gada 17. augusta noteikumus Nr. 716 "Militārās izlūkošanas un drošības dienesta nolikums".

Ministru kabineta noteikumi Nr.347

Rīgā 2002.gada 6.augustā (prot. Nr.33, 22.§)

Militārās pretizlūkošanas dienesta nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts drošības iestāžu
likuma
14.panta trešo daļu

1. Militārās pretizlūkošanas dienests ir Aizsardzības ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kurai ir valsts drošības iestādes statuss un kura veic Valsts drošības iestāžu likumā noteiktos uzdevumus.

2. Militārās pretizlūkošanas dienests ir juridiska persona, un tam ir zīmogs ar papildinātā mazā Latvijas valsts ģerboņa attēlu un pilnu dienesta nosaukumu. Militārās pretizlūkošanas dienestam ir karogs, emblēma un cita simbolika.

3. Militārās pretizlūkošanas dienesta darbību finansē no valsts budžeta līdzekļiem, un dienestam ir budžeta konts Valsts kasē.

4. Militārās pretizlūkošanas dienests ir tieši pakļauts aizsardzības ministram.

5. Militārās pretizlūkošanas dienests atbilstoši Valsts drošības iestāžu likumā noteiktajai kompetencei pēc saskaņošanas ar aizsardzības ministru pilda atsevišķus Nacionālo bruņoto spēku komandiera dotos uzdevumus.

6. Militārās pretizlūkošanas dienesta galvenie uzdevumi un funkcijas ir noteiktas Valsts drošības iestāžu likumā, Nacionālās drošības likumā, Operatīvās darbības likumā un likumā "Par valsts noslēpumu".

7. Militārās pretizlūkošanas dienestu vada priekšnieks. Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieks ir Valsts drošības iestāžu padomes loceklis. Priekšlikumu par Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieka pretendentu aizsardzības ministrs saskaņo ar Satversmes aizsardzības biroja direktoru. Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieku pēc aizsardzības ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets.

8. Militārās pretizlūkošanas dienesta personālsastāvā ir karavīri un darbinieki. Karavīrus un darbiniekus pieņem dienestā vai darbā, slēdz darba līgumus, ieceļ amatā un atbrīvo no amata, dienesta vai darba Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieks.

9. Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšniekam var būt vietnieki.

10. Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieks:

10.1. organizē un vada Militārās pretizlūkošanas dienesta darbu, koordinē Militārās pretizlūkošanas dienesta struktūrvienību savstarpējo sadarbību un nosaka darbības stratēģiju;

10.2. ir atbildīgs par Militārās pretizlūkošanas dienesta uzdevumu izpildi;

10.3. nosaka operatīvās darbības kontroles kārtību Militārās pretizlūkošanas dienestā;

10.4. izstrādā priekšlikumus par Militārās pretizlūkošanas dienesta personāla skaitlisko sastāvu un dienesta struktūru un iesniedz tos aizsardzības ministram saskaņošanai;

10.5. apstiprina Militārās pretizlūkošanas dienesta struktūrvienību nolikumus un amatpersonu un darbinieku amatu aprakstus;

10.6. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izstrādā un iesniedz Militārās pretizlūkošanas dienesta budžeta projektu un ir atbildīgs par piešķirto budžeta līdzekļu izmantošanu;

10.7. organizē un koordinē sadarbību ar citām valsts iestādēm un institūcijām;

10.8. piešķir Militārās pretizlūkošanas dienesta karavīriem pirmo dienesta pakāpi un nākamās dienesta pakāpes, ieskaitot virsniekvietnieka dienesta pakāpi;

10.9. apbalvo Militārās pretizlūkošanas dienesta darbiniekus un uzliek viņiem disciplinārsodus;

10.10. nosaka budžeta līdzekļu izmantošanas un iekšējās kontroles kārtību;

10.11. bez īpaša pilnvarojuma pārstāv Militārās pretizlūkošanas dienestu citās institūcijās.

11. Militārās pretizlūkošanas dienesta struktūrvienību uzdevumus, tiesības un pienākumus nosaka Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieka apstiprinātos struktūrvienību nolikumos.

12. Militārās pretizlūkošanas dienesta amatpersonu un darbinieku uzdevumus un pienākumus nosaka Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieka apstiprinātos amatu aprakstos.

13. Militārās pretizlūkošanas dienesta personālsastāva karavīru tiesības, pienākumi un atbildība noteikti attiecīgajos normatīvajos aktos.

14. Militārās pretizlūkošanas dienesta personālu materiāltehniski nodrošina aizsardzības ministra noteiktajā kārtībā saskaņā ar Aizsardzības ministrijā un Nacionālajos bruņotajos spēkos noteiktajām materiāltehniskās apgādes normām, ņemot vērā dienesta darbības specifiku.

Ministru prezidents A.Bērziņš

Aizsardzības ministra vietā -
izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Militārās pretizlūkošanas dienesta nolikums Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 347Pieņemts: 06.08.2002.Stājas spēkā: 10.08.2002.Zaudē spēku: 25.08.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 114, 09.08.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
65161
10.08.2002
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"