Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2021/7

Carnikavā 2021. gada 24. februārī

Grozījums Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā"

APSTIPRINĀTI
ar Carnikavas novada domes
2021. gada 24. februāra lēmumu (prot. Nr. 3, 34. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu un Publisko aģentūru likuma
17. panta ceturto daļu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā" šādu grozījumu:

Aizstāt 8.1 punktā vārdus un skaitļus "2021. gada 28. februārim" ar vārdiem un skaitļiem "2026. gada 28. februārim".

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

Carnikavā 2021. gada 24. februārī

 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2021/7 "Grozījums Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmā, otrā un ceturtā daļa regulē to, ka pašvaldības aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem;

1.2. lai saistošajos noteikumos būtu ietverta aktuālā informācija par aģentūrai deleģēto funkciju izpildi saskaņā likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1. punktu, kas nosaka pašvaldības autonomo funkciju organizēt iedzīvotajiem komunālos pakalpojumus, tajā skaitā ūdensapgāde un kanalizācija, tajos ir nepieciešams veikt grozījumus, kas nodrošinātu to aktualitāti un atbilstību Latvijas Republikas spēkā esošiem normatīviem aktiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz:

2.1. saistošo noteikumu mērķis ir nodrošināt Carnikavas novada administratīvajā teritorijā sabiedrības (valsts un pašvaldību iestāžu, privātpersonu - fizisko un juridisko personu) vajadzības pēc aģentūras sniegtajiem maksas pakalpojumiem ūdensapgādē, notekūdeņu novadīšanā un attīrīšanā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi pašvaldības budžetu neietekmēs, jaunas institūcijas un jaunas darba vietas netiks veidotas.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas un valsts iedzīvotāji, privātpersonas - fiziskās un juridiskās personas, kuras izmanto pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" sniegtos maksas pakalpojumus;

4.2. Projekts skars sabiedrību, tajā skaitā fiziskās personas un uzņēmējdarbības vidi, kas izmanto pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumus: "Dzeramā ūdens piegāde Carnikavas novada administratīvajā teritorijā"; "Notekūdeņu novadīšana un attīrīšana Carnikavas novada administratīvajā teritorijā", jo palielināsies šo pakalpojumu cena.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir :

5.1.1. pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" kā maksas pakalpojuma sniedzēja;

5.1.2. Carnikavas novada dome un tās pilnvarotā amatpersona (pašvaldības izpilddirektors) kā pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" darbību pārraugoša institūcija, kas ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" darbību, kā arī kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu;

5.2. saistošo noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Mieriņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Carnikavas novada domes 2011. gada 26. janvāra saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/4 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2021/7Pieņemts: 24.02.2021.Stājas spēkā: 27.02.2021.Zaudē spēku: 10.05.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 335, 26.02.2021.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
321396
27.02.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"