Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību"

Izdarīt likumā "Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās kārtību" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1993, 14./15. nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 8. un 11. nr.) šādus grozījumus:

1. 5. pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"Fizisko un juridisko personu zemes ierakstāmas zemesgrāmatās un to īpašuma tiesības nostiprināmas, pamatojoties uz lēmumiem par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu vai zemes nodošanu īpašumā par samaksu, kas pieņemti saskaņā ar likumu "Par zemes privatizāciju lauku apvidos", likumu "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās", likumu "Par zemes komisijām" un likumu "Par īpašumu atdošanu reliģiskajām organizācijām", kā arī uz tiesas spriedumiem.";

izslēgt 1.piezīmē vārdus "pilsētu domju un pagastu padomju" un vārdu "pašvaldības";

izslēgt 2.piezīmē vārdus "pilsētas domes vai pagasta padomes".

2. Izteikt 21.pantu šādā redakcijā:

"21. Ēkas (būves) un dzīvokļi, kas iegūti pēc 1993.gada 5.aprīļa darījuma rezultātā, ierakstāmi zemesgrāmatā, ievērojot šādus papildu nosacījumus:

1) nostiprinājuma lūguma iesniedzējam jāiesniedz pierādījumi, ka atsavinātājs bijis ēkas (būves) vai dzīvokļa īpašnieks. Ja arī atsavinātājs ēku (būvi) ieguvis pēc 1993.gada 5.aprīļa, jāiesniedz pierādījumi par iepriekšējā atsavinātāja īpašuma tiesībām, līdz atbilstoši likumam nepārprotami ir pierādītas īpašuma tiesības;

2) Zemesgrāmatu nodaļa uz nostiprinājuma lūguma iesniedzēja rēķina ievieto laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" sludinājumu, uzaicinot personas, kuras apstrīd īpašuma tiesību pāriešanu nostiprinājuma lūguma iesniedzējam, triju mēnešu laikā iesniegt prasību tiesā, par to paziņojot Zemesgrāmatu nodaļai. Ja uzaicinājuma termiņā paziņojums nav saņemts vai arī tiesa prasību noraidījusi, īpašuma tiesības nostiprināmas personai, kura iesniegusi nostiprinājuma lūgumu.

Šā panta pirmās daļas noteikumi nav piemērojami un ēkas (būves) vai dzīvokļi, kas iegūti, pamatojoties uz speciāliem likumiem par privatizāciju vai īpašuma tiesību atjaunošanu, ierakstāmi zemesgrāmatā atbilstoši šā likuma 7., 8. un 10. - 13. panta noteikumiem."

3. Papildināt likumu ar 21.2 pantu šādā redakcijā:

"21.2 Zemesgrāmatu nodaļas un Valsts zemes dienests veido kopēju datorizētu informācijas sistēmu. Datu izmantošanas kārtību nosaka Ministru kabinets."

4. Papildināt likumu ar jaunu 21.3 pantu šādā redakcijā:

"21.3 Zemes reformas laikā Zemesgrāmatu nodaļa, konstatējot, ka lēmums par īpašuma tiesību atjaunošanu vai zemes nodošanu īpašumā par samaksu ir nelikumīgs, paziņo par to attiecīgajai pilsētas domei vai pagasta padomei."

Likums Saeimā pieņemts 1995.gada 14.septembrī.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1995.gada 21.septembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par 1937.gada 22.decembra Zemesgrāmatu likuma spēka atjaunošanu un spēkā stāšanās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 14.09.1995.Stājas spēkā: 05.10.1995.Tēma: Nekustamais īpašums, būvniecībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 144, 21.09.1995.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 21, 02.11.1995.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
36851
05.10.1995
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"