Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 31

Rīgā 2021. gada 4. novembrī (prot. Nr. 66, 2. §)

Par AB "Nordic Tyre Group" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Latakko", SIA "Latakko Serviscentru tīkls", UAB "Latakko" un OÜ "Latakko"

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\22

Konkurences padome (turpmāk - KP) 15.10.2021. saņēma pilno ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk - Ziņojums), AB "Nordic Tyre Group" (reģistrācijas numurs ) iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA "Latakko" (reģistrācijas numurs 40003219834), SIA "Latakko Serviscentu tīkls" (reģistrācijas numurs 40003924155), UAB "Latakko" (reģistrācijas numurs 302531472) un OÜ "Latakko" (reģistrācijas numurs 11921909).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā AB "Nordic Tyre Group" iegūs vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA "Latakko", SIA "Latakko Serviscentru tīkls", UAB "Latakko" un OÜ "Latakko" aktīviem. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto AB "Nordic Tyre Group" pamatdarbības veids ir riepu vairumtirdzniecība Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Latvijā. SIA "Latakko" pamatdarbības veids ir riepu, disku, akumulatoru un motoreļļas imports un vairumtirdzniecība Latvijā un SIA "Latakko Serviscentru tīkls" pamatdarbības veidi ir riepu, motoreļļu, akumulatoru un citu dzinēja piederumu mazumtirdzniecība, kā arī mehānisko transportlīdzekļu remonta pakalpojumi Latvijā. UAB "Latakko" un OÜ "Latakko" saimniecisko darbību Latvijā neveic.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē vieglo pasažieru transportlīdzekļu (automašīnu un furgonu) jaunu rezerves riepu vairumtirdzniecības tirgu Latvijas Republikas teritorijā. Apvienošanās izvērtēšanas ietvaros konkrētā tirgus definīciju var atstāt atvērtu, ņemot vērā, ka tas būtiski neietekmē secinājumus.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, AB "Nordic Tyre Group" iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār SIA "Latakko", SIA "Latakko Serviscentu tīkls", UAB "Latakko" un OÜ "Latakko".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par AB "Nordic Tyre Group" vienpersoniskas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Latakko", SIA .. Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 31Pieņemts: 04.11.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 219, 11.11.2021. OP numurs: 2021/219.9
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
327543
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"