Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Precizējot iepriekš publicēto

Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 15. marta saistošo noteikumu Nr. 10 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos" ("Latvijas Vēstnesis", 02.05.2018., 86. nr.) 3. un 4. daļas pareizā redakcija ir šāda:

"3. Braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas, lietošanas un anulēšanas kārtība

3.1. Iedzīvotāju kartes un Skolēnu kartes saņemšanas kārtība

6. Lai saņemtu Iedzīvotāju karti, persona vēršas kādā no Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centriem (turpmāk - apkalpošanas centrs), uzrādot:

6.1. personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību);

6.2. 2.3. apakšpunktā minētās personas vai personas, kuras iegādājas Iedzīvotāja karti par samaksu - maksājumu apliecinošu dokumentu par samaksas veikšanu par viedkartes izgatavošanu un/vai pakalpojuma saņemšanu;

6.3. statusu apliecinošu dokumentu:

6.3.1. 5.2. apakšpunktā minētās personas - derīgu pensionāra apliecību;

6.3.2. 2.3. un 5.3. apakšpunktā minētās personas - izziņu no izglītības iestādes;

6.3.3. 5.1. apakšpunktā minētās personas, ja uz personu ir attiecināms Invaliditātes likums - derīga invaliditātes apliecība

7. Pamatojoties uz 6. punktā minētajiem dokumentiem, apkalpošanas centra darbinieks:

7.1. veic pieteikuma (3. pielikums) sagatavošanu;

7.2. veic personas iesniegto datu atbilstības pārbaudi valsts nozīmes reģistros;

7.3. veic personas fotografēšanu;

7.4. pēc pieteikuma izdrukāšanas, lūdz personu ar savu parakstu apliecināt pieteikumā norādīto datu pareizību;

7.5. izsniedz Iedzīvotāju karti.

8. Vienreizēja bezmaksas Iedzīvotāju karte tiek izgatavota un izsniegta, ja:

8.1. saņemot to pirmo reizi, persona atbilst kādam no saistošo noteikumu 2. punktā noteiktajām kategorijām, izņemot 2.3. apakšpunktā norādītajos gadījumos un gadījumos, ja persona iegādājas Iedzīvotāja karti par samaksu;

8.2. iepriekš Iedzīvotāju karte tiek atjaunota ne ātrāk kā mēnesi pirms derīguma termiņa beigām, personai, kas atbilst 2.1. un 2.2. apakšpunktos minētajām kategorijām;

8.3. iepriekš izsniegtā Iedzīvotāju karte nav tehniskā vai lietošanas kārtībā;

8.4. Iedzīvotāju kartes nomaiņa nepieciešama sakarā ar personas datu izmaiņām, tās derīguma termiņa ietvaros un iepriekš izsniegtā Iedzīvotāju karte tiek nodota kādā no apkalpošanas centriem.

9. Par Iedzīvotāju kartes izgatavošanu 2.3. apakšpunktā minētās personas un personas, kuras iegādājas Iedzīvotāja karti par samaksu, veic maksājumu 14,38 EUR (četrpadsmit euro, trīsdesmit astoņi centi) apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

10. Skolēnu karti 4.1.3. apakšpunktā noteiktajai pasažieru kategorijai izsniedz kādā no apkalpošanas centriem vai Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldē pirmreizēji 1., 7. un 9. klases izglītojamajiem.

11. Izglītojamā, kas nav sasniedzis pilngadību, likumiskais pārstāvis kopā ar izglītojamo Skolēnu kartes saņemšanai vēršas kādā no apkalpošanas centriem, uzrādot:

11.1. likumiskā pārstāvja personu apliecinošu dokumentu (pase vai personas apliecība);

11.2. personu apliecinošu dokumentu (pase vai personas apliecība) vai dzimšanas apliecību izglītojamajam;

11.3. ja izglītojamo pārstāv pilnvarotā persona - pilnvaras orģinālu notariāli apliecināta noraksta veidā;

11.4. ja izglītojamo pārstāv likumiskais pārstāvis - aizbildnību vai aizgādnību apliecinošu dokumentu.

12. Izglītojamais, kurš sasniedzis pilngadību, Skolēnu kartes saņemšanai vēršas kādā no apkalpošanas centriem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību).

13. Pamatojoties uz personas iesniegtajiem dokumentiem, apkalpošanas centra darbinieks:

13.1. veic pieteikuma (3. pielikums) sagatavošanu;

13.2. veic personas iesniegto datu atbilstības pārbaudi valsts nozīmes reģistros;

13.3. veic personas fotografēšanu;

13.4. pēc pieteikuma izdrukāšanas, lūdz izglītojamā likumisko pārstāvi vai pilngadīgo izglītojamo ar savu parakstu apliecināt pieteikumā norādīto datu pareizību;

13.5. izsniedz Skolēnu karti.

14. Bezmaksas Skolēnu karte tiek izgatavota un izsniegta, ja:

14.1. izglītojamais saņem to pirmo reizi;

14.2. iepriekš izsniegtā Skolēnu karte tiek atjaunota ne ātrāk kā mēnesi pirms derīguma termiņa beigām;

14.3. iepriekš izsniegtā Skolēnu karte nav tehniskā vai lietošanas kārtībā;

14.4. izglītojamais maina izglītības iestādi Jūrmalas pilsētas pašvaldības dibinātu izglītības iestāžu ietvaros;

14.5. Skolēnu kartes nomaiņa nepieciešama sakarā ar personas datu izmaiņām un iepriekš izsniegtā Skolēnu karte tiek nodota, kādā no apkalpošanas centriem.

