Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 66

Rīgā 2020. gada 4. februārī (prot. Nr. 5 11. §)
Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumi
Izdoti saskaņā ar likuma "Par Valsts ieņēmumu dienestu"
16.2 panta otro daļu un 16.6 panta trešās daļas 5.1 punktu

1. Noteikumi nosaka Valsts ieņēmumu dienesta nodokļu un muitas policijas ierēdņu (darbinieku) un Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības pārvaldes ierēdņu (turpmāk – ierēdnis (darbinieks)) rīcībā esošo dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas kārtību.

2. Ierēdnim (darbiniekam) atļauts glabāt un nēsāt šādu dienesta šaujamieroci:

2.1. pusautomātisko vai atkārtotas darbības īsstobra šaujamieroci;

2.2. pusautomātisko garstobra šaujamieroci, kura munīcijai ir apmales kapsele un kura patrontelpas un magazīnas kopējā ietilpība var būt lielāka par trim patronām, kā arī pusautomātisko garstobra šaujamieroci, kura munīcijai ir centrālā kapsele un kura patrontelpas un magazīnas kopējā ietilpība ir lielāka par trim patronām, bet mazāka par 12 patronām;

2.3. automātisko šaujamieroci.

3. Dienesta šaujamieroci un munīciju nēsā, tikai pildot amata pienākumus.

4. Ierēdnis (darbinieks), kuram ir izsniegts dienesta šaujamierocis, novērš visus no viņa atkarīgus apstākļus, kas var veicināt dienesta šaujamieroča nozagšanu, nolaupīšanu vai citādu nokļūšanu citu personu rīcībā.

5. Dienesta šaujamieroci aizliegts nodot citai personai, izņemot gadījumu, ja ierēdnis (darbinieks) apmeklē vietu, kurā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir ierobežota šaujamieroču nēsāšana un ierocis nododams glabāšanai īpaši noteiktā vietā, kā arī izņemot šo noteikumu 15. punktā noteikto gadījumu.

6. Nododot dienesta šaujamieroci glabāšanai, ierēdnis (darbinieks) ievēro drošības prasības, lai nepieļautu neparedzētu šāvienu un nenodarītu kaitējumu sev vai citām personām un mantai.

7. Ierēdnis (darbinieks) šo noteikumu 2.1. apakšpunktā noteikto šaujamieroci un munīciju nēsā makstī (speciālā kabatā) vai somā, no kuras tie nevar izkrist. Šaujamieroci un munīciju nēsā, nepievēršot citu personu uzmanību.

8. Ierēdnis (darbinieks), pildot amata pienākumus formas tērpā, dienesta šaujamieroci var nēsāt atklātā veidā (šo noteikumu 2.1. apakšpunktā noteikto šaujamieroci – makstī).

9. Šo noteikumu 2.2. vai 2.3. apakšpunktā noteiktos šaujamieročus ierēdnis (darbinieks) nēsā, tikai pildot amata pienākumus formas tērpā.

10. Nēsāšanas laikā dienesta šaujamierocis var būt pielādēts (magazīna ar munīciju ievietota šaujamierocī, patrontelpā nav munīcijas).

11. Aizliegts nēsāt dienesta šaujamieroci un munīciju, ja ierēdnis (darbinieks) ir alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

12. Aizliegts nēsāt dienesta šaujamieroci un munīciju, ja ierēdnim (darbiniekam) nav līdzi attiecīgas Valsts ieņēmumu dienesta šaujamieroča atļaujas.

13. Dienesta šaujamieroci glabā izlādētu.

14. Šo noteikumu 2.1. un 2.2. apakšpunktā noteikto šaujamieroci glabā Valsts ieņēmumu dienesta īpaši aprīkotā ieroču un munīcijas glabātavā vai citā dienesta šaujamieroča atļaujā norādītā vietā. Šo noteikumu 2.3. apakšpunktā noteikto šaujamieroci glabā tikai Valsts ieņēmumu dienesta īpaši aprīkotā ieroču un munīcijas glabātavā.

15. Dodoties atvaļinājumā vai komandējumā, kas saistīts ar izbraukšanu ārpus Latvijas Republikas, ierēdnis (darbinieks) šo noteikumu 2.1. vai 2.2. apakšpunktā noteikto dienesta šaujamieroci un munīciju nodod par šaujamieroču glabāšanu atbildīgajai Valsts ieņēmumu dienesta personai glabāšanai īpaši aprīkotā ieroču un munīcijas glabātavā vai glabā dienesta šaujamieroča atļaujā norādītajā vietā.

16. Dienesta šaujamieroci un munīciju šaujamieroča atļaujā norādītajā vietā glabā slēgtā seifā vai metāla skapī (metāla kastē), kura sienu biezums nav mazāks par 2,5 mm. Seifs vai metāla skapis (metāla kaste) ir aizslēdzams ar slēdzeni, un atslēga ir pieejama tikai ierēdnim (darbiniekam), kuram ir izsniegts dienesta šaujamierocis (seifa vai metāla skapja lietotājam).

17. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2006. gada 31. janvāra noteikumus Nr. 83 "Valsts ieņēmumu dienesta finanšu policijas ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 21. nr.).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņu (darbinieku) dienesta šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 66Pieņemts: 04.02.2020.Stājas spēkā: 07.02.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 26, 06.02.2020. OP numurs: 2020/26.5
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
312394
07.02.2020
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"