Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Kredītu reģistra likumā

Izdarīt Kredītu reģistra likumā (Latvijas Vēstnesis, 2012, 92. nr.; 2013, 187. nr.; 2014, 26., 214. nr.; 2017, 41. nr.; 2018, 3. nr.) šādus grozījumus:

1. 1. pantā:

izteikt 7. punkta "a" apakšpunktu šādā redakcijā:

"a) kura reģistra dalībniekam vai Valsts kasei iesniegusi pieteikumu, izsakot nodomu kļūt par klientu. Pieteikums iesniedzams rakstveidā vai veidā, par kuru reģistra dalībnieks vai Valsts kase un iespējamais klients vienojušies iepriekš (rakstveidā vai attālināti), vai attālināti saskaņā ar Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likumu, Personu apliecinošo dokumentu likumu, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumu vai citiem normatīvajiem aktiem par personas attālinātu (neklātienes) identifikāciju, izmantojot tehnoloģisku risinājumu, kas nodrošina pieteikumā ietvertās informācijas nemainīgumu un sniedz pārliecību par personas identitāti. Pieteikumā iekļaujama informācija par tā iesniegšanas laiku un to finanšu pakalpojumu ar kredītrisku, kuru persona vēlas saņemt, kā arī personas identitāti apliecinošas ziņas,";

izteikt 10. punkta "a" apakšpunktu šādā redakcijā:

"a) kura reģistra dalībniekam vai Valsts kasei iesniegusi pieteikumu, izsakot nodomu kļūt par klienta galvinieku. Pieteikums iesniedzams rakstveidā vai veidā, par kuru reģistra dalībnieks vai Valsts kase un iespējamais klienta galvinieks vienojušies iepriekš (rakstveidā vai attālināti), vai attālināti saskaņā ar Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likumu, Personu apliecinošo dokumentu likumu, Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumu vai citiem normatīvajiem aktiem par personas attālinātu (neklātienes) identifikāciju, izmantojot tehnoloģisku risinājumu, kas nodrošina pieteikumā ietvertās informācijas nemainīgumu un sniedz pārliecību par personas identitāti. Pieteikumā iekļaujama informācija par tā iesniegšanas laiku un klienta saistībām, par kurām persona vēlas uzņemties pienākumu atbildēt, kā arī personas identitāti apliecinošas ziņas,".

2. Papildināt 15. panta pirmo daļu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"51) personu, kura ir šā reģistra dalībnieka klienta, klienta galvinieka, iespējamā klienta vai iespējamā klienta galvinieka patiesais labuma guvējs Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma izpratnē, un to apliecina Latvijas Republikas vai ārvalsts informācijas sistēmā reģistrētas ziņas vai dokumenti;".

3. Izteikt 20. panta 5. punktu šādā redakcijā:

"5) Finanšu izlūkošanas dienestam;".

4. Papildināt 39. panta pirmo daļu ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"51) personu, kura ir Valsts kases klienta, klienta galvinieka, iespējamā klienta vai iespējamā klienta galvinieka patiesais labuma guvējs Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma izpratnē, un to apliecina Latvijas Republikas vai ārvalsts informācijas sistēmā reģistrētas ziņas vai dokumenti;".

Likums Saeimā pieņemts 2020. gada 30. janvārī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2020. gada 11. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Kredītu reģistra likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 30.01.2020.Stājas spēkā: 25.02.2020.Tēma: Bankas, finanses, budžetsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 29, 11.02.2020. OP numurs: 2020/29.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
312481
25.02.2020
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"