Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 8/2020

Mārupē 2020. gada 25. martā

Grozījumi Mārupes novada domes 2016. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Mārupes novada pašvaldības nolikums"

Pieņemti ar Mārupes novada domes
2020. gada 25. marta sēdes Nr. 5 lēmumu Nr. 33

Izdoti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Mārupes novada domes 2016. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Mārupes novada pašvaldības nolikums" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt Saistošo noteikumu 37. punktu šādā redakcijā:

37. Komitejas sēžu norises laiku un vietu nosaka komitejas priekšsēdētājs, saskaņojot ar domes priekšsēdētāju un paziņojot atbildīgajam administrācijas darbiniekam. Komiteju sēdes nedrīkst būt tajā pašā laikā, kad ir domes sēdes. Ja valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, komitejas priekšsēdētājs, izvērtējot komitejas locekļu klātbūtnes nepieciešamību, var noteikt, ka komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), pirms komitejas sēdes sasaukšanas nodrošinot katram komitejas loceklim tehnisku iespēju piedalīties šādā veidā sasauktajā sēdē ar videokonferences palīdzību un balsot elektroniski tiešsaistē. Domes deputāti (komitejas locekļi) reģistrējas dalībai sēdē ar videokonferences palīdzību paziņojumā par komitejas norises laiku norādītajā veidā atbilstoši izvēlētajam tehniskajam risinājumam komitejas sēdes novadīšanai."

2. Izteikt Saistošos noteikumu 62. punktu šādā redakcijā:

"62. Sasaucot domes ārkārtas sēdi, priekšsēdētājs nosaka sēdes norises laiku, vietu un izsludina darba kārtību. Ja valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija, domes priekšsēdētājs, izvērtējot deputātu klātbūtnes nepieciešamību, var noteikt, ka domes sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), pirms domes sēdes sasaukšanas nodrošinot katram domes deputātam tehnisku iespēju piedalīties šādā veidā sasauktajā sēdē ar videokonferences palīdzību un balsot elektroniski tiešsaistē. Domes deputāti reģistrējas dalībai sēdē ar videokonferences palīdzību paziņojumā par domes norises laiku norādītajā veidā atbilstoši izvēlētajam tehniskajam risinājumam domes sēdes novadīšanai."

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs

 

Saistošo noteikumu Nr. 8/2020 "Grozījumi Mārupes novada domes 2016. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Mārupes novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 23. pants un 24. pants noteic, ka domes darba organizāciju nosaka attiecīgās pašvaldības nolikums.

Pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kuri nosaka administrācijas struktūru, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Ministru kabinets 2020. gada 12. martā izdeva rīkojumu Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" (pēdējie grozījumi 19.03.2020.) (turpmāk tekstā - Rīkojums). Saskaņā ar Rīkojuma 1. punktu visā valsts teritorijā ir izsludināta ārkārtējā situācija no lēmuma pieņemšanas brīža līdz 2020. gada 14. aprīlim ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību ārkārtējās situācijas spēkā esamības laikā. Rīkojuma 4. punkts paredz, ka ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm nepieciešams izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" (turpmāk tekstā - Likums) 34. panta pirmajai un otrajai daļai domes sēde var notikt, ja tajā piedalās vairāk nekā puse no domes deputātiem. Ja domes deputāts sēdes laikā atrodas citā vietā un veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties domes sēdes norises vietā, domes priekšsēdētājs var noteikt, ka domes sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja šāda iespēja ir noteikta pašvaldības nolikumā un klātneesošais domes deputāts ir reģistrējies dalībai domes sēdē pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā. Domes deputāts uzskatāms par klātesošu domes sēdē un ir tiesīgs piedalīties balsošanā, neatrodoties sēdes norises vietā, ja viņam ir nodrošināta tehniska iespēja piedalīties sēdē ar videokonferences palīdzību un ir nodrošināta elektroniskā balsošana tiešsaistē.

Analoģiska pieejam ir domes komiteju sēdēm, atbilstoši šā Likuma 56. panta kārtībai.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi papildina pašvaldības nolikumu ar kārtību, kādā tiek organizēta domes sēdes norise ar videokonferences starpniecību (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā).
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav administratīvo procedūru.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar sabiedrību nav paredzētas.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs M. Bojārs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Mārupes novada domes 2016. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 11/2016 "Mārupes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Mārupes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8/2020Pieņemts: 25.03.2020.Stājas spēkā: 26.03.2020.Zaudē spēku: 10.07.2021.Tēma: Covid-19 pašvaldībās
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
314119
26.03.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"