Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 15. aprīļa noteikumus Nr. 167 "Šaujamieroču un lielas enerģijas pneimatisko ieroču vienotās uzskaites kārtība".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 379

Rīgā 1996.gada 8.oktobrī (prot. nr.49, 12.§)

Noteikumi par strēlnieku vieglo vītņstobra šaujamieroču vienoto uzskaiti un izšauto ložu un čaulu kontrolkolekciju

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta 3.punktu

1. Šie noteikumi nosaka fizisko un juridisko personu īpašumā (valdījumā) esošo strēlnieku vieglo vītņstobra šaujamieroču (turpmāk tekstā - "šaujamieroči") vienotas uzskaites kārtību un izšauto ložu un čaulu glabāšanas kārtību.

2. Visus Latvijas Republikā esošos šaujamieročus uzskaita un to kontrolšāvienu lodes un čaulas uzglabā centralizētajā ložu un čaulu kontrolkolekcijā Iekšlietu ministrijā.

3. Fizisko personu īpašumā (valdījumā) esošos šaujamieročus uzskaita saskaņā ar likumu "Par šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem pašaizsardzībai" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1993, 8./9.nr.; Latvijas Vēstnesis, 1996, 131.nr.) un Ministru kabineta 1995.gada 26.septembra noteikumiem nr.287 "Noteikumi par medību šaujamieročiem" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 151.nr.).

4. Aizsardzības ministrija pēc saskaņošanas ar Iekšlietu ministriju nodrošina kontrolšāviena izdarīšanu no tās pakļautībā un pārraudzībā esošo struktūrvienību īpašumā (valdījumā) esošajiem šaujamieročiem, pirms attiecīgie šaujamieroči tiek nodoti lietošanā, un nodod izšautās lodes un čaulas glabāšanai centralizētajā ložu un čaulu kontrolkolekcijā Iekšlietu ministrijā.

5. Iekšlietu ministrija kontrolšāvienus no Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas struktūrvienību īpašumā (valdījumā) esošajiem šaujamieročiem izdara bez maksas.

6. Iekšlietu ministrs līdz 1996.gada 1.novembrim izdod ar aizsardzības ministru saskaņotu instrukciju, kurā nosaka kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas darbinieki:

6.1. aizpilda šaujamieroču uzskaites kartītes;

6.2. izdara kontrolšāvienus.

7. Lai nodrošinātu šaujamieroču uzskaiti un aizpildītu šaujamieroču uzskaites kartītes saskaņā ar šo noteikumu 6.punktā minēto instrukciju, juridiskajām un fiziskajām personām, kuras ieguvušas īpašumā (valdījumā) šaujamieročus līdz 1996.gada 1.novembrim, jāierodas Iekšlietu ministrijā.

Ministru prezidents A.Šķēle

Iekšlietu ministrs D.Turlais

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par strēlnieku vieglo vītņstobra šaujamieroču vienoto uzskaiti un izšauto ložu un čaulu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 379Pieņemts: 08.10.1996.Stājas spēkā: 12.10.1996.Zaudē spēku: 18.04.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 172, 11.10.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
40820
12.10.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"