Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Dienvidkurzemes novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošos noteikumus "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novadā".
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2023/3

2023. gada 23. februārī
Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novadā
APSTIPRINĀTI
ar Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes
23.02.2023. sēdes lēmumu Nr. 176 (prot. Nr. 3 99. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma
33. panta trešo daļu un
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14. panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni.

2. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 376.00 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264.00 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Sociālais dienests maznodrošinātas mājsaimniecības statusa noteikšanā piemēro LR normatīvajos aktos par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu noteikto kārtību.

4. Mājsaimniecības atbilstību maznodrošinātas mājsaimniecības statusam apliecina Dienvidkurzemes novada Sociālā dienesta izsniegta izziņa.

5. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Dienvidkurzemes novada pašvaldības domē.

6. Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

7. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

8. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes 2021. gada 30. septembra saistošie noteikumi Nr. 9 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novadā".

Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Priedols
Paskaidrojuma raksts
Dienvidkurzemes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/3 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novadā"
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi paredz noteikt augstāku maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novada iedzīvotājiem.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma (turpmāk – SPSP likums) 33. panta trešā daļa nosaka, ka maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni katra pašvaldība ir tiesīga noteikt ne augstāku par 436 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 305 euro pārējām personām mājsaimniecībā, bet ne zemāku par SPSP likumā noteikto trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksni.

Saistošajos noteikumos noteikts maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis 376 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 264 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetuIetekmi uz pašvaldības budžetu šobrīd nav iespējams precīzi noteikt.

Izmaiņas maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu sliekšņa apmērā skar saistošo noteikumu "Par sociālās palīdzības pabalstiem Dienvidkurzemes novadā" un "Par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu un nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu" saņēmēju skaitu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenciSociālā ietekme – saistošie noteikumi visvairāk sniegs atbalstu sociālās atstumtības un diskriminācijas riskam pakļautajām sabiedrības grupām.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – tā kā saistošie noteikumi paredz augstāku maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni, plašākam iedzīvotāju lokam būs pieejams lielāks atbalsts, kā rezultātā šiem iedzīvotājiem būs vairāk iespēju uzlabot veselību.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci – saistošie noteikumi neietekmē šīs jomas.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksāmNav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemSaistošie noteikumi neparedz iesaistīt papildu cilvēkresursus un tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanuSaistošo noteikumu izpildi nodrošinās Dienvidkurzemes novada Sociālais dienests.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaSaistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai, – sniegt lielāku atbalstu Dienvidkurzemes novada iedzīvotājiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijāmKonsultācijas ar privātpersonām un institūcijām nav veiktas, atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tiks publicēts Dienvidkurzemes novada pašvaldības mājaslapā www.dkn.lv zem sadaļas Normatīvie akti – Saistošo noteikumu projekti. Laika posmā no
26.01.2023.–09.02.2023. netika saņemts neviens iesniegums vai ierosinājums.
Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Priedols
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni Dienvidkurzemes novadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Dienvidkurzemes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/3Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 14.03.2023.Zaudē spēku: 10.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 51, 13.03.2023. OP numurs: 2023/51.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
340134
14.03.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"