Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 115

Rīgā 2021. gada 18. februārī (prot. Nr. 18 23. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā ierobežojama gaistošo organisko savienojumu emisija no iekārtām, kurās izmanto organiskos šķīdinātājus"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par piesārņojumu" 11. panta otrās daļas
20. punktu, 45. panta pirmo daļu un 46. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā ierobežojama gaistošo organisko savienojumu emisija no iekārtām, kurās izmanto organiskos šķīdinātājus" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 73. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "pārvalde" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "dienests" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt 3.2. apakšpunktā vārdus "Valsts vides dienesta reģionālajā vides pārvaldē (turpmāk - pārvalde)" ar vārdiem "Valsts vides dienestā (turpmāk - dienests)".

3. Aizstāt 3.12. apakšpunktā vārdus "disperģējošu vidi" ar vārdiem "disperģējošu vidi, šķīdinātāju".

4. Izteikt 12. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"12. Darbībām ar pārklājumiem, lakām, saistvielām vai iespiedkrāsām mērķa emisijas limitu nosaka šādi:".

5. Papildināt noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Lai noteiktu mērķa emisijas limitu darbībām ar pārklājumiem, lakām, saistvielām vai iespiedkrāsām, dienests var atļaut operatoram piemērot alternatīvu metodi, kas ļauj sasniegt līdzvērtīgu emisiju samazinājumu, kā tas būtu, piemērojot šo noteikumu 2. pielikumā minētās emisijas robežvērtības."

6. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Paraugus ņem un testē testēšanas laboratorijas, kuras ir akreditētas nacionālajā akreditācijas institūcijā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību. Kopējo organiskā oglekļa koncentrāciju nosaka ar liesmas jonizācijas detektoru vai izmanto citu metodi ar līdzvērtīgu vai labāku veiktspēju."

7. Papildināt noteikumus ar 19.1, 19.2, 19.3 un 19.4 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Gaistošo organisko savienojumu emitējošo iekārtu, kurai tehnisku vai ekonomisku apstākļu dēļ nevar piemērot šo noteikumu 2. pielikumā minētās emisijas robežvērtības un citas prasības, dienests var atbrīvot no šo prasību ievērošanas, ja operators izmanto labākās pieejamās vai jaunākās tehnoloģijas šajā jomā un netiek radīts būtisks risks cilvēku veselībai un videi.

19.2 Gaistošo organisko savienojumu emitējošo iekārtu, kurā tiek veiktas šo noteikumu 2. pielikuma 1. daļas 8. punktā minētās pārklājumu veidošanas darbības un kura neveic šīs darbības slēgtos apstākļos, dienests var atbrīvot no šo noteikumu 2. pielikumā noteikto emisijas robežvērtību un citu prasību vai 3. pielikumā noteikto mērķa emisijas limitu ievērošanas, ja operators nevar nodrošināt minēto prasību izpildi tehnisku vai ekonomisku apstākļu dēļ. Šādā gadījumā operatoram ir jāizmanto labākās pieejamās vai jaunākās tehnoloģijas šajā jomā un veiktā darbība nedrīkst radīt būtisku risku cilvēku veselībai un videi.

19.3 Informāciju par šo noteikumu 19.1 un 19.2 punktā nepieciešamajām atkāpēm operators norāda iesniegumā atļaujas saņemšanai atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā piesakāmas A, B un C kategorijas piesārņojošas darbības un izsniedzamas atļaujas A un B kategorijas piesārņojošo darbību veikšanai.

19.4 Dienests šo noteikumu 19.1 un 19.2 punktā minētās atkāpes nosaka atļaujas nosacījumos. Lemjot par atkāpju piemērošanu, dienests nodrošina, ka netiek radīts ievērojams piesārņojums un veiktā darbība nerada būtisku risku cilvēku veselībai un videi."

8. Izteikt 3. pielikuma 2. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"2. Mērķa emisijas limitu iekārtām, kurās izstrādājuma cietās daļas saturu var uzskatīt par nemainīgu, nosaka šādi:".

9. Papildināt 4. pielikumu ar 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Difūzās emisijas nosaka, veicot īslaicīgus mērījumus, taču mērījumu skaitam jābūt pietiekami reprezentatīvam. Mērījumus atkārto tikai tad, ja tiek veiktas izmaiņas esošajā iekārtā."

10. Aizstāt 5. pielikumā vārdus "Valsts vides dienesta ____________ reģionālajai vides pārvaldei" ar vārdiem "Valsts vides dienestam".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs A. T. Plešs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2013. gada 2. aprīļa noteikumos Nr. 186 "Kārtība, kādā ierobežojama .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 115Pieņemts: 18.02.2021.Stājas spēkā: 24.02.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 37, 23.02.2021. OP numurs: 2021/37.11
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
321154
24.02.2021
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"