Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Ministru kabineta noteikumi Nr. 326 Rīgā 2019. gada 9. jūlijā (prot. Nr. 32 36. §) Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"Izdoti saskaņā ar
Pārtikas aprites uzraudzības likuma Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 165. nr.; 2015, 210. nr.; 2016, 135., 199. nr.; 2017, 193. nr.) šādus grozījumus: 1. Izteikt 1. un 2. pielikumu šādā redakcijā: "1. pielikums Pārskats
par Pārskata periods - 20__. gada 1. janvāris-31. decembris
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu. 2. pielikums
Pārskata periods - 20__. gada 1. janvāris-31. decembris
EK regulas numurs un datums, ar ko produkta nosaukumu ieraksta aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu, aizsargātu cilmes vietas nosaukumu vai garantēto tradicionālo produktu reģistrā _________________________
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."; 2. Izteikt 9. pielikuma 1. punktu šādā redakcijā: "1. Ja produkts tiks marķēts ar Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumu Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" 5. pielikuma II nodaļā minēto norādi, izejvielu audzētājs un operators, kas ir primāro produktu ražotājs, nodrošina, ka produkts ir audzēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību un to apliecina ieraksts Valsts augu aizsardzības dienesta Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā." 3. Papildināt 9. pielikumu ar 5.1 punktu šādā redakcijā: "5.1 Produktam pievienotā sāls daudzums: 5.1 1. svaigiem, mizotiem, vārītiem un tvaicētiem kartupeļiem un dārzeņiem (vakuumā) sāls nav pievienots; 5.1 2. marinētiem, skābētiem, sālītiem dārzeņiem un sēnēm - ne vairāk kā 2,5 g uz 100 g produkta; 5.1 3. zaļajiem zirnīšiem - ne vairāk kā 0,7 g uz 100 g produkta; 5.1 4. dārzeņu salātiem un dārzeņu konserviem - ne vairāk kā 1,2 g uz 100 g produkta." 4. Izteikt 9. pielikuma 7. punktu šādā redakcijā: "7. Šā pielikuma 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9. un 10. tabulā minētos produktu mikrobioloģiskos un fizikāli ķīmiskos rādītājus operators kontrolē ne retāk kā reizi gadā, un tie atbilst attiecīgajās tabulās minētajiem kvalitātes rādītājiem." 5. Svītrot 9. pielikuma 2. tabulu. 6. Izteikt 9. pielikuma 3. tabulu šādā redakcijā: "3. tabula Kvalitātes rādītāji konservētiem dārzeņiem
7. Izteikt 9. pielikuma 10. tabulu šādā redakcijā: "10. tabula Kvalitātes rādītāji svaigiem un mizotiem, vārītiem un tvaicētiem, skābētiem un sālītiem produktiem
8. Izteikt 10. pielikuma 1. punktu šādā redakcijā: "1. Ja produkts tiks marķēts ar Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumu Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" 5. pielikuma II nodaļā minēto norādi, izejvielu audzētājs un operators, kas ir primāro produktu ražotājs, nodrošina, ka produkts ir audzēts atbilstoši normatīvajiem aktiem par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroles kārtību un to apliecina ieraksts Valsts augu aizsardzības dienesta Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas reģistrā." 9. Papildināt 11. pielikumu ar 7.2 punktu šādā redakcijā: "7.2 Putnu liemeni, sadalītu gaļu un subproduktus marķē ar noteikumu 5. pielikuma III nodaļā minēto norādi, ja putns audzēts vienā Eiropas Savienības dalībvalstī vai reģionā, bet kauts un sadalīts citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai reģionā." 10. Aizstāt 11. pielikuma 8. punktā vārdus "Atdzesētu putnu gaļu" ar vārdiem "Svaigu putnu gaļu". 11. Izteikt 16. un 17. pielikumu šādā redakcijā: "16. pielikums Iesniegums (informāciju rakstīt drukātiem burtiem) Pārtikas un veterinārā dienesta
sertifikāciju nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, kā arī uzraudzību un kontroli un sniedzu šādas ziņas: 1. Pārtikas produktu grupa
Iesniegumam pievienoju sarakstu, kurā norādīti izejvielu piegādātāji* Apliecinu, ka esmu informēts par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par prasībām pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanai, darbībai, uzraudzībai un kontrolei, apņemos tās ievērot un pakļauties kontrolei.
Piezīmes. * Aizpilda, ja produktu marķēšanā izmantos shēmas norādi zaļā krāsā. ** Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu. 17. pielikums Nacionālās
pārtikas kvalitātes shēmas operatora
Izejvielu piegādātāji, kuri pārskata periodā ir iesaistīti sertifikācijai pieteiktā produkta ražošanā:
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu." Ministru prezidenta vietā - Zemkopības ministrs K. Gerhards |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 12. augusta noteikumos Nr. 461 "Prasības pārtikas kvalitātes ..
Statuss:
Spēkā esošs
Saistītie dokumenti
|