15. Ar attiecīgās personas vai tā likumiskā pārstāvja piekrišanu tādu personu, kuras saņem Jūrmalas pilsētas pašvaldības apmaksātus ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus Jūrmalas pašvaldības sociālās aprūpes centros, kurām ir tiesības saņemt 5. punktā minētos braukšanas maksas atvieglojumus un kurām nav piešķirti citi noteiktie atvieglojumi, personas datus (vārds, uzvārds, personas kods, fotogrāfija un pēc vēlēšanās kontaktinformācija) sagatavo Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs" un pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Veselības un sociālās aprūpes centrs - "Sloka"" un iesniedz Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldē (turpmāk - Labklājības pārvalde) Iedzīvotāju kartes izgatavošanai.

16. Labklājības pārvaldes speciālists:

16.1. veic iesniegto datu atbilstības pārbaudi valsts nozīmes reģistros;

16.2. sagatavo Iedzīvotāju karti;

16.3. veic pieteikuma izdruku;

16.4. nodod Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs" un pašvaldības sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Veselības un sociālās aprūpes centrs - "Sloka"" izdalei personām, kuras piekritušas saņemt Iedzīvotāju karti.

17. Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāde "Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs" un pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Veselības un sociālās aprūpes centrs - "Sloka"" organizē pieteikuma parakstīšanu par Iedzīvotāju kartes saņemšanu.

18. Atbilstot vairākām saistošajos noteikumos paredzētajām kategorijām, kas ir tiesīgas saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, persona var saņemt vienu Iedzīvotāju karti vai Skolēnu karti.

3.2. Iedzīvotāju kartes un Skolēnu kartes lietošanas kārtība

19. Saistošo noteikumu 4.1.2., 4.1.3., 4.1.4. un 4.1.5. apakšpunktā un 5. punktā minētās pasažieru kategorijas Iedzīvotāju karti vai Skolēnu karti lieto normatīvajos aktos, kas regulē sabiedriskā transporta lietošanu, un pārvadātāja noteiktajā kārtībā.

20. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus, 4.1.2., 4.1.3., 4.1.4. un 4.1.5. apakšpunktā un 5. punktā minētajām pasažieru kategorijām ir pienākums veikt Iedzīvotāju kartes un Skolēnu kartes autorizāciju pie elektroniskā datu nolasītāja sabiedriskajā transportlīdzeklī.

3.3. Iedzīvotāju kartes un Skolēnu kartes atjaunošanas, anulēšanas vai deaktivizēšanas kārtība

21. Iedzīvotāju kartes vai Skolēnu kartes anulēšanas vai deaktivizēšanas nepieciešamības gadījumā persona vai tās likumiskais pārstāvis vēršas kādā no apkalpošanas centriem un aizpilda iesniegumu par Iedzīvotāju kartes vai Skolēnu kartes anulēšanu vai deaktivizēšanu.

22. Anulēt vai deaktivizēt Iedzīvotāju karti vai Skolēnu karti iespējams, zvanot pa tālruni +371 67738898, nosaucot personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un nepieciešamības gadījumā citus datus, kurus persona ir iesniegusi aizpildot anketu par Iedzīvotāju kartes vai Skolēnu kartes saņemšanu.

23. Ja Iedzīvotāju karte vai Skolēnu karte ir nozaudēta, nolaupīta vai aizturēta braukšanas biļešu kontroles gadījumā, lietotājam ir pienākums ziņot Jūrmalas pilsētas domei 21. vai 22. punktā noteiktajā kārtībā.

24. Jūrmalas pilsētas domei ir tiesības anulēt vai deaktivizēt Iedzīvotāju karti vai Skolēnu karti, ja:

24.1. Jūrmalas pilsētas domē ir saņemts iesniegums vai tālruņa zvans par viedkartes anulēšanu;

24.2. sabiedriskā transporta kontroles dienests vai pakalpojuma sniedzējs iesniedz Jūrmalas pilsētas domē viedkartes aizturēšanas aktu;

24.3. pēc Iedzīvotāju kartes vai Skolēnu kartes izsniegšanas Jūrmalas pilsētas dome konstatē, ka informācija par personu ir mainījusies vai ir zudis tiesiskais pamats saņemt pašvaldības noteiktos atvieglojumus.

25. Par atkārtotu Iedzīvotāju kartes vai Skolēna kartes izgatavošanu veicams maksājums 3,50 EUR (trīs euro, piecdesmit centi) apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, izņemot saistošo noteikumu 8. un 14. punktā noteiktajos gadījumos, šādām personu kategorijām:

25.1. Izglītojamajiem līdz 24 gadu vecumam, kuri mācās Jūrmalas pilsētas pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs;

25.2. Bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā un bērnu aprūpes institūcijās;

25.3. Personām ar I, II, un III grupas invaliditāti;

25.4. Maznodrošinātām un trūcīgām personām;

25.5. Pensionāriem;

25.6. Politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

26. Pārējām personām, kuras nav minētas saistošo noteikumu 25. punktā, Iedzīvotāju kartes vai Skolēnu kartes atkārtotas izgatavošanas maksa, izņemot saistošo noteikumu 8., 14. un 25. punktā noteiktajos gadījumos, par jaunas viedkartes izgatavošanu veicams maksājums 14,38 EUR (četrpadsmit euro, trīsdesmit astoņi centi) apmērā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

27. Iedzīvotāju karte vai Skolēnu karte tiek atkārtoti izgatavota tikai pēc maksājuma saņemšanas Jūrmalas pilsētas domē.

4. Noslēguma jautājumi

28. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018. gada 1. jūnijā.

29. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 14. decembra saistošie noteikumi Nr. 38 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas pilsētas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos".

30. Iedzīvotāju kartes un Skolēnu apliecības, kas izsniegtas līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās, ir derīgas arī pēc šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās."

 
Tiesību akta pase
Saistītie dokumenti
  • Precizētais
298905
01.06.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"